Reklam Alanı
Reklam Alanı

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü coşkuyla kutlandı (3)

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ANKARA’DAN YOLA ÇIKAN GÖNÜLLÜ BİSİKLETÇİLER İZMİR’E ULAŞTI
Türkiye’nin dört bir yanından 30 gönüllü bisikletçi Ankara’dan başlattığı bisiklet turunu, bugün İzmir’de tamamladı. Büyük taarruzun gerçekleştiği topraklardan bisikletle geçerek 9 Eylül günü İzmir’e ulaşan ekibin turu toplamda 19 gün sürdü. 1150 kilometrelik yolu bisikletle geçen ekip, Afyonkarahisar Belediyesi’nden teslim aldıkları Türk bayrağını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e verdi. Soyer de Türk bayrağını öperek teslim aldı.
Gönüllü bisikletçilerden Osman Kutlu, “Ankara’dan yola çıkarak savaş alanlarını takip ederek İzmir’e geldik. Ordumuzun geçtiği yerlerden aynı gün aynı saatte geçiyoruz. Aynı yerlerde çadırlarda konaklayarak ve şehitliklerde anma törenleri yaparak İzmir’e ulaştık. Amacımız hem şehitlikleri ziyaret etmek hem de Büyük Taarruz’u yerinde ve doğru şekilde anlatmak” dedi.
SÜVARİ BİRLİKLERİNE İLGİ
İzmir’in kurtuluş etkinlikleri kapsamında Süvari Birlikleri, Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na yürüdü. İzmirliler cep telefonuyla o anları fotoğraflayıp askerleri alkışladı.
TÜRK PİLOTLARI NEFES KESTİ
Daha sonra Türk pilotları İzmir semalarında gösteri düzenledi. Genel Havacılık Uçakları ve İzmir kulüplerinin selamlama uçuşunun ardından Hürkuş gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Solo Türk ve Türk Yıldızları da performanslarıyla nefes kesti. Jandarma Çelik Kanatlar gösterisi ile Polis Havacılık’ın ‘Üzüm Salkımı’ etkinliği de beğeniyle izlendi.
Sahil Güvenlik Arama Kurtarma’nın ‘Selamlama’ ile Çelik Kanatlar’ın  ‘Zeybek’ gösterisi de ilgi çekti.
Öte yandan gösterileri Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile binlerce İzmirli izledi.

Eda Ebru NANECİ – Kadir ÖZEN /İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!