Reklam Alanı
Reklam Alanı

Madencilikte yeni dönem; e-Maden

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ANKARA, (DHA)- ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından geliştirilen ‘e-Maden’ sistemi ile madencilikte yapılan tüm işlemlerin dijitalleştiği belirtildi. 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye’de madencilikte yapılan tüm işlemler, ‘e-Maden’ sistemi ile dijitalleşti. MAPEG tarafından geliştirilen ‘e-Maden’ sistemi, madencilikle ilgili tüm işlemleri tek yerden sonuçlandırıyor. E-Devlet üzerinden girilen, işlemleri çok daha hızlı ve güvenli hale getiren ‘e-Maden’ ile yapılan işlemler 4 milyonu aştı. 2020 yılında tam kapasite çalışmaya başlayan ‘e-Maden’ üzerinden hizmet alarak işlemlerini hızla sonuca ulaştıran kişi sayısı ise 30 bine ulaştı. Covid-19 salgını döneminde madencilere uzaktan işlem imkanı veren ‘e-Maden’ sayesinde madencilik sektörü hızını salgında da kesmedi. Bireysel işlemlerin yanında kurum ve şirketlerin de aktif olarak kullandığı ‘e-Maden’den yararlanan ruhsat sahibi madenci sayısı 18 bin olurken, sistemi kullanan tüzel kişi sayısı da 3 bini aştı. Çalışmaya başladığı günden bu yana 4 milyon e-sevk fişi, 3 bin 500 maden ruhsatı, 1800 işletme izni ‘e-Maden’ üzerinden sonuca ulaştı. Madencilerin uzun kırtasiye süreci sonucu gerçekleştirdikleri 2 bin 500 maden ruhsat başvurusu ve birçok farklı konudaki 6 bin 500 talep de ‘e-Maden’ ile kağıt olmadan yerine getirildi.
EĞİTİM VE SINAVLARI DA DİJİTALLEŞTİ
Geliştirilen yazılımlarla birçok farklı hizmet verebilen ‘e-Maden’ sistemi ile geçen yıl 2 bin 260 kişi çevrim içi eğitim aldı. Uzaktan gerçekleştiren eğitim sonunda sertifika almak için girilen daimi nezaretçi ve yetkilendirilmiş tüzel kişi sınavları da sistem üzerinden başarıyla gerçekleştirildi. Madencilikte kesintisiz insan kaynağı için büyük yükü omuzlayan sistemle eğitim süreçleri daha da etkin ve hızlı hale geldi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!