Reklam Alanı
Reklam Alanı

Resulayn’da elektrik protestosu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ali LEYLAK-Ömer ŞULUL/RESULAYN (Suriye), (DHA)- ŞANLIURFA’nın Ceylanpınar ilçesine sınır komşusu olan Suriye’nin Resulayn kentinde halk, elektrik kesintileri nedeniyle eylem yaptı.
Elektrik ve su sorununun yaşandığı Barış Pınarı bölgesine rejimin yeterli elektrik sağlamadığı ve gerekli tamiratları gerçekleştirmediği için bölgeye istenilen seviyede su verilemediği bildirildi. 
Barış Pınarı Harekatı ile terör unsurlarından arındırılan Suriye’nin Resulayn bölgesinde PKK/YPG ve Esad rejimini protesto eden yaklaşık 300 kişi, cuma namazının ardından eylem düzenleyerek yaklaşık aydır devam eden elektrik kesintisine tepki gösterdi. Yaşanan kesintiler dolayısıyla zor günler geçirdiklerini ifade eden bölge halkı, sorunlarını dile getirmek için ellerinde Esad ve PKK/YPG aleyhine dövizler taşıyarak, bölgeye enerji verilmesini istedi. Yerel polis kuvvetlerinin güvenlik önlemi aldığı eylemde kent meydanında toplananlar, 250 bin nüfusun elektrik ve susuz kaldığını söyledi. Açıklama yapan kalabalık olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!