Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 9

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

‘Eren-7 Operasyonu’nda karla kamufle edilen 3 sığınak kullanılamaz hale getirildi

TUNCELİ’de terör örgütlerine yönelik sürdürülen ‘Eren-7 Mercan-Munzur Operasyonu’nda teröristlerin kullandığı tespit edilen karla örtülü 3 sığınak kullanılamaz hale getirildi.
İçişleri Bakanlığı’nca iç güvenlik operasyonları kapsamında Tunceli İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde ‘Eren-7 Mercan-Munzur Operasyonu’ sürüyor. Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve güvenlik korucularının katılımıyla sürdürülen operasyon bölgesinde yapılan aramada teröristlerin kullandığı karla örtülü içerisinde yaşam malzemelerin bulunduğu 3 sığınak tespit edildi.

Ele geçirilen yaşam malzemeleri operasyon bölgesinde imha edilirken, teröristlerin kullandığı 3 sığınak kullanılamaz hale getirildi.

Görüntü Dökümü
———-
Güvenlik güçlerinin kazmalarla sığınağı kazması
Karla kamufle edilmiş sığınak
Sığınağın fotoğrafları
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Serhat Ozan YILDIRIM/TUNCELİ, (DHA)

=============================

Reklam Alanı

Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan ehliyetsiz sürücü, kovalamaca sonucu yakalandı

ADANA’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü Burak B.  yaklaşık 5 kilometre kaçtıktan sonra ara sokaklarda yakalandı. Ehliyetsiz olduğu öğrenilen Burak B.’ye ehliyetsiz araç kullanmak ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden para cezası uygulandı.

Olay, merkez Seyhan ilçesi Barış Mahallesinde meydana geldi. Sokağa çıkma kısıtlamasında uygulama yapan polis ekipleri 01 ZK 856 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü kaçmaya başladı. 5 kilometre takip sonucu Barış Mahallesinde durdurulan otomobil sürücüsü Burak B., otomobilden indirilerek ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Burak B.’nin ehliyetinin olmadığı için kaçtığı öğrenildi. Burak B.’ye ehliyetsiz araç kullanmak ve sokağa çıkma kısıtlamasına uymamaktan idari para cezası uygulandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
-Polis otomobillerinden detaylar
-Kaçan Burak B.’nin üzerinin aranması
-Otomobilin aranması
-Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera :Yusuf KANTARLI / ADANA,(DHA)

==================================

Yangını söndürmek isterken dumandan etkilendi

SAKARYA’nın Adapazarı ilçesinde bulunan bir düğün salonunun büro kısmında bulunan güvenlik kamerası kayıt sistemi arızalanması nedeniyle yandı. İşletme sahibinin oğlu yangını söndürmek isterken dumandan etkilendi.  İtfaiye ekipleri yangını büyümeden söndürdü. 

Adapazarı Karakamış Mahallesi Prof. Dr. Sabahattin Zaim Bulvarı üzerinde bulunan bir düğün salonunun büro kısmında bulunan güvenlik kamerası kayıt sistemi arızalanması nedeniyle yandı. Yangını fark eden işletme sahibinin oğlu Eyüp Demir (20), yangın söndürme tüpü ile yangına müdahale etti. Çevresinden yardım isteyen Eyüp Demir’e yolun karşısında bulunan çiftlikte çalışan Semih Atıcı ve Mehmet Aktaş yardım etti. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri ve vatandaşlar tarafından yangın söndürüldü. Dumandan etkilenen Eyüp Demir 112 Acil Sağlık ekibince Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yangınla ilgili tutanak tutuldu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
Olay yeri geniş detay 
Yaralının çıkarılması ve ambulansa alınması 
Olay yerinde itfaiye detay 
Mehmet Aktaş röp. 
Semih Atıcı röp. 

HABER-KAMERA: Ramiz Kaan OKTAR/ADAPAZARI (Sakarya),(DHA)

===============================

Orkinos sürüsünü balıkla beslediler

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, tekneyle balık avına çıkan 5 arkadaş, karşılaştıkları orkinos sürüsünü balık atarak besledi. O anlar cep telefonları ile görüntülenirken, ortaya renkli görüntüler çıktı.

Bodrum’da yaşayan evli, 2 çocuk babası Ali Akbulut (40), bu sabah 4 arkadaşı ile balık avı için teknesiyle Türkbükü Mahallesi’nden denize açıldı. Gopez balığı avlamak için tekneden denize atılan balıkların etrafını bir anda orkinos sürüsü sardı. Akbulut ve arkadaşları, orkinos sürüsünü görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bir süre sürüyü izleyen Akbulut ve arkadaşları, denize balık atarak orkinosları besledi. Her biri ortalama 400-500 kilo ağırlığındaki orkinos sürüsü belli bir süre sonra gözden kayboldu. İlk defa böyle büyük bir orkinos sürü ile karşılaştığını belirten Ali Akbulut, büyük keyif ve heyecan yaşadığını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Orkinosların tekneden balık atılarak beslenmesinden görüntü

Haber: Selçuk AKBAŞ BODRUM (Muğla), (DHA)

=============================

Havran’da Kocadağ Hacımahmutlar, göç yüzünden hayalet köy haline geldi

BALIKESİR’in Havran ilçesine bağlı kırsal Kocadağ Hacımahmutlar Mahallesi, yaşanan göçler yüzünden hayalet köy haline geldi. 1980’li yıllarda 45 ailenin yaşadığı mahallede şimdilerde 2 kişi yaşarken, bahar aylarında gelen bazı vatandaşlar arazilerinde ekim yapmak için yazı burada geçiriyor.

Havran merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Kocadağ Hacımahmutlar Mahallesi, son yıllarda yaşanan göçler yüzünden hayalet köy haline geldi. Zamanla, ilçe merkezi ile Kocadağ ve Köylüce mahallelerine taşınan halkın boşalttığı Kocadağ Hacımahmutlar’da, Ayşe ve İsmail Karacaoğlan çifti kaldı. Mahallenin okulu zaman içinde kapanırken, bazı evlerde bakımsızlıktan yıkıldı. Mahalledeki eski binalar İstanbul ve Ankara’dan gelen vatandaşlar tarafından satın alınmaya başlanırken, bahar aylarında mahalleye gelen bazı vatandaşlar da tarla ve bahçeleri ile ilgilenirken yazı burada geçiriyorlar.

Yaz aylarında mahalleye geldiğini söyleyen 67 yaşındaki İsmail Ülker, “Köyümüz çok iyiydi. Ancak zamanla herkes gitti. Biz de gitmek zorunda kaldık. Ben de Havran’a taşındım. Ama buradaki tarlalarımızı ekmeye devam ediyoruz. Onun için bahar aylarında buraya gelip yazı burada geçiriyorum. Havamız da, suyumuz da güzel” dedi.

Çocukluğunun mahallede geçtiğini anlatan 50 yaşındaki Kadir Özdemir de, “Ben burada 1980 yılında ilkokulu bitirdim. O zaman burada 45 aile yaşıyordu. Okulda 9 öğrenci vardı. Sonradan öğrenci azlığı yüzünden okul kapandı. Vatandaşlar; Havran’a, Köylüce ve Kocadağ’a göç etti. Şimdilerde burası yazlık gibi kullanılıyor. Buranın havası ve suyu güzel.  Zamanla geri dönüşün olacağına inanıyorum” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
-Kırsal Kocadağ Hacımahmutlar Mahallesinden genel ve detay görüntüler
-Vatandaşlar ile röp

Haber-Kamera: Sefer TALAY/BURHANİYE (Balıkesir, (DHA)

============================

Kuşadası’nda terör örgütü propagandası yapan 1 kişi tutuklandı

AYDIN’ın Kuşadası ilçesinde, sosyal medya hesabından terör örgütü PKK/KCK lehine propaganda yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 1 kişi, tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Ömer E.’nin sosyal medya hesabından silahlı terör örgütü PKK/KCK’nın propagandasını yaptığını tespit etti. Şüpheli hakkında, örgütün eylemlerini övücü resim paylaşımları yaptığının da belirlenmesinin ardından yakalama kararı çıkartıldı. Bir süre takibe alınan Ömer E., dün Cumhuriyet Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı’nda polis ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin Kuşadası Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan incelemesinde 7 suçtan daha arandığı ortaya çıktı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ömer E., çıkarıldığı mahkemede ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan tutuklandı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ömer E’nin adliyeye getirilme görüntüsü

Haber-Kamera:Eşber OKAYER / KUŞADASI,(Aydın),(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!