Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 9 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) MASKELİ 3 KİŞİ, SAHUR VAKTİ IRAKLI AİLEYE DEHŞETİ YAŞATTI

ÇORUM’da sahur vakti elektriğini kestikleri binada, dairenin zilini çalıp, kapıyı açan ev sahibi Irak uyruklu Asad Ahmad Hüseyin’i başına tabancanın kabzası ile vurarak yaralayan 3 kişi, aileyi tehdit edip 10 bin lira, pasaportlar ve cep telefonlarını alarak kaçtı.

Olay, sahur vakti Yeniyol Mahallesi’nde meydana geldi. Maskeli 3 kişi, bir binanın elektriğini kesip, burada, ailesiyle birlikte yaşayan Irak uyruklu Asad Ahmad Hüseyin’in dairesinin kapı zilini çaldı. Kapıyı açan Hüseyin’in başına tabanca kabzası ile vurup içeri giren şüpheliler, aileyi bıçak ve silahla tehdit etti. Şüpheliler, evde bulunan 10 bin lira ile pasaportlar ve cep telefonlarını alarak kaçtı.

İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Başından yaralanan Asad Ahmad Hüseyin’e sağlık ekipleri müdahale etti. Polis, kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başaltı.

‘BANA VE ÇOCUKLARIMA SALDIRDILAR’
Çağrılan tercüman aracılığı ile olayı anlatan Hüseyin, “Yatıyorduk, kapı çalındı. Elektrikler kesilmişti. Kapıyı açtığımızda eli silahlı ve bıçaklı üç kişi bana ve çocuklarıma saldırdı. Benim başıma silahla vurup yaraladılar. Sonra eve girip 10 bin lira ile cep telefonları ve pasaportlarımızın bulunduğu çantayı alıp kaçtılarö dedi.

Görüntü dökümü
—————————
– Gasp edilen Iraklı Asad Ahmad Hüseyin ambulansta tedavisi
-Yaşadıklarını polise anlatması
– Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışma yapması
-Detaylar
Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

Reklam Alanı

===============================

2) HAK İŞ’TEN ERZURUM’DA İZİNLİ 10 KİŞİ İLE 1 MAYIS KUTLAMASI
 
HAK-İş Konfederasyonu, pandemi gerekçesiyle bu seneki 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı geçen yılki gibi temsili olarak kutladı. Sendika Başkanı Şahin Girmenç, valilikten izin aldıkları 10 kişi ile birlikte basın açıklaması yaptı. Başkan Girmenç ve sendika üyeleri 1 Mayıs’ın sembolü haline gelen davul- zurna ve halay özlemini ise arkalarına aldıkları ‘Dadaş Bar Ekibi’ heykelleri ile giderdi.

Merkez Yakutiye ilçesindeki Havuzbaşı Kent Meydanı’nda saat 11.00’de bir araya gelen 10 kişilik Hak-İş Sendika üyesi basın açıklaması yaparak 1 Mayıs’ı kutladı. Basın açıklamasını okuyan Hak-İş Erzurum İl Başkanı ve Hizmet-İş Erzurum Şube Başkanı Şahin Girmenç, “Bir yılı aşkın süredir devam eden salgın nedeniyle emekçi kardeşlerimizle omuz omuza alanlarda olamasak da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde emekçilerin hakkı için sağlık, huzur ve refahı için iş güvencesi için sorunların çözümü için taleplerinizi tüm dijital platformlarda sunuyoruz.  Hak-İş olarak ülkemizin bu salgını en kısa zamanda atlatmasını temenni ediyor, ramazan ayını milletimiz ve tüm İslam alemi için hayırlara sevile olmasını diliyoruz” diye konuştu.
 Salgınla mücadele sürecinde iş başında cesurca ve öz veri ile çalışan tüm sektörlerdeki emekçilere, millete ve Hak-İş teşkilat mensuplarına gönülden teşekkür eden Girmenç, “Bir Mayıs’ta ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün emekçileri mağdurları, mazlumları ile küresel salgına karşı tüm insanlık adına dayanışmamızı yinelemek için buradayız. Ülkemizin bugün ve geleceği için ülkemizin bütünlüğü, insanlığımızın birlik, beraberlik ve kardeşliği içini talep teklif ve  beklentilerimizi karşılanması için meydanlardayız. Hak-İş olarak asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını istiyoruz” dedi.
Başkan Şahin Girmen, 1 Mayıs’ın olmazsa olmazı olan davul- zurna ve halay özlemlerini ise basın açıklaması yaptıkları alanın arkasında duran ‘Dadaş Bar Ekibi’ heykelleri ile giderdiklerini söyledi.

Görüntü dökümü
—————————-
-Topluluktan genel görüntü
-Hak-İş Başkanı Şahin Girmenç’in konuşması
-Heykel bar ekibinin önünden görüntü
Haber: Turgay İPEK- Kamera: Şifanur TAVUS / ERZURUM, (DHA)

===============================

3) JANDARMADAN MOTOKURYELERE GÜVENLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ

Antalya’nın Alanya ilçesinde, pandemi döneminde Türkiye genelinde yoğunlaşan motokuryeler ve sivil motosikletlilere, jandarma tarafından güvenli sürüş eğitimi verilmeye başlandı. 

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ve Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Kısım Komutanlığınca ilçede bulunan motokuryeler ve sivil motosiklet kullanıcılarına yönelik Türkiye’de ilk defa Motosiklet Güvenli Sürüş Eğitimi Projesi başlatıldı. Alanya merkez ve mahallelerinde proje kapsamında öncelikle pandemi sürecinde ön plaka çıkan ve paket servislere talebin artmasıyla yoğunlaşan motorkuryelere, temel trafik kuralları, motosiklet hakimiyeti, çevre kontrolü, durma duraklama frenleme yöntemleri uygulamalı olarak uzman öğretici jandarma personelince anlatıldı. 
Proje kapsamında Mahmutlar Mahallesi’nde Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı’nın da katıldığı eğitim alanında, motokuryelere hem eğitim hem de projeyle ilgili bilgi verildi. 
HERKES KATILABİLECEK
Eğitimde, Türkiye’de en fazla tescilli motosikletin bulunduğu illerin başında gelen Antalya’da motosiklet kazalarının da fazla olduğu, bu kazalarda ana etkenin sürücü kusurları olduğu kaydedildi. İl genelinde bütün motosiklet kullanıcılarına ulaşmayı hedefleyen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, eğitimler sonunda sürücü kursu kaynaklı kazaları en aza indirmeyi hedefliyor. Antalya ve ilçelerindeki motosiklet kulüplerinin de destek verdiği proje kapsamında eğitimlerin devam edeceği, mülki makamlarca planlanan gün ve saatte yapılacak eğitimlerden katılmak isteyen herkesin faydalanabileceği belirtildi. Öncelikle kuryelere eğitim verileceği, randevu sistemiyle devam edileceği belirtildi. 
‘AMACIMIZ MOTOSİKLET KULLANICILARININ EĞİTİM ALMASI’
Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, “Amacımız, Cumhurbaşkanlığımızın 2021-2023 eylem planı çerçevesinde ölümlü motor kazalarında azalma ve eğitim, trafikte eğitime çok önem veriyoruz. 2020 yılı içerisinde jandarma bölgesinde 377 trafik kazasının 7’si ölümlü. Bunlardan 250 üzeri, motosikletlerin karıştığı trafik kazası. Bizim isteğimiz, tüm motosiklet kullanıcılarının eğitim almış bir şekilde trafiğe çıkmalarını sağlamak” dedi.
Alana eğitim almaya gelen ve bir restoran zincirinde motokuryelik yapan üniversite öğrencisi Mustafa Koca (24), “Aldığımız eğitim trafikte daha güvenli, pandemi döneminde 24 saat çalışan arkadaşlarımızın daha iyi yol almasını sağlayacaktır. Pandemi döneminde hizmet alan vatandaşlarımızdan isteğimiz, bizden bir teşekkürü çok görmesinler. Biz onlar için çalışıyoruz. Bu eğitim için jandarmaya ve kaymakamlığımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Görüntü dökümü
—————————
– Eğitimden görüntüler
– Kaymakam Ürkmezer jandarmadan bilgi alırken görüntüler
– Motorculardan görüntüler
– RÖP: Kaymakam Fatih Ürkmezer RÖP.
– Mustafa Koca RÖP.
HABER-KAMERA: Burcu MUTLU/ALANYA (Antalya), (DHA)- 

===============================

4) ÖZEL HAREKAT DESTEKLİ DENETİMDE, MANİSA’DAN İZMİR’E GİREN ARAÇLAR TEK TEK İNCELENDİ

KORONAVİRÜS (Covid-19) ile mücadelede yurt genelinde uygulanan 17 günlük ‘tam kapanma’ uygulamasının ilk gününde polis, Manisa’da birçok noktada gece saatlerinden itibaren başladığı denetimleri, gün boyunca sürdürdü. Yoğunluğun gözlemlendiği Manisa çıkışı Süreyya piknik alanı önünde Özel Harekat polisi destekli denetimde, araç sürücüleri ve şehirlerarası yolcu otobüslerindeki yolcuların belgeleri tek tek kontrol edildi.

Dün akşam saat 19.00 itibariyle başlayan ve yurt genelinde uygulanan 17 günlük tam kapanmanın ilk gününde Manisa’nın birçok noktasında denetim noktaları kuruldu. Gece boyunca süren denetimler, ertesi gün günün ilk ışıklarıyla sürdü. Manisa’da şehir içi dahil olmak üzere Manisa çıkışı Süreyya piknik alanı önünde denetleme yapan polis ekipleri, araçları tek tek durdurdu. Özel Harekat polisi destekli denetimde, Manisa’dan, İzmir’e gelen sürücülerin belgeleri tek tek inceledi. Öte yandan şehirlerarası yolculuk yapan otobüslerdeki, yolcuların izin belgeleri kontrol edildi. İzin belgelerinde eksiklik olduğu tespit edilen sürücü ve yolculara para cezası uygulandı.

Görüntü dökümü
—————————-
-Denetimlerden detay
-Yolcu otobüslerindeki denetimden detay
Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)

===============================

5) ÇANAKKALE’DE TAM KAPANMANIN İLK GÜNÜNDE SESSİZLİK

ÇANAKKALE’de 17 günlük tam kapanmanın ilk gününde cadde ve sokaklar boş kaldı. 
Türkiye genelinde uygulanmaya başlanan 17 günlük tam kapanmanın ilk gününde Çanakkale’de cadde ve sokaklar sessizliğe büründü. Kentin en işlek noktaları olan İskele Meydanı, Çarşı ve Demircioğlu caddelerinde polis ekipleri denetim yaptı. Ekipler, sürücülerin seyahat ve çalışma izinleri olup olmadığını kontrol etti. Yasağı ihlal eden sürücülere para cezası uygulandı.

Görüntü dökümü
————————–
-Boş sokak ve caddelerden görüntüler.
-Polis tarafından uygulama noktasında yapılan denetimlerden görüntüler.

Haber-Kamera: Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (DHA

===============================

6) TAM KAPANMANIN İLK GÜNÜNDE KADIN İŞÇİLER, ÇAPA YAPIP, OTLARI TEMİZLEDİ

ÇANAKKALE’de, 17 günlük tam kapanmadan muaf olan belediyenin park bahçeler biriminde görevli kadın işçiler, Aromatik ve Tıbbi Bitkiler Parkı’nda çapa yapıp, otları temizledi.
Çanakkale Belediyesi’nin Esenler Mahallesi’nde kısa süre önce oluşturduğu Aromatik ve Tıbbi Bitkiler Parkı’nda, 17 gün sürecek tam kapanmanın ilk gününde kadın işçiler mesai yaptı. Kadınlar, çapa yaparak yetiştirilen bitkilerin çevresinde çıkan zararlı otları temizledi.
Çanakkale Belediyesi Park Bahçeler Birimi’nde ziraat mühendisi olan Gamze Eroğlu, 14 dönümlük arazide kekik, lavanta, nane, mayasıl otu olmak üzere 45 çeşit aromatik ve tıbbi bitki ürettiklerini söyledi. Eroğlu, “Bu bitkiler; işlenmesi, kurutulması, distilasyonuna dair birçok işlem aşamasından geçiyor. Bizim işimiz toprakla olduğu için erteleme veya geciktirmek lüksümüz yok. Bitkiyi bir gün boş bırakırsanız veya bir gün sulama yapmazsanız bitkiden verim alamazsınız. Dolayısıyla kapanmanın ilk gününde de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu 17 günlük kapanma sürecinde izne tabi çalışmalarımız devam edecek. Bitkinin bakımı, sulanması, hasadı dahil olmak üzere çalışmalarımız yapılacak” dedi.
Park Bahçeler Birimi çalışanı Şaziye Özer (57) ise, “17 günlük kapanma söz konusu, çalışmamız lazım çünkü rızkımızın peşindeyiz. İhtiyacımız olduğu için çalışmamız gerekiyor. Toprak beklemez, çünkü bitkilerin arası çok otlanmış” diye konuştu.
İşçilerden İlknur Akkaya da, “Tedbirimizi alarak çalışmak zorundayız. Zaten yapmazsak bu işler kalacak ve birikecek, daha zor olacak. 17 gün boyunca çalışarak bitkilerin bakımlarını yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Görüntü dökümü
———————
-Park Bahçeler Müdürlüğünde kısıtlama dönemi çalışan kadınlardan görüntüler.
-Bitkilerin bakımını yapan kadınlardan görüntüler.
-Ziraat Mühendisi olarak görev yapan Gamze Eroğlu röp.
-Park Bahçeler Birimi çalışanı Şaziye Özer röp.
-Çalışan İlknur Akkaya röp.

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, (DHA) 

====================================

7) ÇANAKKALE’DE TAM KAPANMA DENETİMİ

ÇANAKKALE’de koronavirüs tedbirleri kapsamında 17 gün süreyle uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde polis ekipleri kentin çeşitli noktalarında denetimlerini sürdürüyor. Ekipler, izin veya seyahat belgesi olmayanlar hakkında tutanak tutuyor.
Türkiye genelinde uygulanan 17 günlük tam kapanmanın ilk gününde, polis ekipleri kent merkezinin birçok noktasında denetim yaptı. Troya Caddesi’ndeki denetimlerde trafik polisleri, durdurulan araçlardaki kişilerin seyahat ve çalışma izin belgelerini kontrol etti. Ekipler, belgeleri bulunmayanlar hakkında tutanak tuttu. Denetleme sırasında caddede uzun araç kuyrukları oluştu.
İzin belgesi olmadığı için hakkında tutanak düzenlenen fırın çalışanı Emre Boz, “Fırın işletmesi olarak geçiyoruz. Şu anda ben işe yeni başladığım için sigortam olmadı. Muhasebecimizden kaynaklı. İzin belgem de yok. Belgem olmadığından dolayı tutanak tutuldu. Bilmiyorum artık, ceza mı değil mi. Kimlik bilgilerimizi verdik, bakacağız. Acemilik yani, işe yeni başlamanın vermiş olduğu acemilik” dedi. 
Polis denetiminde durdurulan bir sürücü ise, “Hastaneden geliyoruz. Kontrolümüz vardı. Yollar çok kabalık ama herhalde gerekli olanlar çıkıyordur” diye konuştu.
YILBAŞINDAN BERİ 1300 KİŞİ HAKKINDA TUTUNAK TUTULDU
Bu arada Çanakkale kent merkezinde, yılbaşından beri polisin yaptığı denetimlerde koronavirüs tedbirlerine uymayan ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden toplam 1300 kişi hakkında tutanak düzenlediği öğrenildi.

Görüntü dökümü
——————-
-Polisin denetimlerinden görüntüler.
-Ceza yiyen sürücülerden görüntüler.
-Burak Gezen anons.
-Fırın çalışanı Emre Boz ile röp.
Haber-Kamera: Burak GEZEN- Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!