Reklam Alanı
Reklam Alanı

Fırtınada hasar gören iletim hatlarını onarmak için at ile yol gidiyorlar

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

DİYARBAKIR’ın Çermik ilçesi kırsalında, fırtına ve yoğun kar yağışı nedeniyle hasar gören elektrik şebekesi, bazen at sırtında bazen de soğuk suda yürüyerek, bölgeye ulaşan Dicle Elektrik ekiplerinin yaptığı çalışmayla onarıldı.

Çermik ilçesi kırsalında, kar yağışı ve fırtına ile başlayan olumsuz hava koşulları, gece donun da etkisiyle yaşamı olumsuz etkiledi. İletim hatları, kilolarca ağırlığa ulaşan buz ve kar nedeniyle koparken, 93 elektrik direği devrildi ya da yan yattı. İlçeye bağlı toplam 153 kırsal mahalledeki 8 bin aboneye enerji sağlayan 327 trafo ise devre dışı kaldı. Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Diyarbakır İl Müdürlüğü ekiplerinin bazen at sırtında bazen de soğuk suda yürüyerek, ulaştığı bölgede arızalı hatlar, yapılan çalışma sonucu onarıldı.

ÇEVRE İLLERDEN TAKVİYE 

Yaklaşık 30 bin vatandaşın enerjisiz kalması üzerine Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Diyarbakır İl Müdürlüğü’ne bağlı Arıza Onarım Bakım (AOB) ekipleri harekete geçti. İl merkezi ve çevre ilçelerdeki ekiplerin de desteğiyle bölgeye gidilerek arızaya müdahale edildi. Onarım çalışmaları için temin edilen TIR dolusu malzeme de kısa süre içinde ilçeye ulaştırıldı.

Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, ekiplerin aralıksız çalıştığını belirterek, “72 kilometre uzunluğundaki iletim hattını kontrol ederek, kırılan, yıkılan veya yan yatan 93 direği onardık, 80 direk arasında kopan iletim hatları yenilendi ve 25 ayrı noktada yerinden çıkan tepe traversler yeniden yerine takıldı” dedi.

‘153 YERLEŞİM YERİNE ELEKTRİK YENİDEN VERİLDİ’

Reklam Alanı

Yaka, ekiplerin onarım çalışmaları sırasında doğa koşulları ve ulaşım sorunu nedeniyle zorlandığına da dikkat çekerek, “Zaman zaman köylülerin temin ettiği binek hayvanlarıyla dereleri geçen AOB ekiplerimiz, bazen de çok soğuk suda yürüyerek karşı kıyıya ulaşmak zorunda kaldı. Uzun ve zorlu çalışma sonunda Çermik ilçesine bağlı 153 yerleşim biriminin tamamına yeniden elektrik verildi. Hedefimiz her şartta abonelere kesintisiz enerji vermek. Ekiplerimiz eğitim, moral ve motivasyon olarak en güç şartlarda bile görevlerini yerine getirmeye hazır” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü:
-Personelin ata binmesi
-Karşıya geçmesi
-Ekiplerin çalışması
-Genel ve detay

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!