Reklam Alanı
Reklam Alanı

Diyarbakır’da ‘Kudüs Müslümanlarındır’ eylemi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Diyarbakır’da ‘Kudüs Müslümanlarındır’ eylemi

 

DİYARBAKIR’da, cuma namazının ardından bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ‘Kudüs Haftası’ etkinlikleri kapsamında ‘Kudüs Müslümanlarındır’ eylemi düzenledi.

Sur ilçesindeki Ulu Camisi’nde kılınan cuma namazı sonrası ‘Kudüs Haftası’ dolayısıyla Mustazaflar Cemiyeti ve Özgür Kudüs Platformu’nca program düzenlendi. ‘Kudüs Müslümanlarındır’ adıyla yapılan eylemde, “Yaşasın Kudüs” sloganları attı. Filistin bayraklarının açıldığı programda, Kudüs’te bulunan Yahudileşmeye Karşı Mukaddes Değerleri Koruma Kurumu Başkanı Üstad Nasir Hedmi ile telefon bağlantısı gerçekleştirildi

Bağlantının ardından konuşma yapan Mustazaflar Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi Cemil Cahit Ünsal, ‘İslam aleminin ortak davası’ olarak kabul ettikleri Kudüs’ü gündemde tutmalarının İslami sorumluluk olduğunu söyledi. Ünsal, “İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa, bir asra yakın zamandır terör şebekesi siyonistlerin işgali altındadır. Tedrici olarak bu işgalin boyutu her geçen gün büyütülmektedir. Çeşitli vesilelerle Kudüs’ün işgali gündeme gelmiş olsa bile İslam ümmetinin bu tepkileri maalesef yeterli düzeyde olmamıştır. İslam ümmetinin ortak davası olan Kudüs’ü, terör çetesinin yapmış olduğu katliamları, sürekli bir şekilde gündemimizde tutmamız İslami ve dahi imani bir sorumluluğumuzdur. Kudüs’ün işgalden kurtulması, Mescid-i Aksa’nın hürriyeti için bu mukaddes davanın sürekli olarak gündemde olması gerekmektedir. Kudüs’ü gündemde tutacak her türlü girişimi kıymetli buluyor, imkanlarımız dahilinde destekliyoruz. İşte Kudüs bu sebeple İslam ümmetinin can damarlarındandır” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
——-
Vatandaşlar
Vatandaşların slogan atması
Pankartlardan detaylar
Cemil Cahit Ünsal’ın konuşması
Genel ve detay görüntüler
Haber- kamera:Serhat ÖZDEMİR – Serdar SUNAR/ DİYARBAKIR,(DHA)
 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!