Reklam Alanı
Reklam Alanı

Palandöken’de hedikli yürüyüş turları

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)- TÜRKİYE’nin gözde kayak merkezlerinden Palandöken’de kayak, snowboard, snow park, tur kayağı, buz duvarı, dev salıncak, insan sapanı ve zipline hattından sonra ilk kez yapılmaya başlanan hedikli yürüyüş turları ilgi gördü.
Deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken’in karlı doruklarında, Alpin Doğa Sporları Kulübü Başkanı ve Dağ Kayağı Antrenörü Mustafa Tekin önderliğinde gezen tatilciler, oksijen depoluyor. 2 bin 200 rakımdaki oteller bölgesinden başlayan yürüyüş, zaman zaman çam ağaçları arasında devam ederek Palandöken’in arka tarafında bulunan tabyalara kadar sürüyor. Yaklaşık 3 saat süren yolculukta ayakların altına takılan hedikler sayesinde ayak basılmayan yerlere giren maceraseverler, doğada keşif yapıyor. 
Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu Palandöken’de, yürüyüş turları için ‘hedik’ adı verilen kar ayakkabısı kullandıklarını söyleyen Mustafa Tekin, “Hedik, atalarımızın kullandığı bir tür kara batmayan ayakkabı gibi. Giyindiğimiz ayakkabının altına bağlanarak kaç metre olursa olsun istenilen yere rahatlıkla gidebiliyoruz. Hedik kullanmadan karda yürümek mümkün değil. Bu yıl ilk kez başlattığımız hedikli yürüyüş turları büyük ilgi görüyor. Haftada 3-4 kez yapıyoruz. Palandöken’in karlı doruklarında ve zirvede yaptığımız geziler insana büyük bir haz veriyor. Temiz havada yapılan bu yürüyüşte ciğer bir balon gibi şişerek oksijeni depoluyor. Sağlık açısından çok faydalı” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!