Reklam Alanı
Reklam Alanı

Kağıthane’de 7 bin 392 sokak hayvanının tedavi ve muayenesi yapıldı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İSTANBUL, (DHA) – Kağıthane Belediyesi sokak hayvanlarının yaşam kalitelerini arttırmak adına bir dizi projeyi hayata geçirdi. Türkiye, Hayvan Hakları Yasası’nın Meclis’e gelmesini konuşurken, Kağıthane’de buna paralel olarak belediye tarafından sokak hayvanları yararına birçok proje hayata geçirildi.

Belediye ekipleri sokak hayvanlarını kışın soğuğundan, yazın sıcağından korumak adına 671 adet yeni kedi ve köpek evleri konumlandırırken her gün 250 farklı besleme noktasına mama ve su bırakıyor. Ayrıca 2256 hayvan severe mama desteğinde bulunuldu. Türkiye’de çok az belediyede var olan Hayvan Ambulansı da tam donanımlı hale getirildi.

Belediye’ye bağlı veterinerlik ekipleri 18 ayda sokak hayvanlarının 7 bin 392’sini tedavi ve muayene, 1.821’ini kısırlaştırma ve numaralandırma, 5 bin 348’ini kuduza karşı aşılama yaptı. Muayene ve tedavisi tamamlanan tüm sokak hayvanlarını yeniden yaşadığı doğal ortamına geri bırakırken, 96’sı sahiplendirildi.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin hayvan severlere, Kağıthane’ye tam teşekküllü bir hayvan rehabilitasyon merkezinin yapılacağı müjdesini verdi. Başkan Öztekin ‘Can Dostlar Ofisi’ adını alacak yeni rehabilitasyon merkezinin yerinin Arıcılar Mevkii olacağını söyledi. Proje taslağı tamamlanan Can Dostlar Ofisi, yakında temeli atılıp yıl içinde hizmete sunulacak.

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!