Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 7

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

OGM: Tunceli’de 2 helikopter ve 1 uçakla yangına müdahale sürüyor (2)
1)VALİ ÖZKAN YANGIN BÖLGESİNDE

Vali Mehmet Ali Özkan, orman yangınının devam ettiği bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Yetkilerden yangının son durumu ile ilgili bilgi alan Vali Özkan, Tanzi bölgesinde yangına, havadan ve karadan müdahalelerin sürdüğünü söyledi. Vali Özkan, “Yaklaşık 4 gündür Hozat ile Ovacık ilçemiz arasında Tanzi Deresi’nin sağında ve solunda devam eden örtü yangınına arkadaşlarımız gerçekten deyim yerindeyse canlarını hiçe sayarak müdahale ettiler. 4 noktadan çıkan yangının 3 noktası tamamen söndürülmüş oldu. Sağ olsunlar sabah itibariyle de Tarım ve Orman Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın destekleri ve himayelerinde havadan söndürme ve soğutma çalışmaları başladı. Şu anda arkadaşlarımız karadan ve havadan müdahaleye devam ediyorlar. Küçük bir alanda devam eden bir yangın. Canı pahasına çalışan orman teşkilatımıza, İl Özel İdaresi’ne, AFAD’a ve jandarmamıza şükranlarımızı sunuyorum. 100’e yakın personelimizle mücadeleye devam ediyoruz. Dün alan genel olarak kontrol altına alınmıştı bugün de soğutma çalışmalarıyla muhtemeldir ki öğleden sonra çalışmalarımızı bitirmiş olacağız” dedi.
‘SOSYAL MEDYADA ASILSIZ PAYLAŞIMLAR YAPILIYOR’
Sosyal medyada, yangının yerleşim yerlerinde olduğunu belirten paylaşımların asılsız olduğunu vurgulayan Vali Özkan, “Gerçekten burada arkadaşlarımız canlarını hiçe sayarak bir mücadele verdiler. Ancak bir kesim, arkadaşlarımızın emeğini, alın terini ve mücadelesini göz ardı ederek sosyal medya hesapları üzerinden algı yaratmak, söz yerindeyse toplumumuzun ve insanımızın sağduyusuna sızarak devşirme çabası içerisine girmişler. Sözleri ve eylemleriyle hem topluma hem bağımsız yargıya hem de milletimize karşı sorumluluk taşıyan bizlerin açıklamalarına ve paylaşımlarına itibar edin. Bir kısım sosyal medya hesaplarında yerleşim alanlarının yanı başında ulaşılabilir bir coğrafyada olduğu şeklinde söylemler de var. Yangın alanını sizler de gördünüz; tamamen insansız, etrafında, içinde, kenarında ne arıcı ne de sürü sahibinin bulunmadığı bir alan. Yerleşim yerlerinin olduğu paylaşımlar asılsızdır” diye konuştu.

TUNCELİ/DHA

======================================================

2)14 YAŞINDA AİLESİNİ KATLEDEN ÇOCUKTAN ‘PSİKOLOJİK BASKI’ İDDİASI: ÖLDÜRÜLEN AİLE FERTLERİ TOPRAĞA VERİLDİ
 
ORDU’nun Korgan ilçesinde fındık toplama tartışmasında polis babasının tabancasıyla aile bireylerine kurşun yağdırarak, annesi Rahime ve ağabeyi Murat Yalpı (18) ile anneannesi Cennet Gedek’i öldürüp, babası Cemalettin Yalpı’yı ise ağır yaralayan F.Y. (14), gözaltına alındığı emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Avukat talebinde bulunan F.Y.’nin, ilk ifadesinde özellikle annesinin kendisine kötü davrandığını, uzun süredir de ailesi tarafından psikolojik baskıya uğradığını söylediği belirtildi. 
Olay, dün Korgan’ın Tepe Mahallesi Eğlence mevkisinde meydana geldi. F.Y., iddiaya göre, kahvaltı sofrasında aile bireylerine fındık toplamak istemediğini söyleyince tartışma çıktı. Bu sırada F.Y., polis babasının beylik tabancasını alıp, aile bireylerine kurşun yağdırdı. Annesi Rahime Yalpı ile anneannesi Cennet Gedek’i öldüren F.Y., babası Cemalettin ile ağabeyi Murat Yalpı’yı da yaraladı. Olay sırasında odada bulunan ailenin küçük oğlu Yusuf Eymen’in (4) ise kaçarak olaydan kurtulduğu belirtildi. Silah seslerini duyan komşuların ihbarı üzerine adrese çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Ambulanslarla Fatsa Devlet Hastanesi’ne götürülen baba oğuldan Murat Yalpı da yolda yaşamını yitirdi. Aile bireylerinin cansız bedenleri otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Olay sonrası F.Y. jandarma ekiplerince gözaltına alındı.
Tokat’ta polis olduğu öğrenilen Cemalettin Yalpı’nın fındık hasadı için memleketine geldiği öğrenildi.
‘ANNEM BANA KÖTÜ DAVRANIYOR’
Gözaltına alınan F.Y.’nin, pedagog eşliğinde alınan ifadesine ilişkin detaylar ortaya çıktı. Avukat talebinde bulunan F.Y.’nin, ilk ifadesinde özellikle annesinin kendisine kötü davrandığını, uzun süredir de ailesi tarafından psikolojik baskıya uğradığını söylediği belirtildi. Üzerine atılı suçlamayı anladığını ifade eden F.Y.’nin, “Avukatım eşliğinde ifade vermek istiyorum. Üzerime atılı suçlamayı anladım. Bu yıl ortaokulu yeni bitirdim, liseye gideceğim. Ailem tarafından uzun zamandır psikolojik baskıya uğruyorum. Bu baskıda şiddet yok ancak özellikle annem bana sürekli kötü davranıyor. Beni sevmediğini düşünüyorum. Bu benim içimde bir kin biriktirmeme sebep oldu. Babam yıllık izne ayrıldı. Fındık için Korgan’a geldik. Ben Korgan’ı pek sevmiyorum. Fındık toplamayı da sevmiyorum. Ailemin baskısıyla bahçede çalışıyorum. Geçen 3 günde ailemle fındık toplamaya yardım ettik. Olay günü yine fındık toplama işi vardı, bu nedenle tartışma yaşandıö dediği öğrenildi. 
TUTUKLANDI
Annesi Rahime ve ağabeyi Murat Yalpı ile anneannesi Cennet Gedek’i öldürüp, babası Cemalettin Yalpı’yı ise ağır yaraladığı suçlamasıyla gözaltına alınan F.Y. (14), sevk ediliği adliyede çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı.
TOPRAĞA VERİLDİLER
F.Y.’nin (14) fındık toplama tartışmasında polis babasının tabancasıyla öldürdüğü annesi Rahime, ağabeyi Murat Yalpı ve anneannesi Cennet Gedek için cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye katılanlar, hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye dileklerinde bulundu. Olayda yaşamını yitiren aile fertleri, ilçede Aşağı Yaylacık Mahallesi’ndeki Merkez Camisi’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
Öte yandan olayda oğlunun ateşlediği silahtan çıkan merminin hedefi olup, ağır yaralanan baba Cemalettin Yalpı’nın ise hayati tehlikeyi atlattığı, hastanedeki tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Cenaze namazı kılınması

Reklam Alanı

HABER KAMERA: Mustafa KIRLAK /ORDU-DHA

===========================================

3)PANDEMİ NEDENİYLE VERİLEN ARANIN ARDINDAN ATLA TERAPİYE KALDIĞI YERDEN DEVAM
 
TÜRKİYE Jokey Kulübü İzmir Hipodromu’nda bulunan Atla Terapi Merkezi, pandemi nedeniyle ara verdiği faaliyetlerine yeniden başladı. Engelli çocuklar ile ihtiyaç sahiplerinin psiko-sosyal ve fiziksel gelişimlerini sağlamayı hedefleyen merkezde uzman fizyoterapistler eşliğinde özel seanslar uygulanıyor.
Türkiye Jokey Kulübü’nün (TJK) İzmir Hipodromu bünyesinde faaliyet gösteren ‘Atla Terapi Merkezi’ pandemi nedeniyle ara verdiği programlarına yeniden başladı. Serebral palsi, otizm gibi fiziksel engeli olan çocukların yanı sıra, depresyon, şizofreni gibi zihinsel problemleri olan yetişkinlerin de tedavisinde destekleyici rol oynayan merkezde uzman fizyoterapistler eşliğinde özel seanslar uygulanıyor. Terapi merkezinde görevli Fizyoterapist Ayşe Akkuş, “Bizler atları terapist olarak kullanarak atların fiziksel, duygusal ve duyusal özellikleri aracılığıyla engelli ve ihtiyaç sahibi tüm bireylere terapi hizmeti veriyoruz. Günlük yaşantımızda atları doğal ortamımızda sık görmüyoruz. Bizler öncelikle burada atları bireylere tanıştırıyoruz. Katılımcının ne yönde desteklenmesi gerektiğine dair bir ön değerlendirme yapıyoruz. Bu tespitlerin ardından atlarla bireyleri bir araya getiriyoruz” dedi.
‘YÜRÜYORMUŞ HİSSİNE KAPILIYORLAR’
Atların farklı etkileri olduğunu anlatan Akkuş, “Bazı çocuklarımızda yürüme problemleri oluyor. Bu atlar özenle seçilmiş atlardır katılımcıların kendi yürüyormuş gibi bir hisse kapılmasını sağlarlar. Atların yürüyüş ritimleriyle insanların yürüyüş ritimleri aynıdır. At sayesinde kas kuvvetleri güçlenir. Atların vücut sıcaklığı insanların vücut sıcaklığından daha fazladır. Bu durum duyusal olarak destek sağlamaktadır. Tüylü bir hayvan olması da duygusal destek sağlamaktadır. Katılımcının yüksekte olması özgüvenlerini desteklemektedir. Oluşturulan salınım bireylerin anne karnındayken hissettikleri salınımın aynısıdır. Böylelikle anne karnı güven hissi oluşur. Atla terapinin hem fiziksel hem bilişsel yönden pek çok yararı bulunuyor. Atla terapiyi her yaş grubundan kişiler alabilir” diye konuştu.
HAFTANIN 3 GÜNÜ 3 SEANS DÜZENLENİYOR
Pandemi nedeniyle pek çok önlemin alındığını ifade eden TJK İzmir Hipodromu Müdürü Cenk İşkara, “2020 yılında pandemi nedeniyle yarışlarımıza ara verildi. Daha sonra yarışlar yeniden başladı ancak seyirci alınmamıştı. 2021 Temmuz ayı itibariyle seyirci almaya başladık. Bu süre zarfında Sağlık Bakanlığı ile istişareli olarak gerekli bütün tedbirleri hipodrom içerisinde aldık. Pandemi nedeniyle halen faaliyete geçmeyen bazı bölümlerimiz var. Bunlardan biri tiyatro salonudur. Temmuz sonu itibariyle Atla Terapi Merkezi’ndeki faaliyetler ise başladı. Bu merkezde haftanın 3 günü 3 seans düzenleniyor. Atla terapiler ilk olarak 2015 yılında İstanbul’da başladı. Şu an 7 hipodromumuzda terapi hizmeti veriliyor. İzmir’de ilk faaliyete 2017 yılında başladık” ifadelerini kullandı.
Terapi merkezinde tedavi gören 9 yaşındaki Kardelen’in annesi Meryem Karademir, “Kızım Kardelen otizmli. Kardelen’i bu merkeze 2 yaşından beri getiriyorum. Bu fırsatı verenlerden Allah razı olsun. Burası Kardelen’e çok iyi geliyor. Kardelen hayvanlardan çok korkuyordu ama şimdi o korkusunu yendi” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Atlı anons
-Atla terapi gören çocuklardan görüntü
-Fizyoterapist Ayşe Akkuş ile röp.
-Meryem Karademir ile röp.
-TJK İzmir Hipodromu Müdürü Cenk İşkara ile röp
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Hande NAYMAN – Kamera: Tekin GÜRBULAK / İZMİR, (DHA)

===========================================

4)İŞ STRESİNİ, OFF-ROAD TUTKUSUYLA ATIYOR

TOKAT’TA yaşayan iş kadını Seyhan Çoluk’un hafta içi yaşadığı iş yoğunluğun stresini, off-road pilotluğu yaparak atıyor.  Zaman zaman bölgesel yarışlara da katılan Seyhan Çoluk, off-roadun kendisini psikolojik olarak rahatlatan önemli bur tutku olduğunu belirtiyor.
Tokat’ta emlakçılık yapan 2 çocuk annesi Seyhan Çoluk, hafta sonları off-road aracı ile uygun bölgelerde sürüş yapıyor. Bölgesel yarışlara da katılan Çoluk, aksiyon ve heyecanı sevdiğini belirterek, “Aslında çok kadınların olduğu bir spor değil. Ben ilk başta etkinliklerle katıldım ekibin içerisine. Biraz heyecanı ve aksiyonu seviyorum galiba. Bir de arabalara çok düşkünüm. Bu nedenle de kendi arabamı aldım ve etkinliklere devam ettim. İlk yarış da Tokat’ta olunca tabi ki bunu kaçırmak istemedim. Tek kadın olarak pistlere girmek istedim. Güzel de bir yarış çıktı. Herkes memnun kaldı. Ben küçüklükten beri arabalara çok meraklıydım. Bununla beraber pekiştirdim galiba, yani bunu destekledim. Hobi olarak yapıyorum aslında ama çok sevdiğim için adrenalin yaşamak istedim açıkçası. Gündüz topuklu ayakkabılarımla, elbisemle mesaimi yapıyorum ofisimde. Onun dışında hafta sonları aslında dağa çıkmak için bu arabayı aldım. Doğanın şifasına inanıyorum. Doğa beni çok motive ediyor. Hafta sonu off-roadcu oluyorum, hafta içi mesaide iş kadını oluyorum. Öyle söyleyebilirim” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Seyhan Çoluk’un görüntüsü
-Off road aracı ile parkurdaki turu
-Konuşmaları
-Detaylar

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/ TOKAT, (DHA) 

===========================================

5)KARADENİZ’E DOĞA TATİLİ İLGİSİ

KARADENİZ Bölgesi’nde doğa tatili tercih edenler, yaylalar, milli parklar ve vadilere akın ediyor, doğayla baş başa kalmanın keyfini sürüyor. Bölgedeki konaklama tesisleri özellikle hafta sonları yüzde yüz doluluk oranına ulaşıyor.
Karadeniz Bölgesi, doğa tatili tercih edenlerin adresi olmaya devam ediyor. Pandemi döneminde uzun süre evde kalanlar, yaz tatili planlamalarını doğadan yana kullanıyor. Karadeniz’e gelen tatilciler, özellikle hafta sonlarında yaylalar, milli parklar, vadiler ve şelalelerde serinliyor, doğa yürüyüşü yapıyor. Termal kaplıcalarda şifa arayanlar da sıcak su havuzlarına giriyor. Rize’de doğayla iç içe tatil mekanlarında doluluk hafta sonlarında yüzde yüz seviyelerine ulaşıyor.
Doğada tatil yapan Emre Şentürk “Muhteşem bir manzaranın arasında tatilimizi yapıyoruz. Yemyeşil bir ortam var” dedi.
Ergun Kutlu ise “Viyana’dan geliyorum. Harika bir yere geldim. Yaylalarda gezerek ruhumu dinlendiriyorum. Pandemi sürecinde kalabalıktan uzak durmak da önemli, bunu da burada sağlıyoruz” diye konuştu.
Türkiye’nin değişik yerlerinde tatil yaptığını söyleyen Engin Şentürk de “Yaz sıcaklarının kendini iyice hissettirdiği bir dönemdeyiz. Karadeniz yaylaları havasıyla bizi bu sıcak ortamdan uzaklaştırıyor. Bunu bilerek buraya geldim. Yeşilin bin bir tonuyla yaylalar bizlere muhteşem manzaralar sunuyor. Çok keyif aldığımız bir tatil geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Turizmci Amaç Ekşi ise vakaların yeniden artış gösterdiği dönemde kalabalıklardan uzaklaşmak isteyenler izole bir tatil için yaylaları tercih ettiğini belirterek “Yaz sıcağının kendini iyice hissettirdiği bu dönemde serin havası ve muhteşem doğasıyla Karadeniz yaylaları yerli yabancı turistlerin yine ilgi odağı” dedi.

Görüntü Dökümü:
—————————
Yaylalardan detay
Tatilcilerden detay
Drone ile yayla detayları
Vadilerden detaylar
Tatilcilerle röportaj
Turimci Amaç Ekşi ile röp.

Haber: Arzu ERBAŞ – Kamera: Emirhan PEHLİVAN RİZE-DHA

==================================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!