Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK İSTANBUL BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- ŞİLAN TOPAL’I KAÇIRAN ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ-1

Ali AKSOYER-Mikail BIYIKLI-İSTANBUL (DHA) ŞİŞLİ’de Şilan Topal’ı kaçıran şüpheli Mithat Topal, Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü dökümü:
————-
-Şüphelinin adliyeye sevki

=================

2- AKADEMİSYENE PARKTA PET ŞİŞELİ SALDIRI DAVASINDA TAHLİYE (1)

Reklam Alanı

Özden ATİK – / İSTANBUL, (DHA) Nişantaşı’nda bir parkta arkadaşıyla oturduğu sırada tartıştığı akademisyen Neşe Nur Akkaya’yı darbettiği iddiasıyla yargılanan Eray Çakın’ın tahliyesine karar verildi.

===============

3- ESENYURT’TA YOL KAVGASI;  BALTAYLA BAŞINA VURARAK ÖLDÜRDÜ

Haber – Kamera: Erol DEĞİRMENCİ – Veysel TİMDU / İSTANBUL , (DHA) Esenyurt’ta, yol verme nedeni ile iki sürücü arasında çıkan kavgada, kafasına balta ile darbe alan Ömer Ulupınar hayatını kaybetti. 
Olay, 8 Eylül Çarşamba günü saat 21.00 sıralarında Esenyurt Ardıçlı Mahallesi Ispartakule Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çekici sürücüsü Ömer Ulupınar, kamyon sürücüsü ile yol verme nedeni ile tartışmaya başladı. Başlayan tartışmada iki tarafın birbirine küfretmesi üzerine olay kavgaya dönüştü. Çevredekilerin araya girmesi ile kavga son buldu. Sürücüler, bir süre ilerledikten sonra, kavga yeniden başladı. Aracından balta alan kamyon sürücüsü, Ulupınar’ın kafasına vurdu. Kamyon sürücüsü olay yerinden kaçarken, ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Çekici sürücüsü Ömer Ulupınar hayatını kaybetti. Polis ekipleri baltalı saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Yaşanan panik anları ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

“ARKASINDAN KOŞUP, BOYNUNA DOĞRU VURDU”
Yaşanan kavga anlarını anlatan Mustafa Toptaş, “Trafikte bir yol verme kavgası oldu. Araya girdik. Tekrar kavga başladı. 3 kişiden biri arabadan kesici bir alet aldı. Çekiç gibi bir şeydi. Arkasından koşup, boynuna doğru vurdu. Ağabey yere yığıldı, orada vefat etti” dedi.

Görüntü dökümü:
-Kavga anlarında yaşanan panik (Güvenlik kamerası)
-Tartışmanın başladığı yer
-Ulupınar’ın kafasına balta ile darbe aldığı yer
-Mustafa Toptaş ile röp
-Ömer Ulupınar fotoğraf 

===================

4- İSTANBUL MERKEZLİ 4 İLDE ‘ARAP EMRAH’ ÇETESİNE YAPILAN OPERASYON KAMERADA; 23 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Ali Çağlar TINBEK/İSTANBUL,(DHA)- İstanbul merkezli 4 ilde Arap Emrah Çetesi’ne operasyon düzenlendi.  Örgütün lideri Emrah S.’nin cezaevinde olduğu öğrenilirken, suç örgütü üyesi olduğu iddia edilen 23 şüpheli bugün sabah eş zamanlı operasyonda gözaltına alındı. Operasyon anları kameralarca görüntülendi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, kasten yaralama, kasten öldürme, mala zarar verme gibi birçok suça karıştığı tespit edilen Emrah S.’nin liderliğindeki “Arap Emrah” suç örgütüne karşı yürütülen çalışmalarda kapsamında bugün sabah saatlerinde İstanbul merkezli Amasya, İzmir ve Tokat’ta eş zamanlı operasyon düzenledi. Adreslere yapılan baskında 23 şüpheli gözaltına alınırken, ekiplerce adreslerde yapılan aramalarda, 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet av tüfeği, 130 adet tabanca fişeği, 70 bin lira para ele geçirildi. Operasyon anları kameralara yansırken görüntülenirken, gözaltına alınan 23 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Emrah S.’nin daha önceki bazı suçlardan dolayı cezaevinde olduğu belirtildi. 

Görüntü dökümü:
——————-
-Polis ekiplerinin adreslere baskın anı
-Polis ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerin görüntüsü
-Genel ve detaylar

================

5- ‘SİTE MAFYALARI’NA KARŞI BİRLİK

Rojda ALTINTAŞ – Özgür KUMANOVALI / İSTANBUL, (DHA)- SİTELERİN yönetimlerini ele geçirerek fatura ve aidatlarla haksız kazanç elde eden şebekelere karşı federasyon kuruluyor. 25 site derneği bir araya geldi. Federasyonun adı ‘Tesis Yönetim ve Tedarikçileri Federasyonu’ olacak. Site yönetimlerini ele geçiren şebekelerin mağdur ettiği kişiler mahkemelik hatta icralık olduklarını ifade etti.
İstanbul’daki bazı site yönetimlerini yasadışı yollarla ele geçirerek site sakinlerinden fazla aidat ücretleri isteyen şebekeler, tutarlara karşı çıkanlara baskı yapıyor. Apartman ve site sakinleri, yöneticilerin WhatsApp gruplarından, aidat borçlularının isimlerini paylaşmasından da rahatsız. Yöneticicilerin site ve apartman ilan panolarına daire adı, isim ve miktar belirtilerek, aidat borç listesi asıldığı ifade ediliyor. Mağdurlar kişisel bilgilerinin açık alanda paylaşılmasından şikayetçi.Tüm bu sorunların çözümü için 25 dernek yöneticisi  bir araya gelerek, Tesis Yönetim ve Tedarikçileri Federasyonu kuruyor. Federasyon, 14 Eylül’de Tesis Yönetim Derneği Başkanı Başkanı İbrahim Bozan ve Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı öncülüğünde kurulacak. Federasyonun kuruluşuna Türkiye’deki bu alanda çalışan tüm dernek yöneticileri katılacak.

“MAFYATİK DURUMLARDAN KURTULMUŞ DEĞİLİZ”
Kentsel Tesis Yönetim Derneği Suat Sandalcı, site ve apartmanlarda yaşanan sorunlara kaşı 25 derneğin bir araya gelerek federasyon kuracağını belirterek, “Biz bu çete diye tabir ettiğimiz mafyatik durumlardan kurtulmuş vaziyette değiliz. 2 bin dairelik konutta 5 bin 6 bin kat malikinin çocukların ve insanların yaşadığı bir toplulukta bu çeteler cirit atabiliyor. Dolayısıyla usulsüz yönetim tarzı, kat mülkiyeti dışında uygulanan fonksiyonlar, giderlerin gelişi güzel başkalarına peşkeş çekme yoluyla ciddi bütçeleri sıkıntıya sokuyor. Kat maliklerini borçlandırma hareketleri, dolayısıyla site görevlilerinin, güvenlik personellerinin izinsiz çalıştırılması gibi birçok usulsüz davranışlar, bizleri hem ülkemizde tesis yöneticilerinin bir karneye standartlarının oluşturmaya itti. Bu sektörde de herkes yöneticilik yapamasın” dedi.

“25 DERNEK BİR ARAYA GELEREK FEDERASYON KURUYORUZ”
Sandalcı, yöneticilerin eğitime tabi tutulması gerektiğini belirterek, “Bundan sonra ülkemizde hizmet veren tesis yönetim şirketleri veya kurumlar artık bu sınavlara girsin. Bu sınavların da bir zorluğu olsun, karne sahibi olsunlar. Dolayısıyla sizler sitelerde, kat maliklerimiz sitelerde otururken asansör hizmetleri alıyorlar, bakım hizmetleri alıyorlar, havuz hizmetleri alıyorlar, kimyasal temizlik maddesi ve hukuk hizmeti de alırken, iş güvenliği hizmeti de alırken biz de dedik ki hem tesis yönetim dernekleri hem de tedarikçi dernekler bir araya gelerek artık sesimizi kat malikleri ve memleketimiz için tek bir ağızdan haykırarak sektörde hayal ettiğimiz eğitimleri, sektörde hayal ettiğimiz karne sistemini mevzuatları hayata geçirmek için önümüzdeki günlerde 25 dernek bir araya gelerek federasyon kuruyoruz. Bu sayede bu kat maliklerimiz de çetelerle mafyatik gruplarla karşı karşıya kalmayacaktır. Ankara Üniversitesi ile görüşmeler halindeyiz. Artık işinde uzmanlaşmış tamamen avrupa standartlarında eğitilmiş insanlar bu üniversitelerin hocalarından destek alabilecekler” diye konuştu.

“VATANDAŞIN MAĞDURİYETİNİ ÖNLEMEK İÇİN 14 EYLÜL’DE TOPLANIYORUZ”
Tesis Yönetim Derneği Başkanı Başkanı İbrahim Bozan da vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için çalışamalar yaptıklarını söyleyerek, “Türkiye’de de tesis yönetimini sadece yönetim anlamında değil, tedarikçileriyle birlikte oluşturan bir platform kurmayı amaçladık. Bu anlamda federasyon çalışmalarına başladık. Türkiye’nin her yerinden tesis yönetim ve tedarikçileriyle birlikte oluşturacağımız bu federasyon, Türkiye’de vatandaş mağduriyetinin önlenmesi, insan kaynakları konusunda eğitim,  hukuksal mevzuat anlamında değişim, dünya ile entegre olmak, dünyayı Türkiye’ye getirme anlamında bir öncülük edecek. Bu anlamda yıllardan beri aldığımız  tecrübe ve birikimle devletimize milletimize özellikle kullanıcı olan vatandaşımızın mağduriyetini önlemek amacıyla bu federasyonun etik kurallarını tartışmak için 14 Eylül’de toplanıyoruz” dedi.

“APARTMAN YÖNETİCİSİYLE MAHKEMELİK OLDUM”
Apartman yöneticisi ile mahkemelik olan Seda Yağcı, “İlk etapta benim ısınma sorunum vardı. Apartman yöneticimiz kazanı kış aylarında geceleri kapatıyor ve dairemin yeterli derecede ısınmamasına sebep oluyor. Yakmasını istediğim zaman da işte ‘çoğunluğuz biz, yakamazsın’ şeklinde bir cevap veriyor. Hiçbir şekilde araştırma yapmadan benim dairemin soğuk olmasında dairemi kusurlu gösteriyor. Bu yüzden ben mahkemeye başvurdum. Apartman yöneticisiyle mahkemelik olduk. Sığınağımız kiraya veriliyor. Bu da yasal bir şey değil. Sığınak yönetmeliğine aykırıymış. Tüm apartmanın aidat borçlarını apartman panosuna asıyor. Dışarıdan başka üçüncü kişiler geldiği zaman benim dairemi görüp aidat borcumu görebiliyor. Bu da benim istemediğim bir şey sonuçta kişisel bir veri. Bunun için de savcılığa şikayette bulundum. Sığınak ile ilgili kendisine ihtarname gönderdim. Hiçbir şekilde ne ihtarnameyi ne mahkemeyi ciddiye almıyor. Bence bütün apartmanlarda profesyonel yönetim firmaları olması gerekiyor. Çünkü profesyonel yöneticiler bu kanunu çok iyi biliyorlar. Profesyonelce yönettikleri için mahkemelik olmuyorsunuz” dedi. 

“500 LİRA AİDAT ÖDEMEM GEREKİRKEN 800 LİRA ÖDÜYORUM”
Aidat ücretinin yüksek olduğunu söyleyen İbrahim Aslan, “Aidat 500 lira ödemem gerektiği yerde ben 700-800 lira para ödemek zorunda kalıyorum. O kadar alakasız ödenekler çıkarıyorlar ve muhatap bulamıyorsunuz. Yani iletişim kuramıyoruz. İletişim kuramadığımız için mecburen ödemek zorunda kalıyoruz. Ödemediğimiz takdirde kişisel verilerimize ulaşıp, çalışmış olduğumuz iş yerlerine mektup gönderiyorlar, ihbarname gönderiyorlar. Aidatını ödememiş bir malik konumuna düşüyoruz. Türkiye şartlarında 200-300 lira gerçekten çok ciddi bir para. Biz de bu mağduriyeti yaşıyoruz ne yazık ki. Biz site yönetimine sorduğumuz zaman ‘bize su faturasını gösterin’ dediğimiz zaman bize kesinlikle bu faturayı göstermiyorlar, farklı gerekçeler gösteriyorlar. İnsanları ticari olarak yönlendiriyorlar artık. Biz paramızı nereye ne için verdiğimizi görmek istiyoruz bizim talebimiz bu” diye konuştu.
 
Görüntü Dökümü:
——————-
– Sitelerden görüntü 
– Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı ile röportaj
– Ağaoğlu Yönetim Hizmetleri Yönetim Kurulu  ve Tesis Yönetim Derneği Başkanı Başkanı İbrahim Bozan ile röportaj
– Mağdur Seda Yağcı ile röportaj
– Muhabir Anonsu (Rojda ALTINTAŞ)
–  Mağdur İbrahim Aslan ile röportaj

===============

6- ÖZCAN DENİZ İLE FEYZA AKTAN ARASINDAKİ VELAYETİN DEĞİŞTİRİLMESİ DAVASINDA TANIKLAR DİNLENDİ

Haber: Özden ATİK / istanbul, DHA – OYUNCU ve şarkıcı Özcan Deniz’in, eski eşi Feyza Aktan’a açtığı velayetin değiştirilmesi davasında tanıklar dinlendi.
Özcan Deniz’in, 2019 yılında boşandığı eşi Feyza Aktan’a 3 yaşındaki oğlu için açtığı velayetin değiştirilmesi davasının üçüncü duruşması görüldü. İstanbul 17. Aile Mahkemesi’ndeki duruşmada, Özcan Deniz, Feyza Aktan ve tarafların avukatları hazır bulundu. Gizlilik kararı olan duruşmaya basın mensupları alınmadı. 
Duruşmada Özcan Deniz’in kız kardeşi Yurda Deniz, ağabeyi Ercan Deniz ve asistanı tanık olarak dinlenirken, Feyza Aktan’ın kızkardeşleri ile bir arkadaşı da Aktan’ın tanıkları olarak dinlendi. Yaklaşık 2 saat süren duruşma, başka tanıkların dinlenmesi için ertelendi. Duruşma çıkışında Özcan Deniz ve Feyza Aktan basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakarak kardeşleriyle birlikte adliyeden ayrıldılar.

Görüntü dökümü (cep telefonundan)
———————————————
-Tarafların duruşmadan çıkışı 
-Genel ve detaylar

================

7- (Ek bilgiyle) ESENYURT’TA SANAYİ SİTESİNDE PATLAMA, BİR İŞÇİ YARALANDI

Haber – Kamera: Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA) ESENYURT’ta, sanayi sitesindeki, otomobil tamircisinde patlama oldu. Burada çalışan işçilerden Ali D.’nin bacağı koptu.
Olay, saat 11.30 sıralarında Esenyurt Fatih Sanayi Sitesinde bulunan otomobil tamircisinde meydana geldi. Tamircide bulunan sanayi tipi tüp, henüz bilinmeyen bir nedenle patladı. Tüpten kopan parçalar, nedeniyle burada çalışan Ali D. isimli işçinin bacağı koptu. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralı işçiyi yaptıkları ilk müdahalenin ardından Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. İşçinin durumunun ağır olduğu öğrenilirken, polis ekiplerinin olay ile ilgili incelemesi devam ediyor.

Görüntü dökümü:
-Olayın yaşandığı tamirci
-Patlamanın etkisi ile düşen tüpler
-Polis ekiplerinin incelemesi
-Genel ve detay görüntü

=================

8- SELİN CİĞERCİ VE GÖKHAN ÇIRA BOŞANDI

Haber-Kamera: Halil Sadri YILMAZ/İSTANBUL,(DHA)- Selin Ciğerci ve Gökhan Çıra, Beykoz Adliyesi’nde anlaşmalı olarak boşandı.

DURUŞMA 15 DAKİKA SÜRDÜ
Beykoz Adliyesi’ne Selin Ciğerci ve Gökhan Çıra, aynı lüks otomobilin içinde geldi. Beykoz 1. Aile Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada Ciğerci ve Çıra, anlaşmalı olarak boşandı. Duruşma yaklaşık 15 dakika kadar sürdü. Adliyeden beraber çıkarlarken Selin Ciğerci, basın mensuplarının sorularına karşılık ‘Herkes için hayırlı olsun’ dedi. Ciğerci ve Çıra farklı lüks otomobillere binerek adliyeden ayrıldı. 

Görüntü dökümü:
———————
-Cep telefonu görüntüsü:
-Ciğerci ve Çıra’nın aynı otomobille adliyeye gelişi
-Adliyeye girişleri
-Adliyeden çıkışları
-Farklı otomobillere binerek adliyeden ayrılışları

==============

9- PROF. DR. AZAP: 6-9 AY İÇİNDE KORONAVİRÜS DE GRİP GİBİ MEVSİMSEL BİR HASTALIĞA DÖNÜŞEBİLİR

Özlem YURTÇU KARABULUT, Mertcan ÖZTÜRK / İSTANBUL,(DHA)- TÜRK Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, “Aşılanma ve birkaç ay içinde kullanıma girecek yeni ilaçlar sayesinde Kovid pandemisinin önümüzdeki 6-9 ay içinde endemik yani mevsimsel bir hastalığa dönüşeceğini tahmin ediyoruz. Ama aşıdan kaçan yeni bir varyant çıkarsa bize fazladan en az 1 yıl kaybettirir. Bu nedenle aşılanma ve korunma önlemlerine devam etmek çok önemli. Mu varyantını henüz endişe verici bir varyant olarak görmüyoruz. Delta gibi hızlı yayılabilen bir varyant değil, nüfusun çoğunluğunda kısa sürede baskın hale gelmesini beklemiyoruz. Ama yayılırsa yeni özellikler edinip baskın hale geçebilir o nedenle dikkatle izlenmesi gerekiyor.” dedi.

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) tarafından İstanbul’da düzenlenen ve tüm Türkiye’den enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanı 400’e yakın hekimin katıldığı “KLİMİK COVID-19 Simpozyumu”nda SARS-COV-2 virüsü son bilimsel gelişmelerle bütün yönleriyle masaya yatırıldı. Düzenlenen basın toplantısına KLİMİK Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, Genel Sekreteri ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, Doç. Dr. Süda Tekin ve Prof. Dr. Neşe Demirtürk ile Doç. Dr. Mehtap Aydın katıldı. Basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Alpay Azap, ‘2 yıl öncesine baktığımızda Kovid-19’da geldiğimiz noktanın oldukça iyi olduğunu söyleyerek “Oldukça etkili aşılara sahibiz. Elbette hastalığın tüm dünyada kontrol altına alınabilmesi için ülkelerde eşit ve yaygın aşılama son derece önemli. Bu sağlanana kadar da aşıyla birlikte diğer önlemlerin de devam etmesi gerekiyor” dedi.

“MU VARYANTI HENÜZ ‘ENDİŞE VARYANTI’ KATEGORİSİNDE DEĞİL”
SARS-CoV-2’nin beklenenden daha fazla mutasyon geçirmesinin en önemli nedenlerinden birinin, enfeksiyonun kontrolsüz bir şekilde hızla yayılması olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Azap, şu ana kadar 4 adet ‘endişe yaratan varyant’ tanımlanmış olduğunu ancak Mu varyantının henüz bunlardan biri olmadığını söyledi. Prof. Dr. Azap, “Ancak dikkatle takip edilmesi gereken bir varyant. Delta’nın bulaşma hızı ile kıyaslandığında Mu varyantı yarışı kaybediyor. Delta çok daha bulaşıcı olduğu için Mu varyantının toplumdaki yayılımını baskılıyor. Ama Mu varyantının da (kendi açıcından) şöyle bir avantajı var, ön veriler de bunu söylüyor, Delta’ya nazaran aşılara biraz daha dayanıklı. Aşılanmış veya hastalığı geçirmiş kişilerde, Delta’ya kıyasla daha avantajlı bu bakımdan. Delta gibi birkaç ay içerisinde bütün topluma yayılmıyor henüz. Düşük bir oranda, yüzde 10’un altında seyrediyor görüldüğü ülkelerde. Ama şöyle bir tehdit var, o yüzden çok yakın izliyoruz, insanlarda dolaşmaya devam ettiği için hastalık yaptıkça değişime uğrama riski var. Üzerinde mutasyon biriktirme riski var ve bu kazandığı yeni mutasyonlar onu Delta’dan daha avantajlı hale getirebilir yayılım açısından. Birdenbire nasıl Delta Alfa varyantını süpürdüyse Mu varyantı da Delta’yı süpürebilir ve bu da aşıların etkisini azaltabilir. İşte bizim bütün gayretimiz, bütün dünyanın gayreti, aşıdan kaçan daha bulaşıcı varyantlar çıkmadan önce salgını kontrol altına alabilmek” diye konuştu.

“KÖTÜ AŞI YOK, SADECE UZUN SÜRE KORUMA DOZLARINI HENÜZ BİLMİYORUZ”
Prof. Dr. Alpay Azap, şu an kullanımda olan aşıların hiçbirisi için “kötü aşı” olarak nitelendirilemeyeceğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda acil kullanım onayı almış 12 farklı aşının hepsi, DSÖ’nün istemiş olduğu yüzde 50’den daha fazla korumayı sağlıyor. Ama bütün aşılar için şöyle bir sorun var, henüz bir insanı uzun süreli hastalıktan koruyacak primer doz şeması belli olmadı. Örneğin bu, Hepatit B için 0, 1 ve 6. aylarda yapılan 3 doz aşıdır. Hepatit A için 0 ve 6. aylarda yapılan 2 doz aşıdır. Bizim ülkemizde uygulanan her iki aşı için de bir 3. doz gerekliliği var gibi görünüyor. Ama bu 3. dozun aralığı inaktif virüs aşısında (Sinovac) bağışıklık daha erken azaldığı için 3 ay gibi makul görünürken BioNTech için 8-9 ay olacak gibi görünüyor.”

“SEYAHAT İÇİN 4. DOZ OLMAZ, DÜNYADA BUNUN DÜZELTİLMESİ LAZIM”
Belli risk grubu dışındakiler için BioNTech aşısında iki dozun üzerine 3. dozun henüz gerekli olmadığını da vurgulayan Prof. Dr. Azap, “Çünkü mRNA aşılarında 2 dozun da ağır hastalık ve ölümden korumaya etkisi epeyce uzun devam ediyor. Ama bazı risk gruplarına yapılması faydalı olabilir. Zaten dünyadaki pek çok ülke bunu yapıyor, DSÖ de tam olarak bunu söylüyor. Zira dünya’nın tamamında aşılamayı belli bir orana ulaştıramadan üçüncü dozlara geçseniz bile, aşılanmanın düşük yapıldığı ülkelerde virüs değişime uğrayıp aşıdan kaçabilir hale gelecek. Ondan sonra da siz toplumun yüzde 90’ını 3 doz aşılsanız bile insanlar hasta olacak. Bütün aşılama çöpe gitmiş olacak. Biz KLİMİK Derneği olarak da zaten özellikle Sinovac sonrası 3. Dozunu BioNTech ile olanların 4 dozdan kaçınması gerektiğine dikkat çektik. Maalesef dünya bu konuda çok kötü bir sınav veriyor. Seyahat gerekliliği yüzünden insanlar gerekmediği halde 4. dozlarını olmak zorunda kalıyorlar. DSÖ gibi kurumların bunu düzeltmesi lazım” şeklinde konuştu.

“AŞILANAN İKİ KAT DAHA AZ BULAŞTIRIYOR, SEKEL KALMADAN İYİLEŞİYOR”
Aşı karşıtlarının “Aşılananlar da bulaştırıyor, hastalanıyor, aşı işe yaramıyor” iddialarına da yanıt veren Prof. Dr. Azap, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çok yanlış. Aşılananlar hastalansa da her zaman aşılanmayanlara göre daha az bulaştırıyor. İngiltere’de çok güzel bir çalışma şunu gösterdi bize, aşılanmış bir birey hastalansa aynı hanede ev halkına hastalığı bulaştırma riski aşısızlara göre yarı yarıya düşük. Yani bir evde 4 kişi yaşıyorsa, aşılanmamış biri hastalığı 2 kişiye bulaştırırken aşılı birey sadece 1 kişiyi enfekte ediyor. ‘Nasıl olsa hastalanacağım’ diye bir şey yok. Hastalanma olasılığınızı da yüzde 60’dan fazla azaltıyor tüm aşılar. Ayrıca hastalansanız dahi kesin olarak hafif geçirmenizi sağlıyor. Hastalığı şiddetli geçirdiğiniz zaman hasar kalma riski çok daha yüksek. Akciğerlerde hasara, felç gibi, kalp krizi gibi durumlara sebep olabiliyor. Dolayısıyla hafif geçirdiğiniz zaman, bunlardan da korunuyorsunuz.”

“YENİ İLAÇLAR DA PANDEMİNİN BİTİŞİNE YARDIM EDECEK”
Dünyada aşılamanın hızlanması, aşılama oranlarının artması ve en önemlisi bu virüsü etkili bir şekilde durdurabilecek ve ağızdan kullanılacak hap şeklindeki kolay uygulanabilecek ilaçların da birkaç ay içerisinde kullanıma girecek olması sayesinde Kovid-19 pandemisinin ‘endemiye’ dönüşeceğini düşündüğünü vurgulayan Prof. Dr. Azap, şunları söyleyerek sözlerini noktaladı: “6-9 ay içerisinde bu hastalığın pandemiden çıkıp endemik bir hastalığa, yani kışın artan, yazın azalan tıpkı grip gibi bir hastalığa dönüşme olasılığı var. Ama bunu belirleyen en kritik faktör, yeni bir varyantın ortaya çıkmaması. Dünya önümüzdeki senenin ortaları veya sonuna doğru atlatmış olabilir pandemiyi. Hatta gelişmiş ülkeler, bizim ülkemiz de dahil, önümüzdeki yılın ortalarından önce atlatabiliriz pandemiyi. Ama aşıdan kaçan bir varyant çıkarsa, bize fazladan en az 1 yıl daha kaybettirir. Bu yeni varyantı engellemenin de tek yolu, insanların hastalanmasını önlemekten geçiyor. Bu da DSÖ pandemi bitti diyene kadar kişisel önlemlere, maske mesafe temizlik, havalandırma önlemlerine dikkat etmek, kalabalıkların bir araya gelmesini engelleyecek toplumsal kısıtlamaların bir süre daha sürdürülmesi ve en önemlisi de yaygın bir şekilde aşılamanın gerçekleştirilmesi ile olabilir.”

Görüntü dökümü:
——————
Prof. Dr. Alpay Azap röp
Toplantıdan genel ve detay görüntüler

===============

10- SARIYER’DE GÜPEGÜNDÜZ MOTOSİKLET HIRSIZLIĞI (Yeniden) 

Haber – Kamera: Ahmet YEŞİLMEN / İSTANBUL ,(DHA)-SARIYER’de hırsızlar değeri 50 bin lirayı bulan motosikleti, güpegündüz çaldı. Bir dakikada gerçekleşen hırsızlık çevredeki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
Olay, Huzur Mahallesi İmam Çeşme Yolu Caddesi’nde 6 Temmuz Pazartesi günü öğle saatlerinde meydana geldi. Motosikletle caddeye gelen şüpheli iki kişi park halinde duran motosikleti saniyeler içerisinde çaldı. Şüphelilerden biri çaldıkları motosikleti iterek yola çıkardı. Hırsızlardan biri çaldıkları motosikletle diğeri de geldikleri motosikletle olay yerinden uzaklaştı. Yaşanan hırsızlık anı saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. 

“HERHALDE ŞEBEKE BUNLAR”
Değeri 50 bin lirayı bulan motosikleti çalınan Cem Yakşi, “Gündüz öğle vaktinde işlek bir caddede yaklaşık 1 dakikada motosikletimi çalıyorlar. Herhalde bunlar şebeke çok profesyoneller, gündüz vakti hiçbir şeyden çekinmiyorlar. Motorun çalındığı yer işlek bir cadde. Arkasında oturan insanlar, var yoldan geçen insanlar var. Motorla geliyorlar, benim motorun önce disk kilidini kırıyorlar sonra da direksiyon kilidini kırıyorlar. Gündüz vakti iterek götürüyorlar. Yoldan geçenler hiç fark etmiyorlar mı? İnsanların biraz daha duyarlı olması lazım. Kimsenin dikkatini çekmedi mi? Benim başıma geldi başkasının başına gelmesin. İnsanlar daha duyarlı olurlarsa başkasını başına gelmez. O taraflarda çok oluyor muş. Herhalde orada bir şebeke var. Motosikletleri parçalayıp mı satıyorlar bilmiyorum nasıl yaptıklarını. Hiçbir şeyden korkmuyorlar öğlen bir buçukta bunu yapan orada her şey yapabilir. Gereken yerlere şikayetçi oldum. Çalıntı talebi oluşturdum. Emniyet personelinin görevlerini yapacağına inanıyorum. İnşallah motorun bulunur” dedi.

Görüntü Dökümü:
—————
Olayın güvenlik kamerası görüntüleri
Mağdur röp
Genel ve detaylar

==============

11- (ÖZEL) ÇATALCA’DAKİ EMLAKÇI CİNAYETİ DURUŞMASI SONRASI ADLİYE ÖNÜNDE GERGİNLİK 

Haber-Kamera: Uğur Samet AVCI / İSTANBUL DHA
Çatalca’da geçen yıl ormanlık alanda cansız bedeni bulunan emlakçı Osman Gül’ün katil zanlısı Bekir Dal’ın yargılandığı davanın duruşması sonrası, adliye önünde gerginlik yaşandı. Adliyeye girmeye çalışan Gül’ün yakınlarını, polis engelledi. Gup elinde ‘Adalet İstiyoruz’, ‘bir İnsan Öldürmek Bu kadar Kolay mı?” yazılı dövizlerle adliye önünde bir süre slogan attı. Davada tanık olarak dinlenen 2 kişi, mahkeme sonrasında adliyenin arka kapısından polis ekiplerince çıkartıldı.
Emlakçı Osman Gül’ün, geçen yıl 18 Eylül Cuma günü, ormanlık alanda cesedi bulundu. Çok yönlü araştırma başlatan İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ve Jandarma İstihbarat ekipleri, katil zanlısı Bekir Dal’ı olay yerinde bulunan arsa satış ilanındaki telefon numarasından tespit ederek, yakaladı. Gül’ü başına çekiçle vurarak öldürdüğünü itiraf eden ve kendisi de emlakçı olan Dal hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın bugün Silivri Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 3’ncü duruşması, mahkeme heyetini tarafından cinayetin işlendiği ormanlık alanda keşif yapılmak üzere ertelendi. Ellerinde “Adalet istiyoruz” ve “Bekir Dal’a idam istiyoruz” yazılı dövizler taşıyan öldürülen Gül’ün yakınları, duruşma sonrasında, zorlama yakalama kararı ile adliyeye getirilen 2 tanık’a tepki göstererek adliyeye girmek isteyince polis tarafından engellendi.

“BU CİNAYET DERİNDEN YARALADI”
Gül ailesinin avukatı Nüket Aydın, “Maktulün ailesini ve kamu vicdanını derinden yaralayan bugün yine duruşmasındaydık. Duruşmada sanık yine soğuk kanlılıkla çelişkili ifadelerini devam ettirdi. Mahkeme heyeti cinayetin işlendiği yerin tespiti için keşif günü verdi, duruşma ertelendi. Bu cinayetin canavarca hisle ve planlayarak yapıldığı inşallah keşif sonrası sabit olacak. En ağır şekilde sanığın ceza alması için gereğinin yapılmasını yüce adalet tarafından yapılacağını düşünüyoruz.” dedi. 

Avukat Nüket Aydın’ın açıklama yaptığı sırada Osman Gül’ün annesi fenalık geçirerek, hastaneye kaldırıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı adliye önünde bir süre tepkiler devam etti. Grup daha sonra adliye önünden ayrıldı.

Görüntü dökümü:
——————-
– Adliye önünden detaylar
– Gerginlikten detaylar
– Avukat Nüket Aydın’ın açıklaması
– Genel ve detaylar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!