Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 14

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

TAKLA ATAN SEPETLİ MOTOSİKLETTE 4 YARALI

MANİSA’nın Turgutlu ilçesinde takla atan sepetli motosikletteki Suriye uyruklu 2’si çocuk 4 kişi kazada yaralandı.

Kaza, bugün saat 12.30 sıralarında eski İzmir Yolu üzerinde meydana geldi. İzmir’in Kemalpaşa İlçesi yönüne giden kimliği belirlenemeyen sürücünün yönetimindeki 35 MA 8920 plakalı sepetli motosiklet, direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu takla attı. Kazada motosiklet sürücüsü ile sepette yolcu olarak bulunan 2’si çocuk 3 kişi daha yaralandı. Kazayı gören yoldaki vatandaşlar, motosikleti kaldırarak durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine kaza yerine, sağlık ve jandarma ekipleri yönlendirildi. 4 yaralı, ilk müdahalelerinin ardından Turgutlu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Kaza yerinden genel görüntü
-Yaralıların ambulanslara taşınması

Haber- Kamera: Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)

Reklam Alanı

=============

DERECİK’TE PEKMEZ ZAMANI

HAKKARİ’nin Derecik ilçesinde, son yıllarda üretimi artan üzümün hasadına başlandı. Yetiştirilen üzümlerin bir kısmı ilçe merkezi ve yakın kentlerde satılırken, bir kısmı da pekmeze dönüştürülüyor.

Bölgede en çok üzüm üretilen, Irak sınırındaki Derecik ilçesinde, bağ bozumunun ardından doğal pekmez yapımına başlandı. Hasat sonrası bir kısmı, yakın ilçe ve kentlerde satılan üzümün büyük bölümü ise bölge halkı tarafından pekmeze dönüştürülüyor. Toplandıktan sonra çöplerinden ayrılan üzümlerin ezilerek suyu çıkarılıyor daha sonra evlerin bahçelerine kurulan dev kazanlarda odun ateşinde kaynatılarak doğal pekmeze dönüştürülüyor.

Balkaya Mahallesi Akdemir köyünde yaşayan Nesrin Kaya (19), bu yılki hasattan memnun olduklarını söyleyerek, “Zorlu geçen hasadımızı yaptık. Topladığımız üzümlerin bir kısmını sattık, bir kısmını da evlerimizin bahçelerine kurduğumuz kazanlarda kaynatarak pekmeze dönüştürüyoruz. Zorlu ve eğlenceli bir süreçti. Yaptığımız pekmezlerin bir kısmını satacağız, bir kısmını ise kış aylarında tüketmek üzere saklayacağız” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Üzümlerin toplanması
-Kasalara bırakılması ve kasaların taşınması
-Pekmez için üzümlerin hazırlanması
-Kazanlarda kaynatılması
-Yapılan röportaj
-Detaylar 

Abdullah KAYA/ DERECİK (Hakkari), (DHA)- 

===============

HALİT AKÇATEPE’NİN KIZI VE DAMADI BODRUM’DA SERGİ AÇTI

TÜRK sinemasının usta ismi, 2017 yılında hayatını kaybeden Halit Akçatepe’nin kızı Ebru Akçatepe Bozatlı ile damadı Şinasi Bozatlı, Muğla’nın Bodrum ilçesinde ‘Between Death And Life – Yaşam ile Ölüm Arasında’ isimli heykel-resim sergisi açtı.

Türk sinemasında sayısız filmde rol alan, Hababam Sınıfı’nın ‘Güdük Necmi’si Halit Akçatepe’nin kızı Ebru Akçatepe ile damadı Şinasi Bozatlı, ‘Between Death And Life’ isimli resim sergisini dün akşam Bodrum’daki Mausolos- I. Artemisia Sergi Salonu’nda açtı. 25 yağlı boya resim tablosu, 2 heykelin yer aldığı serginin açılışına Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu ile davetliler katıldı.

Açılış kurdelesini kesen Başkan Yardımcısı Seferoğlu, “Bodrum, turizm ve eğlence merkezi olarak anılsa da aynı zamanda sanatı, kültürü ve sporuyla çok yoğun yaşayan bir yerimizdir. Yarımadanın her tarafında kendi çapında etkinlikler gerçekleşiyor. Değerli sanatçımız Ebru hanım ile eşinin güzel sergisini açıyoruz. Faaliyetlere elimizden geldiği kadar büyük destek veriyoruz” dedi.

Ebru Akçatepe Bozatlı ise “2 yıldır Covid-19 ve orman yangınlarının yaşandığı dönemde, insanların en çok üzerinde durduğu konu ölüm korkusu oldu. Ölümün adil olması için hayatın adil olması gerekiyor. Bir taraftan virüsün getirdiği yaşam krizinde insan kaybı yaşadık. Yaşam ile ölüm arasında çok ince bir çizgi olmadığı için sergilerimizde bunun altını çizmek istedik. Eşim, yaptığı 2 eserde yangınları dile getirmek istedi. Coşkuyu, sevgiyi, enerjiyi, mutluluğu, üzüntüyü bir arada yaşadığımız her şeyi resimlere dökmek istedik” diye konuştu.

Şinasi Bozatlı da 35 yıldır Viyana’da çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirip, “Zamanın birçoğunu Bodrum’da geçiriyorum. Eserlerim Viyana ve Avrupa’nın çeşitli yerlerinde sergilenecek. Son 2 ayda yaşanan orman yangınları beni çok üzdü. Yangınları anlatan 2 heykel yapmaya karar verdim. Heykellerime, ‘Yanmış’ ismini verdim. Buradaki amacım yangınlara karşı dikkat çekmekti. İnsan doğasız yaşayamaz” dedi.

11 Ekim’e kadar açık kalacak sergide Ebru-Şinasi Bozatlı çifti, davetliler ile yakından ilgilenirken, eserleri hakkında da bilgi verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Sergiden görüntü 
-Ziyaretçilerden görüntü
-Ebru Akçatee Bozatlı ve Şinasi Bozatlı çifti ile röp.
-Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Selçuk AKBAŞ / BODRUM, (Muğla), (DHA)
=====================================

SAHİPLENİLEN SOKAK KÖPEĞİ ‘KAKTÜS’ İÇİN DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ

GAZİANTEP’te iş merkezince sahiplenilen ve ‘Kaktüs’ adı verilen sokak köpeğine, mekan süslenerek doğum günü kutlaması yapıldı. 

Kentte 3 yıl önce eziyet edilerek sokağa bırakılan köpek, Canlı Hayatını İyileştirme Derneği’ne teslim edildi. Burada tedavisi ve bakımı yapılan köpek, daha sonra İncilipınar Mahallesi’ndeki iş merkezi yönetimi tarafından sahiplenildi. ‘Kaktüs’ adı verilen köpek, iş merkezinin maskotu haline geldi. Yönetim, sevilen köpek için sahiplenilişinin yıl dönümünde doğum günü partisi düzenledi. ‘Kaktüs’ için özel pasta hazırlandı. Girişi süslenen iş merkezi yöneticilerinden Emine Yağmur ve bina sakinlerinin katıldığı partide pasta kesildi.

‘FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK’

Emine Yağmur, sokaktaki canlar için farkındalık oluşturmak istediklerini, bu nedenle doğum günü yaptıklarını belirterek, sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı olunmasını beklediklerini söyledi. Yağmur, herkesin sokak hayvanları için elini taşın altına koyması gerektiğini dile getirerek, “‘Kaktüs’, 9 Eylül’de hayatımıza girdi. Geldiğinde veterinerimiz, 1 yaşında olduğunu söyledi ve psikolojisi çok bozuktu. Sokağa atılmış, çok eziyet görmüştü. O günden beri bize arkadaş oldu. Bu civarda herkes ‘Kaktüs’ü tanıyor. Bu doğum gününü yapmamızın bir amacı var; aslında sokaktaki canlar için farkındalık oluşturmak istedik. Etrafımızda çok fazla iş merkezi var. Tüm iş merkezlerinin bir hayvanı sahiplenerek, iş merkezinde bulundurmasını tavsiye ediyoruz” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Kaktüs köpeğe doğum günü kutlaması
-Kaktüs için pasta kesimi
-Mumların üflenmesi
– Emine Yağmur ile röp
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Kadir GÜNEŞ-Kamera: Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA)

==========================

TARİHİ ‘BİTLİS EVİ’, KADIN ELİYLE HAYAT BULDU

BİTLİS’te, 116 yıl önce yapılan ve 2 yıl önce sahiplerince boşaltılan 2 katlı ‘Bitlis Evi’, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Bitlis Girişimci Kadınlar Derneği’nce restore edildi. 4 odalı ‘Bitlis Evi’nin, kent kültürünün tanıtımında kullanılacağı belirtildi. 

Tarihi camileri, hanları, hamamları ve evleri ile ünlü Bitlis’te, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın restorasyon çalışmaları sürüyor. Kişilere ait olan tescilli 233 sivil mimarinin korunmasına yönelik de çalışmalar yapılıyor. Kent merkezindeki Taş Mahallesi’nde, Otolar ailesince 1905 yılında yapılan, 2 yıl önce de boşaltılan 2 katlı tarihi sivil yapı için de çalışma başlatıldı. Bitlis Girişimci Kadınlar Derneği’nce hazırlanan proje, Kültür Turizm Bakanlığı’nın ‘Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım ve Uygulama Projesi’ fonu ile desteklendi. Dernek, 120 bin liralık destekle evin yıkılmaya yüz tutan bölümlerini onararak, iç dekorasyonunu yaptı. Yaşam alanı haline dönüştürülen 4 odalı evin, kent kültürünün tanıtımında kullanılacağı belirtildi.

‘BU TÜR YAPILARIN HAYAT BULMASI ÇOK ÖNEMLİ’

Bitlis Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Metin Çoban, bu tür mekanların ancak yaşam alanı haline dönüştürülerek korunabileceğini söyledi. Evin, Bitlis’in sembolik yapılarından biri olduğunu belirten Çoban, “Restorasyonu yapılan ev, Girişimci Kadın Derneği üyelerinin faaliyetlerini gerçekleştirmeleri için tahsis edildi ve artık hayat bulmuş durumda. Bitlis’teki bu tür yapıların hayat bulması çok önemli. Bu yapıların korunması ve gelecek nesillere aktarılması yönünde önemli bir girişim. Bundan sonra da eksikliklerin giderilmesi için destek bekliyoruz” dedi. 

‘BİTLİS’TE BU TARİHİ EVLER ÇOK FAZLA’

Bitlis Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Gül Göktekin de evi yaşanabilir mekan haline dönüştürdüklerini belirterek, “Çalışma yaparken çok dikkat ettik. Eskiden içinde yaşam olan Bitlislilere ait evlerde ne varsa özenle o malzemeleri kullanmaya çalıştık. Fiziksel ve yaşam tarzı olarak da bugüne taşımaya çalıştık. Bu bizim açımızdan çok güzel bir şey. Bunun bir emsal teşkil edeceğine de inanıyoruz. Bitlis’te bu tür tarihi evler çok fazla. Göç veren bir kent olduğumuz gibi geleneksel yaşam tarzlarımız da giderek değişiyor. Amacımız, bu geleneksel yaşamın unutulmamasını sağlamaktır. Ayrıca pencerelerimizin, kapılarımızın onarımdan geçirilmesi ve eksiklerin giderilmesi için de destek bekliyoruz. Burada tandır evimiz var, ekmek yapıyoruz. Çömlek atölyemiz var. Üretiyoruz. Kadınlarımız burada üreterek, emek vererek aile ekonomilerine de katkı sunuyorlar. Emeği geçenlere de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Tarihi Bitlis evinden görüntü
-Evin kapısından ve girişinden detay
-Döşenen evin bölümlerinden detay görüntüler
-Kadınların evdeki sohbetlerinden görüntü
-Evdeki objelerden görüntü
-Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Metin Çoban ile röportaj
-Bitlis Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Gül Göktekin ile röportaj
-Özel ve genel detaylar

Özcan ÇİRİŞ/ BİTLİS, (DHA)- 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!