Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 9

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BİTLİS’TE 19 DAKİKA ARAYLA 2 DEPREM

BİTLİS’te 19 dakika arayla merkez üssü Hizan ilçesi olan 3.9 ve 4.1 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler kent merkezi ve çevre ilçelerde de hissedilirken, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığı bildirildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 12.20’de merkez üssü Hizan ilçesi olan 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin 18.79 kilometre derinliğinde olduğu belirtildi. Saat 12.39’da merkez üssü Hizan ilçesi olan ikinci bir sarsıntı meydana geldi. Yerin 6.41 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem çevre ilçelerde de hissedildi. 
Kısa süreli paniğe yol açan depremlerde ilk belirlemelere göre, can ve mal kaybının olmadığı belirtildi.

(GÖRÜNTÜLER GEÇİLECEK)

HABER: Özcan ÇİRİŞ/ BİTLİS,(DHA)- 

===============================================

2) EVLAT NÖBETİNDEKİ BABA: OPERASYONLARI DESTEKLİYORUZ, ÇOCUKLARIMIZ TESLİM OLSUN
 
DİYARBAKIR’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 226 aile, evlat nöbetini, eylemlerinin 601’inci gününde kısıtlama nedeniyle kaldıkları otelde sürdürdü. 2015 yılında Van’da 18 yaşındayken kaçırılan kızı Gülcan için eylemini sürdüren Necmettin Biçer, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK’ya yönelik başlattığı ‘Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonu’na desteklediklerini belirterek, çocuklara güvenlik güçlerine teslim olmaları için çağrıda bulundu.
Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Akar, 21 Ağustos 2019’da ortadan kayboldu. Akar’ın annesi Hacire Akar, 1 gün sonra HDP’nin Diyarbakır’daki binası önüne geldi. Oğlunun HDP’liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyen Akar, il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3’üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül 2019’da HDP binası önünde oturma eylemine başladı.
EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 24 OLDU
Hacire Akar’ın oğlu Mehmet’in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan’ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran’ın torunu Halil İbrahim, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan’ın kızı Pelda, Melik Aslan’ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik’in oğlu Veysi, Cahide Alkan’ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak’ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış’ın kızı Tekoşin Açar, Sait Açar’ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş’ın oğlu Ramazan, Sever Fidan’ın oğlu Tayfur Fidan, Gülşen Çetin’in oğlu Erdal Çetin, Fahrettin Meryem Akkuş çiftinin oğulları Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin oğlu Cuma, Safiye-Mehmet Emin Coşkun çiftinin oğlu İbrahim Coşkun, Mehmet-Keziban Yalçın çiftinin kızları Yasmin ve evlat nöbetinde olmayan 3 ailenin çocukları ile en son Selma Han’ın oğlu Onur’un da teslim olmasıyla evlatlarına kavuşan aile sayısı 24 oldu.
‘ONLARIN BU YALANLARINA UYMAYIN, TESLİM OLUN’
Van’da 2015 yılında kaçırılan kızları Gülcan için eşi Pınar Biçer ile evlat nöbetini sürdüren Necmettin Biçer, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyinde terör örgütüne yönelik başlattığı ‘Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonu’na desteğini iletti. Evlatları gelene kadar eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını söyleyen Biçer, kızına teslim olması için çağrıda bulundu. Biçer, “600 günden fazladır bu eylemimizi sürdürüyoruz, sürdürmeye de kararlıyız. Çocuklarımızın hepsi gelmeyene kadar biz buradan ayrılmayacağız. Her ülke nasıl kendi güvenliğini korumakla mükellef ise bizim ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti de kendi güvenliğini korumakla mükelleftir. Biz operasyonları destekliyoruz. Çocuklarımıza seslenmek istiyorum; sizin mağaralarda, dağlarda ne işiniz var, gelin kendi ülkenizin güvenlik güçlerine teslim olun. Güvenlik güçleri sizi aldıktan sonra anne babalarınıza teslim edecek. Sizi orada korkutup yalan uyduruyorlar ‘size işkence yapacaklar’ diye. Bunlar yalandır, onların bu yalanlarına uymayın. Biz operasyonu destekliyoruz, biz Amerika’nın ya da İsrail’in Kürdü değiliz, biz Çanakkale’de mücadele veren ülkemizin Kürtleriyiz. O nedenle bu operasyonları da destekliyoruz” dedi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Ailelerin bekleyişi
-Necmettin Biçer’in konuşması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Mucahit CEYLAN – Nurettin FİDANCAN/ DİYARBAKIR,(DHA)

============================================

3) DEVRİLEN TRAKTÖRÜN ALTINDA KALAN SÜRÜCÜ ÖLDÜ
 
GAZİANTEP’te, çiftçi Sameddin Geçit (68) tarlasını sürerken kontrolden çıkarak devrilen traktörün altında kalarak yaşamını yitirdi.
Kaza, dün akşam saatlerinde Kabarcık Mahallesi’nde meydana geldi. Sameddin Geçit kendisine ait 27 E 0658 plakalı traktör ile tarlasını sürmeye başladı. Ancak, bir süre sonra Geçit’in kontrolünden çıkan traktör devrildi. Traktörün altında kalan Geçit’i görenler yardımına koşup, sağlık ekiplerinden yardım istedi. İhbarla araziye gelen sağlık ekiplerinin kontrolünde Geçit’in hayatını kaybettiği belirlendi. Sameddin Geçit’in cansız bedeni, Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsi sonrası defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Adli Tıp Kurumundan görüntüler
– Cenaze aracının gelişi
– Cenazenin çıkarılması
– Sameddin Geçit’in fotoğrafı
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ahmet ATMACA – Kamera: Kadir GÜNEŞ -GAZİANTEP-DHA

===============================================

4) BABASININ OTOMOBİLİNİ KAÇIRDI, 3 ARKADAŞIYLA HIRSIZLIK YAPARKEN YAKALANDI
 
KAHRAMANMARAŞ’ta Veysel K. (30), babasının otomobilini kaçırarak 3 arkadaşıyla bir depodan hırsızlık yapmaya çalışırken polis tarafından yakalandı. Şüpheliler tutuklanarak cezaevine konuldu.
İddiaya göre Veysel K., babasına ait otomobilini kaçırdıktan sonra Selahattin K. (28), İsa E. (28) ve Hasan K. (29) ile buluştu. 4 şüpheli daha sonra hırsızlık yapmak için İsa Divanlı Mahallesi’ndeki bir baharatçı deposuna gitti. Şüpheliler deponun kapısını açmaya çalıştığı sırada devriye gezen Dulkadiroğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerince fark edildi.
Polisleri gören 4 kişi, ellerindeki bıçak, kurbağacık anahtar ile tornavidayı atarak kaçmaya başladı. Kovalamaca sonunda Veysel K., Selahattin K., İsa E. ve Hasan K. polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Araçtan şüphelilere ait demir kesme makası da çıktı. Emniyete götürülen 4 kişi, sorgularının ardından sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine konuldu.

Görüntü Dökümü
———————–
– Şüphelilerin polis otosuna götürülmesi
– Polis otosuna binmeleri
– Veysel K.’nin çaldığı otomobil
– Hırsızların üzerinden çıkan eşyalar

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA

===============================================

5) ÜZERİNE ÇARŞAF ÖRTÜP, SAHURDA DAVULCUYU KORKUTTU
 
KAHRAMANMARAŞ’ta akli dengesi yerinde olmadığı belirtilen B.S. (67), üzerine örttüğü beyaz çarşafla ramazan davulcusunun karşısına çıktı. Şoke olan davulcu korkudan elinden davulu atıp kaçarken, o anlar cep telefonuyla kaydedildi.
Üzerine beyaz çarşaf geçiren B.S., gece saatlerinde sokaklarda gezmeye başladı. B.S.’nin ‘Hayalet’ gibi sokaklarda gezmesi bazı vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülenirken, o anlar sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından paylaşıldı. Görüntülerde duvarın arkasında saklanan B.S., ramazan davulcusu sokağa girince karşısına çıktı. Bir anda karşısına çıkan görüntüyle şaşkına dönen davulcu, elindeki davulu atarak kaçtı.
Sosyal medyada dolaşan bu görüntüler üzerine polis de harekete geçti. Kısa sürede B.S.’yi bulup yakalayan ekipler, bu kişinin akli dengesinin yerinde olmadığını belirledi. Polisler tarafından hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra serbest bırakılan B.S.’nin Mersin’de oturduğu ve Kahramanmaraş’ta bir akrabasının yanına geldiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– B.S.’nin saklanması
– Davulcunun gelmesi
– B.S.’nin davulcunun karşısına çıkması
– Davulcunun korkması
– Davulcunun davulu bırakıp kaçması

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA

===============================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!