Reklam Alanı
Reklam Alanı

Mardin’de kırsal mahallelerde yüz yüze eğitim başladı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), (DHA)- MARDİN’de kırsal mahallelerdeki okullarda, öğrenci ve öğretmenler koronavirüs tedbirleri altında uzun süre sonra yüz yüze eğitime başladı. Şehit oğlunun adının verildiği okulu ziyaret edip, öğrencileri gören Uzman Çavuş Serdar Temelli’nin babası Ahmet Temelli, oğlunun isminin yaşatılmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitim, kırsal mahalle ve köy okullarında bugün başladı. Derik ilçesine bağlı kırsal Bozbayır Mahallesi’nde Şehit Uzman Çavuş Serdar Temelli İlk ve Ortaokulu’nda da öğrenciler, koronavirüs tedbirlerine uygun olarak sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına göre ateşleri ölçülerek içeri alındı. Öğrenciler ve öğretmenler uzun süre sonra tekrar bir araya gelmenin heyecanını yaşadı. 
ŞEHİT BABASI OĞLUNUN ADININ VERİLDİĞİ OKULA GELDİ
Her iki okula da ismi verilen ve 28 Eylül 2020’de Irak’ın Kuzeyi Pençe Harekat bölgesinde teröristler tarafından tuzaklanan mühimmatın patlaması sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Çavuş Serdar Temelli’nin babası Ahmet Temelli, oğlunun mezarını ziyaret edip, dua ettikten sonra okula geldi. Temelli, oğlunun isminin yaşatılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Kırsal Bozbayır Mahallesi Muhtarı ve şehit Uzman Çavuş Serdar Temelli’nin amcası Hamdullah Temelli de öğrencilerin tekrar yüz yüze eğitime başlamasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Temelli, “Devletimizin her zaman yanındayız. Şehidimizin yaşadığını hissediyoruz. Gara’da terör örgütü PKK’lılar tarafından şehit edilenlere de Allah’tan rahmet, ailelerine de baş sağlığı diliyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun” dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Reklam Alanı

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!