Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 6 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Sivil polis, müşteri gibi korsan taksiye bindi, sürücüye 8 bin 349 lira ceza verildi

ADANA’da müşteri gibi davranan sivil trafik polisi, bindiği korsan taksiyle istediği adrese gidip 20 TL ücret verdi. Başka bir trafik polisinin durdurduğu sürücü Sadık E.’ye, 8 bin 349 TL para cezası uygulandı, aracı da 60 gün trafikten menedildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Seyhan ilçesine bağlı Kocavezir Mahallesi’nde bir kişinin korsan taksicilik yaptığı bilgisine ulaştı. Harekete geçen trafik polisi, müşteri olarak söz konusu taksiye bindi. Polis, gitmek istediği adresi söyleyince sürücü 20 TL ücret istedi. Müşteri olan sivil polisi söylediği adrese ulaştıran sürücüyü, hazır bekleyen başka bir trafik polisi durdurdu. Polisin yaptığı evrak kontrolünde Sadık E. isimli sürücünün çalışma izni olmadığı ve yaşı nedeniyle ticari faaliyet yapamayacağı belirlendi. Sürücüye toplam 8 bin 349 TL para cezası uygulanırken aracı ise trafikten 60 gün menedildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Polisin müşteri kılığında taksiye binmesi
– Polisin takside yolculuk yapması, sürücüyle konuşması
– Sürücünün durdurulması ve cezai işlem uygulanması
Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

========================

Karataş sahilindeki kirlilik nedeniyle Akyatan Lagünü’nün girişi kapatıldı
 
ADANA’nın Karataş ilçesinde denizde oluşan kirlilik nedeniyle pek çok türde göçmen kuşun kışladığı Akyatan Lagünü, denizle buluştuğu noktada önlem amacıyla kapatıldı. Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, denizde oluşan kirliliğin Kıbrıs açıklarından geldiğini tahmin ettiklerini, ilk etapta 3 kilometre bir alanda görüldüğünü, ancak şu anda 20 kilometrelik bir alana yayıldığını bildirdi. Topuz, “Analiz için numuneler alındı. Analizler sonucunda bunun sorumluları cezalandırılacaktır” dedi.

Reklam Alanı

Karataş ilçesindeki Harb- İş sahilinde dün saat 15.15 sıralarında devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, denizin üzerinde kıyıya doğru hızlı şekilde ilerleyen kirliliği fark etti, Adana Valiliği’ne bildirdi. Şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede sahile ulaşan ve türü henüz bilinmeyen madde nedeniyle sahil şeridinin rengi değişti. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler denizden kum ve su örnekleri aldı. Kirliliğin, göçmen kuşların kışladığı Akyatan Lagünü’ne ulaşması üzerine Karataş Belediyesi ekipleri, lagünün denizle buluştuğu noktayı önlem amacıyla kapattı.

VALİLİK: GEMİ KAYNAKLI ATIK
Adana Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Yapılan ilk incelemede Harb- İş sahilinde yaklaşık 3 kilometrelik sahil şeridi ve kıyıdan denize doğru yaklaşık 300 metre mesafelik alanda siyah renkli, dokunulduğunda yağ tabakası izlenimi veren, gemi kaynaklı atık bulunduğu tespit edilmiştir” ifadelerine yer verdi.

BELEDİYE BAŞKANI: KIBRIS AÇIKLARINDAN GELDİ
Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz da Akyatan Lagünü önüne gelerek incelemelerde bulundu. Başkan Topuz, lagünün Ramsas Sözleşmesi ile korunan doğal sit alanı olduğunu söyledi. Topuz, “Karataş 67 kilometre uzunlukta bir sahile sahip. Dün denizde kahverengi petrol benzeri türevi tarzında bir atığın sahillerimize doğru geldiğini gördük. İlk etapta 3 kilometre uzunluğunda 300 metre mesafeden bahsediliyordu. Bugün yaptığımız incelemelerde hemen hemen 20 kilometreye kadar uzadığını bir uçtan diğer uca genişlediğini gördük. Hava koşulları nedeniyle ne kadar yayıldığını tespit edemiyoruz. Sahil güvenlik ekipleri Kıbrıs açıklarından geldiğini düşünüyor. Büyükşehir belediyemiz ve DSİ ekiplerimizle birlikte ortak bir çalışma başlatarak lagünün içine pisliğin girmesine engel olmaya çalışıyoruz. Bugün içerisinde test sonuçları alacağımızı düşünüyorum. Sonuçlar çıkınca hızlı bir şekilde temizlik çalışmalarına başlayacağız” dedi.

‘İÇİMİZİ KANATAN BİR OLAYLA KARŞI KARŞIYAYAYIZ’
Karataş ilçesinde yaklaşık 450 tekne ile balıkçılığın yapıldığını söyleyen Başkan Topuz, ‘’Bu kirlilikten balıklarımızın nasıl etkileneceğini henüz bilmiyoruz. Bizim için en büyük sıkıntı bu. Önlemlerimizi almaya devam edeceğiz. İçimizi kanatan bizi üzen bir olayla karşı karşıyayız. Nedeni hala bilinmiyor. Analizler sonucunda bunun sorumluları cezalandırılacaktır. Biz ise bu alanı eski haline nasıl getireceğimiz konusunda çaba sarf etmeye devam edeceğiz’’ diye konuştu.

Görüntü Dökümü
————–
– Muhabir Yusuf Kantarlı anons
– Belediye Başkanı Necip Topuz ile röp
– Ekiplerin çalışması
– Sahilden genel ve detaylar
Haber:Yusuf KANTARLI-Kamera:Eser PAZARBAŞI/KARATAŞ,(Adana),(DHA)

=============================

İş yerinde uyuşturucu kullanırken yakalandılar
 
ADIYAMAN’da, polis ekiplerinin baskın düzenlediği bir iş yerinde uyuşturucu kullanırken yakalanan 5 kişi gözaltına alındı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kayalık Mahallesi’ndeki oto alım satımı yapılan bir iş yerinde uyuşturucu bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçti. İş yerine operasyon düzenleyen ekipler kapıyı çaldı, ancak açan olmadı. Bunun üzerine koçbaşı ile kapısı kırılan iş yerine giren ekipler, içeride M.K., M.Y., İ.Ç., M.S.G. ve S.T.’yi uyuşturucu kullanırken yakaladı. İş yerinde eğitimli köpek kullanılarak yapılan aramada ise bir miktar uyuşturucu bulundu. Sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettikleri için 3 bin 150’şer lira idari para cezası da kesilen 5 kişi, daha sonra gözaltına alınarak sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————–
– Olay yeri
– Narkotik köpeğin arama yapması
– Koç başı
– Polislerin önlem alması
– Şüpheliler gözaltına alınması
– Arama yapılması
– Genel ve detay görüntüler
Haber: Mahir ALAN-Kamera-ADIYAMAN-DHA)

=============================

Bayburt’ta kar yağışı etkili oluyor, 17 köy yolu ulaşıma kapandı

BAYBURT’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 17 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan yolların tekrar açılması için çalışmalarına devam ediyor

Bayburt’ta sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle kent beyaza büründü. Yoğun kar yağışı nedeniyle cadde ve sokaklar, beyaz örtüyle kaplandı. Kent merkezinde kar kalınlığı 5-10 santimetreyi, yüksek kesimlerde ise 20 santimetreyi buldu. Belediye ekipleri, kent merkezinde karla mücadele çalışmasına başladı. Etkili olan kar yağışı nedeniyle 17 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan yolların tekrar açılması için çalışmalarına devam ediyor.

Görüntü Dökümü

————————
-Yolları açan ekiplerden detaylar
-Kar yağışından detaylar
-Detaylar
Haber-Kamera: Murat SÖYLEMEZ/BAYBURT, (DHA) –

=============================

Bakan Karaismailoğlu Şanlıurfa’da

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, GAP Havaalanı’nda Vali Abdullah Erin ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. İlk olarak valiliğe gelen Bakan Karaismailoğlu, burada şeref defterini imzalayıp kentteki alt yapı ve ulaşım konularına ilişkin Vali Abdullah Erin’den brifing aldı. Bakan Karaismailoğlu daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————————-
– Valiliğe gelen bakan
– Şeref defterini imzalayan bakan
– Protokolü selamlayan bakan
– Genel ve detay görüntüler
Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!