Reklam Alanı
Reklam Alanı

Kılıçdaroğlu: AYM’nin kararlarını eleştirebiliriz; ama korunması önemli (2)

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

Kılıçdaroğlu: AYM’nin kararlarını eleştirebiliriz; ama korunması önemli (2)

OTİZM VAKFI’NI ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Otizm Vakfı’nı ziyaret etti. Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Çayan’dan bilgi alan Kılıçdaroğlu, tesisin içinde gezi yaptı. Vakıf bünyesinde yapılan çikolatalardan tadan Kılıçdaroğlu, daha sonra piyano çalan otizmli bir çocuğu dinledi. Ahşap boyaması yapan otizmli çocuklarla da sohbet eden Kılıçdaroğlu daha sonra, çocuklar ve aileleriyle fotoğraf çekildi. Kılıçdaroğlu ziyaretinin sonunda balon uçurdu ve vakfın defterini imzaladı.

Gazetecilere açıklamalarda da bulunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Aslında büyük sorunlar var. En büyük sorun kaynak yetersizliği, çocukların iyi eğitilmesi lazım. Haftada 40 saat eğitim alması gerekiyor bu çocukların ama haftada 2 saat eğitim alıyorlar, bu çok az. Otizm, Türkiye genelinde oldukça yaygın. Ailelerin hepsi yeterli kaynak sağlandığı takdirde çocuklarının iyi bir eğitimden geçebileceğini ifade ediyorlar. Her çocuğun farklı bir özelliği var bazılarının yetenekleri müzik gibi resim gibi ama bunlar eğitimle keşfediliyor. Dolayısıyla bugün Otizm Farkındalık günü. Hepimizin sosyal devletin gereğini yetirmek için çaba harcamamız gerekiyor. Bunun iktidarı muhalefeti olmaz. Sonuçta bu çocuklar bizim evlatlarımız. Evlatlarımızın çok iyi eğitim görmesi lazım. Topluma kazandırılması lazım, onlara iş olanakları sağlanması lazım. Onların sigortalı çalışmaları gerekiyor.”

-ANKARA (DHA)

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!