Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 15 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AKŞENER’E TEPKİ: FATİH KİM, SİZLER KİM?

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin her konuyu siyasileştirme gayreti içinde olduğunu ancak AK Parti olarak siyasetlerini karşılarındaki vahim tabloya göre belirlemediklerini söyledi. Muhalefetin, milletin acısı üzerinde tepinerek siyaset yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için yapılan ‘Fatih Sultan Mehmet’ benzetmesine tepki göstererek, “Bunlar Fatih’in kim olduğunu anlamamış, bilmiyorlar. Tam aksine bunlar Taksim olaylarında Başbakanlık konutunun hemen karşısındaki duvara; ‘Zulüm 1453’te başladı’ yazdılar. Meral hanım, sen kimi kime benzetiyorsun? ‘1453’te zulüm başladı’ diye duvarlarımıza yazı yazanlarla aynı yolda yürüyorsun. Fatih kim, sizler kim?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğleden sonra Kahramanmaraş’a geldi. Havalimanında karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kent merkezinde kendisine sevgi gösterisinde bulunanları selamladı. Erdoğan, daha sonra Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Kahramanmaraş’a 31 Temmuz’da gelmeyi planladıklarını ancak orman yangınları nedeniyle ertelemek zorunda kaldıklarını hatırlatan Erdoğan, sel ve yangınlar nedeniyle afet bölgelerindeki vatandaşı sahipsiz bırakmadıklarını dile getirdi.

Sel ve yangın felaketini yaşayan illerin tamamının devletin gücünü, imkanlarını ve yardım elini yanında hissettiğini belirten Erdoğan, “Türkiye, sivil toplum kuruluşlarımızın olağanüstü çabalarıyla bu süreci dünyaya örnek gösterilecek başarıyla yönetmiştir. Esnafından, vatandaşına kadar hepsinin tüm tazminatlarını ödemek suretiyle bu süreci devam ettirdik. Hasar tespit çalışmaları tamamlanan afet bölgelerinde, vatandaşlarımızın zararlarını tazmin çalışmaları halen devam ediyor. Yıkılan veya ağır hasar gören binaların yerine yenilerini inşa etmeye başladık ve bir yıl içinde bunları bitirerek hak sahiplerine teslim edeceğiz. Bunu daha önce Van ve Elazığ’da da sağladık. Sel ve yangın afetine maruz kalan illerimizde de aynısını yapacağız. Hiçbir vatandaşımızı aç, açıkta, darda bırakmayacağız” diye konuştu.

‘YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ’
Sel ve yangın afetlerinin yaşandığı dönemde tek kaygılarının, muhalefetin yapılan çalışmaları desteklemek yerine siyasetin kısır tartışmalarına alet ettiğini vurgulayan Erdoğan, “Bizi iş yapmak, hizmet üretmek değil; muhalefetin yalan ve iftiralarıyla uğraşmak yoruyor. Bizi başkalarının tuzaklarından ziyade ülkemizdeki kimi çevrelerin basiretsizliği hatta gafleti üzüyor. Vatandaşlarımızın canının ve malının derdine düştüğü dönemde, muhalefet partileri acıyı paylaşmak yerine istismar peşinde koştu. Olmadık iftiralarla yetmediği yerde yalan terörüne sarılarak, insanımızın kafasını bulandırmaya çalıştılar. Afetler meselesinde de muhalefet sınıfta kalmıştır. Muhalefetin milli meseleler dahil her konuyu siyasileştirme gayreti burada da ifşa olmuştur. Bu süreçte hep birlikte yaşadıklarımız, bu ülkede halen en büyük eksikliğin yerli ve milli muhalefet açığı olduğunu göstermiştir. Siyasetimizi, elbette karşımızdaki vahim tabloya göre belirlemiyoruz. Gönlünü husumet bürümüş kifayetsizleri, çapsızlıkları ile baş başa bırakıp yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu. 

Reklam Alanı

AKŞENER’E TEPKİ
Muhalefetin, milletin acısı üzerinde tepinmeyi marifet saydığını, siyaset kurumunu kirlettiklerini ve ‘Bizans’ benzetmeleriyle milleti tahrik ve tahkir ettiğini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:

“Ne diyor? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı için kalkıp bunu Fatih’e benzetiyor. Bunlar Fatih’in kim olduğunu anlamamış, bilmiyorlar. Tam aksine ne diyor? Duvarlara yazdılar. Taksim olaylarında Başbakanlık konutumuzun hemen karşısındaki duvara yazdıkları şuydu; ‘Zulüm 1453’te başladı’. Meral hanım, sen kimi kime benzetiyorsun? Duvarlarımıza bu yazıları yazanlarla aynı yolda yürüyorsun. Gezi Parkı olaylarında, Bizans olaylarını yaşayanlarla beraber yürüyorsun. Sizin birbirinizden farkınız yok. Fatih kim, sizler kim? Varsın onlar sen-ben kavgasıyla günü kurtarmanın hesabını yapsınlar. Hiçbir endişeniz olmasın, dimdik ayaktayız. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak ülke ve millete hizmet davasından asla sapmayacağız. Bir taraftan duvarlarımızı ‘Zulüm 1453’te başladı’ diyerek kirletenler, bir diğer taraftan Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nin içine bira şişeleri ile girmek suretiyle oradan Taksim’e yürüyecekler, sen bunlarla berabersin Meral hanım, bunlarla berabersin. Bay Kemal o da yine aynı yürüyüşü yapanlardandır. Biz ise Türk siyasetinin kalitesini düşürenlere aldırmadan, 84 milyonun tamamının yaşam standartlarını yükseltmek ve huzuru için çalışmayı sürdüreceğiz.”

AK Partinin 19 yılı iktidarda olmak üzere 20 yıldır ülke ve millete hizmet yolculuğu yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşın duaları ve desteğinin kendilerine cesaret aşıladığını ve zorluklar karşısında azim, sıkıntılar karşısında ise direniş iradesini bilediğini vurguladı. Türkiye’ye yönelik operasyonların tamamında birlik ve beraberliğe sahip çıkılarak güven verildiğini ve kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlerin karşısında durulduğunu dile getiren Erdoğan, “Bu topraklarda fitne ateşini körüklemek isteyenler, karşılarında Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin ferasetini buldu. Türkiye’yi Suriyelileştirmeye çalışanlar, karşılarında birbirini Allah için seven ‘Ede’lerin dayanışmasını buldu. Birileri ‘Z kuşağı’, ‘Y kuşağı’ diyor ya hepsi burada. Kahramanmaraş etnik, mezhebi, kültürel fay hatları üzerinden yapılmak istenen tüm provokasyonlara izin vermedi, oyuna gelmedi. Sütçü İmam, geçmişte istiklale nasıl sahip çıktıysa torunları da yeni Türkiye’nin istikbal mücadelesini canları pahasına sahiplendi” dedi.

‘2023’E KADAR KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ’
AK Parti’nin toplumun tüm kesiminin ve geleceğe umutla bakan gençlerin partisi olduğuna dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

“AK Parti tüm mazlum ve mağdurların da partisidir. ‘One minute’ duruşumuz Gazzeli, Kudüslü mazlumları gururlandırdı. İşte bunun için her fırsatta AK Parti, sıradan bir parti değildir diyoruz. Bu hareketin kökleri Malazgirt’tedir, Söğüt’tedir, Dumlupınar, Sakarya, Çanakkale’dedir. Pazartesi günü Dumlupınar’dayız. AK Parti, her ne kadar 20 yıllık bir hareket olsa da kökü mazide gözü gelecekte olan bir geleneğin bugünkü temsilcisidir. Her fırsatta tarihi sorumluluklarımıza dikkat çekmemizde sebep budur. Bu gerçekleri sadece biz değil, bizden daha çok hasımlarımız biliyor. Birilerinin gözünde Türkiye hala Türklere bırakılmayacak kadar önemli, kritik bir ülkedir. Milletten umudunu kesen CHP, yalandan, iftiradan, kışkırtmadan iktidar devşirmeye çalışıyor. Partilerini satan taciz, tecavüzle yüzleşmek yerine ellerindeki kiri partimize bulaştırmaya çalışıyorlar. Başarılı olamayacaksınız. Milletimiz kuklayı da kuklacıyı da gayet iyi görüyor. Allah’ın izniyle ne biz ne de milletimiz bu oyuna gelmeyeceğiz. Etnik kimlik üzerinden mezhep, ideoloji üzerinden milletimiz arasına fitne sokulmasına izin vermeyeceğiz. Bunun için sizlerden çalışmalarını biraz daha artırmanızı istiyorum. 2023’e kadar kapı kapı dolaşacak, eserlerimizi kardeşlerimize aktaracağız.”

SİYAM İKİZLERİYLE GÖRÜŞTÜ
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kente gelişi sırasında Kahramanmaraş Havalimanı’nda siyam ikizleri Sema ve Ayşe Tanrıkulu ile bir araya geldi. Siyam ikizleriyle bir süre sohbet eden Erdoğan, hem eğitimleri hem de günlük yaşamları ile ilgili konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
-Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kahramanmaraş’ta karşılanması 

-ABONELERİMİZİN BİLGİSİNE
HABERİN HAM GÖRÜNTÜLERİNE AŞAĞIDAKİ FTP BİLGİLERİNİ KULLANARAK LOGOLU BİR ŞEKİLDE ERİŞEBİLİRSİNİZ

FTP ADRESİ: FTP://178.211.55.226

KULLANICI ADI: DHAABONE
ŞİFRE: DHA

HABER: Hasan KIRMIZITAŞ- Ömer KOÇ- Mustafa KANLI- Kadir GÜNEŞ/ KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- 

============================

BAKAN SOYLU, HAKKARİ’DE NİKAH ŞAHİTLİĞİ YAPTI

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari’de çeşitli ziyaretlerde bulunup, nikah şahitliği yaptı. 

Hakkari’ye gelen İçişleri Bakanı Soylu, Ulu Camii’nde cuma namazını kıldıktan sonra esnafı ziyaret etti. Bakan Soylu’ya Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Ali Çardakçı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, AK Parti İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, ilçe ve belde belediye başkanları ve partililer eşlik etti. Belediyenin ek binasına geçen Bakan Soylu, Perihan Babat ve Şenol Oral çiftinin Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık tarafından kıyılan nikahının şahitliğini yaptı. Soylu, ömür boyu mutluluklar dilediği çifte, birbirlerini sevmeleri ancak anne ve babalarını daha çok sevmeleri öğüdünde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
– Bakanın esnaf ziyaretinde bulunması 
– Nikahtan görüntüler

HABER: Mehmet ÖZKAN/ HAKKARİ, (DHA)- 

====================================

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: AFGANİSTAN’DA 4 BİN CİVARINDA VATANDAŞIMIZ KENDİ İSTEKLERİYLE KALDI

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan’da 4 bin civarında Türk vatandaşının kendi istekleriyle kaldığını ve dönmek istediklerinde getirebileceklerini belirtip, “Bazı işçilerimiz ve firmalarımız kalmak istedi. Biz bunlara riskleri samimi ve şeffaf bir şekilde anlattık. Yarın gelmek isterseler, onları getiririz. Nasıl salgının ilk aylarında bütün dünyada 100 bin vatandaşımızı hiç şova dönüştürmeden ülkemize getirdiysek Afganistan’daki vatandaşlarımız da dönmek isterse getiririz” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir’e geldi. Valilik bahçesinde Vali Erol Ayyıldız, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ve Emine Nur Günay ile diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan Çavuşoğlu, Vali Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti. Cuma namazını Reşadiye Camii’nde kılan Çavuşoğlu, esnafı dolaşarak sohbet etti.

Bakan Çavuşoğlu, ziyaretlerinin ardından otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Dış politika değerlendirmesi yapan Çavuşoğlu, Afganistan’da bu yıl 570 bin kişinin yerinden edildiğini söyledi. Çatışmalar nedeniyle birçoğunun komşu ülke sınırlarında olduğunu anlatan Çavuşoğlu, “Afganistan şu ana kadar bu yıl için 570 bin kişi yerinden edilmiş durumda. Birçoğu komşu ülke sınırlarında şu anda. Çatışmalar maalesef giderek artıyor. Bugün dünyada 2 milyon insan çatışma bölgelerinde yaşıyor. Bir çatışmanın yansımalarının neler olduğunu yanı başımızda birçok ülkede yaşandığı için en iyi biz biliriz” dedi.

‘4 BİN VADANDAŞIMIZ HALA AFGANİSTAN’DA’
Türkiye’nin Afganistan’dan çekilme sürecini anlatan Bakan Çavuşoğlu, 4 bin kadar Türk vatandaşının kendi istediğiyle Afganistan’da yaşamaya devam ettiğini belirtip, şöyle konuştu:

“Rusya, Çin gibi birçok ülkenin komşu ülkelerin, bazı körfez ülkelerinin kaldığı yerde, bu kadar firmamızın hala aktif olduğu yerde, o kadar okulumuzun olduğu yerde bizim pılımızı pırtımızı toplayıp çıkmamız doğru mu? Doğru değil. Havaalanını biz işletmek istedik, sadece NATO’nun veya başka ülkelerin değil o günkü hükümetin bizden talebi vardı. Ülkenin kendisi yazılı bir şekilde talep etti. Meclis’teki süreci tam işletecektik, ondan sonra Taliban ülkeyi ele geçirdi. Şimdi tahliyelerimiz de yaptık, yeni durumda askerlerimizin kalması için bir sebep kalmadı Biz de çekildik, şimdi havaalanının işletilmesi için bu sabah Katar Dışişleri Bakanı da Ankara’da misafirimdi. Katar ile beraber hangi şartlarda olacağını konuşuyoruz ama burada şartlarında oluşması gerekiyor. Daha orada 4 bin civarında vatandaşımız var, bazı işçilerimiz ve firmalarımız kalmak istedi. Biz bunlara riskleri samimi ve şeffaf bir şekilde anlattık. Yarın gelmek isterseler onları getiririz. Nasıl salgının ilk aylarında bütün dünyada 100 bin vatandaşımızı hiç şova dönüştürmeden ülkemize getirdiysek Afganistan’daki vatandaşlarımızda dönmek isterse getiririz. Yarın bir tahliye ihtiyacı olursa, havaalanı şu anda, tahliye uçuşları ve insani yardımlar için bazı uçuşların olduğu ama her şeyin tam yoluna girmediğin söylemek isterim. Her ülkenin gücü olduğu gibi bizim de gücümüz var. Ülkemizin gücünü hafife almayalım. Askeri gücümüz de var, yumuşak gücümüz de var ama bunun harmanlanmasını çok iyi yapmamız gerekiyor.” 

‘TÜRKİYE ARTIK OYUN KURUCU BİR ÜLKE’
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, artık Türkiye’nin ‘oyun kurucu’ bir ülke haline geldiğini söyledi. Türkiye’nin olmadığı hiçbir platformun gerçekçi olmadığını belirten Çavuşoğlu, “Biz şu anda çok farklı bölgelerde artık oyun kurucu bir ülkeyiz. Oyun kurucu olmak önemlidir, başkalarının kurduğu masada değil, bizim de içinde olduğumuz masada oyunların kurulması lazım. Oyun kurmak kadar oyunu bozmak da önemlidir. Özellikle menfaatlerimize yönelik oyunlar kuruluyorsa, Doğu Akdeniz’de denediler, şimdi değişik platformlardan bahsediyorlar. Bu platformların hiçbirinin geçerliliği yok. Türkiye’nin olmadığı hiçbir platform gerçekçi değildir. Hangi projeden bahsederseniz, bahsedin. Türkiye’nin iş birliği şarttır. Türkiye üzerinden geçmeyen hiçbir proje gerçekçi değildir. Bizim bu kurulan oyunları da Doğu Akdeniz ve Ege’de nasıl bozduğumuzu tüm dünya gördü” diye konuştu.

‘TÜRKİYE, KIRIM TATARLARININ YANINDA’
Bakan Çavuşoğlu, her zaman Kırım Tatarlarının yanında olduklarını ve bunu eylem ile söylemle de gösterdiklerini söyledi. Türkiye olarak Kırım ilhakını hiçbir zaman tanımadıklarını kaydeden Çavuşoğlu, “Kırım meselesinde öncü ülkelerden bir tanesiyiz. En son Kırım Konferansı’na katılarak, Türkiye olarak Kırım Tatarlarının yanında olduğumuzu bir kere daha söylem ve eylemlerimizle gösterdik. Kırım ilhakını hiçbir zaman tanımadık, bundan sonra da tanımayacağız. Kırım tatarlarının haklarını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz” dedi. 

Bakan Çavuşoğlu’nun sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantı soru-cevap olarak basına kapalı devam etti.

Görüntü Dökümü:
-Bakanın karşılanması
-Valilik ziyareti
-Cami bahçesindeki görüntüsü
-Toplantı salonu
-Bakan Çavuşoğlu detay
-Toplantıya katılanlar
-Çavuşoğlu’nun konuşması
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Caner AKSU/ESKİŞEHİR,(DHA)-

====================================

ÇÖP KAMYONU, SEYİR HALİNDEYKEN ALEV ALDI

ZONGULDAK’ın Alaplı ilçesinde, seyir halinde yanmaya başlayan çöp kamyonu paniğe neden oldu.

Olay, öğle saatlerinde Alaplı-Ereğli yolunda meydana geldi. Alaplı Belediyesi’ne ait çöp kamyonu, yolda seyir halindeyken yanmaya başladı. Diğer sürücülerin haber vermesiyle kamyon kasasından dumanları fark eden şoför, kamyonu Gülüç Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait şantiyeye çekti. Haber verilmesiyle gelen itfaiye ekipleri, çöp kamyonunda ki çıkan yangını söndürdü. Kamyonun seyir halindeyken yanma ve söndürülme anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü
-Yanan çöp kamyonu, kamyonun trafikte ilerlemesi
-Kamyonun şantiyeye girmesi
-Vatandaşların ve şantiye çalışanlarının hortumlarla müdahalesi
-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi 
-Detaylar

Haber: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

============================

BOLU’DA METRUK BİNALARDA UYUŞTURUCU DENETİMİ

BOLU’da, polis ekipleri okulların yakınlarında bulunan metruk binalarda narkotik köpeği ‘Sezar’ ile uyuşturucu madde kullananlara yönelik denetim yaptı.

Bolu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, okul yakınlarında uyuşturucu kullanımını önlemek amacıyla uygulama yaptı. Uygulama kapsamında ekipler, kentte bulunan okulların yakınlarında bulunan metruk binalara girdi. Narkotik köpeği ‘Sezar’ın da katıldığı çalışmalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Denetimlerden görüntüler
-Ekiplerin metruk binalara girmeleri
-Köpekli aramalar
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!