Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA’nın gündeme getirdiği tarihi köprü, araç trafiğine kapatıldı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Emrah KIZIL- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR’da, Osmanlı dönemine ait olan ve 2018’de alınan kararla ağır tonajlı araçların geçişinin yasaklanmasına rağmen sürücülerin kullanmaya devam edip, tahrip ettiği 4 kemerli Dilaver Köprüsü, Demirören Haber Ajansı’nın (DHA) ‘Geçiş yasağına rağmen Osmanlı eseri köprüyü tahrip ettiler’ başlıklı haberiyle gündeme getirmesinin ardından araç trafiğine kapatıldı.
Çınar ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan ve 16’ncı yüzyılın Osmanlı dönemi eserlerinden 4 kemerli Dilaver Köprüsü, 2012’de Karayolları 9’uncu Bölge Müdürlüğü tarafından onarıldı. Diyarbakır’ı Mardin ve Şanlıurfa’nın bazı ilçelerine bağlayan yol üzerindeki tarihi köprü, 2018 yılında Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nce (UKOME) alınan kararla ağır tonajlı araçların geçişine kapatıldı. Geçiş yasağına rağmen tonlarca yük taşıyan sürücüler, araçlarıyla köprüden geçmeye devam etti. Ağır tonajlı araçların geçişiyle köprü girişinin sağ ve sol bölümleri, tahrip edildi. Bölgede yaşayanların tepkilerini DHA, ‘Geçiş yasağına rağmen Osmanlı eseri köprüyü tahrip ettiler’ haberiyle gündeme getirdi. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu’nca ise 1 Nisan’dan itibaren köprü, araç trafiğine kapatıldı. Köprünün giriş ve çıkışına yerleştirilen yön levhalarıyla sürücüler, yan yolu kullanarak, geçiş yapmaya başladı. 
Metina-Der Başkanı Aydın Pirinççioğlu, köprünün araç trafiğine kapatılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Tarihi köprüyü araç trafiğine kapattıkları için yetkililere teşekkür ediyoruz. Alternatif yol da açıldı. O yolun asfaltlanmasını bekliyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!