Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 9 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Oğluyla kavga eden 2 çocuğu okul servisinde öldürdü

ÇORUM’un Alaca ilçesinde Servet B., oğlu ile kavga ettikleri iddiasıyla tartıştığı 8’inci sınıf öğrencisi Tunç T. (14) ve Kaan T.’yi (14) okul servisinde tabancayla vurdu. Çocuklar kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, Servet B. gözaltına alındı.

Olay, saat 11.30 sıralarında Alaca ilçesi İmat köyünde meydana geldi. Servet B., oğlu ile kavga ettiklerini öne sürdüğü 8’inci sınıf öğrencisi Tunç T. ve Kaan T. ile bulundukları serviste tartıştı. Servet B. bu sırada tabanca ile iki çocuğa ateş etti. Servet B. kaçarken, yaralanan çocuklar çağırılan ambulanslarla Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Tunç T. ve Kaan T. doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. 

Servet B. jandarma ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Köyde geniş güvenlik önlemleri alınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK 

Yusuf ÇINAR/ALACA (Çorum), (DHA)- 

Reklam Alanı

=======================

Kağıt toplayıcılar, demir kapıları çaldı
 
ANTALYA’da geri dönüşüm için çöp konteynerlerinden plastik ve kağıt toplayanlar, maddi getirisi yüksek olması yüzünden site ya da evlerin demir bahçe kapılarını çalmaya başladı. Kentin farklı noktalarında iki demir bahçe kapısı hırsızlığı, güvenlik kameralarına yansıdı.

Kepez ilçesinin Teomanpaşa Mahallesi’ndeki bir evin demir bahçe kapısı, hurda kağıt toplayanlar tarafından çalındı. Kapının menteşesinin kolay çıkacağını fark eden kişi, kısa sürede demir kapıyı yerinden çıkarıp arkadaşının çektiği arabaya koydu ve gözden kayboldu.

İkinci hırsızlık olayı ise Muratpaşa ilçesinin Kızılarık Mahallesi’nde yaşandı. Yine kağıt toplayıcısı bir kişi, siteye girip bahçe demirlerini çaldı. Her iki hırsızlık olayı, güvenlik kameralarına yansıdı.
Antalya’da geri dönüşüm işi yapan hurdacılar, hurda demirleri kilosu 2,5 liradan alıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Hurda kağıtçı iki kişinin sokakta
– Birinin bahçe kapısına bakması
– Bahçe kapısını söküp kağıt taşıdıkları arabaya koyması
– Bahçele gelen başka bir kişi demirleri çalması
– Demirleri omuzlayıp giderken görüntüleri
HABER: Ahmet İSTEK- KAMERA: ANTALYA,(DHA)

=====================

Baygınlık geçiren hamile kadına ilk müdahaleyi kadın polis memuru yaptı
 
GAZİANTEP’in İslahiye ilçesinde yolda yürürken düşüp bayılan hamile kadına ilk müdahaleyi kadın polis memuru yaptı.

Beyler Mahallesi’nde sabah saatlerinde yolda yürüyen kimliği öğrenilemeyen hamile kadın aniden yere yığıldı. Baygınlık geçiren kadının yardımına, bu sırada bölgede bulunan kadın polis memuru koştu. Polis memuru, hamile kadını kucağına alıp konuşarak bilincini açık tutmaya çalıştı. Kadın, çağırılan ambulansla İslahiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
– Polis ve bayılan kadın
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

=====================

Antalya ‘Tek Nefes’ İstiklal Marşı okudu

İSTİKLAL Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılı Antalya’nın farklı noktalarında aynı anda İstiklal Marşı seslendirilerek anıldı. 

İl genelinde 1727 okulda 250 bini aşkın öğrenci ve öğretmene devriye gezen polisler, adliyedeki sanıklar, belediyedeki zabıtalar, kavşaktaki senfoni orkestrası da eşlik etti.

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, bu yıl İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yıldönümü nedeniyle il genelinde tüm okullarda saat 12.00’de İstiklal Marşı okundu. ‘Antalya tek nefes’ sloganıyla il genelinde 1727 okulda, koronavirüs nedeniyle kısıtlama dışında eğitim- öğretime devam eden toplam 235 bin 711 öğrenci ve 25 bin öğretmenin katıldığı etkinliğe, birçok kamu kurum ve kuruluşuyla vatandaşlar da destek verdi. Meryem- Mustafa Ege Ortaokulu’ndaki törende Vali Ersin Yazıcı, protokol üyeleri ve öğrenciler saatler 12.00’yi gösterdiğinde İstiklal Marşı’nı okudu. Vali Yazıcı, “Şu anda bütün Antalya’da saat 12.00 itibarıyla tüm okullarımızda kamu kurum ve kuruluşlarımızda hep birlikte İstiklal Marşımızı okuduk. İstiklal Marşımızın önemini ehemmiyetini tüm dünyaya duyurmak adına şehrimizin gösterdiği hassasiyeti, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün organizasyonunda hep birlikte gerçekleştirdik. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.
KAVŞAKTA SENFONİ ORKESTRASI
Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekiplerinin araçlarında da İstiklal Marşı seslendirildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası kentin en işlek kavşağında İstiklal Marşı’nı canlı çaldı. Antalyaspor Kavşağı’ndaki Atatürk anıtı önünde toplanan orkestra, saat 12.00’da İstiklal Marşı’nı enstrümantal olarak seslendirdi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın performansına kavşakta duran bazı otomobillerde klaksonlarıyla destek verdi.
POLİS EKİPLERİ SELAM DURDU
Şehirde devriye gezen polis araçlarının hoparlöründen marşımız çalınırken, görevli polisler de selam durarak İstiklal Marşı’na seslendirdi. Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde marşımızı seslendirirken, vatandaşlar eşlik etti, turistler de ilgiyle izledi. İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü Deniz Polisi, Yat Limanı’nda İstiklal Marşı okudu. Şehit Emniyet Müdürü Uğur Gökcan botu ve deniz polisi botu ile saygı duruşunda bulunan polislere İstiklal Marşı okunurken, tekne sahipleri de eşlik etti.
SANIK, POLİS VE AVUKAT
Antalya Adalet Sarayı’nda, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi. Saatler 12.00’yi gösterdiğinde adliye koridorlarındaki hoparlörden İstiklal Marşı çalındı. Marşın çalınmasıyla birlikte adliyede adeta hayat durdu. Ayağa kalkan sanık, tanık, polis ve avukatlar ile tüm adliye personeli hep bir ağızdan İstiklal Marşı’na eşlik etti. Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilmesinin 100. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. 
Antalya’daki belediyeler ve diğer kamu kuruluşlarında da saatler 12.00’yi gösterdiğinde bütün personel hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı seslendirdi. Çevredeki evlerde oturanlar da balkonlarından eşlik etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————-
– Antalya Devlet Senfoni orkestrasının kavşak içinde, anıt önünde dron görüntüsü
– Dronun bulvar ve anıt çevresinde hareketli görüntüsü
– Senfoninin istiklal marşı’nı okuması
– DHA Muhabiri Alparslan Çınar’ın anonsu
– Okuldaki öğrencilerden ve pankattan detay
– Vali Yazıcı’nın öğrencilerle buluşup sıraya girme görüntüsü
– Valinin ve protokolün öğrencilerle birlikte İstiklal Marşı okuma görüntüsü
– Protokolden detaylar
– Toplu fotoğraf çekimi
– RÖP: Vali Ersin Yazıcı’nın röportajı
– Deniz polisi detay
– Tekneler detay
– Deniz polisi ve teknecilerin İstiklal Marşı’nı okuması detay
– Vatandaşlar detay
– Genel detaylar
– Ekip otosu içinden polisin anons yapması
– Ekip otosundan istiklal marşı çalınması
– Konyaaltı Sahili’nde ekip otoları ve polislerin saygı duruşu
– Adliye koridorunda İstiklal Marşı’nın okunması
– Adliye kaleminde personelin İstiklal Marşı’nı okuması
– Adliye koridorundaki ekrandan görüntü
– Adliye dış plan
HABER: Alparslan ÇINAR- Mehmet ÇINAR- Tolga YILDIRIM- Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN- Süleyman EKİN-Aslı DURAN-Adem AKALAN-/ANTALYA,(DHA)

=====================

Şanlıurfa’da rüzgarda devrilen ağaçlar 2 otomobile zarar verdi

ŞANLIURFA’da etkili olan rüzgar nedeniyle devrilen ağaçlar, park halindeki 2 araca zarar verdi.

Şanlıurfa’da etkili olan rüzgar günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Rüzgar nedeniyle kent merkezinde 2 ağaç ise park halindeki 2 otomobilin üzerine devrildi. Otomobillerin zarar görmesine neden olan ağaçlar, ihbar üzerine gelen belediye görevlileri tarafından kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————————-
– Otomobilin üzerine devrilen ağaç
– Belediye görevlileri ağacın dallarını kesmesi
– Genel ve detay görüntüler
Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA)

=====================

Sağlık çalışanlarına 200 bin maske hediye edildi
 
GAZİANTEP’te maske üretimi yapan bir firma 14 Mart Tıp Bayramı gününde, sağlık çalışanlarına 200 bin maske dağıttı.

Gaziantep Üniversitesi’nde düzenlenen maske dağıtım törenine, Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Belgin Alaşehirli, maske tesisinin sahibi Hasan Gürkan Bayram ve sağlık çalışanları katıldı. Kentte maske ve kumaş üretimi yapan firmanın sahibi Hasan Gürkan Bayram, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle sağlıkçılara destek olmak istediklerini ifade etti.

Sağlık çalışanlarına destek olmak amacı ile antiviral maske hediye ettiklerini belirten Hasan Gürkan Bayram, “Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren tüm sağlık çalışanlarımıza öğrencilerimize hem bu anlamlı günlerini tebrik ederek, antiviral kumaştan ürettiğimiz maskelerden hediye ettik. Biz de elimizden geldiği kadar firma olarak medikal tekstil ürünleriyle sağlık çalışanlarına destek olmaya çalışıyoruz. Sağlık çalışanlarını hastalıktan koruma ve hastalıkla mücadelesinde yanlarında olduğumuzu göstermek açısından bugün böyle bir etkinliğe katıldık. Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren sağlık çalışanlarına ve öğrencilerine bugün yaklaşık 200 bin adet antivral maske dağıttık” diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın sağlık çalışanlarına desteğinden dolayı Hasan Gürkan Bayram’a teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Rektör ve öğretim görevlilerinin maskeyi incelemesi
– Hasan Gürkan Bayram ile röp
– Toplu fotoğraf çekimi
– Genel ve detay görüntüler
Haber: Mustafa KANLI -Kamera: Ahmet KILIÇ-GAZİANTEP-DHA)

=====================

‘Ormanın hayaleti’ Göksun’da görüldü
 
KAHRAMANMARAŞ’ın Göksun ilçesinde Yakup Çiçek, görülmesi çok zor olduğu için ‘Ormanın hayaleti’ olarak bilinen vaşak görüntüledi.

Yakup Çiçek, Göksun’un kırsalındaki Soğukpınar Mahallesi’nden otomobiliyle ilçe merkezine giderken yoldan bir hayvan geçti. Hemen aracından inen Çiçek, hayvanın vaşak olduğunu görünce cep telefonuyla o anları kaydetti. Ormanlarda yaşayan ancak görülmesi çok zor olduğu için ‘Ormanların hayaleti’ olarak bilinen vaşağı görüntülemeyi başaran Yakup Çiçek, o anları şöyle anlattı:

“Aracımla Soğukpınar’dan ilçe merkezine gidiyordum. Ormanın içinden geçen köy yolunda bir hayvanın karşıya geçtiğini gördüm. Araçtan inip baktığımda hayvanın vaşak olduğunu fark ettim. Daha sonra cep telefonuyla çektim ve bu sırada vaşak dönüp bir süre bana baktıktan sonra ormanda kayboldu. Geri dönerken yine gördüm ama aynı vaşak mıydı yoksa başka bir vaşak mı bilemiyorum.”

KIRMIZI LİSTEDE, AVLAMANIN CEZASI 15 BİN LİRA
Vaşaklar, nesli tükenme tehlikesinde olduğu için Dünya Doğayı Koruma Birliği’nin (IUCN) kırmızı listesinde yer alıyor. Kahramanmaraş’ın Göksun, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde varlıkları biliniyor, ancak kolay kolay görünmüyorlar. Son olarak geçen yıl mart ayında Elbistan’da Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nün fotokapanına yakalanmıştı. Ayrıca koruma altında olan vaşakları avlamanın cezası ise 15 bin lira. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————
– Ağaçların arasındaki vaşak
– Kameraya poz vermesi
– Ağaçların arasında kaybolması
Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!