Reklam Alanı
Reklam Alanı

Erzincan depreminin 29’uncu yılında, hayatını kaybedenler anıldı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Coşkun MENEK/ERZİNCAN, (DHA)- ERZİNCAN’da, 13 Mart 1992’de meydana gelen 6.8’lik depremin 29’uncu yıl dönümü dolayısıyla Terzibaba Mezarlığı’nda anma programı düzenlendi.
Erzincan’da, 13 Mart 1992 tarihinde saat 19.20’de meydana gelen, Richter ölçeğine göre 6.8 büyüklüğündeki depremde 653 kişi hayatını kaybederken, 3 bin 850 kişi de yaralandı. Depremin 29’uncu yıl dönümünde, Terzibaba Mezarlığı’nda anma töreni düzenlendi. Programa Vali Mehmet Makas, Belediye Başkanı Bekir Aksun, AK Parti Erzincan milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ile depremde hayatlarını kaybedenlerin yakınları katıldı. Vali Makas, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, “Öldürmeyen her dert, her sıkıntı insanı yüceltir. Bizler o sıkıntılardan ve dertlerden yeni bir Erzincan’ı ayağa kaldırmak adına hep beraber o yolu yürümeye başladık ve o yol yürüyüşümüzü de devem ettiriyoruz. Sayın bakanımız Süleyman Soylu’nun mihmandarlığında ve riyasetinde 2021 yılı, afet bilincini artırma yılı, afet eğitim yılı olarak belirlendi. Bu noktada can Erzincan’ımızda 12 bin 700 vatandaşımıza ve kamu görevlimize afet esnasında ne yapılır sonrasında nasıl bir hizmet yürütülür, o noktada eğitim veriyoruz. Hedef, 157 bin Erzincanlı kardeşimize bunu ulaştırmak; deprem öncesinde, deprem esnasında ve sonrasında ne yapılacağı ve hazırlıklar noktasında eğitim vermek. Bu hedefe ulaşacağımıza gönülden inanıyorum” diye konuştu.   
Konuşmaların ardından dualar edildi ve Deprem Şehitleri Anıtı ziyaret edildi. Depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarına da karanfiller bırakıldı.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!