Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 9 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) SÜRYANİLER, PASKALYA BAYRAMI AYİNİNDE KORONAVİRÜS İÇİN DUA ETTİ
 
MARDİN’in Midyat ilçesinde, Süryaniler Paskalya Bayramı nedeniyle düzenlenen ayinde, koronavirüs salgınının bitmesi için dua etti.
Süryaniler Paskalya Bayramı’nı, Midyat ilçesindeki Mor Barsavmo Kilisesi’nde düzenlenen ayinle kutladı. Sabahın erken saatlerinde ailece kiliseye gelen Süryaniler, çocuklarıyla kilise girişinde mum yakarak dua etti. Papaz İshak Ergün’ün yönettiği ayinde, Süryaniler koranavirüs salgınının sona ermesini istedi. 3 gün sürecek Paskalya Bayramı kutlamalarında, kilisenin çıkışında cemaate ‘yeni yaşamın ve dirilişin simgesi’ olan boyalı yumurtalar ve çörek dağıtıldı.
Ayinin ardından konuşan Midyat Kiliseleri Papaz Yardımcısı Ayhan Gürkan, koronavirüs tedbirleri nedeniyle evlerde bayramlaşmanın yapılmayacağını ifade ederek, “Biz Süryaniler için bugün kutsal bir gün. Koronavirüs tedbirleri kapsamında kilisede ayinimizi yaptık. Tüm dünyanın barışı ve huzur için, aynı zamanda koronavirüs hastalığının da bitmesi için topluca dua ettik. Kilisedeki ayinden sonra bizler evlerimizde akrabalarımızın ve sevenlerimizin bayramını telefonla kutlayacağız. Evlere bayramlaşma ziyaretleri olmayacak” dedi.

Görüntü Dökümü
———————-
-Ayinden görüntü
-Ayine katılanlar
-Süryanilerin dua etmeleri
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Halis İŞ/MİDYAT(Mardin),(DHA)

=====================================

2) AZRA BEBEK, BEŞİĞİNDE ÖLÜ BULUNDU
 
GAZİANTEP’te 7 aylık Azra Aslan, beşiğinde annesi tarafından ölü olarak bulundu.
Olay, dün akşam saatlerinde Yavuzeli ilçesine bağlı Elmacık Mahallesi’nde meydana geldi. Fatma Aslan, iftar öncesi kızı Azra’yı uyuması için beşiğine bıraktı. İftarın ardından Aslan, beşiğinde kontrol ettiği kızını hareketsiz görünce sağlık ekiplerinden yardım istedi. İhbarla gelen sağlık ekiplerinin kontrolünde Azra bebeğin hayatını kaybettiği belirlendi. Ölümü ile ailesini yasa boğan bebeğin cenazesi, Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsi sonrası yakınlarına teslim edildi. Azra bebeğin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————-
– Adli Tıp Kurumu
– Cenazenin çıkarılışı 
– Genel ve detay görüntüler

Reklam Alanı

Haber:Ahmet ATMACA-Kamera:Ahmet KILIÇ -GAZİANTEP-DHA

=====================================

3) HURDA TOPLARKEN 1’İNCİ KATTAN DÜŞTÜ; AĞIR YARALANDI
 
GAZİANTEP’te kullanılmayan otelin 1’inci katında hurda toplarken beton zemine düşen Ziya Özçelik (37), ağır yaralandı.

Olay, öğle saatlerinde Mücahitler Mahallesi’nde meydana geldi. Ziya Özçelik, uzun süredir kullanılmayan 11 katlı otele hurda ve demir toplamak için girdi. Hurda toplayan Özçelik, ışıklandırmanın olmadığı atıl binanın 1’inci katından beton zemine düştü. Sesi duyanların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesini yaptığı Özçelik, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. 2 çocuk babası Özçelik, Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– İtfaiye ve sağlık ekiplerinin olay yerine gelişi
– Atıl durumdaki otelde bulunan yaralı
– Vatandaşlar, itfaiye ve sağlık görevlilerinin beraber yaralıyı çıkartışı
– Ambulans ile tedavi edilmek üzere yakın hastaneye götürülüşü
– Genel ve detay görüntüler
Haber:Ahmet ATMACA- Kamera: Ahmet KILIÇ-GAZİANTEP-DHA)

====================================

4) ANDIRIN, KİRAZ AĞACI ÇİÇEKLERİYLE BEMBEYAZ

KAHRAMANMARAŞ’ın Andırın ilçesinde Çiğşar kirazı çiçek açtı. Ağaçları süsleyen bembeyaz çiçekler, fotoğraflık görüntüler oluşturdu. 

Ortadaoğu’dan Rusya’ya, İngiltere’den Almanya’ya kadar birçok ülkeye ihraç edilen Çiğşar kirazı, çiçek açtı. 1650 rakımlı Çiğşar Mahallesi’nde yetişen, lezzeti ve aroması nedeniyle İngiliz kraliyet ailesinin de tercih ettiği belirtilen Çiğşar kiraz ağaçlarının çiçek açmasıyla seyirlik görüntüler ortaya çıktı. Ardıç, çam ve sedir gibi yemyeşil ağaçların arasındaki kiraz ağaçlarının bembeyaz çiçekleri, görenlerin beğenisini topladı. 

Görüntü dökümü
—————–
– Çiçek açan kiraz ağaçları
– Ağaçlardaki çiçeklerden detay
– Kiraz bahçelerinin drone görüntüsü
Haber-Kamera: İskender ZENGİN-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

====================================

5) HATAY’DA PASKALYA BAYRAMI AYİNİ DÜZENLENDİ

HATAY’ın Antakya ilçesinde, Hristiyan aleminin Paskalya Bayramı dolayısıyla ayin düzenlendi. 

Hristiyanların en önemli dini bayramlarından olan ve Hz. İsa’nın yeniden dirildiğine inanılan gün olarak kutlanan Paskalya Bayramı dolayısıyla kiliseye gelen vatandaşlar, ayine eşlik edip, dua etti.
Hatay’da, Hristiyanların en önemli dini bayramlarından olan ve Hz. İsa’nın yeniden dirildiğine inanılan gün olarak kutlanan Paskalya Bayramı dolayısıyla ayin düzenlendi. Antakya Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen ayin, Ortodoks Kilisesi ruhani liderlerinden Jan Dellüler, Dimitri Doğum ve Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil tarafından yönetildi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen ayinde vatandaşlar, maske ve sosyal mesafe kuralına mümkün büyük ölçüde uydu. Düzenlenen ayinde, İncil’den bölümler okundu, dua edilerek mumlar yakıldı.  

Görüntü dökümü
———————
– Kilisenin dışından detaylar
– Ayinden detaylar
– Hristiyan vatandaşların mumlarını yakması
– İncil’in kilise içinde gezdirilmesi
– Kilisedeki çan kulesinden detaylar
Haber-Kamera: İzzet NAZLI / HATAY,(DHA)

==================================

6) ANTALYA’DA TAM KAPANMADA SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Antalya Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan tam kapanmada, yiyecek bulmada sıkıntı yaşamamaları için sokak hayvanlarına mama desteği sağlıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, pandemi nedeniyle uygulanan tam kapanma döneminde sahipsiz hayvanların beslenme ve sağlığına yönelik her türlü tedbiri aldı. Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü ekipleri, tam kapanma döneminde gıda sıkıntısı yaşamamaları için sokak hayvanlarına mama ve su desteği sağlıyor. 
70 NOKTADA BESLEME 
Sorumluluk alanındaki park ve mesire alanları başta olmak üzere kentin farklı bölgelerinde oluşturulan 70’e yakın besleme noktasına her gün kaplar içinde mama ve su bırakılıyor. Mevcut beslenme odaklarına sürekli gıda takviyesi yapılıyor. Can dostlar için yaz-kış gıda desteği sağlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına son bir yılda 26 bin 500 kilo mama desteği sağladı. 
HAYVAN AMBULANSI GÖREVDE 
Sahipsiz hayvanların yaralanma, kaza ve benzeri durumlarına acil müdahale için Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü bünyesinde yer alan tam teşekküllü hayvan ambulansı ve sahipsiz hayvan barınağı da tam kapanma döneminde 7/24 esasıyla görev başında.

Görüntü dökümü
—————————-
– Ekipler kedi ve köpekler için mama bırakırken
– Kediler kaplardaki mamaları yerken
Haber-Kamera: ANTALYA, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!