Reklam Alanı
Reklam Alanı

Muş’un 2045 rakımdaki köyünde tipi ve fırtına eksik olmuyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

MUŞ’ta, merkeze 50 kilometre uzaklıktaki Gündoğan köyünde, kar yağışı, tipi ve fırtına hiç eksik olmuyor. Köyde zorlu bir yaşam süren vatandaşlar, mecbur kalmadıkça evlerinden dışarı adım atmıyor.
         
Muş’ta ilkbahar mevsimi yaşanırken, yüksek kesimlerde ise kış hüküm sürüyor. Hava sıcaklığı kent merkezinde mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, yüksek rakımlı köylerde ise zorlu kış mevsimi sürüyor. Deniz seviyesinden 2 bin 45 metre yükseklikteki Gündoğan köyünde, kar yağışı, tipi ve fırtına hiç eksik olmuyor. Köyde zorlu bir yaşam süren vatandaşlar, mecbur kalmadıkça evlerinden dışarı adım atmıyor. Tipi ve fırtına nedeniyle yolu sürekli ulaşıma kapalı olan Gündoğan köyünde İl Özel İdaresi ekipleri karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yılın büyük bir bölümünü kar altında geçirdiklerini söyleyen köy halkı, ova köylerinde bahar yaşanırken, köylerinde kar yağışının yanı sıra tipi ve fırtınaya rağmen zorlu bir yaşam sürdüklerini belirttiler.
        
Yaşam sürdürdüğü Gündoğan köyünde kar yağışı, tipi ve fırtınanın hiç eksilmediğini söyleyen Mahmut Güler, “Köyümüzde yılın 9 ayı kar var. Köyde baharı görmüyoruz. Şehrin ova köylerinde 3- 4 ay kış yaşanırken, bizim burada kış, fırtına, tipi hiç eksik olmuyor” dedi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Gündoğan Köyünden detaylar
-Karda yürüyen çocuklardan detaylar
-Kar temizliği yapan köylüden detaylar
-Köylü Mahmut Güler RÖP.
-Köydeki hayvanlardan detaylar
-İş makinesinin köydeki çalışmasından detaylar

Haber ve Kamera: Muhammed Sami MARAL/MUŞ, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!