Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ -1 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) SÖKE’DEKİ ORMAN YANGINDA TARIM ARAZİLERİ DE ZARAR GÖRDÜ
 
AYDIN’ın Söke ilçesinde orman yangınında tarım arazileri de zarar gördü. Yangın, havadan ve karadan müdahale ile 1.5 saatte söndürülürken, ilk belirlemelere göre 3 dönüm orman, 1.5 hektar da tarım arazisi tahrip oldu. 
Söke’nin kırsal Doğanbey Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda dün saat 17.30 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yayılan alevler, tarım arazilerine de sıçradı. Dumanları fark eden çevredekilerin ihbarı üzerine 6 helikopter, 13 arazöz, 2 iş makinesi ve çok sayıda orman işçisi ile Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Alevlere, havadan ve karadan müdahalede bulunuldu. Yangın 1.5 saatte fazla büyümeden kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre 3 dönüm orman, 1.5 hektar da tarım arazisi zarar gördü. Yangın çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Söndürme çalışmalarının havadan görüntüsü

Haber – Kamera: Burhan CEYHAN / SÖKE (Aydın), (DHA)
05.09.2021 – Haber Kodu : 210905137
=============================================

2) BİNGÖL’DE AĞAÇLIK ALANDA YANGIN
 
BİNGÖL’ün Genç ilçesine bağlı Eskiköy köyünde ağaçlık alanda yangın çıktı. İtfaiye ekipleri ve orman işçileri söndürme çalışmalarını sürdürüyor. 
Genç ilçesine bağlı Eskiköy köyünde dün saat 16.00 sıralarında ağaçlık alanda henuz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangını görenlerin haber vermesi üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Köy halkının da desteğiyle müdahale edilen yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yangın yerinden detaylar
-Söndürme çalışmaları
-Genel ve detay görüntüler

Reklam Alanı

Haber: Aziz ÖNAL/BİNGÖL,(DHA) Kamera: BİNGÖL,(DHA)
05.09.2021 – Haber Kodu : 210905138
=============================================

3) DATÇA’DA ORMAN YANGININA NÖBETÇİ EKİPTEN HIZLI MÜDAHALE 
 
MUĞLA’nın Datça ilçesinde çıkan orman yangını, bölgede nöbet tutan ekipler tarafından hızlı müdahale sonucu büyümeden kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürdürülüyor. 
Yangın, dün saat 22.00 sıralarında Datça ilçe merkezine 15 kilometre mesafede olan kırsal Mesudiye Mahallesi Molelli mevkisindeki ormanlık alanda çıktı. Mesudiye ve Damararası mevkisinde 7 gün 24 saat esasına dayalı nöbet bekleyen yangın söndürme ekibi, dumanların yükseldiği bölgeye hızla gelerek yangına kısa sürede müdahale etti. 1 dönümlük alanda etkili olduğu öğrenilen yangın, büyümeden kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Yangından görüntüler

HABER: Mehmet ÇİL/DATÇA, (Muğla), (DHA) 
05.09.2021 – Haber Kodu : 210905147
=============================================

4) İZMİR’DE 6 ARACIN KARIŞTIĞI ZİNCİRLEME KAZA: 1’İ AĞIR, 11 YARALI
 
İZMİR’in Bayraklı ilçesinde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüs, önce aynı yönden ilerleyen otomobile arkadan çarptı, daha sonra da orta refüjü aşarak karşı şeride uçtu. 2 minibüs, 1 cip ve 3 otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında, 1’i ağır olmak üzere 11 kişi yaralandı. 
Kaza, saat 00.30 sıralarında Anadolu Caddesi Turan üst geçidi yakınında meydana geldi. İddiaya göre, Burak Y. idaresindeki 35 HB 0780 plakalı minibüs, Karşıyaka yönünde Konak istikametine seyir halinde olduğu sırada, henüz belirlenemeyen bir nedenle sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan minibüs, önce aynı yönde ilerleyen Refik B. yönetimindeki  35 Y 5867 plakalı otomobile arkadan çarptı, daha sonra savrulan minibüs refüjü aşarak karşı şeride geçti. Bu sırada minibüs, Karşıyaka yönüne seyir halinde olan Ali Can Y. kontrolündeki  20 ACJ 615 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan Ali Can K.’nin otomobili, aynı yönde ilerleyen Kürşat D. yönetimindeki 35 S 71027 plakalı servis minibüsüne çarparak durabildi. Öte yandan, Burak Y.’nin kullandığı minibüsün, orta refüjü aştığı sırada fırlayan demir bariyerler Hüseyin E. idaresindeki 35 UK 669 plakalı  otomobile ve Ecem H. yönetimindeki 35 EC 997 plakalı otomobile çarparak hasar verdiği öğrenildi. Kazayı gören çevredeki kişiler, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, kaza nedeniyle Anadolu Caddesi’nde trafiğe kapattı. Meydana gelen kazada ilk 1’i ağır olmak üzere 11 kişinin yaralandığı öğrenildi. Yaralılar, ambulanslar ile çevre hastanelere kaldırılırken, çekiciler yardımı ile yoldaki araçlar kaldırıldı. Olay yerine gelen belediye ekipleri, yolun temizlenmesi için çalışma başlattı. Öte yandan, yaralıların hastanede tedavisi sürerken, zincirleme kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Anadolu Caddesi 2 saat süren çalışmaların ardından tekrardan trafiğe açıldı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden görüntü 
-Refüjden görüntü 
-Genel ve detay görüntü 

Haber – Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK/İZMİR, (DHA) 
06.09.2021 – Haber Kodu : 210906013
=============================================

5) OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI ABLA VE KARDEŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
 
ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, yolun karşısına geçmeye çalışan Şengül Sarı (55) ve ablası Nazikar Sarı (70), otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.
Kaza, dün akşam saatlerinde Ereğli’ye bağlı Süleymanbeyler köyünde meydana geldi. Yol kenarındaki bir restoranda çalışan çocuğunun yanına giden Şengül Sarı ve ablası Nazikar Sarı’ya, Mustafa S. yönetimindeki 67 UA 467 plakalı otomobil çarptı. Yola savrulan iki kardeş yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, iki kardeşi ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Nazikar ve Şengül Sarı, doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamlarını yitirdi.
Jandarma, otomobil sürücüsü Mustafa S.’yi gözaltına aldı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza yeri detaylar
-Yaralıların hastaneye getirilmesi

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

06.09.2021 – Haber Kodu : 210906001
=============================================

6) DEMİR BARİYERLERİ AŞAN OTOMOBİL DEREYE UÇTU: 1’İ AĞIR, 4 YARALI
 
İZMİR’in Buca ilçesinde, otomobili ile yanlış sokağa giren sürücü demir korkulukları aşarak dereye uçtu. Meydana gelen kazada, 1’i ağır olmak üzere 4 kişi yaralandı. Yaralılardan 2’si olay yerinde ayakta tedavi edilirken, 2’si ise hastaneye kaldırıldı. 
Kaza, saat 00.30 sıralarında Seyhan Mahallesi 666/5 Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, Ali Akça idaresindeki 35 DA 2023 plakalı otomobil, sürücüsünün yanlış sokağa girmesi sonucu demir bariyerleri aşarak dereye uçtu. Takla atan otomobil derede ters dururken,  kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu sağlık, polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, sıkışan sürücü Ali Akça’yı yaptıkları müdahale ile çıkartırken, otomobilde yolcu konumunda bulunan 3 kişi ise kendi imkanları ile çıktı. Meydana gelen kazada sonucunda sürücü Ali Akça, Samet İnce, Nevzat Şanlı ve Kadir Yılmaztürk yaralandı. Samet İnce ve Kadir Yılmaztürk olay yerinde ayakta tedavi edilirken, Ali Akça ve Nevzat Şanlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi(SBÜ) Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedaviye alınan yaralılardan Ali Akça’nın hayati tehlikesinin bulunduğu, Nevzat Şanlı’nın ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 
“UYARI LEVHASI YOKTU”
Öte yandan, kazayı hafif şekilde yaralanarak atlatan Kadir Yılmaztürk, “Ofisimizde oturuyorduk, arkadaşlarımla eğlenmeye gidecektik. Ali Akça direksiyona geçti, arkadaşlar düz gidecekti, ben ‘sola girin’ dedim. Arkadaşlar ‘sağa gir’ dedi, sürücü Ali de sağa girdi. Buraya geldi, burada herhangi bir uyarı levhası yoktu. Ali Akça ikinci vitese attı, ‘dur’ dedik ama artık iş işten geçmişti, buraya ters takla düştük.” dedi.  
“BİZİM ARABALARIMIZ ALIŞKIN BÖYLE ÇAKILMAYA”
Olay yerinde ayakta tedavi edilen Samet İnce ise, “Diyecek bir şey yok durum ortada, arkadaş geldi, çaktı arabayı geçti. Bizim arabalarımız alışkın böyle çakılmaya, çok şükür sağlık durumunuz iyi. Baksanıza araba ne hale geldi, feleğin çemberinden üç kez geçtik” diye konuştu. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürerken, dereye uçan otomobil çekici yardımı ile olay yerinden kaldırıldı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden görüntü
-Yaralılardan görüntü
-Otomobilden görüntü
-Kadir Yılmaztürk röp
-Samet İnce röp
-Genel ve detay görüntü

Haber – Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK/İZMİR, (DHA) 
06.09.2021 – Haber Kodu : 210906011
=============================================

7) HASTANE ÖNÜNDEN AMBULANSI KAÇIRDI, O ANLAR DHA KAMERALARINA YANSIDI
 
KARAMAN’da tedavi için geldiği hastane önünde ambulansı kaçıran Rıza Y., aracın peşinden koşan şoför ve polis tarafından yakalandı. 2.25 promil alkollü olduğu belirlenen Rıza Y.’nin aracını kaçırması ve polisin kovalamacası DHA kameralarına yansıdı. 
Olay, dün saat 22.00 sıralarında Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önünde meydana geldi. Tartıştığı kişi ya da kişiler tarafından darbedilen Rıza Y., tedavisinin ardından taburcu oldu. Rıza Y., acil servis önünde beklediği sırada, bir ambulans trafik kazasında ağır şekilde yaralanan bir kişiyi hastaneye getirdi. Yaralı, ambulanstan indirilip acil servise alındı. Şoförün, yardım etmek için araçtan indiği sırada Rıza Y. de ambulansa binip çalıştırdı. Bu sırada acil servisin kapısına kadar yaralının taşınmasına yardımcı olan şoför, ambulansın çalıştırıldığını fark edince hızla geri döndü. Ancak Rıza Y. ambulansla kaçmaya başladı. Şoför, polis ve hastanenin güvenlik görevlileriyle birlikte ambulansın peşinden koşup fazla uzaklaşmadan durdurdu. Arından Rıza Y., zorla ambulanstan indirildi. 
Gözaltına alınan Rıza Y., DHA muhabirinin ‘Ambulansı neden kaçırdınız?’ sorusuna, “Kaçırmadım ki, beni eve götürün dedim. Götürmediler. Bende dedim, şununla biraz gideyim. Zaten duracaktım.ö diye konuştu. Eli kelepçeli bir şekilde polis aracına bindirilen Rıza Y., kameraya el sallayıp, “Poz vereyim mi?” dedi. 
ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAKTAN EHLİYETİNE EL KONULDU
Rıza Y.’nin yapılan alkol testinde 2.25 promil alkollü olduğu saptandı. Ambulansı kaçırdığı ve trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu için hakkında soruşturma başlatılan Rıza Y.’ye ayrıca alkollü araç kullanmaktan 1.340 TL idari para cezası uygulanıp, ehliyetine 6 ay süreli el konulduğu öğrenildi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Görevlilerin ambulansın peşinden koşması
-Ambulansı kaçıran kişinin zorla ambulanstan indirilmesi
-Ambulansı kaçıran kişinin gözaltına alınması
-Ambulans şoförünün ambulansı yeniden hastane önüne getirmesi
-Ambulansı kaçıran kişinin gözaltına alınması
-Ambulansı kaçıran şüpheli ile muhabirin soru diyaloğu

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA
06.09.2021 – Haber Kodu : 210906002
=============================================

8) BURSA’DA OTLUK ALANDA ÇIKAN YANGINDA HURDA HALİNDEKİ 3 ARAÇ YANDI
 
BURSA’da otluk alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangında hurda halindeki 3 araç yandı.
Yangın saat 01.00 sıralarında merkez Nilüfer ilçesi Üçevler Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan otluk alanda bilinmeyen bir nedenle çıktı. Rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede büyürken ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Alevlerin büyümesiyle Dumlupınar Caddesi’ne uzanınca polis ekipleri yolu trafiğe kapattı. 7 itfaiye aracı ve 2 tankerle ekipler yangına müdahale etti.
İtfaiye erlerinin yoğun çalışması sonucu yangın yaklaşık bir saate söndürülürken, hurda halinde bulunan 3 araç yandı. Yangının kontrol altına alınmasıyla Dumlupınar Caddesi yeniden trafiğe açıldı. Ekipler yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yangından görüntüler
-Ekiplerin müdahalesi
-Kalabalıktan görüntüler
-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet İNAN/BURSA,(DHA)
06.09.2021 – Haber Kodu : 210906010
=============================================

9) GERİ DÖNÜŞÜM FABRİKASINDA ÇIKAN YANGIN, PALET ÜRETİM TESİSİNE SIÇRADI
 
SAKARYA’nın Arifiye ilçesinde plastik geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın, bitişikte bulunan palet üretim tesisine sıçradı. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu yangını kontrol altına alındı.
Dün öğle saatlerinde, Arifiye ilçesi Hanlıköy Mahallesi’nde bulunan plastik geri dönüşüm fabrikasında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, yan tarafta bulunan palet üretim tesisine sıçradı. Yangını görenler durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekibi, yangını kontrol altına almak için çalışma başlattı. Bu sırada yanan bölgeden yükselen dumanlar gökyüzünü kapladı. TOMA ve iş makinelerinin de itfaiye ekiplerine söndürme çalışmalarında destek verdiği yangın, yaklaşık 2 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangın nedeniyle tesiste büyük çapta hasar meydana geldi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Yanan fabrikadan görüntüler (Cep telefonu kamerası) 

Haber: ARİFİYE(Sakarya),(DHA) 
05.09.2021 – Haber Kodu : 210905135
=============================================

10) DİYARBAKIR’DA İNŞAATI DEVAM EDEN CAMİNİN AVLUSUNDA YANGIN
 
DİYARBAKIR’da inşaatı devam eden Merkez Camii’nin avlusunda bulunan konteynerde yangın çıktı. Konteynerin bitişiğindeki tek katlı boş binaya sıçrayan yangın, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla söndürüldü.
Yangın dün akşam saatlerinde Yenişehir ilçesi Büyükalp Caddesi ile Elazığ Bulvarı’nın kesiştiği noktada inşaatı devam eden Merkez Camii’nin bahçesindeki konteynerde meydana geldi. İşçilerin kıyafet değiştirmek amacıyla kullandığı konteynerde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Çıkan yangın, konteynerin bitişiğindeki tek katlı boş bir yapının çatısına da sıçradı. Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangının çıkış nedeni araştırılıyor. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Yangın mahali
-Yanan konteyner
-Çatısı yanan bina
-İtfaiyenin sondürme çalışması
-Polis ve ambulans ekipleri
-Yangının kontrol altına alınması
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Mehmet Mucahit CEYLAN/DİYARBAKIR, (DHA)
05.09.2021 – Haber Kodu : 210905136
=============================================

11) OGM’DEN MİLAS’TA YANGIN SONRASI İNŞAAT YAPILDIĞI İDDİALARINA AÇIKLAMA
 
ORMAN Genel Müdürlüğü, Muğla’nın Milas ilçesinde orman yangınlarının ardından ‘zarar gören arazilere inşaat yapılıyor’ iddiası ile sosyal medyada yapılan paylaşımlara ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, tepki geçen paylaşımların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.
Milas’ın Kargılı mevkisinde orman yangınında zarar gören alanlara otel yapıldığı yönünde sosyal medyada yapılan paylaşımlar tepki çekti. Bunun üzerine paylaşımlarla ilgili hafriyat firması sahibi İlbeyi Koca ve Orman Genel Müdürlüğü açıklama yaptı. Koca, “Yangının çıktığını duyduğumuzdan itibaren belediyeler ile birlikte el ele verip yangını söndürmek için elimizden gelen imkanları sonuna kadar kullandık. Tapulu bir arazinin sahibi bizden bu arazinin teraslandırılıp tekrar eski haline yani o ağaçlı haline döndürülmesi için bir çalışma talep etti. Bizde para karşılığında ordaki çalışmaları yapıp sonlandırdık. Bizim farklı düşüncelerimiz yoktur. Bu gibi düşüncelere sahip olan şahısları da biz kınıyoruz. Çünkü yangının çıkıp bittiği dönemde hiç birisi ortada yoktu. Söndükten sonra herkesin ortaya çıkıp yangına müdahale eden bu gibi insanları bu şekilde suçlayıp zan altında bırakmaları doğru değil. Yapılan paylaşımlar asılsızdır ve nefretle kınıyoruz” dedi.
Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise, “Muğla/Milas Kargılı Mevkii’nde bahse konu arazi, orman arazisi değildir. Genel Müdürlüğümüz ile ilgisi bulunmamaktadır. Vatandaşın tapulu malı olup, imar izni belediyeye aittir. Vatandaşımız, kendi mülkü olan alana, lavanta dikeceğini belirtmiştir” denildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yanan alanda  yapılan çalışmadan görüntüler
-Firma yetkilisi İlbeyi Koca ile röp.

Haber – Kamera: Selçuk AKBAŞ (BODRUM), Muğla, (DHA)
05.09.2021 – Haber Kodu : 210905149
=============================================

12) OTOBÜS, OTOMOBİLE VE İKİ İŞ YERİNE ÇARPTI, TATİL OLMASI OLASI FACİAYI ÖNLEDİ
 
ANTALYA’da turizm otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek otomobile çarptıktan sonra kafe ile oto tamirhanesine girerek durabildi. Kazada otobüs ve otomobilde sıkışan 3 kişi yaralandı. Pazar günü olması ve iş yerlerinin kapalı olmasından dolayı olası faciadan dönüldü.
Kaza, dün saat 18.30 sıralarında Kepez ilçesi Yükseliş Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Bulvar üzerinden havalimanı istikametine seyir halinde olan Uğur Efe (45) yönetimindeki 34 LFC 655 plakalı turizm otobüsü, henüz belirlenemeyen sebeple kontrolden çıktı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otobüs refüjü aşarak, karşı şeritten Akdeniz Üniversitesi istikametine seyir halinde olan Hande Aykurt yönetimindeki 07 EDV 07 plakalı otomobile çarptı. Otomobil çarpmanın etkisiyle savrulup ters dönerek refüje çıktı. Otobüs ise yol kenarında bulunan bir kafe ile oto tamirhanesine girerek durabildi.
OTOBÜS VE OTOMOBİLDE SIKIŞANLAR ÇIKARILDI
Kazayı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarla bölgeye çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. İşletmelerin duvarına çarparak durabilen otobüste sıkışan şoför Uğur Efe, itfaiye ve polis ekiplerince kurtarılırken, yaralı olarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Çarpmanın etkisiyle ters dönen ve motoru yerinden çıktıktan sonra refüj üstünde durabilen otomobilde sıkışan sürücü Hande Aykurt ve Sevgi Ekmekçi ise itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla sıkıştıkları yerden çıkarıldı.
‘AYAĞIM ÇOK AĞRIYOR, YARDIM EDİN’
İtfaiye ekiplerinin, otomobilin parçalarını makasla kestikten sonra sıkıştığı yerden çıkarttığı Hande Aykurt, “Ayağım ayağım kaldı, çok ağrıyor. Lütfen yardım edinö diye feryat etti. 
YAKINLARI GÖZYAŞI DÖKTÜ
Kazayı duyarak olay yerine gelen Aykurt’un yakınları ise büyük panik yaşayarak gözyaşı döktü. Kaza sonrası çevrede toplanan kalabalık ise ekiplerin çalışmasını zorlaştırdı. Polis ve itfaiye ekipleri zaman zaman vatandaşların bölgeden uzaklaşmasını istedi. Kaza nedeniyle Gazi Bulvarı’ndan üniversite istikameti trafiğe kapandı. Yol üzerinde uzun araç kuyruğu meydana geldi.
3 İŞYERİ VE 3 ARAÇ ZARAR GÖRDÜ
Kazada 3 işyeri ile 3 araçta maddi hasar meydana geldi. Kazayla beraber bulvar üzerinde oluşan cam kırıkları ve ağaç dallarını ise polis ekipleri süpürgeyle topladı. Otobüs ve otomobil çekici yardımıyla kaldırılırken, polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
HAFTA SONU OLMASI OLASI FACİANIN ÖNÜNE GEÇTİ
Kazanın pazar günü olması ise olası facianın önüne geçti. Otobüsün girdiği 3 işyerinin kapalı olması nedeniyle içeride kimsenin olmaması yaralanma ya da can kaybının olmasını önledi.
‘ALLAH’TAN HAFTA SONU’
Otobüsün girdiği işyeri çalışanlarından Ramazan Bakırcı, hafta sonu olduğu için iş yerinin kapalı olduğunu belirterek, “Hafta sonu olduğu için evde ailemle yemek yiyorduk. Telefonla buraya geldik. Allah’tan hafta sonu, otobüsün girdiği yerde çalışan arkadaşlarımız oluyordu, onlar olsaydı ölebilirlerdi. Ucuz atlatıldı. Allah’tan maddi hasarla bitti. İş yerimize otobüs karşı şeritten atlayarak geldiö dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza yeri detay
-Otobüs detay
-Kazanın orta kapıdan çıkarılışı
-Ambulansa alınması
-Kalabalık detay
-Otomobil detay
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Sıkışan kadın sürücü detay
-Kadının çıkarmak için yapılan çalışma
-Kalabalık detay
-Kadının çıkarılması
-Kadının konuşması
-Ambulansa alınması
-Otobüsün girdiği iş yeri detay
-Otobüs detay
-Otobüsün zarar verdiği araçlar
-Otobüsün zarar verdiği işletmeler detay
-İş yeri çalışanı Ramazan Bakırcı röp
-Olay yerinin temizlenmesi
-Genel detaylar

HABER-KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)
05.09.2021 – Haber Kodu : 210905143
=============================================

13) KAZA SONRASI OĞLUNUN ÜZERİNDEKİ KANI SUYLA TEMİZLEDİ
 
ANTALYA’da, Fevzi Ak’ın kullandığı otomobil, plakası alınamayan otomobilin sıkıştırması sonucu kaza geçirdi. Kazada 2 kişi yaralandı. Fevzi Ak, vücudunun çeşitli yerlerine kan sıçrayan 3 yaşlarındaki oğlunun üzerini suyla temizledi.
Kaza, dün saat 21.00 sıralarında Düdenbaşı Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Fevzi Ak, 07 CFS 64 plakalı otomobiliyle Akdeniz Üniversitesi istikametinde seyir halindeyken, iddiaya göre  plakası alınamayan siyah renkli bir otomobilin sıkıştırması sonucu aracın kontrolünü yitirdi. Otomobil refüje çıktıktan sonra yan yolda durabildi. Kazayı görenler durumu hemen 112 acil çağrı merkezine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri kazada yaralanan Fevzi Ak’ın eşi Nesli Ünal Ak ile Hamdiye Tülcan’a ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla hastaneye götürdü.
ÜZERİNDEKİ KANI SUYLA TEMİZLEDİ
Yaralıların hayati tehlikesi bulunmazken, otomobilde 5 kişinin olduğu ve 3 yaşlarındaki erkek çocuğun korktuğu dikkati çekti. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde kazadan yara almadan kurtulduğu belirlenen çocuğun bacaklarına ve vucudunun çeşitli yerlerine sıçrayan kanı ise babası su ile temizledi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Yaralı kadınlar detay
-Otomobil detay
-Fevzi Ak detay
-Polis ve sağlık ekipleri detay
-Fevzi Ak’ın 3 yaşlarındaki çocuğunun üzerindeki kanları temizlemesi detay
-Otomobil altındaki refüj taşı detay
-Genel detaylar

HABER-KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)
05.09.2021 – Haber Kodu : 210905146
=============================================

14) SELDE KAYBOLAN VE 31 GÜNDÜR ARANAN İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
 
ERZURUM’un İspir ilçesine bağlı Çamlıkaya Mahallesi’nde yaşanan selde kaybolan Mustafa Aksöyek (39), AFAD ve jandarmanın arama kurtarma ekipleri tarafından sürdürülen çalışmaların 31’inci gününde cansız bedenine ulaşıldı. Aksöyek’in cenazesi içerisi çamur ve taşla dolan 436 metre uzunluğundaki HES tünelinin 430’uncu metresinde bulundu.
İspir ilçesine 31 kilometre uzaklıktaki Çamlıkaya Mahallesi’nde, 5 Ağustos günü saat 18.00 sıralarında sağanak etkili oldu. Sağanakla birlikte sel meydana geldi. Sel suları, çalışmaların sürdüğü HES tünelini bastı. Tünelde inşaat işçisi, 1 çocuk babası, Ordulu Mustafa Aksöyek kayboldu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Jandarma Sualtı Arama ve Kurtarma (SAK), AFAD ve JAK ekipleri, Aksöyek için arama çalışması başlattı. Çamur, balçık ve kayalarla dolu tünelin suyunu boşaltan ekipler, Mustafa Aksöyek’in cansız bedenine bugün saat 16.00 sıraılarında ulaştı.
Erzurum Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, jandarma ve diğer kurumlara ait yaklaşık 50 kişi çamur ve irili ufaklı taşla dolu tünelde arammalarını aralıksız sürdürdü. 436 metre uzunluğundaki tünelin bugün 430 metrelik bölümünün içindeki su ve çamuru temizleyen ekipler, Aksöyek’in cansız bedenine ulaştı. Aksöyek’in tünelden çıkarılan cenazesi İspir Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldI.

Görüntü Dökümü
———————–
-Tünel önündeki yoğunluk
-Adama kurtarma ekipleri
-Cenazinin çıkarılışı
-Aksöyek’in vesikalık fotoğrafı

Haber-Kamera: Nejdet YILMAZ / İSPİR, (ERZURUM), (DHA)
05.09.2021 – Haber Kodu : 210905133
=============================================

15) ÇAY BAHÇESİNİN SAHİLİNE ÖLÜ YUNUS BALIĞI VURDU
 
BURSA’nın Gemlik ilçesinde sahile yavru olduğu anlaşılan ölü yunus balığı vurdu. 
Gemlik ilçesindeki bir çay bahçesinin çalışanları sahilde bir yunus balığı olduğunu fark etti. Canlı olma ihtimaline karşı balığı görmeye giden çalışanlar, yavru olduğu anlaşılan balığın öldüğünü fark etti. Konuyla ilgili Gemlik Belediyesi’ne haber verildi. İhbar üzerine olay yerine gelen Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, yunus balığını, ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla incelemeye aldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Ölü yunus balığından görüntü

Haber-Kamera: Kazım BULUT/BURSA, (DHA)
05.09.2021 – Haber Kodu : 210905140
=============================================

16) ADIYAMAN’DA İKİZ GELİNLER VE DAMATLAR EVLENDİ
 
ADIYAMAN’da, ikiz kardeşler Nursel (28) ve Nurgül Tepe (28) kendileri gibi ikiz olan Abuzer (28) ve Gaffari Koparal (28) ile evlendi.
Hasan ve Sıdıka Tepe’nin 5’i kız 2’si erkek olan çocuklarından ikiz kız kardeşler Nursel Tepe ile Nurgül Tepe, Mustafa ve Halime Koparal’ın 10 çocuğundan en küçükleri olan ikiz Abuzer Koparal ve Gaffari Koparal kardeşler geçtiğimiz yıl görücü usulüyle tanıştı. Geçen yıl nişanlanan ikiz kardeşler, bugün düzenlenen törenle dünya evine girdi. Düğün salonunda gerçekleştirilen törene Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, yakınları ve misafirler katıldı. Sema gösterisinin yapıldığı düğünde çiftin nikahları Belediye Başkanı Süleyman Kılınç tarafından kıyılırken, vali Mahmut Çuhadar ise şahitlik yaptı. 
Nikahın ardından düğüne katılan misafirler davul zurna eşliğinde eğlenirken, ikiz kardeşler ise mutlu olduklarını dile getirdi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Gençlerin düğün salonuna girmeleri
– Düğün salonu
– Nikah kıyılması
– Belediye Başkanı Süleyman Kılıç nikahlarını kıyması
– Vali Mahmut Çuhadar’ın nikah şahitliği yapması
– İkizler ile röp.
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA
05.09.2021 – Haber Kodu : 210905139
=============================================

17) NAZİLLİ’NİN KURTULUŞUNUN 99’UNCU YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI
 
AYDIN Nazilli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü nedeniyle dün çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında, yaklaşık 300 araç konvoy yaparak kentin dört bir yanında tur attı. 
Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü dün çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında, halk oyunları ekibi Belediye Meydanı’nda gösteri yaptı. Kutlamalara katılan Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Nazillimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yılında milli ve manevi duygularımızı derinden yaşıyor ve paylaşıyoruz. İnşallah gelecek yıl pandemi olmadan daha coşkulu daha kalabalık kutlama şansımız olur. Gün boyu düzenlediğimiz etkinliklerimize katılarak bizlerin yanında olan değerli basınımıza, gazilerimize, efelerimize, engelliler derneğimize, NAZBİDOS’a, Motonaz Grubuna ve protokolümüzün kıymetli temsilcilerine ayrıca teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.  
Havai fişek gösterilerinin ardından Belediye Meydanı’ndan başlayan yaklaşık 300 araçlık konvoy, kentin dört bir yanında tur attı. Konvoya katılmayan vatandaşlar ise balkon ve pencerelerinden Atatürk posteri ve Türk bayraklarını sallayarak konvoyu selamladı. Ayrıca, vatandaşlar alkışlarla coşkulu kalabalığa eşlik etti. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Detay görüntüler. 
-Araç konvoyundan görüntüler. 
-Araç konvoyu şehrin dört bir yanını gezerken görüntüler. 
-Konvodan detay görüntüler

Haber – Kamera: Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ (Aydın), (DHA) 
06.09.2021 – Haber Kodu : 210906003 – 210905148
=============================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!