Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 9 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Bakan Selçuk, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Samsun’a geldi

AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çeşitli ziyaret ve toplantı programlarına katılmak üzere Samsun’a geldi. 

Samsun’a gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Vali Zülkif Dağlı’yı makamında ziyaret etti. Bakan Selçuk, valilik binası girişinde Vali Dağlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri tarafından karşılandı. Bakan Selçuk, ardından valilik şeref defterini imzaladı. Sonrasında ise Vali Dağlı ile makamında görüştü. Ziyaret basına kapalı olarak gerçekleşti. Bakan Selçuk, Samsun programı kapsamında gün içerisinde çeşitli ziyaret ve toplantı programlarına katılacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
-Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un karşılanması
-Valilik şeref defterini imzalaması
-Detaylar

Haber-Kamera:Yaprak KOÇER-Hüseyin KALAY/SAMSUN, (DHA) 

==========================

Reklam Alanı

Tarsus’ta bezelye, 2 ay erken hasat edilmeye başlandı

MERSİN’in Tarsus ilçesinde Zeliha Sevler’e ait bezelye ekili 6 dönüm tarlada, havaların sıcak gitmesi nedeniyle erken hasat başladı.

Normalde mart sonu ve nisan ayı başlarında yetişen ve hasadı yapılarak tarladan mutfağa ulaştırılan araka, Mersin’in Tarsus ilçesinde iki ay önceden hasat edilmeye başlandı. Çiftçi Zeliha Sevler, 6 dönüm ektiği bezelyelerinin erken hasat vermesinden son derece şaşkınlık duyduğunu kaydetti. Çiftçi Sevler, “Normalde biz bu bezelyeyi mart ve nisan ayında hasat ediyorduk. Ama havaların sıcak gitmesi nedeniyle ocak ayında hasat etmeye başladık. Bu seneki hava şartlarından dolayı arakamız serada değil açıkta yetişti” dedi.

‘ÜRÜNLER AÇIK ALANDA YETİŞTİ’
Çiftçi Ömer Alçı da, “Allahın takdiri ve ilahisi havaların sıcak gitmesinden dolayı bu mevsimde hasat yapmaya başladık. Kesinlikle ne bir sera ne bir kapalı ortam var. Açık alanda bu şekilde hasadımızı yapıyoruz” diye konuştu.

Erken hasat edilen bezelye tarlada 10 TL’den alıcı görüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Bezelye tarlasından görüntü
-Bezelye toplanmasından görüntü
-Toplanan arakalar
-Zeliha  Selver röp
-Ömer Alçı röp

Haber-Kamera: Okan ÇALIŞKAN/TARSUS/(Mersin), (DHA)

=================================

Erdemli Belediyesi, geri dönüşümden 1 milyon TL tasarruf sağlıyor

MERSİN’de Erdemli Belediyesi geri dönüşüm ve çevreci uygulamaları hayata geçiriyor, meyvelerini topluyor. Belediye, eskiyen çöp konteynerlerini onarıyor, yaptığı işlem sayesinde yılda 1 milyon TL tasarruf sağlıyor.

141 bin nüfuslu ilçede nüfus yaz aylarında, turizm sezonun etkisiyle 600 binlere kadar çıkıyor. Artan nüfus ile orantılı olarak temizlik hizmetleri de o kadar önem arz ediyor. Erdemli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, artan maliyeti azaltmak için birbirinden güzel yöntemler uyguluyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yılda 1200 çöp konteynerinin bakım ve onarım hizmetlerini kendi bünyesinde yapıyor., Usta eller önce çürüyen ve boyanması gereken konteynerler alıyor,  belediye tamirhanesine getiriyor.  Ustaların elinden tamir onarım işlemleri yapılan konteynerler, boyama işleminin ardından yeniden kullanıma kazandırılıyor.

Mavi ile yeşilin buluştuğu kent,  Erdemli ‘de Çevreci ve doğa dostu çalışmalar yürüten Erdemli Belediyesi, temiz kent olmanın gereğini yapıyor. Temiz bir kent için gece gündüz demeden çalıştıklarını ve buna yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükkerrem Tollu,  “Erdemli’nin her alanda gelişmiş, dünya standartlarına uygun bir kent olması için çalışıyoruz. Durmadan, hız kesmeden hizmet üretiyoruz. Yaptığımız hizmetlerde de devlet kaynaklarını en verimli şekilde kullanıyor ve ekonomimize ciddi katkılar sağlıyoruz. Bugün Erdemli’nin hangi sokağına, hangi caddesine giderseniz gidin mutlaka bir çalışma görürsünüz. Halkımız da sağ olsun, verdikleri olumlu tepkilerle bizi takdir ediyorlar. Amacımız kendi memleketimize, kendi insanımıza hizmetlerin en iyisini yapmaktır. Biz ilçemizde üreten ekonomi politikalarını uyguluyoruz.  Bununla birlikte akılcı projelerle kentimize ve ülkemize tasarruf sağlıyoruzö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
-Çöp koneylerinden görüntü
-Atölye çalışmalarından görüntü
-Mükerrem Tollu açıklama

Haber-Kamera: MERSİN, (DHA)

===============================

Toplum destekli polisten soba zehirlenmesi uyarısı
 
OSMANİYE İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri, kış ayları nedeniyle soba kullanımının yoğun olduğu mahallelerde soba zehirlenmelerine karşı alınabilecek tedbirler konusunda çalışma yaptı.

Sobalı evleri ziyaret eden Toplum Destekli Polisler, konuyla ilgili broşür dağıtarak vatandaşları uygulamalı olarak soba yakımı konusunda bilgilendirdi. Ekipler, yaptıkları bilgilendirme çalışmalarında; ‘Sobalarımızı nasıl yakmalıyız? Soba zehirlenme belirtileri nelerdir? Karbonmonoksit vücudu nasıl etkiler? ve Karbonmonoksit zehirlenmelerinden korunmak için neler yapmalıyız?’ başlıklı konuları mahalle sakinlerine anlattı. “Doğru yakılan soba ısıtır, yanlış yakılan soba felaket olurö sloganı ile karbonmonoksit zehirlenmeleri konusunda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı alınabilecek önlemlerin yer aldığı broşürleri dağıtılarak vatandaşlardan daha duyarlı olunması istendi.

Yapılan ziyaretler esnasında odun, kömür gibi ısınma aracı olarak kullanılan maddelerin yanması ile ortaya çıkan karbonmonoksit gazının; renksiz kokusuz olması nedeniyle fark edilemediği için “sessiz katilö olarak tanımlandığı dile getirildi. Karbonmonoksit zehirlenmesinin baş ağrısı, bulantı, nefes darlığı, yığılma, baş dönmesi ve bilinç kaybı gibi belirtilerinin olduğunu kaydeden TDP görevlileri, soba zehirlenmesinden korunmak için eskimiş baca borularının değiştirilmesi, baca ve boruların temizliğinin düzenli yapılması, yatmadan önce kömür atılmaması, lodoslu havalarda bacalar uygun değilse sobanın yakılmaması, rüzgar yönüne göre yön değiştiren baca kapaklarının kullanılması gibi tavsiyelerde bulundu.  

Dumlupınar Mahalle Muhtarı Ahmet Çevik ise konuşmasında İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş başta olmak üzere Toplum Destekli polis ekiplerine yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekkür etti. Çevik, “Ben buradan mahalle halkıma sesleniyorum; bu uyarıları hafife almayalım. Lütfen uyarıları dikkate alalım ve bacalarımızı, borularımızı düzenli temizleyelim. Allah korusun ‘Sessiz ölüm’ olarak adlandırdığımız karbonmonoksit gazı yüzünden insanlar hayatını kaybediyor. Ekipler konu ile ilgili olarak bilgilendirmeler yaptı. Ben de bugün bilmediğim birkaç husus hakkında yeni bilgiler öğrendim” ifadelerine yer verdi. 

Görüntü Dökümü
—————————-
– Toplum destekli polis broşür dağıtıp bilgilendirme yapması
– Sobalı evde polislerin soba yakımını uygulamalı anlatması
– Vatandaşları bilgilendirme faaliyetinden detaylar

Haber: İbrahim EMÜL – Kamera: OSMANİYE- DHA 

============================

Aracını tamir ettirmek için gittiği sanayide husumetlileri tarafından öldürüldü
 
HATAY’ın İskenderun ilçesinde aracını tamir ettirmek için gittiği sanayi sitesinde husumetli olduğu öne sürülen 2 kişinin silahlı saldırısına uğrayan Şahin K., hayatını kaybetti. Polis, şüphelileri gözaltına aldı.

Olay, İskenderun Sanayi Sitesi’nde meydana geldi. Şahin K., aracını tamir ettirmek için gittiği oto tamircisinde, kendisini araçla takip eden 2 kişi tarafından silahlı saldırısına uğradı. Başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Şahin K. kanlar içerisinde yere yığılırken, şüpheliler kaçtı. Esnafın ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, Şahin K.’nin hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerinde inceleme yapan polis, çok sayıda boş kovan ve kartuş buldu. 
Polis, Şahin K. ile aralarında husumet olduğu belirtilen 2 şüpheliyi, yapılan çalışmayla yakalayıp, gözaltına aldı. 

Görüntü Dökümü
————————
– Şahin K.’nin yerde yatarken görüntüsü
– Olay yerinden genel görüntüler
Haber: Ufuk AKTUĞ – Kamera: İSKENDERUN, (Hatay), (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!