Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-8

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1)KONYA’DA EVDE YANGIN; 7 KİŞİLİK AİLE SON ANDA KURTULDU

KONYA’da iki katlı müstakil evin zemin katında çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Evdeki 2’si çocuk 7 kişilik aile, alevleri fark ederek dışarı çıkmayı başardı.
Meram ilçesi Osman Gazi Mahallesi Bekarlar Sokak’ta saat 11.00 sıralarında iki katlı müstakil evin zemin katında yangın çıktı. Alevlerin yükseldiğini fark eden İsa Yaşar İpek; 2 çocuğu, eşi, anne ve babasını evden çıkardı. Komşularının ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ailesini evden çıkarırken kolunda yanık oluşan İsa Yaşar İpek’e, sağlık görevlileri müdahale etti. Alevler, itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, evde büyük hasar meydana geldi. İsa Yaşar İpek, “Biz yukarıda uyuyorduk. Dumanı fark edince hemen uyandım. Yangının çıkış nedeni tam belli değil. Benim tahminim çocuklarımdan biri çakmakla oynarken tutuşturmuş olabilir” dedi. Ekipler, yangının çıkış nedenini araştırıyor. 

Görüntü Dökümü
———————————-
– Çıkan yangında kullanılamaz hale gelen ev
– İtfaiye ekiplerinin çalışması
– Alevlerden kurtulan aile
– Genel ve detay
Haber-Kamera: Adem YILDIZ/KONYA,(DHA))

======================================================

2)TEDBİRLERİ İHLAL EDİP KUMAR OYNAYANLARA CEZA YAĞDI

İZMİR’in Bornova ilçesindeki 7 depo ve 2 sendika binasına yapılan operasyonlarda kumar oynadıkları belirlenen 208 kişiye toplam 480 bin 253 lira para cezası kesildi.
İzmir İl Jandarma Komutanlığı Bornova İlçe Jandarma ekipleri, geçen 16 Nisan’da bazı adreslerde kumar oynatıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Yaka, Gökdere, Beşyol ve Naldöken mahallelerinde kumar oynandığı tespit edilen 7 depo ve 2 sendika binasına düzenlenen operasyonlarda, 208 kişi kumar oynanırken suçüstü yakalandı. 208 kişiye kumar oynamak, sosyal mesafe kurallarını ihlal etmek, kapalı alanda tütün mamulleri tüketmek ve sokağa çıkma yasağını ihlalden toplam 480 bin 523 lira para cezası kesilirken, kumar oynamak için yer temin eden 12 şüpheli hakkında da adli işlem başlatıldı. Adreslerde yapılan aramalarda 77 kumar materyali ele geçirildi. Kumar oynayanlar arasında haklarında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan 3 şüpheli de gözaltına alındı.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
————————————-
-Jandarma kamerasından görüntü

(Haber: Tolga TAHÇI – Kamera: İZMİR, (DHA)
======================================================

3)TRAKTÖRLE ÇARPIŞAN OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜ: PUSUYA DÜŞÜRÜLÜP, DARBEDİLDİM
 
ADANA’da zirai danışman Refik Vural (47), otomobiliyle işe giderken karşı şeritten gelen traktörle kafa kafaya çarpışması sonucu yaralandı. Kazadan sonra bir grup tarafından sopalarla darbedildiğini iddia eden Vural, olayı azmettiren kişinin mahallelerinde bulunan komşusu M.G. olduğunu söyledi. Vural, kaza öncesi motosikletli kişilerin kendisini takip edip pusu kurduğunu ve traktör sürücüsünün kasıtlı olarak çarptığını öne sürdü. Kaza anları ise otomobilde bulunan kamera tarafından anbean kaydedildi.
Kaza, 13 Nisan’da Yumurtalık ilçesine bağlı Bahçe Mahallesi’nde meydana geldi. Organik gübre üretimi ve zirai danışmanlık işiyle uğraşan Refik Vural, müşterisinin ürünleri kontrol etmek için otomobiliyle yola çıktığı sırada karşı şeritten gelen traktörle kafa kafaya çarpıştı. Kaza anı ise otomobil içinde bulunan kamera tarafından anbean kaydedildi. Vural, traktör sürücüsünün kasıtlı olarak aracına çarptığını iddia ederek, kazanın ardından otomobilinden indikten sonra kimliği belirsiz bir grup genç tarafından sopalarla darbedildiğini öne sürdü. Darp raporu aldıktan sonra hukuk mücadelesi başlatan Vural, daha önceden de darp edildiğini ve olayı gerçekleştirenler ile traktörle öldürmeye teşebbüs eden kişiyi yönlendirenin Yeşilköy Mahallesi’ndeki komşuları M.G. olduğunu söyledi. Vural, M.G. ile aralarında geçmişten bu yana çeşitli nedenler yüzünden anlaşmazlık olduğu ve mahallede M.G.’ye karşı olduğu için kendisine kin beslendiğini ileri sürdü. 

KAZA SONRASI SALDIRDILAR 
Kaza günü yaşananları anlatan Vural, “Komşu mahalleden geçtim, tarlada 1 saat durduktan sonra dönüşe geçtim. Bir motosikletlinin yol kenarında beklediğinden şüphelendim ama ilerlemeye devam ettim. Sonra bir kuşa çarptım ve durdum. Bakmak için aşağı inip otomobilime bindikten sonra motosikletli kişi tekrar geldi. Sonra ben yoluma devam ettim. Karşıdan gelen bir traktör, şeridinden çıktı. Ben sağa doğru biraz daha yanaştım, 2-3 metre kala direksiyonu kırarak üzerime sürdü. Şoku atlatıp kapıyı açmaya çalıştığımda kapının sıkışmış olduğunu gördüm. Dışarı çıktım. Bana çarpan traktör sürücüsü yerde kıvranıyordu. Telefonla jandarmayı aradım, ambulans talep ettim. Sonra sağdan soldan eli sopalı çocuklar çıktı ve bana saldırmaya başladılar. Geriden gelen motosiklettekiler de beni darbetti” dedi.

‘BANA PUSU KURDULAR’
Kendisine pusu kurulduğunu düşündüğünü ifade eden Vural, “Yol kenarında gördüğüm motosikletli kişiler de ne zaman, nereden geçeceğimi belirlemem için keşif yapıyordu. Traktörü kullanan kişiye de haber veriyordu. Kazadan bir şekilde sağ çıktım ancak beni bu şekilde öldürmeye çalıştılar. Beni darbettikten sonra kaçtılar. Ben de arkalarından bir süre gidip, ‘Hani beni öldürecektiniz?’ diye bağırdım. Sonra adam toplayıp geleceklerini söylediler. Bir daha da görmedim. Ambulansla hastaneye gidip, darp raporu aldım. Özellikle M.G. hakkında şikayetçiyim. Adaletin tecelli etmesini, bu mahallenin de eski haline dönmesini istiyorumö diye konuştu.

OTOBÜSLE GELİP, ORAKLA EVİMİ BASTILAR
M.G.’nin, kendisini eleştiren kişilere tehdit ve darp uyguladığını öne süren Vural, daha önce de sosyal medyadan eleştirel paylaşımlar yapan yeğenleri ve mahalledeki bir kızın darbedildiğini iddia etti. 2018’de muhtar adayı olduğunu açıklaması üzerine tehdit ve tepkilerin arttığını iddia eden Vural, “2020’nin Eylül ayında bu kez de namusuma dil uzatılıp, evime baskın yapıldı. O gün evime otobüsle gelen onlarca çocuk tarafından darbedildim. Hatta ellerindeki orakları, karnıma saplamaya çalıştılar. Ben de içeriden av tüfeğiyle havaya ateş açmasaydım, bu röportajı yapamıyor olacaktım. Orakla saldırırlarken güvenlik kamerası görüntüleri de var. O zamanlarda da şikayetçi oldum ancak yaşları küçük olduğu için dava süreci uzadı. Azmettirici M.G.’ye delil yetersizliği olduğu için hiçbir işlem yapılmadıö diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
*Güvenlik Kamerası*
– Motosikletlinin beklemesi
– Aracın seyir halindeyken üzerine traktörün gelmesi
– Traktörle çarpışma anı
– Kaza anının araç içi görüntüsü
– Kaza yapan aracın görüntüsü
*Aktüel*
– Refik Vural ile röportaj
– Şüphelilerin otobüsle Vural’ın evine gelmesi (Güvenlik kamerası)
– Oraklarla eve koşmaları (Güvenlik kamerası)
– Refik Vural’ın olayı anlatması
– Refik Vural’ın darp izlerinden detay görüntüler
Haber-Kamera: Yusuf KANTARLI-Anıl ATAR/ADANA, (DHA)

===================================================

4)MEZARLIKTAKİ AĞAÇLARA ZARAR VERİLDİ

ANTALYA’nın Serik ilçesinde bir mezarlıktaki ağaçlar kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından budanarak, zarar verildi. Serik’e bağlı Yumaklar Mahallesi Kocamehmetler mevkiindeki mezarlığın içerisinde bulunan andız ağaçlarına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce budanmak suretiyle zarar verildi. Ağaçların yerden 1 metre mesafeden kesilmeye çalışıldığı görüldü.
Mahalle sakini Osman Yetiş, mezarlığa kabir ziyaretine gittiği sırada 6 ağacın kesilmeye çalışıldığını ve zarar verildiğini gördüğünü söyledi. Yetiş, “Yazıktır, günahtır. Bu ağaçları yok etmek. Bu ağaçların yerine ağaç dikilecek olsa neyse ama bunları birisi özellikle kasıtlı olarak yapmış gibi. Yazıktır, günahtır. İnsanlık dışı bir hareket yapılmış. Çok ayıp” dedi.
Serik Merkez Mahallesi muhtarı Zafer Korkmaz da “Bugün aile büyüklerimi ziyaret için Kocamehmetler mevkii mezarlığına gittim. Gördüklerim karşısında şok oldum. Biri ya da birileri mezarlık içerisinde ağaçlara zarar vermiş. Ağaçları kesmeye çalışmış ama kesememişler. Bu ağaçlar bu saatten sonra kurtulması mucize, tamamı ölür. Sorumluların bir an önce bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
————————————-
– Osman Yetiş açıklaması
– Mezarlıktan kesilen ağaçlardan detay görüntüler
HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

===================================================

5)İKİ HAFTA ÖNCE POLİSE ‘İYİYİM’ DEDİ, BUGÜN CESEDİ BULUNDU

ANTALYA’da, iki hafta önce ihbar üzerine evine giden polise ‘İyiyim’ diyen işçi emeklisi Nihat Büyüten’in (61), bugün mahalle muhtarı tarafından cesedi bulundu.
Olay, Muratpaşa ilçesi Sedir Mahallesi 732 Sokak üzerinde yer alan bir apartmanda, dükkandan bozma tek odalı evde meydana geldi. Tek başına yaşayan Nihat Büyüten’den haber alamayan mahalle muhtarı Hasan Kahraman, öğle saatlerinde kapısı hafif aralıklı eve girdiğinde adamın cansız bedeniyle karşılaştı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Nihat Büyüten’in yaklaşık 1 hafta önce hayatını kaybettiğini belirledi. 
Nihat Büyüten’den haber alamayınca iki hafta önce polisle birlikte evine geldiklerini anlatan muhtar Hasan Kahraman, “Bir süre sonra kapıyı açarak ‘Ben iyiyim’ dedi. Bugün de kapısının hafif aralıklı olduğunu görünce bakmak istedim. Ağır bir koku vardı. Sonrasında yerde cansız bedenini gördüm ve polise haber verdim” dedi.
Olay yeri incelemenin çalışmasının ardından Nihat Büyüten’in cenazesi, adli tıp morguna kaldırıldı. 

Görüntü Dökümü
————————————-
-Olay yeri detay
-Çevredeki vatandaşlar detay
-Bina detay
-Şahsın ölü bulunduğu dükkan detay
-Polis ekipleri detay
-Sokak detay
-Polis ekiplerinin çalışmaları detay
-Detaylar
HABER: Süleyman Ekin – KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

=======================

6)MERSİN’DE 708 ARI YETİŞTİRİCİSİNE ‘BAL’ GİBİ DESTEK
 
MERSİN Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, ‘Bal Gibi Destek, Her Petekte Gelecek’ sloganıyla başlattığı proje kapsamında kentin 13 ilçesindeki 708 arı yetiştiricine petek, arıcı körüğü ve arıcı maskesinden oluşan koliler ulaştırdı. İlk etapta Silifke ve Erdemli’de toplam 268 üreticiye ekipman desteği sağlayan Büyükşehir, bu dağıtımları 11 ilçede daha sürdürdü. İlkbaharla birlikte üretim çalışmalarına başlayan üreticiler, sağlanan destekten memnun kaldıklarını vurguladı. Arı yetiştiricilerinin şu günlerde tek isteği, ekonomik zorluklar nedeniyle bırakma noktasına geldikleri mesleklerini sürdürebilmek. Kentin yüksek kesimlerindeki o üreticiler, daha verimli üretim yapabilmeleri için arılarına gözü gibi bakıyor.

Tarımsal Hizmetler Eğitim ve Kooperatifler Şube Müdürü Selçuk Şahutoğlu, arıcılığın doğaya ve çevreye zararı olmadan yapılabilen bir tarımsal üretim şekli olduğunu, günümüzde ve gelecekte sürdürülebilir bir tarımsal faaliyet niteliğinde bulunduğunu söyledi. Şahutoğlu, “Bu bilinçle Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ne kayıtlı 100 kovanın altında üretim yapan toplam 708 yetiştiricimize arıcılık maskesi, arıcılık körüğü ve 3 kilogram petekten oluşan bir ekipman desteği sağlamış bulunmaktayız. Ayrıca arı yetiştiricilerimizin yaşamış olduğu pazar sıkıntılarına kalıcı bir çözüm üretmek amacıyla da Mezitli, Yenişehir ve Tarsus ilçelerine toplam üç adet ‘Bal Evi’ni konuşlandıracağız. Bu şekilde tüketicilerin sağlıklı bala ulaşımını, üreticilerin de pazar sorunlarını ortadan kaldırmış olacağız. Ürettikleri balları tüketiciye ulaştırmadaki en kısa yolu sağlamış olacağız” dedi.

Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adem Kurt da sofralarda en çok tüketilen balın yayla çiçek balı olduğunu ifade ederek, 850 gramlık bir kavanoz balın şu anda üretim maliyetinin 30-35 TL bandında olduğu söyledi. Kurt, bazı yıllarda bal üretim azlığı ve çokluğuna göre maliyetin düşme ya da yükselme gösterdiğini ifade ederek, “Bal fiyatlarında geçen yıla oranla yüzde 25 civarında bir artış söz konusu ama ekipman fiyatlarında ne yazık ki en az yüzde 50 civarında artış söz konusu” diye konuştu.

Mersin’de yaklaşık 4 bine yakın kayıtlı, bin civarında da kayıtsız arı yetiştiricisi bulunduğunu belirten Kurt, piyasadaki sahte balların üreticiyi olumsuz etkilediğini vurguladı. Kurt, şunları söyledi:

“Mersin arı üretiminde her geçen gün sektör olarak ciddi büyüme gösteren bir şehrimiz. Doğadan ne gelirse onu alan ve piyasaya süren üretici kesime sahibiz. Tamamen doğaya bağımlıyız. Doğanın verdiği olumsuzluklardan dolayı elde ettiği ürünün azlığı neticesinde yeterli fiyata satamadığı için gelirde ciddi bir azalma var. Bir de sahte bal aromalı şuruplarla piyasada rekabet edememesinden dolayı üretimde ciddi şekilde sıkıntılar yaşıyorlar. Arıcılarımız kıt kanaat geçinip hep çok az destekle ayakta durmaya çalışan insanlar. Çok fazla geliri olan insanlar değil. Azla çoğu yapmaya çalışan bir sektör. Gerçekten zor ve sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı ekipmanlar arıcının cebinden çıkacak olan parayı bir şekilde durdurma yönündedir. Bunun yanında Bal Evleri, bal satış noktaları hayalimiz gerçekleşiyor.”

Görüntü Dökümü
————————————
– Üreticilere yapılan malzemede desteğinden genel ve detay
– Bir üreticinin kovanlar arasından çalışması
– Arıların görüntüsü
– Tarımsal Hizmetler Eğitim ve Kooperatifler Şube Müdürü Selçuk Şahutoğlu konuşması
– Birlik Başkanı Adem Kurt’un konuşması
– Kadın üreticinin kovanla ilgilenmesi
– Kadın üreticinin peteğe çıkarması
– Kadın üreticinin peteği göstermesi
– Kadın üreticinin balını göstermesi
– Arılardan genel ve detay
Haber-Kamera: MERSİN, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!