Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 8

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İZMİR’DE 35 FETÖ ŞÜPHELİSİNE GÖZALTI; AKRABALARINDAN DA GİZLENİYORLARMIŞ (2)
1) YURT DIŞINA KAÇMA HAZIRLIĞINDALARMIŞ

İzmir’de, FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında, örgüte ait olduğu belirlenen ‘gaybubet evleri’nde yakalanan 35 şüphelinin, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri sürüyor. Şüphelilerin, yasa dışı yollarla yurt dışına kaçma hazırlığında oldukları tespit edildi. Adreslerde ele geçirilen dolar ve euro birimindeki paraların da Yunanistan’a geçmek için kullanılacağı belirlendi.

HABER: Davut CAN / İZMİR, (DHA)

===================================================

2) ÇOCUĞUNUN DAMAR YOLUNU AÇARKEN ACITTI İDDİASIYLA HEMŞİREYİ YUMRUKLADI, DOKTORU DARBETTİ

KOCAELİ’nin Çayırova ilçesinde Muhammet Ç., damar yolu açarken, çocuğunun canını yakıp, ağlattığı gerekçesiyle hemşire Serhat Özcanlı’ya yumruk attı. Araya giren Dr. Yılmaz Aydın’a saldıran Muhammet Ç., gözaltına alındı. Sağlık çalışanlarına saldırı anı, güvenlik kamerasına yansıdı. 
Muhammet Ç., gece rahatsızlanan çocuğunu Çayırova’daki tıp merkezine götürdü. Hemşire Serhat Özcanlı, tedaviye başlamak için damar yolu açarken, çocuk ağlamaya başladı. Bunun üzerine Muhammet Ç., Özcanlı’ya “Canını yakıyorsun. Sen çekil, gelsin doktor yapsın” dedi. Hemşire Özcanlı, damar yolunu doktorun açmadığını belirtince çocuğun babasıyla aralarında tartışma çıktı. Muhammet Ç.’nin yumruk attığı hemşire, yere yığıldı. Dr. Yılmaz Aydın, araya girmek isterken, Muhammet Ç., bu kez doktor ve hemşireyi darbetti. Yakınları ve tıp merkezinde bulunanlar, babaya engel olmaya çalıştı. Şikayetçi olunması üzerine Muhammet Ç., gözaltına alındı.
Muhammet Ç.’nin hemşireye yumruk attığı, Serhat Özcanlı’nın yere düştüğü ve arbede anları, sağlık merkezinin güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi. 

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Babanın hemşire ile tartışması ve yumruk atması, hemşirenin yere düşmesi
-Babaya engel olmak isteyenler

HABER: Haluk TURGUT/ÇAYIROVA (Kocaeli), (DHA)

===================================================

3) HAMİDİYE KÜLTÜR PARKI, 4 EYLÜL’DE AÇILIYOR

SİVAS’ta 1889 yılında 2’nci Abdülhamid Han tarafından kurulan aygır depoları, Hamidiye Kültür Parkı’na dönüşüyor. Sivas Valisi Salih Ayhan parkın açılışını 4 Eylül’de gerçekleştireceklerini söyledi.
Sivas Valisi Salih Ayhan, yapımı devam eden ve içerisinde Nuri Demirağ Havacılık ve Gök Bilim Merkezi, çadır restoran, Muzaffer Sarısözen sanat konağı, kır kahvesi, butik otel, engelli aktif yaşam merkezi, egzotik park, uluslararası geleneksel atlı spor müsabaka alanı savaş atları müzesi, tarım müzesi, Abdülhamit Han Anı Evi ve macera parkının yer alacağı Hamidiye Kültür Parkı’nda incelemelerde bulunarak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın, teknik yetkililer ve yüklenici firmadan bilgi aldı.
Sivas’ın tarım, turizm ve sanayide kalkınabilir bir il olacağını her fırsatta dile getirdiklerini anımsatan Vali Salih Ayhan, bu doğrultuda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ankara karayolu üzerindeki yıkılmakta olan Osmanlı eserlerine sahip çıkıp, yeni yüzüyle hizmet vermesi için gayret gösterdiklerini anlatan Vali Ayhan, “Sivas’ın hakikaten son zamanlarda en vizyon projelerden birisi Hamidiye Kültür Parkı. İçeriğiyle, amaçlarıyla, hizmet ettiği kitleyle çok anlam ve mana bulacak hummalı bir çalışma yürütmekteyiz. Hamidiye Kültür Parkı’nda 22 farklı özgün proje yürütülmektedir” dedi.
‘4 EYLÜL’DE AÇILIŞINI PLANLIYORUZ’
Projenin tamamlanması için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını dile getiren Vali Salih Ayhan, “Sürekli sahadayız. Çok ciddi emek var. İlmek ilmek işliyoruz ve en kısa zamanda da Sivasımızın, bölgemizin ve hemşehrilerimizin hizmetine burayı sunacağız. Burada eğitim var, burada kültür var, burada sanat var, burada spor var, burada sosyal yönü güçlü projeler var, ekonomi var ve tüm sektörlerle birlikte 7’den 70’e her yaş grubuna hitap eden hizmetler var. İçeriği çok zengin bir proje. Nezih ferah ve peyzajıyla da hakikaten insanların nefeslendiği rahatladığı güzel mekânlar var. Salgın sürecinde vatandaşlarımızın bu tür doğal yerlere ihtiyacı oluştu. İnşallah 4 Eylül’e açılışını planlıyoruz. Burada 8 firma farklı başlık altında işini yürütmektedir. Hızlı yürümekteyiz, gayret göstermekteyiz. Tüm ekiple sahadayız” diye konuştu. 
‘BİRKAÇ AY SONRA DOĞA, TARİHLE BÜTÜNLEŞECEK’
İki yılı aşkın süredir ciddi bir çalışma ortaya konduğunu belirten Vali Salih Ayhan, “Tüm detaylar düşünülerek hayata geçen projenin peyzajı da bittiği zaman doğa, tarihle bütünleşecek. Peyzajı, İç Anadolu Bölgesi’nde yapılan, çevre projesi içerisinde en yüksek değerde ve nitelikte bir iş olacak. Sadece 3 bin adet nitelikli yani buranın iklimine dokusuna uygun, büyük boylu 15-20 yıllık yapraklı ağaçlar olacak. 100 bine yakında çalı ve mazı tarzı çevreye uygun çalılar olacak. Dolayısıyla bunların hepsini düşündüğümüz zaman 250 bin metre kare içerisinde güzel bir iş ortaya çıkacak. Çok kıymetli bir iş. Çok değerli bir iş. Sivaslıların heyecanla beklediğini biliyoruz. Bir an öncede bu hizmeti vatandaşla buluşturmak içinde gece gündüz demeden çalışıyoruz. Arkadaşlarımızın emeğine sağlık. Firmalarımıza teşekkür ediyoruz. Onlar da gece gündüz çalışıyorlar. 4 Eylül’de Kongremizin 102’nci yıl dönümünde Sivaslı hemşerimize 102’nci yıl armağanını bir an önce hediye etmek için canla başla çalışıyoruz. Orta Anadolu’nun en büyük kültür parklarından biri Sivas’a kazandırılıyor” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yapımı süren parktan görüntüler
-Tamamlanan kısımlardan görüntüler
-Valinin incelemesi
-Yaptığı açıklama

Haber:SİVAS, (DHA) 

===================================================

4) CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKTI, YİNE UYUŞTURUCUYLA YAKALANDI
 
DENİZLİ’nin Honaz ilçesinde uyuşturucu madde ticareti suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden izinli çıkan A.A. (41), uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Honaz ilçesinde uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Kocabaş Mahallesi’nde bir eve bu sabah yapılan baskında, A.A. (41) yakalanarak gözaltına alındı. Evde yapılan aramada, kıyafet dolabının arkasına gizlenmiş 10 gram esrar, 2 gram eroin, 20 gram metamfetamin ve 4 uyuşturucu hap ele geçirildi. A.A.’nın uyuşturucu madde satarken yakalanıp tutuklandığı, geçen hafta da izinli olarak cezaevinden çıktığı belirtildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Operasyondan görüntü
-Jandarma ekiplerinden görüntü
-Narkotik köpeğinin arama yapması
-Gizlenmiş uyuşturucuların ele geçirilmesi

Haber- Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

===================================================

5) DAYISI TABANCAYLA ATEŞ ETTİRDİ, BABASI GÖRÜNTÜLEDİ
 
DÜZCE’de Erkan T., kayınbiraderi küçük yaştaki oğluna tabancayla ateş ettirirken, cep telefonu kamerasıyla görüntü çekti. Videoyu sosyal medyada izleyenler, baba ile dayıya tepki gösterdi. 
Düzce’de askere gitmek üzere olan genç, düzenlenen eğlencenin ardından küçük yaştaki yeğenine tabancayla havaya doğru ateş ettirdi. Erkan T. ise oğlunun tabancayla ateş ettiği anı cep telefonu kamerasıyla çekip, sosyal medya hesabından ‘Oğlum da asker dayısıyla silah atarmış’ notuyla paylaştı. Görüntülerde; dayının tabancaya mermiyi sürerek, yeğeninin eline verdiği, çocuğun tetiğe erken basıp, ateşlemesiyle gencin paniklediği anlar yer aldı. Videoyu sosyal medyadan izleyenler, baba ile dayıya tepki gösterdi.  

Görüntü Dökümü
———————–
-Çocuğa silah atmayı tarif etmesi
-Çocuğun tetiğe basması ve panik anları

HABER: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

===================================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!