Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 8

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Soba yangınında hayatını kaybeden kişi toprağa verildi

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, sobanın parlaması sonucu çıkan yangında yaralanan, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Nurhan Karayel (48) toprağa verildi.

20 Ocak günü Ereğli Müftü Mahallesi Devrek yolu Caddesi’nde 4 katlı binanın 3’üncü katında Nurhan Karayel’in yaktığı sobanın bir anda parlaması sonucu yangın çıktı. Yangında, Nurhan Karayel ağır yaralandı, oğlu Kerem Karayel (16) ise kendini balkona atarak son anda kurtuldu. Nurhan Karayel, ilk müdahalesinin ardından vücudundaki yanıklar nedeniyle Ankara Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Nurhan Karayel, tedavi gördüğü hastanede dün 4 günlük yaşam savaşını kaybetti. Sobaya atılan yanıcı bir maddeden çıktığı tahmin edilen yangının kesin çıkış sebebinin tespiti için başlatılan soruşturma sürüyor.

2 çocuk annesi Nurhan Karayel’in cenazesi bugün Hatip Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi. Nurhan Karayel’in yakınları taziyeleri kabul etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
-Cenazenin camiye getirilmesi
-Cenaze namazının kılınması, cenazenin aracı taşınması ve detaylar

HABER-KAMERA: Sinan KABATEPE/EREĞLİ (Zonguldak), (DHA)

Reklam Alanı

====================================

Savcı itiraz etti, gaziyi darbedenlerden biri tutuklandı

Antalya’da asansörde tadilat malzemesi taşıdıkları gerekçesiyle kendilerini uyaran gazi Gökhan Koç’u (30) darbettiği öne sürülen L.Y.’nin adli kontrol ile serbest bırakılıp oğlu Ziya Y.’nin ev hapsi kararına itirazı değerlendiren mahkeme, Ziya Y.’nin tutuklanmasına hükmetti. Tutuklanan Ziya Y., cezaevine gönderildi.

Kepez ilçesinde yaşayan evli Gökhan Koç, 5 yıl önce piyade uzman çavuş olarak görev yaptığı Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde patlamada ağır yaralandı. GATA’da uzun süre tedavi gören Koç, iki ayağını kaybetti ve protez takıldı. Gökhan Koç, Kepez ilçesi Düdenbaşı Mahallesi 2310 Sokak’ta bir apartmanın 3’üncü katına taşındı. Koç, geçen salı günü asansörde tadilat yükü taşıyan karşı komşusu L.Y. ve oğlu Ziya Y.’ye, asansörle yük taşındığında bozulduğunu ve yapımının uzun sürdüğünü, kendisinin dairesine inip çıkmada zorluk yaşadığını söyledi. Bunun üzerine sinirlenen baba- oğul, iddiaya göre Gazi Gökhan Koç’u darbetti, gözlüğünü kırdı. Koç, baba- oğlun üstüne yürüdüğü anlara ait güvenlik kamerası görüntüleriyle birlikte savcılığa giderek şikayetçi oldu.

BABA- OĞUL GÖZALTINDA
Güneydoğu gazisi Gökhan Koç’un Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadesinin alınmasının ardından harekete geçen Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, L.Y. ve oğlu Ziya Y.’yi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen baba ve oğlu, ifadesi alındıktan sonra geçen cumartesi sabahı adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından ‘kasten yaralama’ suçundan nöbetçi hakimliğe çıkarılan şüphelilerden Ziya Y.’ye ev hapsi verildi. babası L.Y. ise haftada bir gün polis merkezine gidip imza atma şartıyla serbest bırakıldı. 

SAVCILIK KARARA İTİRAZ ETTİ, TUTUKLANDI
Cumhuriyet Savcısı, hakimliğin bu kararına itiraz ederek şüphelilerin tutuklanmasını istedi. Karara itirazı değerlendiren 5. Sulh Ceza Hakimliği, Ziya Y.’nin tutuklanmasına karar verdi. Karar üzerine Ziya Y. tutuklandı.

(ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE)
– Güvenlik kamerası görüntüsü
– Gazinin protez bacaklarından detay
– Apartmanın görüntüsü
– Gazi röp
– Yönetici röp
– Gazinin protezlerini çıkarıp göstermesi
– Gazinin eşiyle yürümesinden görüntü
– Gazinin kavga esnasındaki yaralarından görüntü
– Detaylar

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

===============================

Siverek’te bir yolcunun valizinde 10 kilo 200 gram esrar ele geçirildi

ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde, otobüsteki valizinde 10 kilo 200 gram esrar ele geçirilen yolcu Velat C. gözaltına alındı.

İlçe girişindeki Selimpınar Mahallesi’nde uygulama yapan polis ekipleri, durdukları yolcu otobüsünde arama yaptı. Narkotik köpeği ‘Lewis’ ile yapılan aramada, bir valizde 10 kilo 200 gram esrar ele geçirildi. Esrara el koyan polis, valizin sahibi olan Velat C. isimli yolcuyu gözaltına aldı. Şüpheli, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Yolcu otobüsünde arama yapılması
– Narkotik köpeğinin aramaya katılması
– Çantanın açılması
– Çantadan çıkan kübar esrar
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN – SİVEREK-ŞANLIURFA-DHA

==================================

‘Döner mi yoksa burger mi?’ sorusunu Hataylılar cevapladı: Antakya döneri vazgeçilmezdir

GASTRONOMİ yazarı ve TV programcısı Vedat Milor’un sosyal medya hesabından düzenlediği ankette, “Döner mi yoksa burger mi?” sorusu üzerine yüzlerce yemeğiyle ön plana çıkan gastronomi kenti Hatay’ın meşhur dönercileri ve vatandaşlar, mutlak suretle dönerin ön plana çıkacağına inandıklarını kaydetti. Döner salonu işletmecisi Mustafa Aslan, “Döner bizim kültürümüzün önemli bir yemeğidir. Tabiki dönerler arasında Antakya döneri de vazgeçilmezdir. Döneri her yerde yiyemezsiniz ama burgeri her yerde yiyebilirsiniz” dedi.

Yemek eleştirmeni Vedat Milor, sosyal medya hesabından düzenlediği anketlere bir yenisini ekledi. Daha önce “Pide mi yoksa pizza mı?”, “Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?” ve “Balığa limon sıkılır mı sıkılmaz mı?” anketleri yapan ünlü gurme yeni bir tartışma başlattı. Milor, yeni başlattığı anketinde takipçilerine “Döner mi yoksa burger mı? sorusunu yöneltti. Hataylılar, anket ile ilgili yaptıkları değerlendirmede, dönerin karşısında burgerin hiç şansının olmadığını ifade ettiler. Döner ustası Mehmet Damar, Milor’un anketine ilişkin bir değerlendirme yaparak dönerin en güzel lezzetlerden biri olduğunu belirtti.

VERECEĞİM CEVAP ‘DÖNER’ OLUR
Dönerin gastronomi kentinin özel lezzetlerinden biri olduğunu da vurgulayan Mehmet Damar, “Vedat Bey’e saygımız sonsuz. Fakat döner, hamburgerden bir adım öndedir. Antakya dışındaki dönerlerden buranın döneri de bir değildir. Döner çok çok özel bir lezzettir. Antakya döneri de daha özel bir lezzettir. Tabi ki burger de farklı bir lezzet ama ikisi arasında vereceğim cevap ‘döner’ olur. Hatay dönerinin de en büyük özelliği lavaş ekmeğimizin kalitesi, özel sosuyla kızarması ve tavuğun baharatlarla terbiye edilmiş olmasıyla tüm dönerler arasında özel bir yeri vardırö dedi.
Gençler olarak en çok burger yerine, tavuk döneri tercih ettiklerini söyleyen Yağmur Damar da, anketi gördüğünü ve oyunu tartışmasız dönerden yana kullandığını dile getirdi.”

“DÖNERLER ARASINDA ANTAKYA DÖNERİ BAŞKADIR”
Döner salonu işletmecisi Mustafa Aslan da, anketten mutlak suretle dönerin ön plana çıkacağını ifade ederek, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Döner bizim kültürümüzün önemli bir yemeğidir. Tabiki dönerler arasında Antakya döneri de vazgeçilmezdir. Döneri her yerde yiyemezsiniz ama burgeri her yerde yiyebilirsiniz. Güzel döner ustalık ve lezzet ve kaliteden oluşur. Antakya dönerinde bu özelliklerin hepsi vardır. Ekmeği, patatesi, turşusu, tavuğu Antakya Dönerini çok özel bir lezzet yapar. Tabi burgerin de seveni çok, o da güzel bir lezzettir. Fakat döner her devirde yenilen özel ve güzel bir yemeğimizdir” ifadelerini kullandı.,

“DÖNER BAMBAŞKADIR”
İki yemek arasındaki tercihi her zaman dönerden yana kullandığını söyleyen Enes Okçu ise, dönerin Türk kültürünün bir parçası olduğunu dile getirerek, “Döner, burger karşısında bir hatta iki adım daha önde. Antakya’nın döneri de bambaşkadır, o yüzden bu ankette vereceğimiz cevap yüzde yüz döner olacaktırö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Vatandaşın döneri yemesi
-Dönerin hazırlanma aşamaları
-Döner ustası Mehmet Damar’ın konuşması
-İşletme sahibi Yağmur Damar’ın konuşması
-Döner ustası Mustafa Aslan’ın konuşması
-Vatandaş Enes Okçu’nun konuşması

Haber-Kamera: İzzet NAZLI/ HATAY,(DHA)

=====================================

Güneydoğulu ihracatçılar, Midyat’a fakülte kuracak

GAZİANTEP’te, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nce (GAİB) Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde kurulan Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi binasının inşaat protokolü imzalandı.

GAİB hizmet binası toplantı salonunda düzenlenen imza törene; Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Midyat Kaymakamı Tekin Dündar, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, GAİB Başkanı Mahsum Altunkaya, yönetim kurulu üyeleri ile iş insanları katıldı. Mardin Valiliği, Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü ve GAİB arasında imzalanan protokolle Artuklu Üniversitesi’ne bağlı Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Midyat Sanat Ve Tasarım Fakültesi’nin yapımı için adım atıldı.

‘MİDYAT YENİ BİR EĞİTİM YUVASINA KAVUŞACAK’

En büyük en anlamlı ve paha biçilemez yatırımın eğitime yapılan yatırımlar olduğunu ifade eden Vali Mahmut Demirtaş, “Atmış olduğumuz imzalarla bir eseri daha kazandırmaktan mutluluk duyuyorum. Bilindiği üzere en büyük en anlamlı, paha biçilemez yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Etkisi gelecekte hissedilen, milletlerin istiklal ve istikbalini tayin eden yegâne yatırım eğitimdir. O nedenle gerek devlet, gerek özel sektör, gerekse de sendikalar her alanda olduğu gibi eğitim alanında yapılan iş birliğini en üst düzeyde tutmalıdır. Bu günkü yaptığımız protokol bunun en güzel örneklerinden biridir. Bu gün imzalayacağımız protokolle Midyat yeni bir eğitim yuvasına daha kavuşacaktır. Bu sayede ülke ve millet olarak en büyük sermayemiz olan insan kaynağını en güzel şekilde işleyerek, geleceğe hazırlayacağız. İnanıyorum ki bu fiziki yatırımlar ve hayata geçirilecek olan akademik faaliyetlerle üniversitemiz başarılarını arttıracak. Ben bu törene katkıları bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Eğitimin kendileri için öncelikli bir konu olduğuna bilirten GAİB Başkanı Mahsum Altunkaya, “Eğitim dünyayı değiştirmek ve ileri gitmek için en uygun araçtır. Bizler de, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ailesi olarak bu görüşü benimsiyoruz. Eğitim alanında çeşitli çalışmalarda bulunuyoruz. Ülkemizin ve özellikle bölgemizin yaşadığı gerek ekonomik gerek toplumsal sorunların eğitimle aşılacağına inanıyoruz. Bu çerçevede, Mardin ilimiz de keşfedilmeyi bekleyen büyük bir potansiyel taşıyor. Mardin hali hazırda bölgemizin ikinci büyük ihracat kenti konumunda. Sahip olduğu eşsiz insan kaynağı ve kültürel zenginlik sayesinde, Mardin’de eğitime yapılacak her bir yatırımın ülkemize ve hatta ihracatımıza çok daha fazla katma değer kazandıracağına inanıyoruz. Biz de GAİB olarak bu potansiyelin açığa çıkması için Mardin’de eğitime katkı sağlamak istedik. Bu nedenle yaptığımız istişareler sonucunda ‘Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi’ binasının yapımını Birlik olarak üstlenmeye karar verdik. Verdiğimiz karar neticesinde, bu hayırlı projenin hayata geçmesi için gösterdikleri çabadan ötürü Sayın Mardin Valimize, Sayın Rektörümüze; Midyat Kaymakamına ve Midyat Belediye Başkanına teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca, bu projenin onay aşamasında katkılarını ve desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Ticaret Bakanımız, Ticaret Bakan Yardımcımız ve İhracat Genel Müdürümüze da duyduğumuz minnettarlığı sizlerin huzurunda ifade etmek istiyorum. Protokol imzaları atılmadan önce sözlerime son verirken; yapılacak fakültenin ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————    
– Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ın konuşması
– Mahsum Altunkaya’nın konuşması
– İmza töreni
– Plaket takdimi
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Kadir GÜNEŞ -Kamera:Ahmet ATMACA GAZİANTEP-DHA)

===================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!