Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BURHANİYE’DE ORMAN YANGINI

BALIKESİR’in Burhaniye ilçesine bağlı kırsal Yunuslar Mahallesi yakınında bulunan ormanda yangın çıktı. Yangın havadan ve karadan yapılan müdahale ile söndürüldü. Bölgede soğutma çalışması başlatıldı.
Burhaniye ilçesi kırsal Yunuslar Mahallesi yakınında, ormanda dün saat 18.00 sıralarında yangın çıktı. Çıkış nedeni henüz bilinmeyen yangını görenler durumu ekiplere bildirdi. Yangına ilk etapta 4 helikopter, 10 arazöz ve 1 dozer ile müdahale edildi. 
KONTROL ALTINA ALINDI
Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı kırsal Yunuslar Mahallesi yakınındaki ormanda çıkan yangın havadan ve karadan yapılan müdahale ile söndürüldü. Bölgede soğutma çalışması başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Havadan yangın çıkan ormanlık alan
-Genel ve detaylar
-Havadan yangın söndürme çalışmaları

Haber-Kamera: BURHANİYE(Balıkesir),(DHA)
04.09.2021 – Haber Kodu : 210904160
=================================================

2) BAKAN SOYLU: SELİN KARŞILIĞINDA ÖDEDİĞİMİZ TAZMİNAT VE YAPACAĞIMIZ YATIRIM 3,5 MİLYAR

Reklam Alanı

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu, Bartın ve Sinop’u etkileyen sel ile ilgili “Bu selin karşılığında ödediğimiz tazminat ve yapacağımız yatırım, şu ana kadar bizim hesaplarımızla 3,5 milyar, eski parayla 3,5 katrilyonu aştı” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberindeki Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile birlikte Kastamonu Bozkurt’tan, helikopterle sel afetinden etkilenen Bartın’ın Abdipaşa Beldesine geldi. Vatandaşlara seslenen Bakan Soylu, “Sadece Sinop, Kastamonu ve Bartın’da ev eşyası, araç yardımı, 1600’e yakın aracın kasko bedelleri üzerinden yüzde 70’ini vatandaşlarımıza ödedik. Kimsenin elini böğründe bırakmadık. Elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, AFAD, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak ev eşyası ve taşınma yardımı olarak, 3 ilimizde şu ana kadar 100 milyonun üzerinde destek verdik. Araç yardımı olarak 35 milyonun üzerinde destek verdik” dedi.
‘SONUNA KADAR DEVLET OLARAK YANINIZDAYIZ’
Bakan Soylu, 3 ilde yaşanan sel zararıyla ilgili olarak, “Bütün bunların yanı sıra köy yolları, su, köprüler, belki de burada bu rakamı ilk kez duyacaksınız, bu selin karşılığında ödediğimiz tazminat ve yapacağımız yatırım, şu ana kadar bizim hesaplarımızla 3,5 milyarı eski parayla 3,5 katrilyonu aştı. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir talimatı oldu, ‘Kayıplarımızı geri getiremeyiz, ancak vatandaşlarımızın yaşamlarını eski halinden daha iyi hale getirmek bizim boynumuzun borcu’ dedi. Ve bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu sel afetinde vatandaşımızın karşı karşıya kaldığı durumda beslenmesi, hayvanın yeminden, sokak hayvanlarının mamalarına kadar, giysisinden ayakkabısına kadar, her türlü ihtiyaçta gerek milletimiz tarafından gerekse de kurumlar tarafından karşılanmıştır. Size bir rakam vereyim, şu ana kadar, bu bölgede kişi başı 700 bin öğün yemek verdik. Yani devlet bütün gücünü ortaya koydu, tabii derelerin ıslahından köprülere kadar ve yukarıda alınacak tedbirlere kadar her türlü adımı gerçekleştiriyoruz. Sonuna kadar devlet olarak yanınızdayız. Biz her sabah uyandığımızla şu umutla uyuyoruz ve uyanıyoruz. Bozkurt’a bakıyoruz, daha iyi olacağını hissediyoruz, binalar daha güvenli ve modern olacak. Bizim yaptığımız konutlar eski afet konutları gibi değil, kalite açısından en üst seviyededir. Bunun heyecanıyla çalışıyoruz. Allah bir daha böyle bir afetle bizi baş başa bırakmasın” diye konuştu.
‘BEN HAYATIMDA BÖYLE BİR TABLO GÖRMEDİM’
Dünyanın birçok yerinde afetler yaşandığını hatırlanan Bakan Soylu, şöyle konuştu:
“Dünyanın birçok ülkesinde büyük afetler yaşandı. Hala o ülkelerde elektriksiz, susuz yerler var, vatandaşın tek başına kaldığı yerler var. Ve biz devletimizi ve milletimizin bütün imkanlarıyla birlikte burada olduğumuzu ve bizden daha gelişmiş ülkelerde afetlere müdahale açısından koordinasyonu, organizasyonu zamanında yetişme açısından milletimizin güvenini bir kez daha kazandığımız söylemek isterim. Ben hayatımda böyle bir tablo görmedim. Türk Silahlı Kuvvetleri, Sahil Güvenlik ve polis helikopterleri sadece Bozkurt’ta 1345 kişiyi çatılardan kurtardı. Bir taraftan helikopter yanaşıyor, neredeyse pervane çatıya değecek ama bütün riskleri alarak insanları kurtardılar. Böyle bir kurtarma operasyonu dünyanın hiçbir yerinde yok. Ben o gün orada bütün kurtarma operasyonunun içindeydim. Bütün kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının iki insan boyu derinliğinde giderek, kimisi yaşlı, çocuk ve hamileyi kurtardılar. Yani bu kadar şartların el verdiğimi ortamda vatandaşa elini uzatacak bir devletimiz var. Bütün dünyaya örnek gösterilebilecek afet yönetimi ve organizasyonunu gördük.”
Yağış rejiminin değiştiğini söyleyen Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bizim burada gördüklerimizden, çünkü iklim değişiklikleri ile yağmurların yağması ve yoğunluğu veya başka türlü iklim değişikliğine yol açacak etkenlerle ilgili alınabilecek tedbirler ilgili bütün Bakan arkadaşlarımızla değerlendirip, Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Kabine Toplantısında bu konuyu gündeme taşıdık. Onları da teker teker gündeme alıp, onlarla ilgili de tedbirlerimizi en üst noktaya taşıyacağımız bir kez daha ifade etmek isterim.”

Görüntü Dökümü
———————–
-Bakan Soylu’nun karşılanması
-Detay görüntüler
-Bakan Soylu’nun konuşması 

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA) 
04.09.2021 – Haber Kodu : 210904158
=================================================

3) TEKNOFEST’TE İLK DEFA LİSELİ ÖĞRENCİLER KENDİ TASARLADIKLARI ARAÇLARLA YARIŞTI
BAYRAKTAR:GELECEĞİMİZ VE ÜLKEMİZİN ELEKTRİKLİ ARAÇLARINI TASARLAYACAKLAR

TÜBİTAK tarafından düzenlenen ‘Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda bu yıl üniversite öğrencilerinin yanı sıra ilk defa lise öğrencileri de yarıştı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, en büyük sermayenin insan olduğunu belirterek, “Dev fabrikalar, dev araziler büyük sermaye değil. İnsanın fikri, donanımı, hayalleri en büyük değer yaşadığımız bilgi çağında. Genç yaşta insanların başarı şansı artıyor” dedi.
Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bulunan Körfez Yarış Pistinde yapılan Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarını, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ile çok sayıda vatandaş izledi. Yarışlarda üniversite ve lise öğrencileri kıyasıya mücadele etti. Üniversite ve lise kategorilerindeki yarışlar bugün son bulacak.
‘GELECEĞİMİZ VE ÜLKEMİZİN ELEKTRİKLİ ARAÇLARINI TASARLAYACAKLAR’
Bu yıl yapılan yarışların iddialı olduğunu söyleyen Selçuk Bayraktar, “TEKNOFEST her yıl bir rüzgar gibi bir mevsim gibi gelip tüm atmosferi değiştiriyor. 1 yıldır hazırlanıyordu gençlerimiz. İlk defa liseler yarışıyor. Onlar da ayrı bir renk katıyor. Bu yıl iddialı yarışmalardan bir tanesi. Burada elektrikli bir araç tasarlamanız gerekiyor. İşin içine girenler ne kadar zor ve teknik bir konu olduğunu yapanlar biliyor. Dünyada en önemli dönüşüm elektrikli ve akıllı araçlar. Geleceğimiz ve ülkemizin elektrikli araçlarını tasarlayacaklar. Gençler bir yandan buna hazırlanmış oluyorlar. 35 alanda farklı yarışmamız var. 200 bin öğrenci başvuruyor. Bio teknolojiden, sağlık, yapay zeka, çevre teknolojilerinden elektrikli arabalardan İHA’lara kadar yarışma platformu TEKNOFEST” dedi.
‘EN BÜYÜK ÖDÜL TOPLUMUN YAPILANLARI GÖRMESİ’
Türkiye’nin en büyük ödüllü yarışması olduğunu belirten Bayraktar, “Ülkemiz sadece SİHA, İHA’lar da değil diğer tüm teknolojik alanlarda dünyada liderlik yapacak en ileri düzeyde teknolojik ürünler yaparak geliştirsin ve bayrağımızı yukarılara çeksin. Dünyada bakıyorsunuz bugün en dev teknoloji şirketlerinin bile hepsinin temelinde ufacık garaj girişimleri olduğunu görüyorsunuz. Buradaki en büyük sermaye insan. Dev fabrikalar, dev araziler büyük sermaye değil. İnsanın fikri, donanımı, hayalleri en büyük değer yaşadığımız bilgi çağında. Genç yaşta insanların başarı şansı artıyor. 7 milyon liralık bu yarışmalarda malzeme ve teknik destek veriliyor. 5 milyon da yarışmaların ödülü var. Türkiye’nin en büyük ödüllü yarışması TEKNOFEST ama en büyük ödül o değil. Toplumun bu gençlerin yaptığı işleri görüp, ‘Aferin evladım. Sen bu işlerin en iyisini yapacaksın ve ülkemizi en iyi yere getireceksin’ demesi en büyük ödül” diye konuştu.
‘BU YIL LİSE KATEGORİSİNİ BAŞLATTIK’
TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ise yarışmalara liselilerin isteği üzerine yeni bir kategori başlattıklarını söyleyerek, “Bu yıl 17’ncisini gerçekleştirdiğimiz alternatif araçlardaki heyecanımız devam ediyor. Bu yıl ilk kez lise kategorisinde gençlerimiz var. Lise kategorisini biz oluşturmadık. Kendileri bize gelip ‘Neden üniversite öğrencilerine yönelik yapılıyor ve neden lise yaş grubunda olmasın?’ demeleri üzerine haklı bulduk ve bu yıl lise kategorisini başlattık. Bu yıl 22 farklı ilimizden 36 aracımız lisede yarışıyor. 65 adet üniversite kategorisinde 30 farklı ilden toplamda 210 başvuru vardı ve 100’ün üzerinde takım yarış hakkını elde etti. Elektrikli araç yarışları bugün için bakıldığında artık zorunluluk. Ülkemizin geleceğinde bizim en önemli dönüştürücü gücümüz insan kaynağımız. Bu insan kaynağımız biz teknolojiyi kullanan değil teknolojiyi üreten, geliştiren en önemlisi tasarlayan bireyler olmak istediklerini söylüyorlar. Bu gençlerimiz takım halinde farklı üniversitelerden gelen gençler, milli teknolojiyi geliştiren ve neferi olmaya hazır olduklarını söylüyorlar. Bizler de onları destekliyoruz” dedi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Selçuk Bayraktar, Hasan Mandal röp
-Tasarlanan araçlar 
-Liseli öğrencilerle röp 
-Yarışlardan görüntüler 

Haber-Kamera: Ergün AYAZ-Dinçer AKBİR/KÖRFEZ(Kocaeli)(DHA) 
04.09.2021 – Haber Kodu : 210904143
=================================================

4) GÖLETTE BİNLERCE BALIK ÖLDÜ; KİRLETEN İŞLETMEYE 96 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesi Çengelli köyündeki gölette toplu balık ölümleri yaşandı. Yapılan incelemede gölete hayvan dışkısı ve kimyasal atıklar bıraktığı belirlenen hayvan çiftliği işletmesine 96 bin 525 lira ceza uygulandı.
Lüleburgaz’a bağlı Çengelli köyünde vatandaşlar hayvanların su içmek için kullandığı gölette toplu balık ölümlerinin yaşanması üzerine şikayette bulundu. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri sudan numune alarak incelemede bulundu. Jandarmanın yaptığı çalışmada, Kayabeyli köyünde bulunan E.Ö.’ye ait hayvan çiftliğinden gölete borular aracılığıyla sıvılaştırılmış hayvan dışkısı ve kimyasal atıkların bırakıldığı tespit edildi. İşletmeye 96 bin 525 lira ceza uygulandı.
‘GÖLETİMİZDE KATLİAM YAPILDI’
Köyde 300 büyükbaş ile bin küçükbaş hayvanın başta olmak üzere, arı ve doğada yaşayan canlıların su içtiği gölet kirlilik nedeniyle atıl durumda bulunuyor. Köy muhtarı Rahim Cumalı, hayvan besi çiftliğinin bıraktığı atıklar nedeniyle gölette katliam yaşandığını belirterek, Bu gölette 2 gün önce 2 tane balık ölümü vardı, şimdi hepsi öldü. Binlerce balığımız telef oldu. Hayvanları su içmek için kullandığı göletimize büyükbaş hayvan çiftliğinden bırakılan hayvan atığı ve kimyasal atıklar nedeniyle göletimizde binlerce balık öldü. Şu an göletimizde balık kalmadı. Bu bir katliam, başka adı yok. İşletmeden şikayetçi olduk İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü sudan numune aldı ve işletmeye 96 bin 525 lira ceza yazıldı. Biz göletimizin tekrar temizlenip eski haline getirilmesini istiyoruz. Burası hayvan sulama göleti su olmadan artık sulamayacağız. Zaten kuraklıkta ve tarlalarımızı sulayamıyoruz. Bu su olmadan da hayvancılık yapılamaz. Bir an önce bu göletin temizlenmesini istiyoruz. İnekler artık bu göletten su içmiyor dedi.
‘İŞLETME KAPATILSIN’
Köyde hayvancılık yapan Selahattin Onay, yaşanan olayın ardından işletmenin kapanması gerektiğini belirterek, Bu göletin bu hale gelmesi çok acıklı bir olay. Burada artık hayvancılık yapamayız, terk etmemiz gerekir artık burayı. Bunların ceza ile önlenecek durumu yok, bu işletmelerin kapanması gerekiyor. Burada hiçbir canlı kalmamış, çok üzücü diye konuştu.
Çengelli köyünde arıcılık yapan Bülent Bayraktar ise, “Benim arılarım burada su içiyor ama şu an yaşanan kirlilik nedeniyle balık ölümleri yaşandı. Bu bir doğa katliamı. Arı için su candır. Bu daha önce de yaşandı çok üzücü. Benim 30 sandık arım var. Arılarımı taşıyacağım, buradan artık su içmezlerö dedi.
‘ÖNLEMLER YETERSİZ’
Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde yaşayan çevre gönüllüsü Hakan Dedeoğlu ise, “Tüm Trakya’yı Ergene üzerinden yok edenler, kılcal damarları dereler ve göletler üzerinden yok ediyorlar. Hayvancılık ve tarım temelli olan bu toprakları biz arzu ettik ama böyle değil. Burada önlemlerin yetersiz kaldığını görüyoruz. Hiçbir para cezası bunu çözemez. En az 15 bin metrekarelik alan olan bu gölette yaşananlar çok üzücü. Kuraklığın dünya ve ülkemizde etkili olduğu bu günlerde bu yaşananlar kabul edilemez. Muhtar kardeşimizin duyarlılığı olmasa bu yaşananları bile göremeyiz. Önlemlerin artırılması gerekiyorö ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Göletten detay
-Karaya vuran toplu balık ölümü
-Muhabir Ali Can Zeray’ın anonsu.
-Detay görüntü
-Köylü vatandaşın gölette incelemesi
-Rahim Cumalı ile röp.
-Göletten detay
-Köylü ile röp.
-Detay görüntü
-Hakan Dedeoğlu ile röp.
-Farklı açılardan detaylar
-İneklerin gölete gelmesi
-Su içmeden ayrılmaları

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Resul ORUÇOĞLU/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)
04.09.2021 – Haber Kodu : 210904150
=================================================

5) ‘ŞU ANDAKİ PANDEMİ, AŞISIZLAR PANDEMİSİ’

İZMİR Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, şu andaki pandeminin aşısızlar pandemisi olduğunu belirterek, “Yoğun bakımlarda, hastanelerde yatanların büyük bir kesiminin, yüzde 90’ından fazlasının aşısızlar olduğunu biliyoruz. Pandeminin uzaması yeni varyantlara, yeni varyantlar da yeni piklere yol açıyor. Dolayısıyla aşısızlar toplum sağlığı açısından bir risk oluşturuyorlar” dedi.
Dr. Lütfi Çamlı, Türkiye’deki koronavirüs pandemisinin genel durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Çamlı, vaka artışlarında Delta varyantının etkili olduğunu belirterek, Sonbaharda kapalı ortamlara geçişle beraber vaka sayılarının daha da artacağı ve 4’üncü pik zirvesinin daha da yukarıya çıkacağı şeklinde kaygılarımız var. Öncelikle kontrolsüz, kademesiz bir açılma sağlandı. Henüz epidemiyolojik veriler, bu kadar kontrolsüz bir açılımı düşündürmezken bir anda neredeyse tedbirlerin tamamına yakını ortadan kaldırıldı. İkincisi, Delta varyantının bütün dünyada giderek baskın hale geldiği bilindiği halde bu varyanta karşı özel tedbirler alınmadığı gibi, Delta varyantının yoğun olduğu ülkelerden örneğin Rusya’dan, İngiltere’den yeterince kontrol yapılmadan, karantina tedbirleri uygulanmadan turist gelmesine izin verildi. Özellikle bu turistlerin yoğun geldiği Antalya’da o dönemde yoğun bir vaka artışı olduğunu biliyoruz. Bayram hareketliliği sırasında da bunun tüm yurda yayıldığı şeklinde düşüncelerimiz var dedi.
Etkin toplumsal bağışıklığa ulaşacak bir aşılama seviyesinden uzak olunduğunu söyleyen Dr. Çamlı, Özellikle Delta varyantı gibi bulaşıcılığı daha yüksek bir varyanta toplumsal bağışıklık için en az yüzde 80’lerin aşılanmasını gerektiğini biliyoruz. Bu aşılama 2 dozu tamamlamış kesimler için geçerli. Oysa bugün ülkemize baktığımızda, bu oranın yüzde 42-43’ler civarında. Kaldı ki bu kontrolsüz açılmanın toplumda yarattığı bir rehavet duygusu da var. Artık pandemi öncesi dönem gibi yaşayabiliriz gibi bir algı oluşturuyoruz ve baktığınız zaman restoranlarda, kafelerde, parklarda fiziksel mesafelerin korunamadığı, maskesiz kapalı ve havalanması olmayan ortamlarda bir takım sosyal etkinliklerin devam ettiğini, düğünlerin, taziyelerin devam ettiğini gördük. Bütün bunların bir araya gelmesi yeni bir pik oluşmasında etkili oldu şeklinde konuştu.
‘AŞISIZLARI İKNA ETMEK GEREKİYOR’
Kişilerin aşı olmak istememesinin muhtemel nedenlerine bakmak gerektiğini belirten Çamlı, Burada bir aşı karşıtı grup var ki, bunlar aslında çok küçük bir grup. Çok daha ölçüde aşı tereddütleri olan bir kesim var. Bu tereddütlerin temelinde de bir güvensizlik duygusu söz konusu. Burada özellikle sağlığı yönetenlere karşı bir güvensizlik söz konusu. Pandemi döneminde yaşadığımız çelişkili yaklaşımlar ve açıklamalar, ne yazık ki kamuoyunda sağlık otoriteleri tarafından yapılan açıklamalara çok da güvenmediklerini, çok da inandırıcı bulmadıklarını anlıyoruz. Dolayısıyla toplumun bu konuda güven oluşturucu, bilime dayalı açıklamalara ihtiyacı var dedi.
‘AŞISIZLAR PANDEMİSİ’
Aşı olmanın her ne kadar bireysel bir tercih gibi görünse de toplum sağlığını ilgilendiren bir konu olduğunu vurgulayan Çamlı, Şu anda yaşadığımız pandeminin aşısızlar pandemisi olduğunu, yoğun bakımlarda, hastanelerde yatanların büyük bir kesiminin, yüzde 90’ından fazlasının aşısızlar olduğunu biliyoruz. Pandeminin uzaması yeni varyantlara, yeni varyantlar da yeni piklere yol açıyor. Dolayısıyla aşısızlar toplum sağlığı açısından bir risk oluşturuyorlar. Bu yüzden de meseleye toplum sağlığı açısından yaklaşmamız gerekiyor. Bu yönde birçok uygulama hayata geçebilir. Özellikle kamusal alanda bu kişilerin aşılarını olmuş kişilerle bir araya gelmesi bir risk oluşturacaktır. Dolayısıyla o kişilerin de yaşam hakları göz önüne alınmalı ve aşısızların kendi tercihleri gibi görünen durumu mutlaka gözden geçirilmesi gerekiyor. Aşı belirli durumlarda yasal olarak zorunlu hale getirilebilir. Ancak ikna etmek gerekir, özellikle güven veren toplumsal kanaat önderleri, sanatçılar, aydınlar ve birtakım liderlerin açıklamalarının bu konuda ikna edici olacağını düşünüyorum dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Lütfi Çamlı ile röp.

Haber-Kamera: Davut CAN-Ahmet Turhan ALTAY/İZMİR,(DHA)
04.09.2021 – Haber Kodu : 210904149
=================================================

6) KURTLAR SÜRÜYE SALDIRDI, 30 KÜÇÜKBAŞ ÖLDÜ

ÇORUM’un Sungurlu ilçesinde kurtların saldırısına uğrayan sürüdeki 30 küçükbaş hayvan öldü.
Sungurlu’yu bağlı Sarıkaya köyünde Burhan Tıknazoğlu, 100 koyun ve keçiden oluşan sürüsünü otlamaları için Tuzla mevkisine götürdü. Geceyi burada geçiren Tıknazoğlu”nun sürüsüne kurtlar saldırdı, 30 küçükbaş hayvan öldü. Uzun süredir İstanbul’da çalıştığını bir yıl önce köyüne dönerek hayvancılığa başladığını belirten Burhan Tıknazoğlu “Borçlanarak aldığım hayvanlar kurt tarafından telef edildi, büyük zarara uğradım” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Koyunların sahibi Burhan Tırnazoğlu Açıklama
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,(DHA)
04.09.2021 – Haber Kodu : 210904159
=================================================

7) ASTSUBAYIN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ KAZA KAMERADA

ŞANLIURFA’da, otomobiliyle yol ayrımındaki yön tabelasına çarparak hayatını kaybeden Jandarma Astsubay Mehmet Tolga Çapar’ın kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.
Kaza, önceki gün sabah saatlerinde Sırrın Mahallesi’nde meydana geldi. Kent merkezine doğru ilerleyen astsubay Mehmet Tolga Çapar yönetimindeki 31 BD 275 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yol ayrımında yön tabelasının direğine çarptı. Otomobil hurdaya dönerken şoför koltuğunda sıkışan astsubay Çapar ağır yaralandı. Sıkıştığı otomobilinden çıkarılan İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli astsubay Mehmet Tolga Çapar’ın yapılan kontrolde hayatını kaybettiği belirlendi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde hızla ilerleyen otomobilin direğe çarpması sonucu yükselen duman ve motorunun araçtan sökülmesi yer aldı. İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenin ardından memleketi Hatay’a gönderilen astsubay Mehmet Tolga Çapar cenazesi gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Güvenlik kamerasına yansıyan kaza anı
-Direğe hızla çarpan araç yükselen dumanlar
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK/ŞANLIURFA,(DHA)
04.09.2021 – Haber Kodu : 210904157
=================================================

8) KAZADA YARALANAN SÜRÜCÜYE İLK MÜDAHALEYİ BELEDİYE BAŞKANI YAPTI

ADIYAMAN’da, kontrolden çıkarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsüne, yoldan geçen Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, ilk müdahalede bulundu.
Kaza, öğleden sonra Adıyaman- Gölbaşı karayolunun 15’inci kilometresinde meydana geldi. Gölbaşı yönünde ilerleyen Emre Keleş yönetimindeki 02 ABG 847 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu şarampole devrildi. Kazada otomobil sürücüsü yaralandı. Olay yerinden makam aracıyla geçen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, kazada yaralanan sürücüye ilk müdahale ederek sağlık görevlilerine bilgi verdi. Keleş, gelen sağlık ekiplerince Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Acil Servis’te tedaviye alınan yaralının sağlık durumu iyi olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yeri
-Kazaya karışan araç
-Başkan Kılınç, yaralıya müdahale etmesi
-Toplanan vatandaşlar
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ADIYAMAN,(DHA)
04.09.2021 – Haber Kodu : 210904153
=================================================

9) ANAMUR’DA KAZA: 2 ÖLÜ, 3 YARALI

MERSİN’in Anamur ilçesinde tünel girişinde, aydınlatma direğinin bulunduğu beton bloğa çarpan otomobildeki 2 kişi öldü, 1’i ağır, 3 kişi yaralandı.
İlçeye bağlı Demirören Mahallesi D-400 karayolunda Antalya’ya giden Yusuf Çağlar (52) yönetimindeki 01 AU 226 plakalı otomobil, tünel girişindeki aydınlatma direğinin bulunduğu beton bloğa çarptı. İhbar üzerine kaza yerine ekipler sevk edildi. Kazada sürücü Yusuf Çağlar yaşamını yitirdi, Mehmet Çağlar (37), Asiye Çağlar (49), Zübeyde Gizem Çağlar (21) ve Asel Emine Çağlar (2) yaralandı. Çağırılan ambulanslarla hastaneye kaldırılan yaralılardan Mehmet Çağlar (37) da doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza anı güvenlik kamerası

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/ANAMUR (Mersin), (DHA)
04.09.2021 – Haber Kodu : 210904152
=================================================

10) ANKARA’DA TRAFİK IŞIKLARININ ÇALIŞMADIĞI ÖNE SÜRÜLEN KAVŞAKTA KAZA: 2 ÖLÜ, 2 YARALI

ANKARA’nın Çankaya ilçesinde, trafik ışıklarının çalışmadığı öne sürülen kavşakta motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.
Kaza, dün saat 16.30 sıralarında Birlik Mahallesi Doğukent Caddesi’nde meydana geldi. Mamak yönüne giden Anıl B. yönetimindeki 6 BVS  061 plakalı motosiklet, sol şeritten kavşağa giriş yaptığı sırada, aynı yönde yolun orta şeridinden 451’inci Cadde’ye dönmek için sola manevra yapan 06 CIU 746 plakalı otomobile çarptı. Kaza sonrası Anıl B. ile beraberindeki Elif A. motosikletten düşerek yerde hareketsiz kaldı. Otomobilde bulunan kimliği belirsiz 2 kişi de yaralandı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Anıl B.’nin kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlenirken, Elif A. ile otomobildeki diğer 2 yaralı, ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralı halde hastaneye getirilen Elif A. da yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.
Öte yandan kazanın yaşandığı kavşaktaki trafik ışıklarının çalışmadığı öne sürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza yeri
-Ekiplerin çalışması
-Araçların kaldırılması
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Oğuzhan DEMİR/ANKARA,(DHA)
04.09.2021 – Haber Kodu : 210904165
=================================================

11) KONYA’DA HUSUMETLİLER ARASINDA SİLAHLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 5 YARALI

KONYA’da, husumetli iki grup arasında çıkan silahlı kavgada Ramazan Topbaş (36) yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı, 2 kişi gözaltına alındı.
Olay, dün saat 17.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi Taştepe Sokakta meydana geldi. Daha önceden aralarında husumet bulunan Kaygusuz K. (44) ile oğulları Yunus K. (25) ve Ali K. (21) ile Ramazan Topbaş arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Ramazan Topbaş boynundan, Gülistan R. (26) yüzünden, Tuncay R. (2) başından, Haydar H. (28) ayağından, Şahin R. (21) ayağından ve Kaygusuz K. ayağından av tüfeğinden çıkan saçmaların isabet etmesi sonucu yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine gelen sağlık ekiplerince Konya Şehir Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan Ramazan Topbaş, doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Diğer yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Polis, av tüfeğini kullandıkları öne sürülen Ali K. ve Yunus K.’iı gözaltına alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden detay
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Yasin URAL/KONYA,(DHA)
04.09.2021 – Haber Kodu : 210904164
=================================================

12) KARABÜK’TE YOLCU MİNİBÜSÜ İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 8 YARALI

KARABÜK’te, yolcu minibüsü ile otomobilin çarpıştığı kazada 2’si çocuk 8 kişi yaralandı.
Kaza, dün gece saatlerinde 5000 Evler 75. Yıl Mahallesi 1 nolu Cadde’de meydana geldi. Umut Arslan yönetimindeki 78 M 0047 plakalı yolcu minibüsü, AK Parti Karabük İl Başkan Yardımcısı Mehmet Deligöz yönetimindeki 78 AAK 546 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada minibüste bulunan Umut Kirenli (7), Serdar Kirenli (39), Ömür Aksoy (44), Emrecan Aksoy (6) ve Emine Aksoy (42) ile otomobilde bulunan Gürkan Özcan, Fuat Aslankaya (69) ve Mehmet Aşar yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralanan 8 kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden görüntüler
-Yaralılara ambulansta müdahale edilmesi
-Araçlardan görüntü

Haber-Kamera: Yasin ALDEMİR/KARABÜK,(DHA)
05.09.2021 – Haber Kodu : 210905008
=================================================

13) KAHTA’DA İKİ OTOMOBİL KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI: 4 YARALI

ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu 4 kişi yaralandı.
Kaza, dün akşam saatlerinde Kahta-Diyarbakır karayolunun 8’inci kilometresinde meydana geldi. Ömer Özçelik (57) yönetimindeki 34 CRG 78 otomobil ile Süleyman Kılınç (28) yönetimindeki 02 ABT 105 plakalı otomobil kafa kafaya çarpışarak şarampole devrildi. Kazada her iki aracın sürücüleri ile araçlarda bulunan Eda Kılınç (30) ve Zeynep Zümra Kılınç (2) yaralandı. Yaralılar kazayı görenlerin ihbarıyla olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçlardan çıkarılarak, sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların sağlık durumları iyi olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kahta Devlet Hastanesi
 Ambulansın gelişi
-Yaralıların indirilmesi
-Genel ve detay görüntü
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: ADIYAMAN,(DHA)
04.09.2021 – Haber Kodu : 210904154
=================================================

14) POLİSTEN KAÇAN ALKOLLÜ SÜRÜCÜ KAZAYA NEDEN OLDU, HASTANEDE GÖZALTINA ALINDI: 2 YARALI

BURSA’nın İnegöl ilçesinde polisten kaçan alkollü otomobil sürücüsü, başka bir otomobile çarptı, kazada 2 kişi yaralandı. Bu sefer de kaza yerinden yaralı şekilde yaya olarak kaçan sürücü taksiyle geldiği hastanede tedavisinin ardından gözaltına alındı. Alkollü sürücüye 4 bin 665 lira ceza kesilirken, ehliyetine el konuldu.
İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri, Cuma mahallesi Nuri Doğrul Caddesi’nde denetim yaptı. Denetimde, 16 BF 580 plakalı otomobili durduran ekipler sürücü Osman G.’ye (25) alkol testi yaptı. 1.30 promil alkollü olduğu ortaya çıkan Osman G. otomobile binerek kaçtı. Polis ekiplerinin üzerine otomobili sürerek uzaklaşan sürücü, Osmaniye mahallesi İstiklal caddesine geldiğinde Şevket B. (35) yönetimindeki 16 AKM 179 plakalı otomobile çarptı. Kazada Osman G. ile Şevket B.’nin yanındaki arkadaşı Ali M. (35) yaralandı. Polislere yakalanmak istemeyen alkollü sürücü bu sefer de yaralı şekilde yaya olarak kaçtı. Ali M., kaza yerine gelen ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
TAKSİYLE HASTANEYE GELDİ
Kaza yerinden kaçan Osman G., taksiyle İnegöl Devlet Hastanesi’ne gelmesinin ardından tedavi altına alındı. Tedavi sonrası gözaltına alınan sürücünün 6 ay ehliyetine el konulurken, alkollü araç kullanmaktan bin 339 lira, dur ihtarına uymamaktan 314 lira, kırmızı ışık ihlalinden 314 lira ve ehliyetsiz araç kullanmaktan 2 bin 698 lira cezai işlem uygulandı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden görüntüler
-Sağlık ekibinin yaralı Ali Muhittin’e müdahalesi
-Şüphelinin hastaneye gelmesi
-Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(Bursa),(DHA)
05.09.2021 – Haber Kodu : 210905010
=================================================

15) EHLİYETSİZ VE ALKOLLÜ SÜRÜCÜNÜN OTOMOBİLİ TAKLA ATTI; 2 KİŞİ KAÇTI, 2 YARALI

KARAMAN’da ehliyetsiz Enes M.’nin (16) kullandığı otomobil, kontrolden çıkıp takla attı. Kazada 2.37 promil alkollü olan Enes M. ve arkadaşı Ümit D. (16) yaralandı, arka koltukta oturan 2 arkadaşı ise kaçtı.
Kaza, dün gece saat 23.30 sıralarında Hürriyet Mahallesi Yavuz Sultan Selim Bulvarında meydana geldi.  Enes M., iddiaya göre arkadaşlarıyla birlikte alkol aldıktan sonra otomobille gezintiye çıktı. Enes M. yönetimindeki 42 N 0575 plakalı otomobil, gezinti sırasında sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yoldan çıkarak takla attı. Ters dönen otomobilde sıkışan Enes M. ve arkadaşlarından Ümit D. yaralanırken, arka koltukta oturan 2 arkadaşı ise kendi imkanlarıyla araçtan kurtulup kaçtı. Otomobilde sıkışan Enes M. ve Ümit D., ihbarla gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle sıkıştığı yerden kurtarılıp, ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Sürücü Enes M.’nin yapılan kontrolde 2.37 promil alkollü olduğu belirlendi. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-İtfaiye ve sağlık ekiplerinin kurtarma çalışması
-Yaralıların ambulansla alınması
-Takla atan otomobilden detay
-Olay yerinden genel detaylar

Haber-Kamera: Muammer ŞEN/KARAMAN,(DHA)
05.09.2021 – Haber Kodu : 210905009
=================================================

16) ŞANLIURFA’DA ‘MİRAS’ KAVGASI KAMERADA

ŞANLIURFA’da, aralarında 18 yıllık miras davası bulunan kardeşlerden Aziz D., ailesiyle gittiği kız kardeşlerinin mahallesinde taş ve sopalarla eve ve otomobile zarar verdi. Yaşanan o anlar vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.
Olay, dün akşam saatlerinde Yenişehir Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, baba ve annelerinden kalan 18 yıllık miras davası nedeniyle aralarında husumet bulunan Aziz D., ablası Gülçin K. ve kız kardeşi Hatice A. ile telefonda tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Aziz D., eşi ve çocuklarını da yanına alarak kız kardeşlerinin evine gitti. Kız kardeşlerinin kapıyı açmaması üzerine Aziz D. ve beraberindekiler ellerinde bulunan taş ve sopa ile ev ve binanın önünde bulunan otomobile zarar verdi. Kavga, ihbarla gelen polis ekiplerinin müdahalesiyle son buldu. 
O ANLAR KAMERADA
Görüntülerde; kavgada sopa ve kaldırım taşlarıyla ev ile otomobile zarar verilmesi, bir kişinin ise otomobilin üstüne çıkarak zıplaması yer aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Park halindeki otomobile taş ve sopalarla zarar veren taraflar
-Otomobilin üstüne çıkıp zıplayan genç
-Binaya taş ve sopa atılması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK/ŞANLIURFA,(DHA)
04.09.2021 – Haber Kodu : 210904163
=================================================

17) KAMERAYA GÜLÜMSEYEN HIRSIZ TUTUKLANDI

BURSA’da bir vakfın şubesinden dizüstü bilgisayar çalıp, içerideki güvenlik kamerasına gülümseyen Gürkan Usta (21), yakalanıp, tutuklandı.
Olay, 27 Ağustos günü öğle saatlerinde Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi’nde meydana geldi. Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) şubesine giden kişi, bir süre içeride dolaştıktan sonra oturdu ve etrafı kontrol etti. Kimsenin olmadığını fark eden bu kişi, personel odasına girip, masa üstünde duran dizüstü bilgisayarı alarak kaçtı. Bilgisayarın çalındığını fark eden çalışanlar, durumu polise bildirdi.
GÜVENLİK KAMERASINDAN TESPİT EDİLDİ
İhbar üzerine çalışma başlatan Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği (SÖS) ekipleri, vakfa ait güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Ekipler, görüntülerden şüphelinin Gürkan Usta olduğunu tespit etti. 2 Eylül’de gözaltına alınan Usta, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
KAMERALARA GÜLÜMSEDİ
Bu arada, hırsızlık anları, güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde Gürkan Usta’nın, bilgisayarı çaldıktan sonra güvenlik kamerasına bakarak ellerini iki yana açıp gülümsediği görülüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Şüphelinin TÜGVA’ya girişi güvenlik kamera görüntüsü
-Şüphelinin içeride kimse var mı diye bakması güvenlik kamera görüntüsü
-Hırsızlık anları güvenlik kamera görüntüsü
-Şüphelinin gülümseyerek çıkması güvenlik kamera görüntüsü

Haber: Derya EVREN/BURSA,(DHA)
04.09.2021 – Haber Kodu : 210904148
=================================================

18) BELEDİYENİN BİSİKLETLERİNİ ÇALAN ŞÜPHELİ İÇİN POLİS HAREKETE GEÇTİ

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların ücretli olarak kullanmasına imkan verdiği KOBİS bisikletlerini çalarak, hasar görmüş şekilde kentin çeşitli yerlerine atan şüpheli hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Polis, şüpheliyi yakalamak için harekete geçti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte yaşayanların ücretli kullanımına sunulan KOBİS bisikletleri, yaklaşık 1 haftadır kiralama stantlarından çalınmaya başladı. Bisikletlerin üzerinde bulunan çipler sayesinde, hasar görmüş şekilde kentin çeşitli noktalarına atılmış olarak bulunan bisikletlerin çalınması hakkında belediye yetkilileri Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla KOBİS stantlarında bulunan güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, bisiklet hırsızını bulmak için harekete geçti.
BELEDİYE, SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU
Şüphelinin stanttaki bisikleti çaldığı anları gösteren güvenlik kamerası kaydı ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. Sosyal medya hesaplarında “Söyleyecek söz bulamadık” notu ile paylaşılan görüntülerde, şüphelinin gece 04.00 sıralarında KOBİS standındaki bisikleti zorlayarak yerinden çıkardığı ve bisiklet ile birlikte uzaklaştığı görülüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Belediyenin paylaştığı güvenlik kamerası görüntüsü

Haber: Selda Hatun TAN/İZMİT(Kocaeli),(DHA) 
04.09.2021 – Haber Kodu : 210904166
=================================================

19) ALAŞEHİR ÜZÜM FESTİVALİ’NDE KELTER TAŞIMA YARIŞMASI YAPILDI

MANİSA’ın Alaşehir ilçesinde yapılan ‘3’üncü Alaşehir Üzüm Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu. Festival kapsamında düzenlenen 50 kilogram ağırlığındaki kelter taşıma yarışmasına Belediye Başkanı Ahmet Öküzcoğlu’da destek amacıyla temsili olarak katıldı.
Dünyaca ünlü çekirdeksiz sultani üzümün yetiştiği Alaşehir’de bir yandan hasat devam ederken, Alaşehir Belediyesi organizasyonunda düzenlenen 3’üncü  Üzüm Festivali’nde unutulmaz anlar yaşandı. Festival kapsamında düzenlenen kelter taşıma yarışmasına 30 kişi katıldı. 50 kilogramlık üzüm sepetlerini en hızlı şekilde taşıyarak kıyasıya mücadele eden yarışmacılara destek olmak için, Alaşehir  Belediye Başkanı Ahmet Öküzcoğlu’da katıldı.  Sevgi Yolunda yapılan yarışmaya 3 kadın yarışmacı katıldı. Yarışmada bazı katılımcılar ağırlığa dayanamayarak kelterleri düşürürken, bazılarının kelterleri yırtıldığı için yarışı bırakmak zorunda kaldı. Yarışmanın galibi ise 1 dakika 18 saniyelik derecesiyle Gökhan Dinç olurken yarım altının da sahibi oldu.  Yarışmanın birincisi olan Gökhan Dinç, “Yarışma benim için zor geçti. İlk defa katıldım, 4-5 yıldır kelter taşıyorum” dedi.
‘AMACIMIZ ALAŞEHİR’İ VE ÜZÜMÜNÜ TANITMAK’
Alaşehir’in ve Sultani üzümün tanıtımı için gayret gösterdiklerini söyleyen Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, “Bu festivalle Alaşehir’imizin el emeği göz nuru olan çekirdeksiz Sultani üzümünü tanıtmayı amaçladık. Bununla ilgili en güzel üzüm yarışmamız vardı dün ödüllerini verdik. Bugün de kelter dediğimiz bağlardan serim alanlarına üzümleri taşıdığımız sepetlerle kelter çekme yarışması düzenledik. Yaklaşık 30 gencimiz bu yarışmada yarıştı. Bitişe ulaşamayanlar da oldu ben de yarıştım yürüyerek de olsa kelterleri taşıdım ve bitişe ulaştım” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Festivalden görüntü
-Yarışmadan görüntü
-Başkan ve yarışmacı röp.
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Nurettin DOĞAN/ALAŞEHİR(Manisa),(DHA)
04.09.2021 – Haber Kodu : 210904162
=================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!