Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 9

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) TRAKYA’DA 23 NİSAN TÖRENLERLE KUTLANDI

TRAKYA’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Covid -19 önlemleri arasında kutlandı. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’de düzenlenen törenlerde Atatürk anıtlarına çelenkler bırakılırken, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.
23 Nisan coşkusu Trakya’nın dört bir yanında kutlandı. Edirne’de bayram etkinlikleri kapsamında, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, İstiklal Marşı okundu. Kutlamaya İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, AK Parti İl Başkanı Belgin İba ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları katıldı. Kutlama programının ardından şehir hoparlöründen 23 Nisan şarkıları çalındı.
TEKİRDAĞ’DA SAĞLIKÇILAR İÇİN BALONLAR GÖĞE YÜKSELDİ
Tekirdağ’daki kutlamalarda ise valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı’nda program düzenlendi. Törene, İl Milli Eğitimi Müdürü Ersan Ulusal, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törene katılan öğrenciler Covid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybeden sağlıkçılar için gökyüzüne kırmızı beyaz balonlar bıraktı. Program sonunda polis ve jandarma ekipleri de araç konvoyu gerçekleştirdi.
KEŞAN’DA TÖREN
Edirne’nin Keşan ilçesinde de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önündeki tören, koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlı katılımla gerçekleştirildi. Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz’ın anıta çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi. Törene, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, öğretmen ve idareciler de katıldı.
ÇORLU’DA 23 NİSAN KUTLAMALARI
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki törenler, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün’ün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ile okul müdürleri ve daire amirlerinin katıldığı törende, anıta çelenk sunuldu. Törene katılanlara sık sık sosyal mesafeye uymaları konusunda uyarıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
(EDİRNE)
– Edirne’de törene katılanlardan detay
– Protokolden detay
– Saygı duruşunda bulunulması
– İstiklal Marşı okunması
– Bando takımından detay
– Tören alanından detay
(ÇORLU)
– Çorlu’da törene katılanlar
– Çelengin konulması
– Sayı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı söylenmesi
(TEKİRDAĞ)
– Tekirdağ’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı
– Çelenk sunma töreni
– Öğrencinin şiir okuması
– Gökyüzüne balonların bırakılması
– Polis ve jandarma araçlarının korteji

Haber – Kamera: Mehmet YİRUN – Olgay GÜLER – Ünsal YÜCEL – Ruhan YALÇIN – Resul ORUÇOĞLU / EDİRNE – TEKİRDAĞ (DHA)

=============================================================

2) HATAY’DA HURDACI DÜKKANINDA PATLAMA: 1 ÖLÜ

Reklam Alanı

HATAY’da hurdacı dükkanında hurda demirleri oksijen ile kesmeye çalışan Suriye uyruklu işçi Ali D. (25), oksijen tüpünün patlaması sonucu hayatını kaybetti.
Olay, saat 08.00 sıralarında Antakya ilçesinde bulunan Yeni Sanayi Sitesi’ndeki bir hurdacıda meydana geldi. İşletmede işçi olarak çalışan Suriye uyruklu Ali D. hurda demirleri oksijen ile keserken oksijen tüpü patladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Patlama sonucu meydana gelen küçük çaplı yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Sağlık ekipleri, Ali D.’nin patlama nedeniyle hayatını kaybettiğini belirledi. 
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Ali D.’nin cansız bedeni otopsi için morga kaldırıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Patlamanın yaşandığı yerden detaylar
– Polis ve itfaiye arabasından detaylar
– Olay Yeri İnceleme ekiplerinden detaylar
– Cenaze arabasından detaylar

Haber-Kamera: İzzet NAZLI / HATAY,(DHA)

==============================================

3) DEPODA KORONAVİRÜSE RAĞMEN TOMBALAYA 144 BİN LİRA CEZA
 
ŞANLIURFA’da, ikinci el eşya satılan iş yerinin deposunda, koronavirüs tedbirlerine rağmen tombala oynayan 30 kişiye, 144 bin 150 lira ceza kesildi.
İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kadıkendi Mahallesi Hurdacılar Sitesi’nde, ikinci el eşya satışı yapılan iş yerinin deposunda kumar oynatıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Polis ekiplerinin baskın yaptığı depoda; tombala makinesi, çok sayıda tombala pulu, kağıt fiş, televizyon ile görüntü aktarımı sağladığı değerlendirilen elektronik cihaz ele geçirildi. Kumar oynadığı tespit edilen 30 kişiye ‘Kabahatler Kanunu’ gereği toplam 144 bin 150 lira ceza kesilirken, depo mühürlendi. Depoyu kiralayan O.K. hakkında ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak’ suçlarından adli işlem başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Tombala ve kumarın oynandığı depo
– Depoda kumar oynayanlar
– Polis depoda kumar malzemelerine el koyması
– İşyerine ve kumar oynayanlara işlem yapılması
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ömer ŞULUL-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA

=============================================================

4) KOÇARLI BELEDİYESİ’NDE ANLAMLI 23 NİSAN KLİBİ

Koçarlı Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle anlamlı bir video hazırladı.
Koçarlı Belediye Başkanı AK Partili Nedim Kaplan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle hazırlanan video klipte çocukların bayramını kutlayarak sevinçlerine ortak oldu. Başkan Kaplan’ın ve Koçarlı Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve çocukların rol aldığı anlamlı video klip, izleyenler tarafından da beğeni topladı. Kutlama videosunda çocuklara seslenen Başkan Kaplan, “Yarınlarımızın dayanağı olan sizleri en içten duygularımla kucaklıyor, gözlerinizden öpüyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun” dedi.
Videoda çocuklar, polis, zabıta, Belediye Başkanı ve bir çocuğun belediyeden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın anlam ve önemini anlatan konuşması anonsu yapılıyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-23 Nisan İçin hazırlanan video klip;
-Çocukların 23 Nisanla ilgili konuşmaları;
-Belediye Başkanı Nedim Kaplan konuşması;
-Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

=============================================================

5) BOŞ DAİREYE BIRAKILAN KEDİ VE KÖPEĞİ İTFAİYE KURTARDI

DÜZCE’de, boş bir daireye bırakılan aç kaldıkları için bağırdıkları tahmin edilen kedi ve köpeğin sesini duyanların haber vermesi üzerine itfaiye ekibi, hayvanları binadan aldı. Kedi, itfaiye erinin omuzlarından inmedi. 
Olay, gece saatlerinde Beyciler Mahallesi’nde meydana geldi. Bir binanın 3’üncü katında bulunan boş daireden kedi ve köpek sesi geldiğini duyan vatandaşlar durumu polise bildirdi. Polis ekibi binanın boş olduğunun belirlenmesi üzerine itfaiyeden yardım istedi. İtfaiye ekipleri merdivenle daireye girerek içerideki bir kedi ile bir köpeği kurtardı. Aç kalan kedi itfaiye erinin omuzlarından inmedi. Kedi ve köpek kontrol edilmek amacıyla barınağa götürüldü. 
Kedi ve köpeğin sesini duyarak polise haber veren vatandaşlar, “Köpek sesinin evden geldiğini duyduk. Kilitli olunca polisi arama gereği duyduk. Daire boştu kimse yoktu. 15 günden beri bir kedi sesi vardı. Daha sonra biri de köpek getirip bırakmış. Daire sahibinin ne kendisine ne arkadaşlarına ulaşamadık. Bizde mecbur kaldık polisi aradık” dedi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Kedi ve köpeğin görüntüsü 
-Kedinin itfaiye erinin omuzlarına çıkarken görüntüsü 
-Kedinin itfaiye erinin omuzunda görüntüsü 
-Kedi ve köpeğin sesini duyan vatandaşlarla röp ve detaylar 

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

=============================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!