Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 8

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Kız isteyeceği eve eşya taşıma asansörüyle balkondan girdi

ANTALYA’nın Alanya ilçesinde Salih Usta (27), evleneceği kızın evine kız istemeye giderken, farklı bir yönteme başvurdu. Usta, eve nakliye işleminde kullanılan eşya taşıma asansörüyle balkondan girdi. Gencin ilginç gelişi sosyal medyada ilgi gördü.

Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde nakliye firması sahibi Salih Usta, evleneceği kızı istemek için gittiği eve girerken ilginç bir yöntem seçti. Kız arkadaşı Emel Özdemir’i (24) dün akşam istemek için ailesiyle evine giden Usta, eve mobil eşya taşıma asansörlerinden biriyle balkondan girdi. Asansörün sepetinde elinde bir demet çiçekle 3’üncü kattaki balkona kadar gelen Salih Usta’yı gören Emel Özdemir, büyük mutluluk yaşarken, ailesi ise şaşırdı. Salih Usta sepetten balkona inip, alkışlar eşliğinde eve girdi.

‘ASANSÖRLE BALKONA ÇIKTIM’
Koronavirüs sürecinin ardından kalabalık bir düğünle evlenmek istediğini söyleyen Salih Usta, pandemi ne zaman biterse düğünü o zaman yapacaklarını söyledi. Salih Usta, “Büyük bir nakliyat firmamız var. Arkadaşlarımla görüştükten sonra farklı bir kız isteme olmasını istedim. Kendi imkanlarımı kullanarak böyle bir yola başvurdum. Asansörle balkona çıktım” dedi.

‘ORTAYA OLDUKÇA ŞAŞIRTICI VE GÜZEL BİR ŞEY ÇIKTI’
Kız tarafının oldukça şaşırdığını belirten Usta, “Kız tarafının tepkisi farklı oldu, oldukça şaşırdılar. İlk önce ailem kapıdan girdi. Onlar da baktılar, damat nerede diye balkona çıktılar ve beni o şekilde gördüler. Ortaya oldukça şaşırtıcı ve güzel bir şey çıktı. Böyle bir şeyi daha önce görmedim. Bunu bana arkadaşlarım tavsiye etti. Belki yapan olmuştur, ilk yapan burada ben olmuş olabilirim” diye konuştu.

‘NİKAHIN DA HAVADA KIYILMASINI İSTİYORUM’
Nikahla ilgili de benzer bir iş yapmak istediğini ifade eden Usta, şunları söyledi:

Reklam Alanı

“Nikahla ilgili de farklı bir düşüncem var. 3- 4 tane mobil eşya taşıma asansörünü yan yana koyup, havaya çıkarttıktan sonra üzerine kurulan masada nikahımızın kıyılmasını istiyorum. Böyle bir fikrimiz var ama tabii ilerleyen zamanda göreceğiz.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Kız istemeye asansörle gelen Salih Usta’nın görüntüsü
– Kız evinin dışarıdan görüntüsü
– Asansör aracının genel görüntüleri
– Salih Usta RÖP.

HABER- KAMERA: Burcu MUTLU/ALANYA (Antalya), (DHA)

==================

Otomobil alev aldı; içinde sohbet eden 3 arkadaş, yaralandı

ÇORUM’da 3 arkadaş sohbet ederken içinde bulundukları park halindeki otomobil alev aldı. Araçtan çıkmaya çalışırken el ve yüz kısımlarında yanıklar oluşan 3 kişi, hastanede tedaviye alındı.

Olay, dün gece saatlerinde Buharaevler Perşembe pazarında meydana geldi. Hakan S., (21), Muhammet T., (20) ve Abdussamet Y. (17)., sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal edip, içerisinde bulundukları otomobilli, pazar otoparkında park etti. Grup sohbet ederken, otomobil bilinmeyen nedenle aniden alev aldı. Alevlerin sardığı araçtan çıkan 3 kişinin el ve yüz kısımlarında yanıklar oluştu.

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalede bulunan yaralılar, ambulanslarla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla araçtaki yangın söndürüldü. Kullanılmaz hale gelen otomobil, çekiciyle bulunduğu yerden kaldırıldı. Polis ekipleri yanan araçta incelemelerde bulunurken, tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtili. 

Görüntü Dökümü
– Olay yeri İtfaiye ekipleri
-Hastane önü ambulans detay
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

===================

Şanlıurfa’da ‘torbacı’ operasyonu: 23 tutuklama

ŞANLIURFA’da, ‘torbacı’ diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 38 kişiden 23’ü, tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ‘torbacı’ diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Kent merkezi, Siverek, Ceylanpınar ve Viranşehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda 38 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda ise 1 tabanca, 1 av tüfeği, 4 hassas terazi, 17 kilo esrar, 300 gram eroin, 340 gram metamfetamin ele geçirildi. Gözaltına alınan 38 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 15’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 23 kişi ise ‘uyuşturucu madde ticareti yapma’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Koç başıyla kırılan kapılar
– Evde arama yapan ekipler
– Bir şüpheli damdan kaçmaya çalışması
– Ele geçen uyuşturucu madde
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA)

===================

Karadeniz köylerinde kısıtlama hareketliliği

SAĞLIK Bakanlığı’nın paylaştığı vaka sayısı haritasına göre 15-21 Şubat tarihlerinde oransal olarak en çok vaka görülen iller sıralamasında 5’inci olan Rize’de, vatandaşlar hafta sonu kısıtlama için yine köy ve kırsaldaki mahallelere çıktı. Köylülerden Fatma Civaoğlu, hafta sonları köye gelenlerin sayısının arttığını belirterek, “Hep hafta sonları köye geliyorlar ama biz de çok korkuyoruz” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı vaka sayısı haritasına göre 15-21 Şubat 2021 tarihleri arasında oransal olarak en çok vakanın görüldüğü iller sıralamasında 5’inci sırada yer alan Rize’de filyasyon ekiplerinin yaptığı tespitlerde, vaka artışlarında yöreye özgü sosyal hareketlilik öne çıktı. Kentte özellikle hafta sonu kısıtlamalarını köy ve yaylalardaki evlerinde geçirmek isteyenler nedeniyle yoğun hareketlilik yaşanıyor. Yetkililerin uyarılarına, güvenlik güçlerinin aldığı önlemlere rağmen köye çıkanlar, kısıtlamada, bağ ve bahçe işleriyle uğraştıklarını söyledi.

‘HAFTA SONLARI KÖYE GELİYORLAR, BİZ DE KORKUYORUZ’
Fatma Civaoğlu kendisinin sürekli köyde olduğunu, ancak hafta sonları köye gelenlerin sayısının arttığını söyleyerek, “Hep hafta sonları köye geliyorlar ama biz de çok korkuyoruz. Kimseyle görüşmüyoruz. Kapıya da yazmıştık ‘misafir kabul etmiyoruz’ diye. Ben de ineklerimle bahçemle uğraşarak zaman geçiriyorum” şeklinde konuştu. 

Bahçesinde odun hazırlayan Dursun Şeremet “Biz boş durmayı sevmiyoruz, hafta sonları köyümüze gelerek bağ bahçe işleri yapıyoruz. Bugün de odun yapıyoruz. Kimseyle görüşmeden bu iki günü çalışarak değerlendiriyoruz” dedi.

Odun ve çay taşımak için kullanılan teleferiğini tamir edem Fatih Demirata, “Fırsat buldukça geliyoruz. Hava da güzel olunca biz de eksik kalan işleri hallediyoruz. Teleferik bozulmuştu. Bugün bununla uğraşacağız. Herkesten uzak kalarak köyün, doğanın keyfini çıkarıyoruz” diye konuştu. 

Kısıtlama için köye geldiğini söyleyen Hanife Özyanık, “Esnafım, biraz stres atayım, temiz havanın keyfini çıkaralım diye hafta sonları köye geliyoruz. Burada işlerimizi hallediyoruz. Enerjimizi kazanmak içinde kara lahana yemekleri yiyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜM
-Odun taşıyanlar
-Teleferik tamir edenler
-Mezarlık ziyareti yapanlar
-Lahana toplayan
-köy detayları
-Röportajlar
Muhabir anonsu (Arzu ERBAŞ)

HABER:ARZU ERBAŞ KAMERA:ADEM AKATİN/RİZE-DHA

=================

Durdurulan kamyonların kasasından kaçak göçmenler çıktı

Antalya’nın Kemer ilçesinde durdurulan iki kapalı kasa kamyonda çok sayıda kaçak göçmen yakalandı. Jandarma tarafından spor salonuna getirilen göçmenlerin kimlik tespiti sürüyor.

Antalya- Muğla karayolunun Kemer ilçesi yakınlarında iki kapalı kasa kamyonu takibe alan jandarma ekipleri, araçları durdurarak arama yaptı. Kasasında çok sayıda kaçak göçmenin bulunduğu kamyonlar jandarma tarafından karakola götürüldü. Asya ve Orta Doğu ülkelerinden yasa dışı yollarla Avrupa’ya geçmeye çalışan kaçak göçmenler kimlik tespiti ve sağlık kontrolleri için Göynük Mahallesi’nde bulunan spor salonuna getirildi.

Kaçak göçmenlerle ilgili işlemlerin burada devam ettiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Spor salonu dış plan
– Jandarma araçları detay
– Kamyondan detay

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA)

===================

Takla atan otomobilde yanarak yaşamını yitirdi

GAZİANTEP’te kontrolden çıkıp takla attıktan sonra alev alan otomobilin sürücüsü Mehmet Bulut (36), hayatını kaybetti.

Kaza, gece saatlerinde Gaziantep-Kilis karayolunda meydana geldi. Gaziantep yönüne gelen Mehmet Bulut yönetimindeki plakası öğrenilemeyen araç, direksiyon kontrolünün kaybolması sonucu takla attı, ardından da alev aldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde sürücü Bulut’un yaşamını yitirdiği belirlendi.

5 çocuk babası Bulut’un cansız bedeni, Adli Tıp Kurumu morgundaki otopsisinin ardından defnedilmek üzere ailesine teslim edildi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Adli Tıp Kurumu önünde yakınlarının görüntüsü
– Cenaze aracının defin edilmek üzere gidişi
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Kamera:Ahmet KILIÇ -GAZİANTEP-DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!