Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 7 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Yedikleri tavuktan zehirlenen anne ve 2 çocuğu tedaviye alındı
 
ADIYAMAN’da, evde yedikleri tavuktan zehirlenen Esma akar ile 2 çocuğu, hastanede tedaviye alındı.

Olay, öğle saatlerinde Siteler Mahallesi’nde meydana geldi. Evde tavuklu pilav yaparak yiyen Esma Akar ile çocukları Zeynal ve Furkan Akar, bir süre sonra mide bulantısı şikayeti başlayınca 112’yi aradı. Eve giden sağlık ekipleri, zehirlendikleri belirlenen anne ve iki çocuğunu ambulanslarla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Acil serviste tedaviye alınan Akar ailesi fertlerinin tedavisine başlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Olay yeri
-Sağlık ekipleri
-Hastaların ambulansa binmesi
-Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi
-Ambulansın gelişi
-Hastaların ambulanstan indirilmesi
-Acil servise götürülmesi
-Genel ve detay görüntü
Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA)

========================

Gaziantep’te yoğun sis

GAZİANTEP’te etkili olan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 20 metrenin altına düştü. Sis nedeniyle kara ve hava ulaşımında aksamalar yaşandı.

Reklam Alanı

Kent merkezinde dün akşam saatlerinde başlayan ve artarak devam eden sis, hayatı olumsuz etkiledi. Görüş mesafesi 20 metreye kadar düşünce sürücüler, araçlarının farlarını yakarak ve hızlarını düşürerek ilerlemek zorunda kaldı. Hava sıcaklığının 6 dereceye düştüğü kentte sis nedeniyle bazı uçak seferleri de iptal oldu. Havalimanına bazı uçaklar ise gecikmeli olarak iniş yaptı. Polis ekipleri, trafikte önlem alarak, sürücüleri hız yapmamaları konusunda uyardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————–
– Yoğun sis
– Siste ilerleyen araçlar
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Mustafa Kanlı -Kamera: Kadir GÜNEŞ-GAZİANTEP-DHA)

=================================

39 ilde 80 kişiyi dolandıran şüpheliler adliyede

GAZİANTEP’te, sosyal medya üzerinden piyasanın altında fiyat vererek araç yedek parçası satacağını söyleyip, 39 ilde 80 kişiyi dolandıran 14 şüpheli, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Sosyal medya üzerinden iletişim kurarak, araç yedek parçası almak için anlaştığı kişilere para gönderdikten sonra ulaşamadıklarını belirten 39 kentten 80 kişi, polise başvurarak şikayetçi oldu. Şikayetler üzerine polis ekiplerince başlatılan soruşturmada, sosyal medya üzerinden piyasanın altında fiyat vererek araç yedek parçası satacağını söyleyen ve paraları aldıktan sonra telefon numaralarını iptal eden kişilerin, Gaziantep’te olduğu saptandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, şebekenin başı olan Mehmet ve İbrahim Ş. kardeşler ile birlikte dolandırıcılık yapan kişileri takibe aldı. Polisin 2 ay süren takibinin ardından kimliği belirlenen 14 şüpheli, adreslerine düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı.

Gözaltına alınan, vatandaşlardan binlerce lira dolandırdığı belirlenen şüpheliler, emniyetteki sorgulamalarının ardından sabah saatlerinde ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında basın mensuplarının “Neden yaptınız?” sorusuna şüpheliler, “Dolandırıcılık yaparken yanımda mıydın, ben dolandırmadım” diye yanıt verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————–
– Şüphelilerin adliyeye getirilişi
– Genel ve detay görüntüler
Haber:Mustafa KANLI- Kamera: Kadir GÜNEŞ-GAZİANTEP-DHA)

========================

Yerde bulduğu küpeyi karakola teslim etti
 
MERSİN Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda temizlik personeli olarak görev yapan Fatma Altungül (38), örnek bir davranış sergileyerek, temizlik yaparken yerde bulduğu altın küpenin sahibine ulaştırılması için polise teslim etti.

Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri caddeler ve sokaklarda temizlik yaparken kıymetli eşyalarla karşılaşabiliyor. Şimdiye kadar cüzdan, para ve altın takı bulan ekipler, söz konusu eşyaları kısa sürede karakola teslim etti. Yakın zamanda da Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan bir temizlik personeli içinde 20 bin liraya yakın para bulunan bir cüzdanı sahibine ulaştırmıştı. Altın küpe teki bulan Fatma Altungül de aynı dilekle küpeyi merkez Akdeniz ilçesinde Mağazalar Karakolu’na teslim etti.

Evli ve iki çocuk annesi Fatma Altungül, “Öncelikle biz kadınlara iş imkanı verdiği için başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hastane Caddesi’nde çalışıyorum. Kıymetli bir eşya buldum, onun yerine ulaşmasını istiyorum. İnşallah sahibini bulur. Küpe kalp şeklinde olduğu için manevi değeri yüksektir. Hak yerini bulsun. Herkesin emeği var, İnşallah yerine ulaşır” dedi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü’nde Akdeniz İlçesi bölge sorumlusu olarak görev yapan Adem Uysal, değerli eşya bulunduğunda çok hassas davrandıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Personelimiz değerli bir eşya bulmuş, bulduğunda beni aradı. Biz de gerekli yerlere bilgisini verdik. Eşyanın değerli olup olmadığını kuyumcu arkadaşlara sorduk, altın olduğunu, tahminen 700-800 TL tutarında olduğunu söyledi. Biz de bağlı bulunduğumuz en yakın karakola ulaştıracağız. Tabi bunun bir de manevi değeri var. Her şey para değildir, manevi değeri de olabilir o yüzden inşallah sahibine ulaştırmaya çalışacağız. Sokaklarda, caddelerde çalıştığımız için sık sık bu tür olaylarla karşılaşıyoruz. Değerli eşya buluyoruz, cüzdan, para gibi şeyler buluyoruz. Bulduğumuz andan itibaren de sahibine ulaştırılması için gerekli yerlere başvurumuzu yapıyoruz.” 

Görüntü Dökümü
——————————–
– Altın küpe teki bulan Fatma Altungül’ün konuşması
– Bölge sorumlusu olarak görev yapan Adem Uysal’ın konuşması
– Bulanan küpenin görüntüsün
– Fatma Altungül’ün çalışmasından genel ve detay
Haber-Kamera: MERSİN, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!