Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 7 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) POZANTI’DA ENKAZ KALDIRILDI, TREN SEFERLERİ YENİDEN BAŞLADI

ADANA’nın Pozantı ilçesinde arıza yapan yük trenine, onu itmek isteyen yük treninin çarptığı kazanın ardından zarar gören lokomotif ve vagonlar kaldırıldı. Çalışmaların ardından tren seferleri, yeniden başladı.
Boğazköprü’den Mersin’e konteyner taşıyan yük treninin lokomotifi, dün saat 07.00 sıralarında arızalandı. Tren, Pozantı İstasyonu’nun girişinde kaldı. Tren trafiğini yöneten kontrolörü arkadan gelen yük treninin, arızalı treni itmesi talimatını verdi. Konya’dan Mersin’e giden yük treni, duramayınca arızalı trene arkadan çaptı. Kazada çarpan trenin lokomotifi ile 7 vagonda hasar meydana geldi, 2 makinist yaralandı. Enkaz nedeniyle tren seferleri durduruldu.
Ekiplerin bölgede yaptığı incelemeler tamamlandı. Gece saatlerinde bölgeye gelen ekiplerin yaptığı çalışmayla hasar gören lokomotif ve vagonlar kaldırıldı. Tren seferleri, enkazın kaldırılmasının ardından yeniden başladı. 

Görüntü Dökümü
——————–
-Trenden detay
– Çalışmalardan detay

Akif ÖZDEMİR/ADANA, (DHA)- 

==============================================

2) ÇANAKKALE’DE BİR BELDE KARANTİNAYA ALINDI

Reklam Alanı

ÇANAKKALE’nin Biga ilçesine bağlı Gümüşçay beldesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında 10 gün süreyle karantinaya alındı.
Gümüşçay, vaka sayısının artması ve çok sayıda temaslı kişinin bulunması nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, 10 gün süreyle karantinaya alındı. Beldeye giriş ve çıkışlar, belirlenen istisnalar dışında yasaklandı. Jandarma ekipleri, girişlerde önlem aldı.
Alınan tedbirler kapsamında, toplu olarak ibadet edilmesi kısıtlama süresi boyunca ertelendi. Cenaze namazları, bu süreçte namaz vakitlerinden önce belirlenecek uygun bir vakitte kılınacak ve cenaze defin işlemleri kalabalık ortamlar oluşturulmadan yerine getirilecek. Taziye ziyaretlerinin toplu bir şekilde yapılmaması noktasında vatandaşlar bilgilendirilecek. Berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler ve kahvehanelerin faaliyetleri kısıtlama süresi boyunca durdurulacak. Vatandaşların kendi evlerinde kalmaları esası ile kısıtlama süresi boyunca ev ziyaretleri yasaklanacak. Belediye ve köy minibüsleri işçi servisleri gibi her türlü toplu taşıma araçlarının bu yerleşim birimlerine giriş çıkışı kısıtlanacak.
Karantina süresince Gümüşçay’da yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları Biga Kaymakamlığı ve Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından karşılanacak.

Görüntü Dökümü
——————–
-Gümüşçay beldesinin sokakları ve meydanından görüntüler.
-Beldeye girişlerde jandarma ekipleri tarafından yapılan kontrollerden görüntüler.

Haber-Kamera: Ayhan AKKAYA/BİGA (Çanakkale), (DHA)

===========================================

3) YASAK BAŞLADI, VANLI BALIKÇILAR TEKNELERİNİ BAKIMA ALDI
 
AV yasağının başlaması ile birlikte Van Gölü’ndeki Ercişli balıkçılar, teknelerini kıyıya çekip bakımlarını yapmaya başladı. 
Dünyada sadece Van Gölü’nde yaşayan, üreme dönemi 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında olan inci kefalinin avlama yasağı başladı. Her birinde 5-10 kişinin çalıştığı 98 balıkçı teknesi, dünden itibaren son ağlarını çekip, 90 günlük süreyi tamamlamak için limanlara demir atarken, bazı balıkçılar ise kıyıya çektikleri teknelerinin bakımını ve onarımını yapmaya başladı. 
Bölgede 20 yıldır balıkçılık yapan, 3 çocuk babası Atilla Dağdelen, dün son ağlarını çektiklerini söyleyerek, “İnci kefali avlama yasağı başladı. Bunun üzerine son ağlarımızı Van Gölü’nden topladık. Karadan yaklaşık 2 kilometre uzakta attığımız 800 metre uzunluğundaki ağlarımızı diğer balıkçı arkadaşlarımla birlikte toplayarak, teknelerimizi limana çektik. Burada sezonluk tekne bakılmalarımızı boyasını, kaynağını ve diğer bakımlarını yapıyoruz. Bu yıl bereketli bir sezon geçirdiğimizi söyleyebilirim” dedi. 

Görüntü Dökümü
——————–
-Van gölünden ağların çekilmesi
-Tekne bakım ve onarımı
-Teknelerden görüntüler
-Atilla Dağdelen ile röportaj
-Genel detaylar

Barış KUL/ERCİŞ (Van), (DHA)

==========================================

4) ‘BOZO’ İLE ARAMADA 51 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ

VAN Emniyet Müdürlüğü ekipler tarafından evin bahçesindeki araçta özel eğitimli  köpek ‘Bozo’ ile yapılan aramada çuvallar içinde 51 kilo 561 gram eroin ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı. 
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İpekyolu ilçesindeki evde uyuşturucu bulunduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Belirlenen adresteki ev ve bahçesinde bulunan araçta narkotik köpeği ‘Bozo’ ile arama yapıldı. Aramada araçtaki çuvallarda 51 kilo 561 gram eroin ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alınıp, emniyete götürüldü. 

Görüntü Dökümü
——————–
-Araçta yapılan aramalar
-Narkotik köpeği ‘Bozo’ ile yapılan detaylı aramalar
-Eroinin çuvallardan çıkarılması
-Detaylar

Orhan AŞAN/VAN, (DHA)- 

================
5) ÇORUM’DA ÇOCUK PARKINDA YANGIN

ÇORUM’da çocuk parkında çit bitkilerinde çıkan yangın kısa süreli paniğe neden oldu. Yangın kamelyalara sıçramadan söndürüldü.

Yangın, dün akşam saatlerinde Gülabibey Mahallesi Bağcılar 7’nci Caddedeki çocuk parkında çıktı. Parktan alevlerin yükseldiğini gören mahalle sakinleri itfaiye ekiplerine haber verdi. Parkta rüzgârı kesen alev alan çit bitkileri itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kamelayalara sıçramadan söndürüldü. Yangının çıkış nedenini araştırılıyor.

Görüntü Dökümü
——————–
-Alevlerin yükselmesi
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

==================

6) KIRAATHANEDE OYUN OYNAYAN 25 KİŞİYE 98 BİN LİRA CEZA

Bursa’da koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken bir kıraathaneye yapılan polis baskınında, kısıtlamayı ihlal edip, oyun oynayan 25 kişiye toplam 98 bin 475 lira para cezası uygulandı.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma (SÖS) Büro Amirliği ekipleri, dün saat 21.30 sıralarında Ulus Mahallesi Ormanlar Caddesi üzerinde, kapalı olması gereken bir kıraathanenin açık olduğu ihbarını aldı. Harekete geçen polis, adrese baskın düzenledi. Kısıtlamayı ihlal eden 25 kişinin kıraathanede sosyal mesafe ve maske kurallarına uymayıp, oyun oynadığı tespit edildi. Kıraathanedeki 25 kişiye, 3 bin 989’ar liradan toplam 98 bin 475 lira para cezası uygulandı. Kıraathane ise belediye ekiplerince mühürlendi.

Görüntü Dökümü
——————–
-Kıraathaneden çekilen cep telefonu görüntüsü

Haber: Derya EVREN – Kamera: BURSA, (DHA)

==============================================

7) BALÇOVA’NIN MOBESE SİSTEMİ İLÇE GENELİNDE GÜVENLİĞİ SAĞLIYOR

BALÇOVA Belediyesi’nin 17 yıl önce kendi imkanlarıyla ilçede kurduğu 110 kamera ve bir izleme odasını kapsayan MOBESE sistemi, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından artık ilçenin tamamında kullanılmaya başlandı.
Balçova’da ilk etapta okulların güvenliği amacıyla kurulan sistem, bugün 581 kamerayla ilçe genelinde kullanılıyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne kurulan sistem odasıyla kavşaklardaki 94, parklardaki 164, kamu binalarındaki 105, ana caddeler ve okul civarlarındaki 218 Full HD kameradan anlık görüntü alınıyor. Özellikle hırsızlık olaylarının tespitinde ve caydırıcılığında etkili olan MOBESE sistemi sayesinde, emniyet güçleri olaylara en kısa sürede müdahale edebiliyor. Projenin temelini oluşturan kilometrelerce uzunluğundaki fiber optik kablo ağı ile Balçova ve Narlıdere İlçe Emniyet Müdürlükleri Genel Bilgi Toplama ve Plaka Tanıma Sistemine sorunsuz erişebiliyor.
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Halkımızın can ve mal güvenliği hem polis teşkilatımız hem de bizim için çok önemli. Vatandaşlarımızın güvenliği için birlikte hareket ederek ilçemizin daha yaşanabilir ve daha güvenli olması için çalışıyoruz” dedi. İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük ile birlikte sistem odasında incelemede bulunan Başkan Çalkaya, “Çağımız teknoloji çağı. Şu anda Türkiye’de nüfus ve yüzölçümüne oranla en kapsamlı MOBESE sistemi ilçemizde bulunuyor. Sistemin bugünkü maliyeti 50 milyon TL. Bu bizim yıllık bütçemizin neredeyse yarısını oluşturan bir bütçe” dedi. Balçova’da asayiş olaylarının minimum seviyede olmasından dolayı emniyet teşkilatına da teşekkür eden Çalkaya, “Cefakar bir şekilde görev yapan polis teşkilatımızın suç oranlarının düşmesinde çok önemli bir payı var. Biz teknik olarak kendilerine destek vermeye devam edeceğiz” dedi. 

Görüntü Dökümü
——————–
MOBESE odasını ziyarettenh görüntü
MOBESE sisteminden görüntü

Haber- Kamera: İZMİR, DHA)

===================== 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!