Reklam Alanı
Reklam Alanı

Reyhanlı’da besicilere sahada ‘sürü yöneticiliği’ kursu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay), (DHA)- HATAY’ın Reyhanlı ilçesinde 32 kursiyere, bilinçli hayvan yetiştirmelerini sağlamak amacıyla ‘sürü yöneticiliği’ kursu verildi.
Reyhanlı Halk Eğitim Merkezi’nce, besicilerin daha bilinçli şekilde hayvan yetiştirmelerini sağlamak amacıyla açılan sürü yöneticiliği kursuna 32 kişi katıldı. Kursa katılanlara teorik eğitimin dışında sahada da eğitim verildi. Usta öğretici Süleyman Şanverdi, kursiyerlere hayvan yetiştirilmesi, beslenmesi, bakımı ve meralara götürülüp getirilmesi konularında detaylı bilgi verdi.
Reyhanlı’da yetiştirilen hayvanların özellikleri hakkında da ayrıntılı bilgiler veren Şanverdi, “Yöremizde tercih edilen koyunlar daha çok ‘ivesi’ ırkıdır. Keçi yetiştiriciliğinde ise Halep, Şam keçisidir. Nadiren ‘Malta keçisi’ ırkı da görülür. Bunların tercih edilme sebebi hem süt ve hem oğlak verimliliğidir. Koyun açısından ise kuzulama dönemi ile süt ve et verimliliği açısından ivesi ırkı kombine ırk olarak diğer ırklara göre daha verimlidir” dedi.
Şanverdi, kursiyerlerin sahada aldıkları eğitimle daha bilinçli sürü yöneticiliği yapabilme imkanı bulduklarını, devletin verdiği hibe programlarından yararlanabileceklerini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!