Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 8

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Balık tutmaya gittiği denize düşerek boğulan uzman çavuş toprağa verildi

İZMİR’de balık tutmak isterken denize düşerek boğulan Uzman Çavuş Mehmet Emin Özdemir (38), Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde düzenlenen askeri törenle toprağa verildi. Babasının tabuta sarılan oğlu Suat Özdemir’in “Baba gitme” diyerek, ağlaması herkesi duygulandırdı.

İzmir’in Aliağa ilçesine bağlı Yalı Mahallesi’ndeki plaja dün arkadaşlarıyla balık tutmaya giden Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görevli Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Emin Özdemir, dengesini kaybederek denize düştü. Dalgaların etkisiyle sürüklenmeye başlayan evli ve 2 çocuk babası Mehmet Emin Özdemir, kısa sürede gözden kayboldu. Helikopter destekli arama çalışması sonrası Özdemir’in cansız bedeni, denize düştüğü yerden yaklaşık 2 kilometre ileride kıyıya vurmuş halde bulundu.

Mehmet Emin Özdemir’in cenazesi bugün memleketi Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde düzenlenen askeri törenle toprağa verildi. Akçaköy Mezarlığı’nda düzenlenen törene, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Gırgel, Kaymakam Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Necip Kaçar, İlçe Müftüsü Ramazan Avcı ve vatandaşlar katıldı. Mehmet Emin Özdemir’in Türk bayrağına sarılı tabutuna torunuyla aynı adı taşıyan babası Suat Özdemir, annesi Yaşar Sultan Özdemir, eşi Şenay Özdemir ve oğlu Suat Özdemir sarılarak gözyaşı döktü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Ailenin tabut başında ağlaması
– Oğlu Suat Özdemir’in tabuta sarılıp ağlaması
– Cenaze namazı kılınması
– Cenazenin taşınması

Reklam Alanı

HABER-KAMERA: Tahsin BAYTAR/DİNAR (Afyonkarahisar), (DHA)- 

=======================

Gaziantep’te silah kaçakçılarına operasyon: 10 gözaltı

GAZİANTEP’te, polis ekiplerinin silah kaçakçılarına yönelik düzenlediği eş zamanlı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte silah kaçakçılığı yaptığı belirlenen bazı kişileri takibe aldı. Polis ekiplerinin uzun süren takibinin ardından şafak vakti, şüphelilere ait adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel Harekat ekiplerinin de destek verdiği baskınlarda, 10 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 6 tüfek, 6 tabanca, 11 şarjör, 8 tabanca iğnesi, 19 tabanca kabzası, 603 tabanca fişeği, 466 tüfek fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyette sorgulanmasına başlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Polis ekiplerinin emniyetten çıkışı
– Özel harekatçıların eve baskını
– Evde yapılan aramalar
– Ele geçirilen silahlar
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Hasan KIRMIZITAŞ – Kamera: GAZİANTEP- DHA)

=====================

Şoförün dikkati bir faciayı önledi 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait şehir içi otobüslerinde şoförlük yapan Emre Dirican, sefer sırasında bir evde çıkan yangını, otobüsündeki yangın tüpüyle müdahale ederek söndürdü. Şoförün dikkati, bir faciayı önledi. 

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Ulaşım A.Ş.’de şehir içi toplu ulaşım şoförü Emre Dirican, Gürsu-Varsak KC35A hattında 07 AAV 08 plakalı halk otobüsü ile sefer yaparken, Altınova Mahallesi PTT Caddesi üzerindeki durakta yolcu indirdi. Bu sırada durak yakınındaki iki katlı bir evin ikinci kat girişindeki balkonundan duman ve alevlerin yükseldiğini gördü. Halk otobüsünü park eden Dirican, otobüste bulunan yangın tüpünü kaptığı gibi koşarak, balkondaki yangına ilk müdahaleyi yaptı. Alevleri söndüren Emre Dirican, olası bir facianın önüne geçti. Yangının, soba kovasından balkona boşaltılan kül içindeki kor kalıntılarının, plastik sandalye ve masayı tutuşturmasından kaynaklandığı tespit edildi.

Otobüs Şoförü Emre Dirican, durakta yolcu bıraktığı sırada dumanı gördüğünü ifade ederek, “İlk başta dumanı ikinci katta görünce mangal yakıyorlar sandım. Biraz daha dikkatli bakınca ateşin büyümeye başladığını gördüm. Otobüste bulunan yangın tüpünü alarak acilen yangının olduğu alana gittim ve söndürmeyi başardım” dedi. 

EV SAHİBİNİN HABERİ YOKTU 
Yangına müdahale ettikten sonra evin kapısını çaldığını, yangından ev sahibinin haberi olmadığını aktaran Dirican, “Ev sahibi dışarıya çıkınca şok oldu çünkü her yerde duman vardı. Beni görünce şaşırdılar, onlara daha dikkatli olmalarını söyledim. Sağ olsun Antalya Ulaşım A.Ş. bize yangın eğitimi, ilk yardım eğitimi aldırdı. Verdikleri eğitim bu gün bir faciayı önledi” diye konuştu.

EV SAHİBİNDEN TEŞEKKÜR
Ev sahibi kadın, “Sabah sobanın küllerini daha sonra çöpe atmak için balkona bırakmıştım. Hava biraz rüzgârlıydı ateş balkondaki eşyalara sıçramış. 3 çocuğumla içerdeydik hiç farkına varamadık. Sağ olsun şoför arkadaşımız görmüş, ateşi söndürmüş. Kendisine çok çok teşekkür ederim” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Otobüs şoförünün hal otobüsünü kullanırken farklı açılardan görüntü
– Otobüsün ön kamerasından yol görüntüsü
– Yangın çıkan evin dışında
– Yanan ayakkabılık ve masadan görüntü
– Emre Dirican ile röportaj
– Ev sahibi kadın ile röportaj
– Şoförün aracı durdururken ve yangın tüpünü alırken (Araç içi kamerası)
– Şoförün alevlere müdahale etmesi (cep telefonu)
– Şoförün evdeki kadını uyarması

HABER-KAMERA: ANTALYA, (DHA) – 

========================

Osmaniye’de 100’ün üzerinde suç kaydı bulunan hırsız kovalamaca sonucu yakalandı

OSMANİYE’de 100’ün üzerinde suç kaydı bulunan ve polisin uzun süredir peşinde olduğu hırsızlık şüphelisi O.D. (25), çaldığı otomobille uygulama noktasından kaçmak isterken, kısa süreli kovalamaca sonucu yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince, kentin farklı noktalarında, hırsızlık suçundan aranması bulunan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yapıldı. Bu sırada, uygulama noktasına yaklaşan ve polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçan otomobil, takibe alındı. Kısa süreli kovalamaca sonucu durdurulan ve çalıntı olduğu belirlenen otomobilin sürücüsünün, hırsızlık suçundan 100’ün üzerinde suç kaydı bulunan ve polisin uzun süredir peşinde olduğu O.D. olduğu belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen O.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü:
– Güvenlik kameraları görüntüsü
– İş yerinden bisiklet çalınması
– Manavdan hırsızlık
– Çaldığı yağ tenekelerini taşırken
– İkametten bisiklet hırsızlığı

Haber: İbrahim EMÜL – Kamera: OSMANİYE,(DHA)

======================

Polisler, üşüyen yavru köpeği ekip aracında ısıttı

SAKARYA’nın Taraklı ilçesinde sokakta üşüyen yavru köpeği polisler ekip aracına alarak ısıttı.

Taraklı ilçesi Ulucami Mahallesi Ankara Caddesi’nde yürüyüş yapan tavuk üreticisi Özkan Sarı, üşüyen yavru köpeği görünce sevmek için kucağına aldı. Durumu fark eden polis ekipleri yavru köpeği alarak ekip aracına götürdü. Polisler, aracın kliması ile yavru köpeği ısıttı, sonra da mama ve süt verdi.

Özkan Sarı, “Köpek titriyordu. Yolda gördüm. Donmak üzereydi. Kucağıma aldım. O sırada ekipler geçiyordu. Yavruyu görünce durdular ve yavruyu elimden alarak araca götürdüler. Hemen klima ile ısıttılar” dedi.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım sosyal medya hesabından konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sakarya’da, can dostlarımızın yoğun kar yağışı ve soğuklardan etkilenmemesi için bütün polis ekiplerimiz seferber durumda. Onların merhametimize ve sevgimize en çok ihtiyaç duyduğu bu günlerde sokaklarda bulunan can dostlarımızı korumayı ve beslemeyi ihmal etmeyelim” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Köpeğin polis aracında ısıtılması 
Özkan Sarı röp. 
Yavru köpek detay 

HABER:TARAKLI (Sakarya), (DHA)-  

======================

Gölcük Tabiat Parkı’nda kar güzelliği

BOLU’da, karla kaplanan ve gölü buz tutan Gölcük Tabiat Parkı, hafta sonu yasakları nedeniyle hafta içinde de ilgi gördü. Gölcük Tabiat Parkı’ndaki seyrine doyumsuz manzara, dron kamerasıyla havadan görüntülendi.

Gölcük Tabiat Parkı kar yağışları sonrası beyaz örtüyle kaplandı. Tabiat parkındaki göl de dondurucu soğuklar nedeniyle buz tuttu. Parka gelen ziyaretçiler, göl çevresinde yürüyüp, doğa ile iç içe gün geçirdi. Görevliler, tatilcilere göl yüzeyinde yürümemeleri konusunda uyarı anonsları yaptı. Gölün çevresine ise ‘Buz tutan göl yüzeyine çıkmak yasaktır’ yazılı uyarı tabelaları konuldu. Hafta sonu kısıtlamaları nedeniyle hafta içi tercih edilen Gölcük Tabiat Parkı’na gelen tatilciler, eşsiz manzaranın keyfini çıkardı. Kış tatili için Bolu’yu tercih edenler de Gölcük Tabiat Parkı’nı gezdi. Tabiat Parkındaki manzara, dron ile havadan görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Gölcük manzaraları
-Kalabalık
-Dron görüntüleri
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

====================

Afyonkarahisar’da karın tadını çocuklar çıkardı

Afyonkarahisar’da etkili olan kar yağışının tadını çocuklar çıkardı. 

Kimi karda kayan çocuklardan kimi ise kartopu yapıp eğlendi.

Afyonkarahisar’da dün gece saatlerinde başlayan ve ara ara etkisini artıran kar yağışı, kenti beyaz örtü ile kapladı. Binaların çatılarında kar birikintileri oluşurken, Özerler Camii’nin kubbesinde biriken kar ise dikkati çekti. Kubbenin yarısı karla kaplanırken diğer yarısında ise kardan eser olmadığı görüldü. Karahisar Kalesi’nin karlı görüntüsü de ortaya çıkan manzarayla hayran bıraktı. 
Kar yağışının tadını ise çocuklar çıkardı. Mahalle aralarına çıkan çocuklar, poşetlerin üzerine oturarak kaydı. Bazı çocuklar kartopu savaşı yaparak, uzun süredir bekledikleri karda doyasıya eğlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Merdivenlerde kar temizliği yapan kadın detay
– Kar detayı, 
– Karda kayan çocuklar detay
– Kar topu oynayan çocuklar,
– Karda kayan çocuklar detay
– Özerler Camii kubbesi
– Karlı bina çatıları,
– Karahisar Kalesi
– Köpekler detay

HABER-KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!