Reklam Alanı
Reklam Alanı

Küre Dağları Milli Parkı’nda tarla lavinyası tespit edildi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA)- BARTIN- Kastamonu sınırlarındaki 37 bin hektarlık Küre Dağları Milli Parkı’nda ‘tarla lavinya çiçeği’ tespit edilerek, Türkiye florasına kaydedildi.
Küre Dağları Milli Parkı’nda devam eden fauna flora çalışmalarında, Küre Dağları Milli Parkı Müdürlüğü’nce Kastamonu’da Pınarbaşı Valla Kanyonu’nun üst bölgesindeki Kerte mevkisinde ‘tarla lavinya çiçeği’ (knautia arvensis) tespit edilerek, Türkiye florasına kaydedildi. Bartın Üniversitesi Ulus Meslek Yüksekokulu Ormancılık Programı öğretim görevlisi Dr. Bilge Tunçkol, Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü mühendisi Hasan Yaşayacak ve Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi’nden Prof. Dr. Necmi Aksoy tarafından bitki türü ile ilgili hazırlanan bilimsel yazı, ‘Botanikai Közlemenyek’ adlı Macaristan dergisinde yayımlandı.
Tarla lavinyası, koyu mavi çiçekleri, zarif görünüşü ile çiçekçilikte kullanılıyor. Avrupa’da, Balkanlar’da, Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan ve Ermenistan’da geniş yayılım alanına sahip tarla lavinyasının Türkiye’de de yayılışının bulunduğu da belirlenmiş oldu.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!