Reklam Alanı
Reklam Alanı

Otizmli oğlu için atık malzemelerden salıncak yaptı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

KARS’ın Arpaçay ilçesine bağlı Değirmen Köprü köyünde yaşayan, daha önce otizmli oğlu için yaptığı ‘Sen sabret oğlum Allah büyüktür’ isimli beste ile herkesin takdirini toplayan Ercan Tuncer (50), bu kez de oğlu Sercan (6) için atık malzemelerle salıncak yaptı. Otizmli çocukların enerjilerini tüketmesi için spor yapması ve özel eğitim alması gerektiğini söyleyen Tuncer, “2 Nisan Otizm Farkındalık Günü. Bulunduğumuz yerde bu gibi imkanlara kavuşamıyoruz. Benim atık malzemelerle yaptığım salıncak onun sadece ağlama krizlerini önlüyor” dedi.

Arpaçay ilçesi Değirmen Köprü köyünde yaşayan çiftçi Ercan Tuncer, daha önce otizmli oğlu Sercan ve tüm otizmli çocuklar için  ‘Sen sabret oğlum Allah büyüktür’ isimli bir beste yaptı. Beste büyük beğeni toplarken, Tuncer şimdi de oğlu için Kars çöplüğünden topladığı atık malzemelerden salıncak yaptı. Köylerinde çocuklar için eğlence alanları olmaması nedeniyle oğlunun enerjisini atması için salıncağı evinin bahçesine kuran Ercan Tuncer, otizmli çocuklar için özel oyun alanları olduğunu duyduğunu ancak kendisinin böyle bir şey yapmasına imkanı olmadığını söyledi. 

‘ÇOCUĞUMUN EĞLENMESİ VE ENERJİSİNİ ATMASINI İSTEDİM’

Bugünün Otizm Farkındalık Günü olduğunu hatırlatan Tuncer, “Otizmli bir çocuğum var ve kendi çabamla derme çatma da olsa çöpten bulduğum malzemelerle bir kaynakçının da desteği ile salıncak yaptım. Kars’a gitmiştim çöpten oturak buldum onu köye getirdim ve bunu çocuğumun istifade edebilmesi için nasıl yapabilirim dedim. Yaz olduğunda çocuğum hiç olmasa dışarıda ilgisini çeksin diye bunu yaptım. Evimizin önü toprak zemin ve oldukça da kötü. Onun için çocuk düştüğü zaman yaralanmaması için onlara özel bir zemin yapılır ve kaykay da konulursa çok iyi olur. Hiç olmazsa çocuğum okuldan, eğitimden döndükten sonra evimin bahçesinde eğlendireyim o da enerjisini atsın. Bulunduğumuz yerde bu gibi imkanlara kavuşamıyoruz. Benim atık malzemelerle yaptığım salıncak onun sadece ağlama krizlerini önlüyor” diye konuştu. 

‘EL BİRLİĞİ İLE MÜCADELE ETMELİYİZ’

Otizmli oğluna yazdığı türkünün haber olmasından sonra birçok destek telefonu aldığını ifade eden Tuncer, arayanların otizm konusunda bilgi verdiklerini söyledi. Tuncer, “Herkese çok teşekkür ediyorum. İmkanlarımız doğrultusunda neler yapıyoruz nasıl yaşıyoruz bunları da dile getirdik. Bu konular kapalı kalmamalı. Hepimizin el birliği ile mücadele etmesi gerekiyor. Bu çocuklarımızı topluma kazandırmamız lazım. Yarın biz olmadıktan sonra bunların halleri ne olacak. Onun için şimdiden bir önlemini alalım ki yarın da ‘eyvah’ etmeyelim” dedi. 

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Otizimli çocuk Sercan’ın camdan dışarıyı seyretmesi
-Salıncaktan genel ve detaylar
-Ercan Tuncer’in konuşması
-Bahçeden ve zeminden detaylar
-Otizmli çocuk Sercan’ın Atatürk’ün fotoğrafını öpmesi
-Ev içinden detaylar
-Salıncaktan detay

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!