Reklam Alanı
Reklam Alanı

Telefonla dolandırıcılığa 2 tutuklama

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Deniz TOKAT/DENİZLİ, (DHA)- DENİZLİ’nin Acıpayam ilçesinde, telefonla aradıkları İbrahim Ö.’yü (65), kendilerini polis olarak tanıtıp, ‘Adınız cinayete karıştı’ yalanıyla kandırarak 70 bin lira değerinde para ve değerli eşyalarını aldığı öne sürülen 4 kişi yakalandı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 2’si tutuklandı.
Acıpayam’da yaşayan İbrahim Ö., telefonla arayan ve kendini polis olarak tanıtan kişinin ‘Adınız cinayete karıştı, öldürülen kadının altın ve paraları sizin evde gelen polis memura teslim edin’ sözüyle tedirgin oldu. Evine gelen kişiye 2 bilezik ve 50 bin TL’sini veren İbrahim Ö., bir süre sonra dolandırıldığını fark edince şikayetçi oldu. Jandarma ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) şüphelilerin Galip K. (36), Metin Y. (36) Cemal G. (35) ve Bilal G. (40) olduğunu tespit etti. Altınların bir kuyumcuda bozdurduğunu belirleyen jandarma, düzenlenen operasyonla şüphelileri kaldıkları evlerde yakalayarak gözaltına aldı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Galip K. ve Metin Y. tutuklandı. Diğer şüphelilerse, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Şüphelilerin altınları kuyumcuda bozdurma anları, iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Aynı yöntemle daha önce de dolandırıcılık yaptıkları belirlenen şebekenin elebaşı olduğu belirtilen Metin Y.’nin 11 ayrı suç kaydının bulunduğu, yurt dışında yaşayan Türklere yönelik de dolandırıcılık olaylarına karıştığı ifade edildi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!