Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK İSTANBUL BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

(Özel) 
1-İSTANBUL’DAN TÜRKİYE’NİN DÖRT YANINA KORSAN TAKSİ AĞI

– Korsan taksi çağrı merkezinde telefona bakan kişi; 500 araçlık ağımız var.

Esma MURAT – Harun UYANIK – Hüseyin ÇAKMAK – İSTANBUL,(DHA) TAKSİ şikayetlerinin artması korsan taksicilerin işine yaradı. Santral kuran korsan taksiciler, İstanbul’un her noktasına hatta İstanbul’dan Türkiye’nin dört bir yanına yolcu taşıyor. Tek bir hat üzerinden ulaşılan korsan taksi ağını Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri aradı. Korsan taksi hattına gelen aramalara yanıt veren kişi, Türkiye’nin her yerine yolcu taşıdığının ve Sultangazi’den Maltepe’ye 90 liraya, Sultangazi’den Edirne’ye 650 liraya, lüks araçlarla seyahat etmenin ise 1000 ila 1500 lira arası olduğunu söyledi. 
Taksi şikayetlerinin arttığı İstanbul’da birçok kişi korsan taksiye yöneliyor. Talebin her geçen gün arttığı korsan taksilerin organize olup, Türkiye’yi saran bir ‘ulaşım ağı’ oluşturdukları ortaya çıktı. Bu ulaşım ağı tek bir merkezden yönetiliyor ve çağrı merkezi gibi çalışan hattın numarasını müşteriler birbirlerinden ediniyor. ‘Korsan taksi çağrı hattı’ arandığında pazarlık başlıyor. Korsan taksi merkezini arayanlara lüks araçlarda yolculuk yapma seçeneği de sunuyor. DHA muhabiri, o korsan taksi ağını aradı ve hem İstanbul’da hem de şehir dışına yolculuk yapabilmenin ücretini ve şartlarını sordu. Korsan taksi hattına gelen aramalara yanıt veren kişi, Sultangazi’den Maltepe’ye 90 liraya, Sultangazi’den Edirne’ye 650 liraya, lüks araçlarla seyahat etmenin ise 1000 lira ila 1500 lira arası olduğunu söyledi.

“GEBZE’DEN ÇIKTIKTAN SONRA POLİS KORSAN TAKSİYE HİÇBİR İŞLEM YAPAMIYOR” 
Korsan taksi hattına gelen aramalara yanıt veren kişi, “Sultangazi’den Maltepe’ye 90 liraya, Sultangazi’den Edirne’ye ise 650 liraya götürebilirim. Ne zaman şehir dışına gitmek isterseniz bir gün öncesinden bizi arayıp rezervasyon yapmanız yeterli. Aynı zamanda bütün araçlarımız konforlu ve iyi. Polis çevirmelerindeyse adli sicil kaydınızda bir şey yoksa hiçbir sıkıntı çıkmıyor. Özellikle trafik polisi çevirirse hiçbir sıkıntı yaşamayız. Gebze’den çıktığımızda polis korsan taksiyle ilgili hiçbir işlem yapamıyor. Sadece İstanbul’da işlem yapabiliyor” dedi.  

“500 ADET ARAÇ AĞIMIZ VAR”
İndirim talebi üzerine, aramalara cevap veren kişi, “Korsan taksiyle istediğiniz yere gidebilirsiniz. İster Kars, ister Adana, isterseniz de Edirne’ye yolculuk yapabilirsiniz. Size en fazla 50 lira bir indirim yapabilirim. Ancak temiz ve lüks bir araç gönderebilirim. Bizim 500 adet araç ağımız var. İnsanlar her yerden alıp her yere götürebiliyoruz” diye konuştu. 

Reklam Alanı

“LÜKS ARAÇLARLA SEYAHAT 100 LİRA İLE 1500 LİRA ARASI DEĞİŞİYOR”
7 kişilik korsan transporter araçların başlangıç fiyatının 200 lira olduğunu belirten korsan taksi merkezindeki kişi, “Fiyat gideceğiniz yere göre değişiyor. Lüks araçların fiyatları normal fiyatların iki katı. Sultangazi’den Edirne’ye lüks araçlarla seyahat aracın modeline göre 1500,1300,1000 lira arası değişiyor” ifadelerini kullandı.  DHA muhabirinin ‘korsan taksi santralini araması sonucu gönderilen araçta arka koltukta yolculuk yapmasına izin verilmedi. Korsan taksici yaklaşık 5 kilometrelik yola 30 lira aldı.

“İNSANLAR 10 LİRA İÇİN KENDİLERİNİ TEHLİKEYE ATIYOR” 
Korsan taksilerin tek bir numara üzerinden Türkiye’nin her yerine araç gönderdiğini söyleyen Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, “Korsan taksiler hem internet sitelerinde hem de ortak kurdukları telefon ağı ile insanlarla irtibata geçiyor. İnsanların birbirlerine söylemesiyle bu telefon ağı yayılıyor. Şunu da söylemek gerekir, korsan taksiye binen kişiler yakalandıklarında 423 lira ceza ödemek zorunda kalıyor. Korsan taksi sürücülerinin kim olduğu belli değil, sabıkalı biri de olabilir. İnsanlar 10 lira için kendilerini tehlikeye atıyor. Korsan taksi sürücüsü bir kaza yapsa, yolcu kendini açıklayamaz. Korsan taksiciler hatta lüks araçlarla taşımacılık yapıyor” dedi. Hiç korsan taksi kullanmadığı söyleyen Beygü Gökçe, “Artık büyük lüks araçlarla korsan yolcu taşımacılığı yapılıyor. Vatandaşların 10 lira az vereceğim diye korsan taşımacıları tercih etmemeleri gerekir. Sağlıklı güvenilir taşımaları kullanması gerekir” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü 
————–
Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman röportajı
-Beygü Gökçe röportajı
-Muhabirin korsan taksi ağıyla telefon konuşması
-Muhabir anonsu (Esma MURAT)
-Korsan taksinin işleyişi
-Genel ve detay görüntüler 

===================

(Özel) 
2-TIKLANMA ÇILGINLIĞI; KEFEN GİYİP GÖMÜLDÜ

İbrahim MAŞE/ İstanbul, (DHA) – İSTANBUL’da youtuber Muhammed Bahçecik, takipçilerine söz verdiği için tabutla toprak altına girip 6 saat kaldı.
25 yaşındaki youtuber Bahçecik, bir videosunda beğeni sayısına ulaşılması durumunda takipçilerine mezara girme sözü verdi. Beğeni sayısı hedefi aşınca kolları sıvayan Muhammed Bahçecik, özel olarak tasarlanan cam tabuta girip Tuzla’da kendisini toprak altına gömdürdü.  Bahçecik’in sağlığı ve güvenliği göz önünde bulundurularak 20 bin lira değerinde bir tabut tasarlandı. İçerisinde sağlık ekipmanlarından oksijen tüpüne kadar birçok malzeme bulunan tabutun içerisindeki Bahçecik için, dışarıda bir ambulans ve sağlık ekibi hazır bulunduruldu. Tabuta yerleştirilen oksijen tüpleri, kameralar, telsizler ve sağlık durumunu anlık olarak doktora ileten cihazlarla birlikte, kepçe tarafından açılan mezara gömüldü. Mezarın başında dua okunurken, geleneklere uygun olması açısından mezar taşı da yerleştirildi. Kefen giyerek 6 saat toprağın altında kalan Bahçecik, sürenin dolmasının ardından vinç ile yeniden toprak üstüne çıkarıldı.
Çok ilginç bir deneyim yaşadığını ifade eden Muhammet Bahçecik, “Mezara girdiğim an tüm sevdiklerim, mezara gömdüğüm sevdiğim insanlar aklıma geldi. Onların da burada olduğunu hissettim. Şu an rahatça nefes aldığım için çok mutluyum çünkü 6 saattir nefes alamıyordum, oksijen tüpüne bağlıydım. Yaşamanın ne kadar kuvvetli ve güzel bir şey olduğunu öğrendim. Hiç panik yapmadım. Ta ki vinç ile toprağın altından çıkarılana kadar. O an biraz tedirgin oldum. Toprağın altından çıktım ve şu an çok üşüyorum. Sağlık durumum iyi” dedi.

Görüntü dökümü:
——–
–Kepçe ile mezar kazılırken
-Tabut mezara yerleştirilirken
-Sağlık ekiplerinden görüntüler
-Oksijen tüplerinden görüntüler
-Mezar toprağa gömülürken
-Toprak atılırken
-Muhammed Bahçecik toprağın altında
_Muhammed Bahçecik kefenli halde
-Mezar başına mezar taşı dikilirken
-Bahçecik’in tabut içinde konuşması
-Sağlık ekipleri ile telsizle konuşması
-Tabut topraktan çıkarılırken
-Sağlık ekipleri Bahçecik’i kontrol ederken

====================

(Özel) 
3-TAKSİM’DE SİNİR KRİZİ GEÇİREN TURİST KADIN, BİNDİĞİ TAKSİYİ YUMRUKLAYIP TEKME ATTI

Murat DELİKLİTAŞ-Özgür EREN / İSTANBUL,(DHA)-TAKSİM’DE, taksiciyle tartışan turist kadın sinir krizi geçirdi. Taksinin kaportasını yumruklayıp tekmeleyen kadın polis tarafından sakinleştirildi.
Tarlabaşı Bulvarı Tünel girişinde dün saat 13.00 sıralarında meydana gelen olayda, Bayrampaşa’dan taksiye binen Fas uyruklu kadın ile erkek arkadaşı, Taksim Meydanı’na gitmek istediklerini söyledi. İddiaya göre, yolculuk sırasında taksi sürücüsü ile kadın yolcu arasında henüz öğrenilemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Taksici, tartışma sırasında kaza yapmamak için tünel girişinde aracını durdurdu. Sinir krizi geçiren turist kadın, dışarı çıkarak taksinin kaportasını yumruklayıp, tekmelemeye başladı. Bunun üzerine taksici ile erkek arkadaşı da taksiden çıkarak kadını engellemeye çalıştı. Tüm çabalarına rağmen arkadaşını zapt edemeyen erkek turist, bir süre sonra Faslı kadını olay yerinde bırakarak kaçtı. Bu sırada durumu fark ederek olay yerine gelen trafik polisleri, kaportaya vurmaya devam kadını zorlukla zapt etti. Kaldırıma oturan ve ağlamaya başlayan Faslı turist, trafik polisinin çabalarıyla sakinleştirilebildi. Turist kadın, bir süre sonra, olay yerine gelen ambulansa bindirilerek Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesine götürüldü. Taksinin kaportasına vurduğu sırada kolları ve ayakları zedelendiği öğrenilen kadın burada tedavi altına alındı.
Olayı görerek yardıma koşan Velat Sümer adlı taksici “Ben Taksim’den dönüyordum. Kadın ve erkek vardı. İkisi de yabancı uyrukluydu. Bayan krize girmişti. Kapıları yumruklayıp, arabaya vuruyordu. Erkek de sessiz bir şekilde duruyordu. Hemen 155’i aradım. Erkek kaçtı gitti, bayan da kaçmaya çalıştı. Taksi şoförüne saldırdı. Neden taksi şoförüne saldırdığı konusunda hiçbir bilgim yok” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
————————
-Kadının kaldırımdan ağlaması
-Kadına trafik polisinin yardım etmesi
-Taksi sürücüsünden genel ve yakın detaylar
-Kalabalıktan detay görüntü
-Yoldan detay görüntü
-Sağlık ekiplerinin gelişi
-Ağlayan kadının ambulansa alınması
-Taksiden genel ve yakın detaylar
-Velat Sümer ile röportaj
-Genel ve yakın detaylar

===================

4- “GEMİ KAYNAKLI EGZOZ GAZLARI DA HAVA KİRLİLİĞİNE NEDEN OLUYOR”

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- DÜNYADA ‘Çevre dostu’ olarak bilinen gemi taşımacılığının özellikle liman bölgelerinde kısmi de olsa hava kirliliğine yol açtığı belirtildi.  Türkiye’deki en büyük limanlardan biri olan Ambarlı’daki araştırmada azot oksit, azot  dioksit, kükürt dioksit ve partiküler madde emisyonları Esenler, Avcılar ve Kadıköy ilçelerindeki ölçüm sonuçlarından daha yüksek düzeyde çıktı.
Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Kaan Ünlügençoğlu, Doç.Dr. Görkem Kökkülünk ile Prof.Dr. Fuat Alarçin, Avcılar’daki Ambarlı Limanı’nda hava kalitesine ilişkin 3 ay süren ölçümler yaptı. Dr. Ünlügençoğlu, globalleşen dünyada büyüyen ticaret hacmi ile birlikte gemi sayısının arttığını ve dünyadaki yük taşımacılığının önemli bölümünün deniz yolu ile yapılması nedeniyle gemi emisyonlarını incelediklerini belirtti. Dünyadaki kara, hava ve demiryolu taşımacılığı göz önüne alındığında deniz taşımacılığının taşınan birim yük başına salınan egzoz gazı emisyonlarının miktarına göre çevre dostu olduğunu vurgulayan Dr. Kaan Ünlügençoğlu, şöyle dedi:

GEMİYE 24 SAATLİK SEYRİNDE 44 TON YAKIT
“Bu durum gemilerin hava kirliliğine neden olmadığı anlamına gelmiyor. Örneğin 10 bin kilovatlık ana makinaya sahip bir geminin 24 saatlik seyri boyunca yaklaşık 44 tonluk yakıt yaktığını, limana bağlı bin kilovatlık yardımcı jeneratöre sahip bir geminin yükleme-boşaltma operasyonu esnasında ortalama 4-5 ton civarında yakıt tükettiğini söyleyebiliriz. Gemi kaynaklı emisyonların boğaz geçişleri, liman bölgeleri veya gemi trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde insan sağlığı üzerindeki etkisinin yadsınamaz bir gerçek olduğunu söyleyebiliriz. Literatürdeki çalışmalar da bize bunu gösteriyor”
Dr. Öğretim Üyesi Kaan Ünlügençoğlu, dünyada gemi kaynaklı emisyonların yüzde 70’lik bölümünün kıyı bölgelerine 400 kilometrelik mesafede oluştuğunu, literatürlere göre bunların çevrede yaşayanların sağlığını etkilediğini vurguladı. Dr. Ünlügençoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 1990’lı yılların başında 2 mobil hava kalitesi ölçüm istasyonuyla başlayan ölçümlerinin günümüzde megakentte 30’a yakın noktada hava kalitesi ölçümlerini sürdürdüğünü, kendilerinin de Ambarlı Limanı’ndaki Marport Terminalinde yaptıkları ölçümlerle birlikte bir kıyaslama-değerlendirme yaptıklarını ifade ederek şöyle dedi:

SONUÇ: TOLERANSLI AŞILABİLİR DEĞERLER
“Değerlendirmemiz sırasında Esenler, Avcılar ve Kadıköy ilçelerinin hava kalitesi ölçüm sonuçları ile Ambarlı Limanı’nda 3 ay içerisinde gemilerin limana yanaşıp-ayrılması sırasında gemi manevralarını göz önünde bulundurarak buradaki değerleri kıyasladık. Avrupa Birliği ve Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün gemi kaynaklı emisyonlar üzerine koymuş olduğu limitler bizi farklı teknolojiler geliştirmeye, hem de hava kalitesi üzerine ölçümler yapmaya zorunlu kılıyor. Gemi kaynaklı emisyonlar arasında en çok dikkat çekenler; azot oksitler, partiküler maddeler ve kükürt oksitler. Ambarlı Limanı’nda yapılan hava kalitesi ölçüm sonuçlarına göre azot oksitler, partiküler madde ve kükürt dioksit oranlarının biraz daha yüksek seviyelerde olduğunu gözlemliyoruz. İnsan Sağlığı ve Ekosistemin Korunması İçin Hava Kalitesi Sınır Değerlerine bakıldığında AB ve ulusal hava kalitesi limit değerlerinin belli günlerde aşıldığını gözlemledik. Ama bunların toleranslı aşılabilir değerlerde kaldığını, ulusal ve AB limit değerlerini aşmadığını gözlemledik. Ambarlı Limanı’nda yapılan gerçek zamanlı ölçümler ile Esenler, Avcılar ve Kadıköy ilçelerinin ölçüm sonuçlarını karşılaştırdık. Liman bölgelerinde azot oksit, azot  dioksit, kükürt dioksit ve partiküler madde emisyonlarının özellikle ilçe merkezlerinden alınan hava kalitesi ölçüm sonuçlarına kıyasla daha yüksek olduğunu gözlemledik. Ambarlı Limanının lojistik öneme sahip en büyük limanları arasında olması, kapasitesinin yıllar içerisinde artması ve konum olarak şehir merkezine yakınlığı düşünüldüğünde gemi kaynaklı egzoz gazı emisyonlarının insan sağlığı ve çevre üzerindeki etkilerini arttırmaktadır. Bu açıdan bakıldığında ileride inşa edilecek liman bölgeleri tespit edilirken insan sağlığı ve çevre üzerindeki etkilerine dikkat edilmelidir.”
Araştırmanın değerlendirme bölümünde bunun yanı sıra meteorolojik veriler dikkate alınarak nem ve sıcaklık parametrelerine bağlı olarak limana yanaşma ve ayrılma için bir takvim oluşturulabileceği ifade edildi. Bunun yanı sıra gemilerin limanda kalış sürelerinin kısaltılması için, yükleme ve tahliye esnasında kullanılan teknolojilerin inovatif sistemler ile yer değiştirmesi gerekliliği kaydedildi.

Görüntü Dökümü:
———–
Ambarlı Limanı’nın dıştan görüntüleri
Avcılar ve Ambarlı Limanı
Dr.  Öğretim Görevlisi Kaan Ünlügençoğlu’nun açıklaması

==================

5- TUZLA’DA EŞEĞE CİNSEL İSTİSMARDA BULUNMAK İSTEDİĞİ İDDİA EDİLEN ŞOFÖR DARBEDİLDİ

*O anlar kameraya yansıdı. 

Haber: Ramazan EĞRİ- Gamze ŞİMŞEK/ İstanbul DHA  TUZLA’da  çiftliktekiler,  otluk alanda dolaşan eşeğe cinsel istismarda bulunmak istediğini iddia ettikleri servis şoförü A.E.’yi sopalarla darbetti. Gözaltına alınan şüpheli, adli kontrol şartıyla mahkemeden serbest bırakıldı. İddiayı reddeden şoförün darbedildiği anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı.
Olay, dün Tuzla Tepeören’de bulunan çiftlikte meydana geldi. İddiaya göre, servis şoförü A.E., otluk alanda eşeğe cinsel istismarda bulunmak istedi. Çiftlikte bulunanlar da A.E ‘yi  önce bir süre kovaladı, sonra ellerindeki sopalarla darbetmeye başladı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Gözaltına alınan şüpheli A.E.,  polis merkezindeki ifade işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi. Şüpheli A.E.  adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

SUÇLAMAYI REDDETTİ
A.E’nin poliste ve adliyede alınan ifadesinde, tuvaletini yapmak için otluk alana geldiğini, bu sırada ayakları bağlı olan eşeği gördüğünü ve eşeği kurtarmak için yanına yaklaştığında vatandaşların kendisini kovaladığını bu nedenle kaçmaya başladığını söylediği öğrenildi. Kendisine atılan suçlamaları kabul etmeyen şüphelinin kendisini darbedenlerden de şikayetçi olmadığı belirtildi. 

Görüntü Dökümü :
———————
-Servis sürücüsünün darp edildiği anlar 
-Servis sürücüsünün kullandığı araç
-Otluk alanın görüntüsü 
-Genel ve detay 

====================

6- TRAFİKTE OTOMOBİLİN ÜZERİNDEKİ KEDİNİN ÇARESİZLİĞİ 

Cengiz ÇOBAN / İSTANBUL, (DHA) –  KADIKÖY’de otomobilin üzerindeki kediyi fark edemeyen sürücü, kediyle yolculuk yaptı. Otomobilin üzerindeki  kedinin çaresizliği cep telefonu kamerasına yansıdı. Kadıköy’de dün sokak kedilerinden biri 34 FN 0844 plakalı otomobilin üzerine çıktı.  Sürücü, kediyi fark etmeyerek  otomobili hareket ettirdi. Otomobil hareket edince, kedi otomobilin üzerinden inemedi. Otomobilin arkasından gelen başka sürücü peş peşe kornaya basarak sürücüyü uyarmaya çalıştı. Kaldırımdaki bir kişi de eliyle otomobilin üstünü işaret ederek sürücünün dikkatini çekmeye çalıştı.
Kedinin çaresizliği  arkadan ilerleyen otomobil  sürücüsü tarafından saniye saniye cep telefonuna kaydedildi. Görüntülere, kedinin otomobilin üstünde güçlükle durması ile çevredekilerin ve trafiktekilerin sürücüyü uyarmaya çalıştığı anlar yansıdı.

Görüntü dökümü
——————
-Otomobilin tavanındaki  kedinin görüntüsü
-Seyir hakindeki otomobilin görüntüsü
-Kaldırımdaki vatandaşların sürücüyü uyarmaya çalışması
-Arkadan gelen sürücünün kornaya basması
-Genel ve detay görüntüler 

===================

7-  ÜMRANİYE’DE TAŞLI YUMRUKLU KAVGA 

Cengiz ÇOBAN-İSTANBUL-DHA – ÜMRANİYE’de iki grup arasında taşlı yumruklu kavga kameraya yansıdı.
Olay dün cumartesi öğle saatlerinde Dudullu’da meydana geldi. İki grup arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma bir anda büyüyerek taşlı yumruklu kavgaya dönüştü. Kavga edenleri çevredekiler ayırmaya çalıştı. Kavga edenlerden birinin  karşısındaki kişinin taşla kafasına vurduğu görüldü. İhbar üzerine olay yerine  polis ekipleri sevk edildi. Polis, kavga eden tarafları ayırarak uzaklaştırdı.

Görüntü dökümü
———-
-İki grubun kavga etmesi
-Tarafların birbirine yumruk atması
-Bir kişinin  kavga ettiği kişinin kafasına taşla vurması
-Vatandaşların kavgayı ayırmaya çalışması
-Genel ve detay görüntüler

=================

8- VATAN CADDESİ’NDE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI PROVASI

Rojda ALTINTAŞ – Hüseyin ÇAKMAK / İSTANBUL (DHA) VATAN Caddesi’nde, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü kutlamaları nedeniyle tören provası yapıldı.
Vatan Caddesi’nde, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü kutlamaları nedeniyle tören provası yapıldı. Prova dolayısıyla cadde trafiğe kapatıldı. Provada bando eşliğinde, Türk Silahlı Kuvvetleri, Kara ve Deniz Kuvvetleri, jandarma, atlı birlikler ve polis ekipleri geçiş yaptı. İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen halk oyunları ekibi de prova yaptı. Prova için sabah saatlerinde Vatan Caddesi’ne çıkan yollar kapatıldı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Görüntü dökümü:
———————–
Vatan Caddesi’nden görüntü
Bando ekibi
Halk oyunları ekibi
Kara ve Deniz Kuvvetlerinden görüntü
Jandarma ekibinden görüntü
Helikopter görüntü

==================

9- İSTANBUL VE TEKİRDAĞ’DA TRAFİK DENETİMİ;  43 ARAÇ SÜRÜCÜSÜNE 18 BİN 856 LİRA CEZA

İSTANBUL, (DHA) İSTANBUL ve Tekirdağ’da yapılan trafik denetimlerinde kuralları ihlal eden 43 araç sürücüsüne toplam 18 bin 856 lira ceza kesildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü koordinesinde, Havacılık Şube Müdürlüğü ve Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin katılımıyla helikopter destekli denetim yapıldı. Dün 15.00 – 17.00 saatleri arasında İstanbul ve Tekirdağ illerinde tehlikeli şerit değiştirme,  makas, emniyet kemeri, cep telefonu ve emniyet şeridi ihlali konularında gerçekleştirilen uygulamada, Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerini ihlal ettiği tespit edilen 43 araç sürücüsüne toplam 18 bin 856 lira cezai işlem uygulandı. 1 araç da trafikten men edildi.

Görüntü dökümü:
—————–
Denetimden görüntü
Genel ve detaylar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!