Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

DRİFT YAPARKEN BEKÇİYE ÇARPAN SÜRÜCÜ SERBEST KALDI

Adana’da, otomobiliyle drift yaparak girdiği caddede, devriye görevi yürüten bir bekçiye ve park halindeki araca çarpıp kaçan şüpheli Ç.K., yakalandı. Polisteki ifadesinde, park halindeki araca çarpınca korkup, kaçtığını belirten Ç.K., bekçiye çarptığını bilmediğini öne sürdü. Ç.K., savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, kaza anının güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı.
Olay, 23 Mayıs günü saat 21.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesine bağlı Sümer Mahallesi’nde meydana geldi. Gece saatlerinde drift yaparak Kıyıboyu Caddesi’ne dönen 80 AB 939 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devriye görevi yapan bir bekçiye ve park halindeki 01 BIN 36 plakalı otomobile çarptı. Sürücü daha sonra olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesini yaptığı bekçi, ambulansla Seyhan Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
‘BEKÇİYE ÇARPTIĞIMI BİLMİYORDUM’
Bölgede araştırma yapan polis, bekçiye çarpan otomobili park halinde buldu. Aracı kullanan Ç.K., polis ekiplerince gözaltına alındı. Polis merkezine götürülen Ç.K.’nin, “Direksiyon hakimiyetini kaybedince, park halindeki araca çarptım. Daha sonra korkup olay yerinden kaçtım. Bekçiye çarptığımı bilmiyordumö dediği öğrenildi.
KAZA ANI KAMERADA
Öte yandan, kazaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüsüne ulaşıldı. Görüntülerde, bekçinin caddeyi kontrol ettiği sırada siyah renkli otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybettiği ve hem bekçiye hem de park halindeki araca çarptığı görüldü. Aracın daha sonra olay yerinden kaçtığı anlar da güvenlik kamerasına yansıdı.
SERBEST BIRAKILDI
Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ç.K., savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Ayağında kırık olduğu belirlenen bekçinin, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü
————————
– Kaza anına ilişkin güvenlik kamerası
– Bekçiye müdahale edilmesi
– Bekçinin polise olayı anlatması
– Ambulansın gelmesi
– Bekçinin ambulansa bindirilmesi
– Kaza yapan aracın görüntüsü
– Olay yerinden genel ve detay görüntüler

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

========

Reklam Alanı

ADANA’DA ÇIKAR AMAÇLI SUÇ ÖRGÜTÜNE OPERASYONDA 4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Adana’da çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik düzenlenen şafak operasyonunda gözaltına alınan 16 şüpheliden, aralarında örgütün liderliğini yaptığı öne sürülen Ü.G.’nin de bulunduğu 4 kişi tutuklandı, 4 kişi adli kontrol şartıyla, 8 kişi ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Örgütün, nitelikli yağma, gayrimenkul satışı üzerinden ‘yağma, silah ve mühimmat ticareti, tehdit ve kasten yaralama, görevi kötüye kullanma’ suçlarını işlediği öğrenildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Sarıçam ilçesinde çıkar amaçlı kurulan organize suç örgütünün faaliyetlerini tespit etti. Örgüte üye oldukları öne sürülen şüphelilerin evlerini belirleyen ekipler, savcılığın yakalama kararı sonrası 21 Mayıs günü şafak vakti operasyon düzenledi. Özel harekat polislerinin de desteğiyle 25 adrese eş zamanlı baskın yapan KOM ekipleri, haklarında yakalama kararı bulunan 16 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız 5 tabanca, 3 pompalı tüfek, çok sayıda çek ve senet, alacaklıların isimlerinin yer aldığı defter ele geçirildi.
TUTUKLANDILAR
Operasyonun ardından liderliğini Ü.G.’nin yaptığı öne sürülen suç örgütünün, nitelikli yağma, gayrimenkul satışı üzerinden ‘yağma, silah ve mühimmat ticareti, tehdit ve kasten yaralama, görevi kötüye kullanma’ suçlarını işlediği öğrenildi. Örgüt üyeleri arasında cami imamı O.D.’nin de olduğu bildirildi. Emniyete götürülen şüphelilerden 8’i ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve aralarında cami imamının da bulunduğu 8 şüpheli daha dün adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 8 şüpheliden Ü.G.’nin de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklanırken, cami imamı O.D. ile birlikte 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Şüphelilerin emniyetten çıkarılması
– Şüphelilerin araçlara bindirilmesi
*ARŞİV*
– Polis ekiplerinin adreslere gidişi
– Özel harekat polislerinin eve girmesi
– Güvenlik önlemi alan ekiplerden genel görüntüler

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

===========

BURSA’DA BİSİKLETLERİN ÇALINMA ANI KAMERADA

Bursa’da birbirine kilitli iki bisikletin çalınma anı güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Olay, dün İnegöl ilçesi Kemalpaşa Mahallesi Mahmut Esatbey Caddesi’nde meydana geldi. 2 şüpheli, sokakta birbirine kilitli şekilde duran bisikleti bir süre izledi. Daha sonra şüphelilerden biri, bisikletleri alarak, el arabasına koydu. O anlar ise bir iş yerinin güvenlik kamerasınca anbean kaydedildi.

Görüntü dökümü;
-Güvenlik kamerası görüntüleri
-Bisikletlerin çalınma anı

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)

=====================

ADANA’DA 6,4 MİLYON KAÇAK MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

Adana’da polis ekiplerinin operasyonunda gümrük kaçağı 6 milyon 400 bin makaron ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılık suçunun önlenmesine yönelik yürüttüğü çalışma kapsamında, merkez Seyhan ilçesine bağlı Yenidam ve Yenibey Mahalleleri’nde bulunan iki adrese operasyon düzenledi. Baskınlarda yapılan aramalarda gümrük kaçağı 6 milyon 400 bin makaron ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü
———————-
– Polisin depoda arama yapması
– Kutuların içerisinde makaronların ele geçmesi
– Ele geçirilen makaronlardan görüntüler

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

===================

HİTİT DÖNEMİ SOBASI ‘MALTIZ’ MÜZEDE SERGİLENİYOR

TOKAT’ta, Hititlerin yerleşim alanlarından biri olan Maşat Höyük Örenyeri’ndeki kazılarda bulunan, binaların ısıtılması ve yemek pişirme amacıyla kullanıldığı değerlendirilen topraktan yapılma ‘maltız’ kent müzesinde sergileniyor. Eserin, Hititlerin ısınma yöntemi hakkında bilgiler verdiğini belirten Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, “Bugünkü maltızlardan oldukça farklı olduğunu görüyoruz. Tarihi soba örneklerinden birisi” dedi.
Zile ilçesinde Maşat Höyük Örenyeri’nde 1973-1984 yılları arasında yapılan kazılarda Hitit dönemine ait eşyalar arasında pişmiş topraktan yapılan maltız da bulundu. Isınma ve pişirme amaçlı kullanıldığı değerlendirilen maltız Tokat Müzesi’nde sergilenmeye başlandı. Bugünkü örneklerinden farklı olan maltız, ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor.
Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, “Maltız halen günümüzde de çeşitli şekillerde kullanılan ve bir yemek pişirme ve ısınma aracıdır. Müzemizde sergilen maltız Anadolu’nun en önemli uygarlık merkezlerinden ve en önemli devletlerden birisi olan Hitit döneminde kalma bi maltız. Zile’nin Maşat Höyük içinde yapılan kazılarla ele geçirilen ortaya çıkan bir buluntudur. Maşat Höyük Hititlerin en önemli merkezlerinden birisi aynı zamanda. O dönemde Anadolu’nun büyük bir kısmına hükmeden Hititliler, bölgelerde maden işlemişler. Yaptıkları, ortaya koydukları alet, edevatla da insanlığa bir anlamda büyük merhaleler katettirmiş önemli bir uygarlık merkezi. Bu maltıza baktığımızda aslında günümüzde kullanılanlardan oldukça farklı olduğunu görüyoruz. Isınmak için kullanılan bir araç olarak pişmiş topraktan yapılmış. Belki de tarihi soba örneklerinden birisi. Fark edenlerin ilgisini çeken önemli bir buluntumuz” dedi.  

Görüntü Dökümü:
-Müzeden görüntüler
-Maltızın görüntüleri
-Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır’ın açıklamaları

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) 

=====================

ALAADDİN KEYKUBAT’IN YAPTIRDIĞI KALE SURLARI İÇİNDEKİ 790 YILLIK CAMİYE TURİST İLGİSİ

*- Antalya’nın Alanya ilçesinde Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından 1231 yılında inşa ettirilen ve 1530’lu yıllarda Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman tarafından restore ettirilen Alanya Kalesi surları içerisinde bulunan Süleymaniye Camii, 790 yıllık tarihiyle ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 

Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapan Alanya Kalesi, Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alaaddin Keykubat zamanında en parlak dönemini yaşadı. Alanya Kalesi’nin de bulunduğu surların içerisine Sultan Alaattin Keykubat tarafından bir cami yaptırıldı. 1231 yılında inşa ettirilen cami daha sonra yıldırım düşmesi sonucu zarar görerek bir bölümü yıkıldı. 1533- 1560 yılları arasında Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman tarafından eski malzemeleri kullanılarak restore ettirilen cami Süleymaniye Cami ismini aldı. 
‘ALANYA ÇOK GÜZEL’
‘Alaaddin Camii’, ‘Kale Camii’, ‘Orta Hisar Camii’ adlarıyla da bilinen yapı, şimdilerde yerli yabancı birçok turistin ilgi odağı oldu. Koronavirüs nedeniyle uzun süredir ziyarete kapalı olan camiyi turistler bahçesinde gezerek keşfetmeye çalışıyor. Bol bol fotoğraflar da çeken turistler, caminin tarihini de öğreniyor.
Almanya’dan Alanya’ya tatile gelen ve ilk gününde ilçenin tarihi kalesini gezen turist Christian Knaub (26), ilçeyi, kaleyi çok merak ettiğini, bu nedenle de gezmek istediğini belirtti. Knaub, kaleyi ve çevresini gezerken Süleymaniye Camii’ni fark ettiğini ve gezmek istediğini ifade ederken, burayla ilgili bilgi almak istediğini de söyledi. Knaub, “Alanya çok güzel. Harika bir denizi ve birçok güzelliği var tıpkı bu kale gibi. Otelim Konaklı’da, buraya biraz uzak ama Alanya’yı gezmek ve kaleyi görmek istedim. Süleymaniye Cami hakkında bilgim yok ama öğrenmek istiyorum” dedi. 
‘DIŞ MİMARİSİ İLGİMİ ÇEKTİ’
Çorum’dan Alanya’ya tatile gelen Ramazan Fındıklı da Süleymaniye Camii’ne gelerek öğle namazı kıldığını, caminin dış mimarisine hayran kaldığını ve duygulandığını anlattı. Fındıklı, “Süleymaniye Camii’nin özellikle dış mimarisi ilgimi çekti. Kalede olması çok ilgimi çekti. Mucizevi bir şeyle karşılaşmış oldum. Ben kalede cami olduğunu bilmiyordum. Çok duygulandım. Bu duygularımı da çevremdeki herkesle paylaşmayı düşünüyorum. Sosyal medyadan da kendi arkadaşlarımla paylaştım. Bizim bunları görev olarak edinip, dinimizi yüceltip geleceğimize güzel miraslar bırakmamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu. 
‘TURİSTLER TARİHİMİZE BİZDEN DAHA İLGİLİ’
Türkiye’ye gelen turistlerin ülkedeki tarihi yerlere daha çok ilgi gösterdiğini kaydeden Ramazan Fındıklı, şunları söyledi:
“Turistler, halkımızdan daha çok tarihimize ilgi gösteriyor. Zamanında atalarımız kılıçla at sırtında üç kıtaya hakim olmuş ve bunları yaparken içlerindeki his, azim nedir onu görmek, tarihimizi incelemek için ilgi gösteriyorlar. Ne yazık ki üzülerek söylüyorum, tarihi alanlarımızı bizden daha çok ziyaret ediyorlar. Bizim de buna özverili olup, tarihi yerlerimizi daha çok ziyaret etmemiz gerekiyor.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Caminin drone görüntüsü
– Camiden genel ve detay görüntüler
– Burcu Mutlu 1’inci anons
– Turistler gezerken görüntüler
– Burcu Mutlu 2’nci anons
– RÖP 1: Christian Knaub 
– RÖP 2: Ramazan Fındıklı 

HABER- KAMERA: Burcu MUTLU- Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!