Reklam Alanı
Reklam Alanı

Şırnak’a 1 haftada 40 bin fidan

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Şırnak’a 1 haftada 40 bin fidan

 

ŞIRNAK Valisi Ali Hamza Pehlivan, 1 hafta içinde kente 40 bin fidan dikildiğini, yıl sonuna kadar ise bu sayıyı 100 bine çıkaracaklarını söyledi.

Orman İşletme Müdürlüğü ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle Şırnak’ın Cudi Dağı bölgesinde ‘AÇSHB Mercan Ormanı’ oluşturuldu. Etkinliğe Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkan Vekili Abdullah Umut Cihan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Doğa Koruma ve Milli Parklar 3’üncü Bölge Müdürü Ahmet Çiçek, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Akçam ve çok sayıda kişi katıldı. Koronavirüs tedbirlerine dikkat edilen etkinlikte, 1000 fidan dikilirken, kişilerin isimlerinin yazıldığı olduğu kartlar asıldı.

Vali Pehlivan, ‘Orman Haftası’ kapsamında 40 bin fidanı toprakla buluşturduklarını, hedeflerinin ise yıl sonuna kadar bu rakamı 100 bine tamamlamak olduğunu söyledi. Cudi Dağı’nın bitki ve hayvan çeşitliliği bakımından önemli alan olduğunu anlatan Pehlivan, bölgede ağaçlandırma faaliyetlerini sürdüreceklerini kaydetti. Vali Pehlivan, “Ağaçlar hem ülkemiz hem dünya için önemli, yaşam kaynağı. Ne kadar çok yeni ağacı, fidanı ormana kazandırırsak o kadar kazançlı çıkarız. Şırnak’ta, bu anlamda ormancılık faaliyeti her geçen gün ivme kazanarak devam ediyor. Bu hafta itibarıyla 40 bin fidan, yıl sonuna kadar hedefimiz ise 100 binin üzerine çıkmak. Şu an içinde bulunduğumuz coğrafyada bir tarafımız Cudi. Cudi Dağı, bitki ve hayvan çeşidi bakımından çok zengin. Orası hem tarihi bir bölgemiz. Nuh’un gemisinin oturduğu Sefine bölgesini barındırıyor. Bununla beraber tarihi derinliği birçok medeniyetin izlerini taşıyor. Endemik bitkilerden diğer bitki türlerine, hayvan çeşitliliğine kadar orası müthiş bir zenginlik ortaya koyuyor” dedi.

Görüntü Dökümü
———
Fidan dikim alanı
Fidanların dikilmesi
Vali Pehlivan’ın açıklaması
Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, (DHA)
 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!