Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ -15

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR: TÜRKİYE’YE BAĞLILIK, TARİHİN VERDİĞİ SORUMLULUKTUR (2)
 
CUMHURBAŞKANI TATAR: FEDERASYON, MEDERASYON YOK
Kütahya’nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba köyünde 740’ıncı ‘Hayme Ana Anma ve Göç Şenlikleri’ne katılan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, daha sonra Dumlupınar Üniversitesi’nde iş insanı ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantı öncesi Kıbrıs ve Türkiye ilişkilerine dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, federasyon söylemleriyle Türkiye ile olan bağların koparılmak istendiğini söyledi.
‘TÜRKİYE BİZİN ANAVATANIMIZDIR’
Türkiye’ye yürekten bağlı olduklarını ve adada federasyon kurulmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Tatar, “50 senelik federasyon görüşmeleriyle, Rumların kendilerine göre azınlık olan Kıbrıs Türklerini asimile etmek ve Kıbrıs Federal Cumhuriyeti’nin tamamıyla Avrupa Birliğine bağlanmasıyla Türkiye ile bağlarını koparmak istiyorlar. Fiili oyun bu. Çünkü Türkiye Avrupa Birliği’nde değil. Öyle bir anlaşma olsa, Türkiye Avrupa Birliği’nde olmadığı için, Türkiye’ye Kıbrıs’taki Türk askerlerinin çekilmesi lazım diyecekler. Ve Kıbrıs Türkleri ile Anadolu Türklerinin 1571 yılından beri var olan bağlarının tamamıyla koparılması ile bizleri yalnızlığa, bana göre yok oluşa kadar sürükleyecek tehlikeli bir oyun içerisine çekmek istiyorlar. Benim Cumhurbaşkanı olmam dolayısıyla, bir kere artık federasyon mederasyon yok. Çünkü biz yürekten Türkiye’ye bağlı bir halkız. Türkiye bizim anavatanımızdır” dedi.
1571’den bu yana Kıbrıs halkının Mehmetçikle beraber şehit düştüğünü belirten Tatar, şunları söyledi:
“Kıbrıs Türk halkı bu varlığını sürdürebilmedir. Bu varlığı sürdürebilmesi için de yan yana yaşayan iki ayrı devletin iş birliği içerisinde bir anlaşma olabileceğini, Türkiye’nin de desteğiyle artık bütün dünyaya duyurmaya devam edeceğiz. Zor bir süreç belki ama bizi geleceğe güvenle götürecek yegane yoldur. Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilişkileri son derece iyi olması lazım. Türkiye bizi daha iyi tanımalı. Kıbrıs, Türkiye’yi daha iyi tanımalı ve yıllardır verilen bu mücadele et-tırnak, kardeşlik ve dayanışmanın daha da pekişmesiyle Kıbrıs’ın Türkiye için ne kadar önemli olduğunu, Doğu Akdeniz’deki hakimiyetimiz için KKTC’nin güçlenerek yoluna devam etmesi gerektiğini zihinlere yerleştirerek, geleceğe umutla bakabilmek istiyoruz.”

Görüntü Dökümü
———————
-Ersin Tatar’ın gelişi
-Toplantı salonuna giriş
-Salondan detaylar
-Tatar’ın konuşması
-Salondan detaylar

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)-

==============================================

DATÇA’DA ORMAN YANGININA NÖBETÇİ EKİPTEN HIZLI MÜDAHALE 

Reklam Alanı

MUĞLA’nın Datça ilçesinde çıkan orman yangını, bölgede nöbet tutan ekipler tarafından hızlı müdahale sonucu büyümeden kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürdürülüyor. 
Yangın, saat 22.00 sıralarında Datça ilçe merkezine 15 kilometre mesafede olan kırsal Mesudiye Mahallesi Molelli mevkisindeki ormanlık alanda çıktı. Mesudiye ve Damararası mevkisinde 7 gün 24 saat esasına dayalı nöbet bekleyen yangın söndürme ekibi, dumanların yükseldiği bölgeye hızla gelerek yangına kısa sürede müdahale etti. 1 dönümlük alanda etkili olduğu öğrenilen yangın, büyümeden kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————
-Orman yangını söndürme çalışmalarından görüntüler. 

Haber – Kamera: Mehmet ÇİL/DATÇA, (Muğla), (DHA) 

==============================================

OGM’DEN MİLAS’TA YANGIN SONRASI İNŞAAT YIPILDIĞI İDDİALARINA AÇIKLAMA

ORMAN Genel Müdürlüğü, Muğla’nın Milas ilçesinde orman yangınlarının ardından ‘zarar gören arazilere inşaat yapılıyor’ iddiası ile sosyal medyada yapılan paylaşımlara ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, tepki geçen paylaşımların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.
Milas’ın Kargılı mevkisinde orman yangınında zarar gören alanlara otel yapıldığı yönünde sosyal medyada yapılan paylaşımlar tepki çekti. Bunun üzerine paylaşımlarla ilgili hafriyat firması sahibi İlbeyi Koca ve Orman Genel Müdürlüğü açıklama yaptı. Koca, “Yangının çıktığını duyduğumuzdan itibaren belediyeler ile birlikte el ele verip yangını söndürmek için elimizden gelen imkanları sonuna kadar kullandık. Tapulu bir arazinin sahibi bizden bu arazinin teraslandırılıp tekrar eski haline yani o ağaçlı haline döndürülmesi için bir çalışma talep etti. Bizde para karşılığında ordaki çalışmaları yapıp sonlandırdık. Bizim farklı düşüncelerimiz yoktur. Bu gibi düşüncelere sahip olan şahısları da biz kınıyoruz. Çünkü yangının çıkıp bittiği dönemde hiç birisi ortada yoktu. Söndükten sonra herkesin ortaya çıkıp yangına müdahale eden bu gibi insanları bu şekilde suçlayıp zan altında bırakmaları doğru değil. Yapılan paylaşımlar asılsızdır ve nefretle kınıyoruz” dedi.
Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise, “Muğla/Milas Kargılı Mevkii’nde bahse konu arazi, orman arazisi değildir. Genel Müdürlüğümüz ile ilgisi bulunmamaktadır. Vatandaşın tapulu malı olup, imar izni belediyeye aittir. Vatandaşımız, kendi mülkü olan alana, lavanta dikeceğini belirtmiştir” denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
-Yanan alanda  yapılan çalışmadan görüntüler
-Firma yetkilisi İlbeyi Koca ile röp.

Haber – Kamera: Selçuk AKBAŞ (BODRUM), Muğla, (DHA)

================================

OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI ABLA VE KARDEŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, yolun karşısına geçmekte olan Şengül Sarı (55) ve ablası Nazikar Sarı (70), otomobilin çarpması sonucu yaşamlarını yitirdi.

Kaza, akşam saatlerinde Ereğli’ye bağlı Süleymanbeyler köyünde meydana geldi. Yol kenarındaki bir restoranda çalışan çocuğunun yanına giden Şengül Sarı ve ablası Nazikar Sarı’ya, Mustafa S. yönetimindeki 67 UA 467 plakalı otomobil çarptı. Yola savrulan iki kardeş yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, iki kardeşi ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Nazikar ve Şengül Sarı, doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamlarını yitirdi.

Jandarma, otomobil sürücüsü Mustafa S.’yi gözaltına aldı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
—————-
-Kaza yeri detaylar
-Yaralıların hastaneye getirilmesi

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

=================================

KAZA SONRASI OĞLUNUN ÜZERİNDEKİ KANI SUYLA TEMİZLEDİ

ANTALYA’da, Fevzi Ak’ın kullandığı otomobil, plakası alınamayan otomobilin sıkıştırması sonucu kaza geçirdi. Kazada 2 kişi yaralandı. Fevzi Ak, vücudunun çeşitli yerlerine kan sıçrayan 3 yaşlarındaki oğlunun üzerini suyla temizledi.
Kaza, saat 21.00 sıralarında Düdenbaşı Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Fevzi Ak, 07 CFS 64 plakalı otomobiliyle Akdeniz Üniversitesi istikametinde seyir halindeyken, iddiaya göre  plakası alınamayan siyah renkli bir otomobilin sıkıştırması sonucu aracın kontrolünü yitirdi. Otomobil refüje çıktıktan sonra yan yolda durabildi. Kazayı görenler durumu hemen 112 acil çağrı merkezine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri kazada yaralanan Fevzi Ak’ın eşi Nesli Ünal Ak ile Hamdiye Tülcan’a ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla hastaneye götürdü.
ÜZERİNDEKİ KANI SUYLA TEMİZLEDİ
Yaralıların hayati tehlikesi bulunmazken, otomobilde 5 kişinin olduğu ve 3 yaşlarındaki erkek çocuğun korktuğu dikkati çekti. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde kazadan yara almadan kurtulduğu belirlenen çocuğun bacaklarına ve vucudunun çeşitli yerlerine sıçrayan kanı ise babası su ile temizledi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————
-Yaralı kadınlar detay
-Otomobil detay
-Fevzi Ak detay
-Polis ve sağlık ekipleri detay
-Fevzi Ak’ın 3 yaşlarındaki çocuğunun üzerindeki kanları temizlemesi detay
-Otomobil altındaki refüj taşı detay
-Genel detaylar

HABER-KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)

===================================================

OTOBÜS, OTOMOBİLE VE İKİ İŞYERİNE ÇARPTI, TATİL OLMASI OLASI FACİAYI ÖNLEDİ

ANTALYA’da turizm otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek otomobile çarptıktan sonra kafe ile oto tamirhanesine girerek durabildi. Kazada otobüs ve otomobilde sıkışan 3 kişi yaralandı. Pazar günü olması ve iş yerlerinin kapalı olmasından dolayı olası faciadan dönüldü.
Kaza, saat 18.30 sıralarında Kepez ilçesi Yükseliş Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Bulvar üzerinden havalimanı istikametine seyir halinde olan Uğur Efe (45) yönetimindeki 34 LFC 655 plakalı turizm otobüsü, henüz belirlenemeyen sebeple kontrolden çıktı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otobüs refüjü aşarak, karşı şeritten Akdeniz Üniversitesi istikametine seyir halinde olan Hande Aykurt yönetimindeki 07 EDV 07 plakalı otomobile çarptı. Otomobil çarpmanın etkisiyle savrulup ters dönerek refüje çıktı. Otobüs ise yol kenarında bulunan bir kafe ile oto tamirhanesine girerek durabildi.
OTOBÜS VE OTOMOBİLDE SIKIŞANLAR ÇIKARILDI
Kazayı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarla bölgeye çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. İşletmelerin duvarına çarparak durabilen otobüste sıkışan şoför Uğur Efe, itfaiye ve polis ekiplerince kurtarılırken, yaralı olarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Çarpmanın etkisiyle ters dönen ve motoru yerinden çıktıktan sonra refüj üstünde durabilen otomobilde sıkışan sürücü Hande Aykurt ve Sevgi Ekmekçi ise itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla sıkıştıkları yerden çıkarıldı.
‘AYAĞIM ÇOK AĞRIYOR, YARDIM EDİN’
İtfaiye ekiplerinin, otomobilin parçalarını makasla kestikten sonra sıkıştığı yerden çıkarttığı Hande Aykurt, “Ayağım ayağım kaldı, çok ağrıyor. Lütfen yardım edin” diye feryat etti. 
YAKINLARI GÖZYAŞI DÖKTÜ
Kazayı duyarak olay yerine gelen Aykurt’un yakınları ise büyük panik yaşayarak gözyaşı döktü. Kaza sonrası çevrede toplanan kalabalık ise ekiplerin çalışmasını zorlaştırdı. Polis ve itfaiye ekipleri zaman zaman vatandaşların bölgeden uzaklaşmasını istedi. Kaza nedeniyle Gazi Bulvarı’ndan üniversite istikameti trafiğe kapandı. Yol üzerinde uzun araç kuyruğu meydana geldi.
3 İŞYERİ VE 3 ARAÇ ZARAR GÖRDÜ
Kazada 3 işyeri ile 3 araçta maddi hasar meydana geldi. Kazayla beraber bulvar üzerinde oluşan cam kırıkları ve ağaç dallarını ise polis ekipleri süpürgeyle topladı. Otobüs ve otomobil çekici yardımıyla kaldırılırken, polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
HAFTA SONU OLMASI OLASI FACİANIN ÖNÜNE GEÇTİ
Kazanın pazar günü olması ise olası facianın önüne geçti. Otobüsün girdiği 3 işyerinin kapalı olması nedeniyle içeride kimsenin olmaması yaralanma ya da can kaybının olmasını önledi.
‘ALLAH’TAN HAFTA SONU’
Otobüsün girdiği işyeri çalışanlarından Ramazan Bakırcı, hafta sonu olduğu için iş yerinin kapalı olduğunu belirterek, “Hafta sonu olduğu için evde ailemle yemek yiyorduk. Telefonla buraya geldik. Allah’tan hafta sonu, otobüsün girdiği yerde çalışan arkadaşlarımız oluyordu, onlar olsaydı ölebilirlerdi. Ucuz atlatıldı. Allah’tan maddi hasarla bitti. İş yerimize otobüs karşı şeritten atlayarak geldi” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————
-Kaza yeri detay
-Otobüs detay
-Kazanın orta kapıdan çıkarılışı
-Ambulansa alınması
-Kalabalık detay
-Otomobil detay
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Sıkışan kadın sürücü detay
-Kadının çıkarmak için yapılan çalışma
-Kalabalık detay
-Kadının çıkarılması
-Kadının konuşması
-Ambulansa alınması
-Otobüsün girdiği iş yeri detay
-Otobüs detay
-Otobüsün zarar verdiği araçlar
-Otobüsün zarar verdiği işletmeler detay
-İş yeri çalışanı Ramazan Bakırcı röp
-Olay yerinin temizlenmesi
-Genel detaylar

HABER-KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)

============================================

NAZİLLİ’NİN KURTULUŞUNUN 99’UNCU YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

AYDIN Nazilli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında, yaklaşık 300 araç konvoy yaparak kentin dört bir yanında tur attı. 
Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlahdı. Etkinlikler kapsamında, halk oyunları ekibi Belediye Meydanı’nda gösteri yaptı. Kutlamalara katılan Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Nazillimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yılında milli ve manevi duygularımızı derinden yaşıyor ve paylaşıyoruz. İnşallah gelecek yıl pandemi olmadan daha coşkulu daha kalabalık kutlama şansımız olur. Gün boyu düzenlediğimiz etkinliklerimize katılarak bizlerin yanında olan değerli basınımıza, gazilerimize, efelerimize, engelliler derneğimize, NAZBİDOS’a, Motonaz Grubuna ve protokolümüzün kıymetli temsilcilerine ayrıca teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.  
Havai fişek gösterilerinin ardından Belediye Meydanı’ndan başlayan yaklaşık 300 araçlık konvoy, kentin dört bir yanında tur attı. Konvoya katılmayan vatandaşlar ise balkon ve pencerelerinden Atatürk posteri ve Türk bayraklarını sallayarak konvoyu selamladı. Ayrıca, vatandaşlar alkışlarla coşkulu kalabalığa eşlik etti. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————-
Detay görüntüler. 
Araç konvoyundan görüntüler. 
Araç konvoyu şehrin dört bir yanını gezerken görüntüler. 
Konvodan detay görüntüler

Haber – Kamera: Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ (Aydın), (DHA) 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!