Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 7

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) MANŞ DENİZİ’Nİ YÜZEREK GEÇEN İLK TÜRK KADIN YÜZÜCÜ: KANALDA BOĞULMALARA ÇOK ÜZÜLÜYORUM
 
ADANA’da yaşayan ve Manş Denizi’ni 1979’da yüzerek geçen ilk Türk kadın yüzücü olan Nesrin Olgun Arslan (63), Çukurova Bölgesi başta olmak üzere havaların ısınmasıyla sulama kanallarında yaşanan boğulma olaylarına yönelik uyarılarda bulundu. Olgun, “Kanallarda boğulma haberlerini duydukça bir yüzücü olarak çok acı çekiyorum. Kendimi bildim bileli yüzüyorum ve bu ölüm haberlerini çocukluğumdan beri görüyorum. Çocuklarımıza el birliğiyle yüzmeyi öğretip onları havuzlara alıştırmalıyız. Çünkü sulama kanallarındaki akıntı ve derinlik yüzünden yüzme bilen de bilmeyen de boğulmayla burun buruna gelebilirö dedi.
Hava sıcaklıklarının yükselmesi ve yaz mevsimine yaklaşılmasıyla birlikte özellikle aşırı sıcaklarıyla ünlü Çukurova kentlerinde başta olmak üzere birçok bölgeden boğulma sonucu ölüm haberleri gelmeye başladı. Adana, Osmaniye ve Şanlıurfa’da son bir haftada 6’sı çocuk 7 kişi sulama kanallarında boğulurken, geçen yıllarda olduğu gibi sayının her geçen gün artmasından endişe ediliyor. Özellikle sıcak havadan bunalan çocuklar alınan önlemlere rağmen sulama kanallarına giriyor. Adanalı eski milli sporcu, Seyhan Belediyesi Spor Müdürü ve Manş Denizi’ni 1979’da yüzerek geçen ilk Türk kadın yüzücü Nesrin Olgun Arslan, her yıl boğulma vakalarına karşı çalışmalar yapıldığını ama çocukların bir türlü bu tehlikeli serinleme yönteminden vazgeçmediklerini kaydetti.
‘BOĞULMA HABERİ DUYDUKÇA ACI ÇEKİYORUM’
Adana’da geçmişten bu yana çocukların sıcaktan kaçma yöntemi olarak sulama kanallarında yüzmeyi tercih ettiklerini ve bu durumun derin üzüntülere yol açtığını belirten Olgun, boğulma haberlerini duydukça bir yüzücü olarak çok acı çektiğini söyledi. Bu durumun önüne geçmek adına yetkililerin her yıl çalışmalar yaptığını ama çözümün sadece alınacak önlemler olmadığını ifade eden Olgun, “Yapılacak en önemli şey çocuklara yüzmeyi öğretmek ve onları havuzlara yönlendirmektir. Ben 4 bin çocuğa yüzmeyi öğrettim. Sonrasında ailelere büyük görev düşüyor. Çocuklarını iyi takip etmeli ve kanalların tehlikesini anlatmalılar. Bu kadar geniş alanları kontrol etmek zor biliyorum ama elimizden geleni yaparsak binlerce çocuğu boğulmaktan kurtarabilirizö dedi.
‘YÜZME BİLEN DE BİLMEYEN DE KANALDA BOĞULABİLİR’
Sulama kanallarının derinlik seviyesinin yükseldiğini ve kenar taraflarında tutacak yerlerin olmadığını kaydeden Olgun, böyle bir alanda yüzme bilmeyen kişinin boğulmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Yüzme bilen kişinin de akıntıyla baş edemeyebileceğini kaydeden Olgun, “Paniğe kapılıp saniyeler içinde boğulabilirler. İşte bu yüzden Adana’da yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmamalı ve havuzla tanışmalılar. Ücretsiz birçok havuz varö diye konuştu. Konuşmasından kısa bir süre sonra sulama kanalında yüzen 4 çocuğu gören Olgun, onlara uyarılarda bulundu.
‘ADANA ÇOK SICAK, KANAL AŞKTIR’
Olgun’un sulama kanalında yüzdükleri için uyardığı 4 çocuk, eski milli yüzücüyü dikkatle dinledi ancak kanalda yüzmeye de devam etti. Arkadaşlarıyla sıcak havadan bunaldıkları için yazın sulama kanallarında vakit geçirdiklerini belirten Efe Kaan Kocabaş (16), “Adana çok sıcak, kanal aşktır. Korkumuz yok. Alışınca zaten havuzu değil kanalı istiyorsun. Annemiz babamız kızıyor ama osunö dedi.  

Görüntü Dökümü
———————–
– Sulama kanalından detaylar 
– Nesrin Olgun ile röportaj 
– Kanalda yüzen çocuklardan detaylar 
– Çocukların sulama kanalına atlamaları 
– Nesrin Olgun ile çocuklar kanala atlarken röportaj 
– Nesrin Olgun’un çocuklara uyarılarda bulunması 
– Kanalda yüzen çocuklarla röportaj 
– Genel ve detay görüntüler 

Haber: Can ÇELİK Kamera: Yusuf KANTARLI/ ADANA, (DHA)

=====================================================

2) KAFEYE BASKINDA KAÇMAK İSTERKEN FOSEPTİĞE DÜŞEN ERKEK HEMŞİRE ÖLDÜ
 
KONYA’da maç izleyip nargile içtiği kafeye polisin geldiğini görünce, kaçmaya çalışırken iş yerinin zemin katındaki bölümde, içinde yaklaşık 1 metre su bulunan foseptiğe düşen erkek hemşire Tevfik Sevi (33) yaşamını yitirdi.
Olay, gece yarısı sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Nalçacı Caddesi’nde meydana geldi. Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, salgın tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken kafenin açık olduğu ve içeride nargile içildiği bilgisine ulaştı. Ekipler, kafeye baskın yaptı. Bu sırada içeride bulunan erkek hemşire Tevfik Sevi, polisin geldiğini görünce kaçmak için iş yerinin zemin katındaki bölüme indi. Sevi, burada içinde yaklaşık 1 metre su bulunan foseptiğe düştü.
Polis, kafede karşılaştığı 4 kişiye ‘sokağa çıkma kısıtlaması ve sosyal mesafeyi ihlal’ suçlarından idari para cezası uyguladı. Polis işlem yaptıktan sonra iş yerinden ayrılmak üzereyken kafe çalışanlardan birisi, zemin kattaki foseptikte bir kişinin olduğunu söyledi. Bunun üzerine itfaiyeye haber verildi. Gelen itfaiye ekipleri tarafından çıkarılan Tevfik Sevi’nin yaşamını yitirdiği belirlendi.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nde görev yapan 2 çocuk babası Tevfik Sevi’nin cansız bedeni otopsi için hastane morguna kaldırıldı. 
KAFENİN DAHA ÖNCE MÜHÜRLENDİĞİ ORTAYA ÇIKTI 
Bu arada, polisin, CİMER’e gelen ihbar üzerine 20 Nisan’da aynı kafeye baskın yaptığı, nargile içip, okey oynadığı tespit edilen 10 kişi hakkında ‘sokağa çıkma kısıtlaması ve sosyal mesafe kurulanını ihlal’ suçlarından 63 bin lira para cezası uyguladığı ortaya çıktı. İş yeri sorumluları hakkında da nargile tüketildiğiyle ilgili tutanak hazırlanıp, iş yerinin mühürlendiği belirtildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– İş yerinin dışından detay
– Mühürden detay
– Ölen Sevi’nin fotoğraları 
– Kafeye daha önce yapılan baskının fotoğrafları 

Reklam Alanı

Haber- Kamera: Salih BÜYÜKSAMANCI KONYA DHA

==================================================

3) BİSİKLETİNE ÇARPTIĞI İÇİN HUSUMETLİ OLDUĞU KOMŞUSUNU VURUP İNTİHARA KALKIŞTI
 
BURSA’da Abdurrahman K. (62), aracıyla bisikletine çarptığı için husumetli olduğu komşusu Hasan S.’yi (67) tabancayla vurduktan sonra intihara kalkıştı. Ağır yaralanan Abdurrahman K. ve Hasan S., hastanede tedaviye alındı.
Olay, saat 10.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Sırameşeler Mahallesi Samanyolu Sokak’ta meydana geldi. Abdurrahman K., yaklaşık 1 ay önce aracıyla bisikletine çarpan komşusu Hasan S. ile karşılaşınca tartışma çıktı. Tartışma, kısa sürede büyüyerek, kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Abdurrahman K., yanındaki ruhsatsız tabancayı çekip, Hasan S.’ye 6 el ateş etti. Abdurrahman K. ardından silahı başına dayayıp, tetiği çekti.
Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini olay yerinde yaptığı Abdurrahman K. ve Hasan S., hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden görüntüler

Haber-Kamera: Derya EVREN /BURSA, (DHA)

=====================================================

4) TIR’LA YURDA SOKULAN UYUŞTURUCUYU ‘LARİSSA’ BULDU
 
TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesinde, yurt dışından gelen TIR’da polisin narkotik köpeği Larissa ile yaptığı aramada 20 kilo skunk ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından TIR’la ülkeye uyuşturucu getirileceği ihbarı üzerine harekete geçti. Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurda giriş yapan TIR’ı takibe alan polis ekipleri, TEM yolunun Çorlu ilçesinde kesiminde durdurdu. TIR’da narkotik dedektör köpek Larissa ile yapılan aramada gizli bölmeye konulmuş 20 kilo skunk ele geçirildi. TIR sürücüsü B.K. gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü
———————–
-TIR’ın takibi
-Dedektör köpek Larissa ile arama
-Köpeğin aramasından detaylar
-Köpeğin tepki vermesi
-Uyuşturucunun bulunması
-Uyuşturcuların çıkarılması
-Paketin kesilerek açılması
-Uyuşturucudan detaylar

Haber: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ, (DHA)- 

====================================================

5) OSMANİYE’DE SAHTE DOLAR BOZDURMAK İSTEYEN 4 KİŞİ YAKALANDI
 
OSMANİYE’de girdikleri kuyumcularda sahte 50’lik ve 100’lük banknot halinde dolar bozdurmak isteyen Suriye uyruklu 4 kişi, polisin takibi sonucu yakalandı. Şüphelilerin üzerinde sahte 17 bin 800 dolar ve 20’lik banknot şeklinde toplam 260 lira ele geçirildi.
Bahçe ilçesine 27 Nisan’da Gaziantep’ten geldikleri öğrenilen Suriye uyruklu 4 şüpheli, ilçedeki kuyumcularda dolar bozdurmak istedi. Şüpheli davranışları üzerine bozdurmak istenilen doları inceleyen esnaf, sahte olduğunu fark etti. Durumu fark edip hızlıca iş yerinden çıkan şüpheliler, geldikleri araçla olay yerinden ayrıldı. Esnaf, polise ihbarda bulundu. Bahçe İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Kent Güvenliği Yönetimi Sistemi (KGYS) kameraları ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) görüntüleri incelendi. Şüpheliler, ilçe merkezinde araç içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.
3 TUTUKLAMA
Şüphelilerin üzerlerinde ve araçta yapılan aramada ise 50 ve 100’lük banknot şeklinde toplam 17 bin 800 sahte dolar ve 20’lik sahte banknot şeklinde toplam 260 lira ele geçirildi. Savcılık talimatıyla gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden M.Ş, İ.Ş ve A.K. tutuklanırken, M.N. ise savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Şüphelilerin iki farklı işyerinde dolar bozdurmak istemelerine ait görüntüler
-Dolarların para makinesinde sayılması
-Şüphelilerin emniyetten çıkartılışları 

Haber: İbrahim EMÜL – Kamera: OSMANİYE,(DHA)

=====================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!