Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 8 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Sakarya’da parçalanmış cesedin sırrı çözüldü; katil eşi ve sevgilisi çıktı

SAKARYA’nın Serdivan ilçesinde farklı çantalar içerisinde bulunan parçalanmış cesetle ilgili yürütülen soruşturmada öldürülen kişinin Afganistan uyruklu B.H.K. (37) olduğu belirlendi. B.H.K.’yi öldürdüğü belirlenen eşi W.H.K. (27) ve onun sevgilisi M.K.A.’nın vahşi cinayetin ardından yurt dışına kaçtıkları tespit edildi.

Serdivan ilçesi Yazlık Mahallesi’nde 14 Ocak günü Çark Deresi içerisinde çanta gören vatandaşlar, polise haber verdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri, içerisinde et ve kemik parçaları bulunan çantayı alarak Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsü’nde bulunan Otopsi Merkezi’ne götürdü. Aynı bölgede yapılan geniş çaplı aramada içerisinde kemik ve et parçaları bulunan başka bir çanta ile eşyaların bulunduğu bir poşet ve ayak bulundu.

Ceset parçaları üzerinde yapılan incelemede, öldürülen kişinin Afganistan uyruklu B.H.K. olduğu tespit edildi. 1 yıl önce eşi W.H.K. ve 3 çocuğu ile birlikte Sakarya’ya geldiği saptanan B.H.K.’nin, eşi ve onun sevgilisi M.K.A. tarafından öldürüldüğü belirlendi.

Adapazarı’nda kiraladıkları evde yaşayan W.H.K. ve B.H.K.’nın yanlarına aile dostları olan M.K.A.’nın geldiği, W.H.K. ile M.K.A. arasında bir süre sonra ilişki başladığı tespit edildi.

Reklam Alanı

DÖVÜLEREK ÖLDÜRÜLMÜŞ
B.H.K.’nın geçen yıl haziran ayında dövülerek vahşice öldürüldüğü, ardından da cesedinin parçalara ayırılarak spor çantalarına konulup dereye atıldığı saptandı. W.H.K. ve M.K.A.’nın Sakarya’da 2 ev değiştirdiği, daha sonra da kentten ayrıldığı tespit edildi. Polis ekipleri, W.H.K. ve sevgilisi M.K.A.’nın Türkiye’de olmadıklarını tespit etti. Polisin cinayetle ilgili soruşturmasının sürdüğü bildirildi.

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE

Güven HASBAŞ/SERDİVAN (Sakarya),(DHA) – 

==========================

Kamyonun çarptığı pat pat hareket ederek markete girdi

DÜZCE’nin Cumayeri ilçesinde, kamyonun çarptığı tarım aracı pat pat, kaza sonrası hareket ederek yol kenarındaki marketin manav reyonuna girdi.

Olay öğle saatlerinde, Cumayeri ilçesi Mehmet Akif Mahallesi’nde meydana geldi. Ali Ustaoğlu idaresindeki pat pata yolda manevra yapan bir kamyon çarptı. Çarpmanın etkisi ile pat pat sürücüsü Ali Usta kullandığı tarım aracından düşerken, kazadan yara almadan kurtuldu. Ancak kamyon ile elektrik panosu arasına sıkışan çalışır durumda ki pat pat ise kamyonun geri manevrası sonrasında hareket etti. Pat pat yol kenarında bulunan marketin manav reyonuna girdi. Bu sırada bir kişi pat patı tutmaya çalışırken, çevredekiler yaşananları şaşkınlıkla izledi. Kaza anı marketin güvenlik kamerasına yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Kamyonla pat patın çarpışma anı güvenlik kamarası görüntüleri
Pat patın hareket ederek markete girmesi güvenlik kamerası
Dosya adı dzcpatpat
HABER: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

==========================

75 yaşındaki erkek hasta, meme kanserini ameliyatla yendi

SAMSUN’da meme kanseri tanısı konulan Emsal Tokuç (75), özel hastanedeki başarılı ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Tokuç, “Doktorumun sayesinde Allah’a şükür iyi oldum” dedi. Meme kanserinin erkeklerde de görülebildiğini belirten ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak da, göğüste şişlik, akıntı veya ciltte bir çekinti görünlündüğüne doktora başvurulması gerektiğini söyledi. 

Atakum ilçesinde yaşayan Emsal Tokuç’un sol göğsünde 8 yıl önce bir şişlik oluştu. Ancak Tokuç, bunun önemli bir durum olmadığını düşünerek doktara başvurmadı. Şişlikle birlikte ağırı da oluşması üzerine ise 3 ay önce kenteki özel bir hastaneye başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde Tokuç’un meme kanseri olduğu belirlendi. 1 ay öncede kanserli kitlenin alınması için ameliyat edildi. Ameliyatı başarılı geçen Tokuç, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Göğüs ağrılarının artması üzerine doktora başvurduğunu söyleyen Tokuç, “En son ağrılar yoğunlaşınca doktora gelip ameliyat oldum. Doktorumun sayesinde Allah’a şükür iyi oldum. 75 yaşındayım bu kadar ağrı sızı olabiliyor insanda. Şimdi sağlık durumumu iyi, sağlığım yerinde çok şükür. Tedavi sürecin devam ediyor” diye konuştu.

ERKEKLERDE DE GÖRÜLEBİLİR
Tokuç’a uygulanan tedavi ile ilgili bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, “Hastamız aslında 3 ay önce memede şişlik şikayetiyle bize başvurdu. Yaptığımız inceleme sonrasında sol memesinin alt kısmındaki 2-3 santimetrelik şişliğin incelenmesi gerektiğini kendisi ile paylaştık. Tetkikler sonrasında orada kitleyi tespit ettik. 1 ay öncede hastamızın ameliyatını gerçekleştirdik.  Ameliyat sonrasında ek tedavilerimiz olacak. Kemoterapi veya radyoterapi tedavisi de uygulayabiliriz. Amacımız erkeklerde de az görülmesine, meme kanserinin yüzde 1’nini erkeklerde görülmesine rağmen erkekler kendilerinde kanser olmadığını düşündükleri için tanı koymada gecikmeler yaşanabiliyor. Bu nedenle sonuçlarımız bayanlar kadar iyi olmamakta. Bu nedenle erkeklerin de eğer göğüslerinde şişlik akıntı veya ciltte bir çekinti olduklarında muhakkakki doktora başvurmaları gerekmektedir” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
———————-
-Emsal Tokuç ve Opr.Dr. Sedat Ocak’tan detaylar
-Röportajlar
Haber-KameraHüseyin KALAY/SAMSUN, (DHA) 

========================

Budanan ağaç için kardeşi ve yeğenini öldürdü, müebbet ve 25 yıl hapisle cezalandırıldı

ZONGULDAK’ın Çaycuma ilçesinde, evlerinin önündeki akasya ağacını budayan kardeşi Mustafa Demir (68) ile yeğeni Seyhan Demir’i (26) av tüfeğiyle vurarak öldüren Hasan Demir(73), müebbet ve 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Çaycuma’ya bağlı Şeyhoğlu köyünde 29 Haziran 2020’de meydana gelen olayda, aralarında husumet bulunan ve yan yana evlerde oturan Hasan Demir ile kardeşi Mustafa Demir arasında bahçelerinde bulunan akasya ağacının budanması nedeniyle tartışma çıktı. Evinde bulunan av tüfeğini alan Hasan Demir, bahçede kendisine ait akasya ağacını budadığını iddia ettiği kardeşi Mustafa Demir ve yeğeni Seyhan Dermir’i ateş ederek öldürdü. Tutuklanan Hasan Demir hakkında kardeşi Mustafa Demir’e karşı ‘kardeşi kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, yeğeni Seyhan Demir’e karşı ‘kasten öldürmek’ suçundan ise müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün görülen karar duruşmasına, tutukla sanık Hasan Demir, yakınları ve avukatlar katıldı. Hasan Demir, yaşanan olay nedeniyle pişman olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, Hasan Demir’i kardeşini öldürmesi nedeniyle müebbet hapis cezasına, yeğeni Seyhan Demir’i öldürmesi nedeniyle de 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. 

Görüntü Dökümü
-Cinayetin işlendiği evden detaylar
-Budanan ağaçtan detaylar
-Adliyeden detaylar
Haber-Kamera:  Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!