Reklam Alanı
Reklam Alanı

Yüksekova’da besicilerin zorlu kış mesaisi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA,(Hakkari)-(DHA)- HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde kış mevsimiyle beraber besicilerin kış meaisi de zorlu geçiyor. Dondurucu soğuklar özellikle yüksek kesimlerdeki kırsal köylerde etkili olurken, burada besicilik yapanlar da hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele ediyor. 
Türkiye’nin en çok kar yağışı alan yerleşim yerleri arasında bulunan Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde başlayan soğuklar özellikle yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken, ilçeye bağlı kırsal köylerde ise besicilerin kış mesaisi de zorlu geçiyor. Kar kalınlığının yer yer bir metreyi bulduğu ilçeye bağlı Kadıköy’de hayvancılıkla uğraşan besiciler, hayvanların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyor. 
Köyde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Şaban Onat, Yüksekova’da bu yıl kış şartlarının çok ağır geçtiğini belirterek,”Yüksekova’da kış şartları çok ağır geçiyor. Hem kar kürüyoruz, hem de hayvanlarımızın bakımını yapıyoruz. Hayvanlar bizim geçim kaynağımız ve sürekli onlarla ilgilenmek zorundayız. Güne erken saatlerde başlayarak, karla kaplı ahırların çatılarında ve çevresinde biriken karları temizliyoruz. Yüksekova’da kar çok yağıyor. Karlar altından ot, saman çıkarıp, hayvanlarımıza yedirmeye çalışıyoruz. Zor oluyor ama mecburuz. Kışın işlerimiz çok zorlaşıyor” dedi.

FOTOĞRAF

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!