Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -8 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Kurtulmuş: Türkiye yeni dünya sisteminde çok güçlü aktör olacak

AK PARTİ Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türk milletinin sahip olduğu imkanlar, potansiyeller itibariyle büyük bir bölgesel güç, çok ciddi bir küresel aktör olma potansiyeline dönüştüğü bir süreçte olunduğunu belirterek, “Türkiye’nin pandemi süreci sonrası yeni kurulacak dünya sisteminin içinde çok güçlü bir aktör olarak yerini alacaktır” dedi.

AK Parti Bayburt İl Başkanlığı 7’inci Olağan İl Kongresi için kente gelen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Bayburt Valiliğini ziyaret ederek, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim’den kentte yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Bayburt’ta olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Kurtulmuş, Türkiye’nin en büyük gücünün birlik, beraberlik ve ortak hedeflere yönelebilme kabiliyeti olduğunu kaydetti.

Kurtulmuş, Türkiye kültürü, medeniyeti son derece zengin, nüfusu oldukça kalabalık ve genç nüfusu son derece canlı olan bir ülke olduğunu ifade ederek, “Selçuklu ve Osmanlı’nın varisi olan bu milletin, bugün sahip olduğu imkanlar, potansiyeller itibariyle büyük bir bölgesel güç, çok ciddi bir küresel aktör olma potansiyeline dönüştüğü bir süreçteyiz. Pandemi sürecinin geçmesinden sonra Allah’ın izniyle Türkiye yeni kurulacak olan dünya sisteminin içinde çok güçlü bir aktör olarak yerini alacaktır. Bütün imkanlarımızı bu anlamda seferber ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, Türkiye yeni dünyada da çok daha güçlü bir şekilde var olma mücadelesini sürdürecektir. Türkiye’yi güçlü ve büyük ülke yapma mücadelesini verirken en büyük gücümüz ise; devlet, millet kaynaşmasıdır. Devletin millete tepeden baktığı ve milleti dizayn etme çabalarının olduğu dönemler geride kaldı. Devlet ve millet olarak iç içe, el ele, gönül gönüle olduğu zaman bu ülkenin aşamayacağı hiçbir problemi yoktur. Pandemi sırasında da en büyük gücümüzün bu olduğunu bir kere daha görmüş olduk” diye konuştu.

“SİYASİ VE YAŞAM FARKLILIKLARIMIZI KENARA BIRAKIP, TÜRKİYE’NİN HEDEFLERİ İSTİKAMETİNDE BİR ARAYA GELECEĞİZ”
‘Bu pandemiyi geride bırakacağız ve Türkiye olarak çok daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz’ diyen Kurtulmuş, “Kamu kurum ve kuruluşlarımızın en ücra köşedeki vatandaşlarımızın dahi yanında yer alabilecek şekilde hazırlıklı olduğu, devletin varlığı gücünü hissettirdiği, vatandaşımızın da büyük bir sevgi ve sempatiyle kamu görevlilerimizin bu desteklerine karşı şükran borcu içerisinde yer aldığı bir dönemi gördük. İnşallah Kovid-19 geride kalacak. Bu pandemiyi geride bırakacağız ve Türkiye olarak çok daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Biz yolumuza devam etmek isterken, Türkiye’nin önünü kesmek isteyenler tabii ki olacaktır. İçeride ve dışarıda Türkiye’nin bu güçlü yürüyüşünü durdurmak isteyen güçlere karşı da bir arada, beraber, el ele, gönül gönüle olacağız. Siyasi düşünce ve yaşam tarzı itibariyle farklılıklarımız olabilir. Bunların hepsini bir kenara bırakarak Türkiye’nin ortak hedefleri istikametinde bir araya geleceğiz. Daha güçlü bir şekilde bu ülkenin ileriye doğru yürüyüşünü inşallah sürdüreceğiz. Bunun yolu da tek tek şehirlerimizin her birinin güçlü olmasından geçiyor. Türkiye toprakları içerisinde yer alan aziz vatanımızın her birisi birbirinden değerli her bir şehrimizi her alanda daha da ileriye götürebilmek için el birliği ile gayret edeceğiz. Bunun sonucunu da inşallah alacağız” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Numan Kurtulmuş’un Bayburt ve valilik ziyaretlerinden görüntüler
-Valilikteki açıklaması
-Detaylar
Haber: Tolğa SAĞLAM  Kamera: Murat SÖYLEMEZ BAYBURT DHA

Reklam Alanı

========================

Kadın doktoru orakla yaralayan saldırgan: “Canım sıkkındı, birine saldırmak istedim’

Rize’de Devlet Hastanesi’nde görevli doktor Meltem Puşuroğlu’na orakla saldıran Ali Sırrı K.’nın ifadesi ortaya çıktı. Psikolojik sorunları olduğunu anlatan saldırgan doktoru daha önce hiç görmediğini belirterek, “Canım çok sıkkındı, bazı olayları çok takıyordum. Birine saldırmayı kafaya koydum, doktorla hastanın baş başa kalabildiği tek ortam psikiyatri olduğu için randevuyu oradan aldım. Doktor odasına girince hiçbir tartışma olmadan direk sakladığım orağı çıkarıp saldırdım” dedi

========================

Büyük İskender’in geçtiği köprü, traktörler rahat geçsin diye dökülen betonun, ağırlığına dayanamayarak yıkıldı 

Antalya’da üzerinden Büyük İskender’in atıyla geçtiği rivayet edilen tarihi taş köprünün üzerine, traktörler daha rahat geçsin diye 50 yıl kadar önce beton döküldü. Betonun ağırlığına dayanamayan taş köprünün bir kısmı tamamen yıkıldı. 

Antalya’nın Aksu ilçesinde Perge Antik Kenti yakınlarında Roma’nın ünlü Kral Yolu’nun bir parası olarak kabul edilen ve M.Ö. 334 yılında Büyük İskender’in Perge’yi kuşattığında atıyla üzerinden geçtiği rivayet edilen tarihi köprü, traktörler daha rahat geçsin diye üzerine dökülen betonun ağırlığına dayanamadı. Altından Kurşunlu Şelalesi’ne giden suyun aktığı köprünün ayaklarından biri ve kemer kısmı tamamen yıkıldı. Beton kısım yıkılmayıp zamanla aşınırken, betonun içindeki demirler de dışarı çıktı.
Köprüye çok yakın bir noktada yeni ve daha modern bir köprü yapılarak ulaşım buradan sağlanırken tarihi köprüye kim ya da kimlerin beton döktürdüğü ise ilçede merak konusu oldu. Köprünün bulunduğu Yurtpınar Mahallesi Muhtarı Mehmet Başkaya, 53 yaşında olduğunu ve çocukluğundan bu yana köprünün ilçe halkı tarafından sıklıkla kullanıldığını söyledi. Aksu Belediyesi’nin yeni bir köprü yaparak tarihi köprüyü kullanım dışı bıraktığını anlatan Başkaya, “Daha önceleri buradan büyüklerimiz kullanmış. Bir şekilde kullanılmış ama şu anda kullanılamaz durumda. Köprünün üzerine yıllar önce beton dökülmüş. Bu beton yeni değil. O zaman öyle düşünüp yapmışlar” dedi.
Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Gül Işın, tarihi bir köprünün üzerine beton dökme fikrinin yanlış olduğunu, orijinaline uygun restore edilip köprünün tarihi eser olarak geri kazanılmasının daha doğru olacağını söyledi. 
KRAL YOLU
Isparta’nın Yalvaç ilçesindeki Pisidia Antiokheia’dan başlayan Roma’nın ünlü Kral Yolu, Side, Perge, Aspendos, gibi kentleri birbirine bağlayarak Tarsus üzerinden Hatay’a kadar uzanıyor. Hatay üzerinden Suriye’ye, oradan da Mezopotamya’ya bağlanan yol, ara bağlantılarla Akdeniz’deki antik kentlerin birbirine ulaşmasını sağladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Köprüden drone görüntüleri
– Köprüden aktüel detaylar
– Yakın plan taşlar detay
– Köprünün demirleri detay
– Köprünün beton döküldüğü yer detay
– Yurtpınar Mahalle muhtarı Mehmet Başkaya RÖP
– DHA Muhabiri Alparslan ÇINAR köprü altında anonsu
– DHA Muhabiri Alparslan ÇINAR köprü üstünde anonsu
– Genel ve detaylar
HABER: Alparslan ÇINAR-KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA

========================

TEKNOFEST sonrası hayatı değişti

DÜZCE’de, Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencisiyken kanser hastası babası için damar görüntüleme cihazı geliştiren Elif İnce’nın yaşamı bu projeyle değişti. Lise döneminde Tıp Fakültesi okumak isteyen İnce, geliştirdiği cihaz ve sonrasında katıldığı TEKNOFEST’in ardından bilgisayar mühendisi olmaya karar verdi.

Düzce BİLSEM’de kanser hastası babasının tedavisi sırasında damarlarının zor bulunmasından yola çıkan Elif İnce lise döneminde damar yolunun rahat bulunması için cihaz geliştirdi. Daha sonra bu proje ile TEKNOFEST ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmalara katılan İnce finale kadar yükseldi. Özellikle TEKNOFEST’e katılmasının ardından hayatı değişen, lise çağında hayalini kurduğu Tıp Fakültesi okuyup doktor olmak isteyen İnce, şimdi ise Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü okuyor. 

Hayatındaki değişiklikleri anlayan Elif İnce “Düzce BİLSEM’de projeler yaptıkça aslında mühendisliğe ilgim artmaya başlamıştı ama lisenin ilk iki yılında ağırlıklı olarak tıp fakültesi istiyordum her sayısal öğrencisi olarak. 2019 yılında ilk defa TEKNOFES’te gittim. Çeşitli savunma sanayi firmalarının stantlarını gezme imkanım oldu. Orayı görünce çok etkilendim. Ülkemizde çok güzel işlerin başarıldığını, inşallah başarılmaya da devam edileceğini gördüm. Ben de bir parçası olmak istedim. Bu yüzden kararımı mühendisliğe çevirdim” dedi.

TEKNOFEST projesi sahibi olan Selçuk Bayraktar’ı kendisine idol olarak kabul eden İnce, “Ben Selçuk Bayraktar’ın çalışmalarından çok etkileniyorum. O’nun genç zamanlarından bir videosu var. O zamanlardan beri bir vizyonu var. Yapmak istediği çalışmalar var ve o dönemden beri ülkemiz için faaliyette bulunuyor. Onu kendime örnek alıyorum. O’nun gibi olmak istiyorum. Çünkü ülkemiz bu günlerde çok güzel işler başarıyor. Genç mühendisler sayesinde. İnşallah ben de onlardan biri olabilirim. Bu TEKNOFEST gibi etkinliklerde paydaş olan emeği olan herkese teşekkür ederim” dedi. 

Hedefinin bilgisayar mühendisi olarak savunma sanayinde yer almak olduğunu dile getiren İnce, “Ben de savunma sanayi için işler yapmak istiyorum. Bilgisayar mühendisi olacağım inşallah. Eğer bir İHA’nın bile yazılımını kendim yapabilirsem çok mutlu olurum. İnşallah yapabilirim” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Cihazın görüntüsü
Elif İnce röp 
Elif İnce babasıyla birlikte yürürken detay
Haber- Kamera :Tezcan SOLMAZ/DÜZCE (Kocaeli)(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!