Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 9

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ERZURUM’A ÇAMUR YAĞDI

Suriye üzerinden gelen toz taşınımı Türkiye’ye ulaştı. Gece boyunca etkili olan yağış sonrası Erzurum’daki otomobiller çamura büründü. 
Erzurum’da gece bastıran yağış sebiyle gökyüzünde turuncuya benzer bir renk oluştu. Kentin farklı noktalarında görünen hava olayının etkisi ise gün ağarınca ortaya çıktı. Araçların üzerinin çamurla kaplandığı görüldü. Sabah uyananlar otomobilleriyle iş yerine gitmeden önce oto yıkama ve akaryakıt istasyonlarında araçlarını yıkattı. 
Meteoroloji 12’nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri toz taşınımı sebebiyle görüş mesafesinin düşeceği, hava kalitesinin bozulacağı, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar olacağı yönünde uyarı yaptı. Yetkililer, Suriye kaynaklı toz taşınımı nedeniyle vatandaşları yaşanacak olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Görüntü Dökümü
————————
-Çamur olmuş araç görüntüsü
-Oto yıkamada sıraya giren araçlar
-Araca köpük sıkılması
-Tayzikli suyla yıkanan araçlar
-Sıra bekleyen sürücü Şinasi Yazıcı ile röp
-Aracını yıkamış sürücü Fikret Akçay ile röp

Haber: Şifanur TAVUS – Kamera: Oktay POLAT / ERZURUM, (DHA)

========================================================

2) ÇALIŞTIĞI MARKETİN KASASINI SOYUP CİP ALMIŞ
 
SAMSUN’da  market işleten Hüseyin Mustafaoğlu 3 yıldır yanında çalışan H.A.’nın cip satın almasından şüphelendi ve kamera kayıtlarını izleyince de kasadaki paraların H.A., tarafından çalındığını gördü.  H.A., ifadesinin ardından mahkemede adli kontrolle serbest kalırken, Mustafaoğlu, “Ona çok güveniyordum, ‘benden daha sağlamdır’ dedim. Ama kamerayı izleyince çaldığını anladım” dedi. 
Samsun’un İlkadım ilçesine bağlı  Unkapanı Mahallesi’nde market işleten Hüseyin Mustafaoğlu (45) , 3 yıldır yanında çalışan H.A.’nın (43)  lüks cip satın aldığını öğrenince, durumdan şüphelenerek marketinde güvenlik kamera sayısını artırdı, kasa içine de gizli kamera yerleştirdi. Mustafaoğlu, kamera kayıtlarını izleyince kasadan para çalındığını fark etti. Şikayet üzerine yakalanan H.A., ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece adli kontrolle serbest kaldı. Marketteki hırsızlık anları da iş yerine yerleştirlen güvenlik kameralarına yansıdı. Farklı açılardan kayda alınan görüntülerde; şüphelinin, aralıklı gün ve saatlerde açtığı kasadan aldığı paraları cebine koyduğu anlar yer alıyor. 
‘BENDEN SAĞLAMDIR’ DEDİM’
Yıllardır yanında çalışarak güvenini kazanan H.A.’nın kendisini yaklaşık 450 bin TL soyduğunu öne süren Mustafaoğlu, elemanının serbest kalmasına tepki gösterdi. Mustafaoğlu, “Yaklaşık 10 senedir kendisine maddi ve manevi anlamda yardımcı oldum, yaklaşık 50 bin TL olan icralık borcunu kapattım. O kadar yakındık ki kendime kurbanlık hayvan alacağım zaman ona da alıyordum. Çok samimiydik hatta ailecek bile görüşürdük. Kendisine çok güvendiğim için para çaldığını fark etmedim. Kendisine çok güveniyordum, ‘benden daha sağlamdır’ dedim. Güvenlik kamerası kayıtlarını izledim ve çaldığını anladımö dedi.
SATIN ALDIĞI CİPİ SAKLAMIŞ
Markettiki zararının yaklaşık 450 bin TL olduğunu söyleyen Mustafaoğlu, “O kadar güvenilen bir kişiydi ki elimde güvenlik kamerası görüntüsü olmasa eşim dahi bana inanmazdı. Tahmini olarak 450 bin TL civarında bir para kaybından bahsedilebilir. Parayı çalan, paraların kaybolduğunu ama nasıl kaybolduğunu bilmediğini söylüyor. İlerleyen zamanlara kendine yeni bir cip alınca durumu fark ettik. Hatta marketin iki sokak altına park ettiği cipini bizden uzunca bir süre gizlediö diye konuştu.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
————————
-Güvenlik kamerası kayıtları
-Kasa içindeki kamerada parayı alma anı
-Parayı avcunun içinde buruşturarak gitmesi
-Güvenlik kamerası görüntüleri
-Bakkal sahibi Hüseyin Mustafaoğlu konuşma
-Muhabir Tayfur Kara Anons
-Detaylar
-Güvenlik kamerası detay

Haber-Kamera:Tayfur KARA-Oğuzhan UYSAL/SAMSUN, (DHA)

========================================================

3) KÖMÜR SOBASI HIRSIZLIĞI KAMERADA

OSMANİYE’de bir apartmanın bodrum katından kömür sobası çalan iki şüpheli, güvenlik kamerasına yakalandı. Polis, kimliğini belirlediği şüphelilerden birini yakalarken, diğerini ise arıyor.  
Yedi Ocak Mahallesi Doktor Ahmet Alkan Caddesi üzerindeki bir apartmanın bodrum katına koyduğu yaklaşık 450 lira değerindeki kömür sobasının çalındığını fark eden vatandaş, polise ihbarda bulundu. Şikayet üzerine, İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, olayla ilgili soruşturma başlattı. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, kimliğini belirlediği şüphelilerden H.K.’yı ikametinde yakalayarak gözaltına aldı. Diğer şüphelinin tespiti ve yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği kaydedildi. Apartmanın bodrum katından kömür sobasının çalınarak götürülme anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Görüntü Dökümü
————————
-İki şüphelinin binaya gelişleri
-Apartman içerisine girişleri
-Bodrum kattan kömür sobasının taşınarak çıkartılması
-Sobanın merdivenlerden binanın dışında taşınması

Haber: İbrahim EMÜL – Kamera: OSMANİYE,(DHA)

========================================================

4) 16 YAŞINDAKİ İSA, EVİN BALKONUNDA KENDİSİNİ ASTI
 
GAZİANTEP’te, ailesiyle yaşayan ve psikolojik sorunları olduğu öne sürülen 16 yaşındaki İsa K., evinin balkonunda kendisini iple korkuluklara asarak yaşamına son verdi.
Olay, dün gece Oğuzeli ilçesine bağlı Çaybaşı Mahallesi’nde meydana geldi. Ailesiyle yaşayan, okulu bırakıp tesisatçılık yapmaya başlayan ve psikolojik sorunları olduğu öne sürülen İsa K., dün gece evin balkon korkuluklarına kendisini iple astı. İsa K.’yi iple asılı hareketsiz halde gören komşularının ihbarı üzerine eve jandarma ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde İsa K.’nin yaşamını yitirdiği belirlendi. İsa K.’nin cansız bedeni, Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsinin ardından defnedilmek üzere ailesine teslim edildi.

Görüntü Dökümü
————————
– Adli Tıp Kurumu
– Cenaze aracının gelişi
– Cenazenin çıkarılması
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ahmet KILIÇ-Kamera: Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA

========================================================

5) LÖSEV’DEN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE GIDA KOLİSİ
 
LÖSEMİLİ Çocuklar Vakfı (LÖSEV), ramazan ayı etkinlikleri kapsamında lösemiyi atlatan gençler ve gönüllülerle bir araya gelerek ihtiyaç sahipleri için yardım kolisi hazırlıyor. Türkiye genelinde tüm şubelerinde aynı çalışmanın sürdüğünü belirten LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver, “Yapılan yardımların anlamı sadece sofralara gönderilen koliler değil manevi olarak hastalarımızı yalnız hissettirmemektirö dedi.
LÖSEV, ramazan ayında gönüllü ve bağışçılarının destekleriyle hazırlanan ihtiyaç kolilerini, tüm Türkiye’deki lösemili çocuklar ve ailelerinin evlerine ulaştırıyor. Lösemiyi atlatan gençler ve gönüllülerle bir araya gelinerek kuru gıda, et ve et ürünleri, oyuncak gibi ürünleri içeren koliler hazırlanırken, bir yandan da ihtiyaç sahibi aileler için dağıtım ağı hazırlanıyor. Koli bağışı yapmak isteyen kişiler, LÖSEV’in hazırladığı acil yardım, orta aile, büyük aile, mutlu aile, çok sevinçli ve zengin büyük aile paketleri seçeneklerinden tercih ederek bağışlarını yapabiliyor. LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver, Ramazan ayının LÖSEV adına önemli olduğunu söyleyerek “Önce çocuklar iyileşsinö diyerek başlattıkları kampanyanın halk tarafından yoğun ilgiyle karşılandığını söyledi.
‘ONLARA YALNIZ OLMADIKLARINI HİSSETTİRMELİYİZ’
Yaptıkları çalışmalar sonucunda en yakın zamanda sofralarda eksik bir şey bırakmamayı ümit ettiklerini belirten Ünver, ekip olarak yoğun bir çaba içine girdiklerini kaydetti. Vakfa kayıtlı 45 binden fazla hasta olduğunu ve LÖSEV’in her geçen gün büyüyen bir aileye dönüştüğünü vurgulayan Ünver, “Bundan dolayı dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. Koli çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Bir ailenin ihtiyaç duyacağı gıda ürünleriyle kolimizi hazırlıyoruz. Sosyal hizmet uzmanlarıyla koordineli çalışarak ihtiyaç sahibi ailelerimizi belirliyoruz. Herkes için uygun koli içeriği mevcut. Bağış yapmak isteyenler internet sitemizden ya da bankalar aracılığıyla yapabilirler. Ayrıca fidye, filtre ve zekat bağışlarını da kabul ediyoruz. İyileşmiş gençlerimiz, tedavisi süren üyelerimiz, kısacası tüm ekibimizle ciddi bir dayanışma sergiliyoruz. Her şeyden önce kanserle mücadele eden bir kişinin yalnız olmadığını hissetmeye ihtiyacı varö dedi.
2012 yılında lösemiyi atlattığını ve hastalık günlerinde LÖSEV’in her zaman yanında olduğunu kaydeden Emre Polatoğlu (21), kolileri hep bir elden hazırlayarak hasta kardeşlerine destek olduğunu söyledi. 2014’te lösemiyi atlatan Ali Avcı (20) ise “Hastalığımı atlattım, şimdi diğer kardeşlerim için çabalıyorumö diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yardım kolilerinin hazırlanması
-Hülya Ünver ile röportaj
-Hazırlanan kolilerden detay
-Emre Polatoğlu ve Ali Avcı’dan görüntü
-Kolilerin paketlenmesi

Haber: Can ÇELİK-Kamera: Yusuf KANTARLI /ADANA,(DHA)

========================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!