Reklam Alanı
Reklam Alanı

Irak’ın kuzeyinde PKK’ya havadan ve karadan operasyon (5)

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

AKAR, OPERASYONU HAREKAT MERKEZLERİNDEN YÖNETTİ
Milli Savunma Bakan’ı Hulusi Akar ve komuta kademesi, Irak’ın kuzeyinde teröristlere yönelik ‘Pençe- Şimşek’ ve ‘Pençe- Yıldırım’ operasyonlarını harekat merkezlerinden yönetti. Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ve TSK’nın komuta kademesi ile ilk olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’nde operasyonları sevk ve idare etti. İlk aşamada belirlenen bölgelere yönelik hava harekatına ilişkin görüntüleri izleyen Akar, bu sırada komuta kademesi ve askerle beraber iftar da yaptı. Akar, daha sonra harekat merkezindeki komuta kademesi ve askerlere hitap etti. Akar, Türkiye’ye yönelik hesapları olanların bu hesaplarını bozmanın boyunlarının borcu olduğunu belirtti. Akar, askerlerin harekat merkezindeki rolünün ve yaptığı işlerin çok önemli olduğunu vurguladı.
KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI’NA GEÇTİ
Akar, daha sonra operasyona ilişkin hava hücum harekatını takip etmek üzere Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’ne geçti. Burada operasyonlara katılan birlik komutanlarıyla video konferans yöntemiyle görüşerek talimatlarını veren Akar, operasyonlara katılan askerlere başlarılar diledi. Irak’ın kuzeyindeki Metina ve Avaşin- Basyan bölgelerine yönelik Pençe operasyonları planlandığı gibi sürdürülüyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!